maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-26, 19:34   #3481
Elie
Rozeznanie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Ona ma SLS?! Pod jaką nazwą? Poucz niedokształconą

Skład: /wersja do włosów blond/ Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulphate, Methyl Paraben, Anthemis Nobilis, Lawsonia Inermis, Parfum, Propyl Paraben, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 19140
/wersja do włosów ciemnych/ Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulphate, Methyl Paraben, Lawsonia Inermis, Parfum, Propyl Paraben, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 15510, CI 17200, CI42090, CI 73015
Stary 2008-08-26, 19:47   #3482
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elie Pokaż wiadomość
Ona ma SLS?! Pod jaką nazwą? Poucz niedokształconą

Skład: /wersja do włosów blond/ Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulphate, Methyl Paraben, Anthemis Nobilis, Lawsonia Inermis, Parfum, Propyl Paraben, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 19140
/wersja do włosów ciemnych/ Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulphate, Methyl Paraben, Lawsonia Inermis, Parfum, Propyl Paraben, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 15510, CI 17200, CI42090, CI 73015
Sodium Lauryl Sulphate - SLS
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 19:55   #3483
Elie
Rozeznanie

A ja myślałam, że oni mi SLS napiszą na gotowca
Dzięki za uświadomienie
Stary 2008-08-29, 14:57   #3484
Violleczka
Przyczajenie

Mi po masce Wax niestety wypadaja włosy ;/
Violleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 15:05   #3485
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez Violleczka Pokaż wiadomość
a od jak dawna stosujesz ? Moze to przejsciwowe

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 16:50   #3486
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Violleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedyś pisały, ze to może być tak na początku (bo po Waxie podobno rosną nowe włosy), że stare wypadają i na ich miejsce rosną nowe - nie piszę z własnego doświadczenia, tak czytałam
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 19:00   #3487
Ineso
Matka Smoka

Poszłam do swojej ulubionej apteki po pierwszego polskiego Waxa (w końcu wykończyłam starego uff) a pani, że się w ogóle nie sprzedawały i musiałą odda do hurtowni
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 19:44   #3488
fiolusiek
Zakorzenienie

ja uzywam waxu, nafty do wloskow i capivitu. po tym wlosy juz mi nie wypadaja ale zauwazylam ze koncowki mi sie przetluszczaja ale to pewnie przez to ze mam wloski mieszane i musze znowu je obciac. ta odzywka jestu swietna wloski po niej sie lepiej rozczesuja, i sa gadsze. a jak myslicie jedwad do wlosow pomogl by mi na te koncowki?
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 20:59   #3489
emilka7772
Przyczajenie

ja jakiś czas temu zakupiłam sobie tą odżywke noo i widze naprawde fajna różnice na włosach:
-miekkie
-błyszczące
-mocniejsze
-i wydaje mi sie ale włosy zaczęły szybciej rosnać ???

polecam jest naprawde świetna
emilka7772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 19:58   #3490
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
ja uzywam waxu, nafty do wloskow i capivitu. po tym wlosy juz mi nie wypadaja ale zauwazylam ze koncowki mi sie przetluszczaja ale to pewnie przez to ze mam wloski mieszane i musze znowu je obciac. ta odzywka jestu swietna wloski po niej sie lepiej rozczesuja, i sa gadsze. a jak myslicie jedwad do wlosow pomogl by mi na te koncowki?
Przetłuszczone, czy przesuszone? Jeśli to drugie to powinien pomóc, przynajmniej wizualnie "nawilży"
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 20:04   #3491
fiolusiek
Zakorzenienie

wlanie ze mam wloski mieszane i koncowki zaczynaja mi sie robic przesluszone pomogloby mi jakbym je sciela ale nie chce tego robic nie uzywam suszarki prostownicy i same mi sie tak robia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-31, 19:19   #3492
myszkakinia
Rozeznanie

Witam drogie wizazanki.
Po odstawieniu tabletek hormonalnych mialam spory problem z wypadaniem włosow.. Wypadało ich bardzo duzo, szczegolnie podczas mycia.. Jakos w miaare uporałam sie z tym problemem.. Włosy wypadały, ale znacznie mniej, wiec byłam z stanie to zaakceptowac.. Az do ostatniego mycia głowy... Znowu wypadło mi strasznie duzo włosow :/ Wyczytałam, ze na wypadanie pomaga WAX, wiec dzis po raz pierwszy go uzyłam.. No i fakt.. włosy super swiecace, delikatne w dotyku, pieknie wygladaja.. ale podczas spłukiwania wypadło mi ich jeszcze wiecej niz ostatnio po prostu jakies kosmiczne ilosci no i nie wiem co teraz.. ostatnio zmienilam szampon na "head&shoulders" do wypadajacych włosow.. i czyzby to on spowodował powrot mojego problemu? Czy WAX tazke cos na mnie marnie działa skoro dzis straciłam tyle włosow? Mam nadzieje, ze ktoras mi cos poradzi Bo sie załamałam

myszkakinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 20:11   #3493
fiolusiek
Zakorzenienie

wiesz co najlepiej bedzie jak zainwestujesz w tabletki h-pantoten pomoga ci na pewno
Stary 2008-08-31, 20:38   #3494
myszkakinia
Rozeznanie

Cytat:
wiesz co najlepiej bedzie jak zainwestujesz w tabletki h-pantoten pomoga ci na pewno

a ile czasu trzeba je brac?
ja brałam inneov gestośc włosow i po nim wypadanie zmalało, ale nie znikneło całkowicie, myslisz ze to powstrzyma je w wiekszym stopniu?

Stary 2008-09-01, 13:36   #3495
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszkakinia Pokaż wiadomość
Witam drogie wizazanki.
Po odstawieniu tabletek hormonalnych mialam spory problem z wypadaniem włosow.. Wypadało ich bardzo duzo, szczegolnie podczas mycia.. Jakos w miaare uporałam sie z tym problemem.. Włosy wypadały, ale znacznie mniej, wiec byłam z stanie to zaakceptowac.. Az do ostatniego mycia głowy... Znowu wypadło mi strasznie duzo włosow :/ Wyczytałam, ze na wypadanie pomaga WAX, wiec dzis po raz pierwszy go uzyłam.. No i fakt.. włosy super swiecace, delikatne w dotyku, pieknie wygladaja.. ale podczas spłukiwania wypadło mi ich jeszcze wiecej niz ostatnio po prostu jakies kosmiczne ilosci no i nie wiem co teraz.. ostatnio zmienilam szampon na "head&shoulders" do wypadajacych włosow.. i czyzby to on spowodował powrot mojego problemu? Czy WAX tazke cos na mnie marnie działa skoro dzis straciłam tyle włosow? Mam nadzieje, ze ktoras mi cos poradzi Bo sie załamałam
Po waxie często tak wypadają, przez jakiś czas - ponoc robią miejsce nowym

Cytat:
Czemu napewno? Nie ma reguły, na każdego działa co innego.
Myszkakinia zajrzyj do wątku o wypadaniu
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-01, 14:04   #3496
myszkakinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość

kurcze, ale ja nie mam zniszczonych włosow, nigdy nie farbowałam, nie robiłam trwałej, dosc czesto podcinam.. tylko wypadaja.. w sumie nie potrzebuje zeby mi nowe wyrosły tylko zeby stare nie wypadły ;( tym bardziej, ze duzo nowych włosow wyrasta mi tuz koło czoła i skroni co mnie masakrycznie denerwuje, bo to sie kreci i robia mi sie "rogi"

Stary 2008-09-01, 16:16   #3497
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Myszkakinia, nie rozumiez istoty działania Waxu.
Te włosy, które wypadły po Waxie i tak wyemigrowałyby z Twojej głowy, jeśli nie jutro to za tydzień lub miesiąc. On początkowo może wspomagać wypadanie włosów osłabionych. A im szybciej taki osłabiony włos wypadnie, tym szybciej mieszek włosowy wytworzy nowy, zdrowy włos.
Pamiętaj, że włosy nie są wieczne, istnieje coś takiego jak cykl życia włosa i czy tego chcesz czy nie, włosy będą i powinny wypadać, [oczywiście są na to normy] i żadna odżywka tego nie zmieni [mowa oczywiście o naturalnym, normalnym wypadaniu].
Poczytaj topic o Wax'ie od początku.

Inna sprawa - nie pisz dwa razy tego samego w różnych wątkach.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 17:56   #3498
myszkakinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Myszkakinia, nie rozumiez istoty działania Waxu.
Te włosy, które wypadły po Waxie i tak wyemigrowałyby z Twojej głowy, jeśli nie jutro to za tydzień lub miesiąc. On początkowo może wspomagać wypadanie włosów osłabionych. A im szybciej taki osłabiony włos wypadnie, tym szybciej mieszek włosowy wytworzy nowy, zdrowy włos.
Pamiętaj, że włosy nie są wieczne, istnieje coś takiego jak cykl życia włosa i czy tego chcesz czy nie, włosy będą i powinny wypadać, [oczywiście są na to normy] i żadna odżywka tego nie zmieni [mowa oczywiście o naturalnym, normalnym wypadaniu].
Poczytaj topic o Wax'ie od początku.

Inna sprawa - nie pisz dwa razy tego samego w różnych wątkach.
w takim razie przeczekam, mam nadzieje, ze sie to szybko unormuje

za napisanie dwa razy przepraszam, po prostu zostałam tam przekierowana to tez opisalam o co chodzi ale na przyszłosc sie poprawie

Stary 2008-09-01, 18:46   #3499
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość

Czemu napewno? Nie ma reguły, na każdego działa co innego.
Myszkakinia zajrzyj do wątku o wypadaniu

a dlaczego ma nie pomoc?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 16:11   #3500
Ines-ka
Zakorzenienie

Kupiłam dziś 3 rodzaje Waxa, w tym wersję Sun (mogłam przed wakacjami ). Właśnie mam ją na głowie, naskrobię coś jutro, bo na kwc nie ma żadnych recenzji. Zawiera złote drobinki.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:47   #3501
Magnifica
Zakorzenienie

Ja długo nie używałam waxa, zamieniłam go na olej rycynowy Teraz zamierzam do niego wrócić i mam pytanie, czy wax po roku po otwarciu nadal jest dobry czy nie stracił swoich właściwości? Wiem, że balsamy np nie powinny być używane niż rok d otwarcia? Jak jest z waxem?
Stary 2008-09-05, 10:33   #3502
Elie
Rozeznanie

On nie ma tego oznaczenia ile po otwarciu... Niby tam jest jakaś data.. Ja zawszę patrzę, jak dany produkt wygląda. Jeżeli nie zmienił koloru, nic się nie rozwarstwia itp., to powinien być ok.
Stary 2008-09-05, 12:01   #3503
Lauren M3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ja długo nie używałam waxa, zamieniłam go na olej rycynowy Teraz zamierzam do niego wrócić i mam pytanie, czy wax po roku po otwarciu nadal jest dobry czy nie stracił swoich właściwości? Wiem, że balsamy np nie powinny być używane niż rok d otwarcia? Jak jest z waxem?
Powinnas sprawdzic barwe zapach i konsystencje ale wiekszosc kosmetykow ma date waznosci 12 mies. od otwarcia wiec dobrze ja sprawdz.
Stary 2008-09-05, 20:35   #3504
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Mam pytanie: czy taka mieszanka nie zaszkodzi: wax, szampon ze skrzypu, pokrzywa... ?? Zapuszczam włosy... Ostatnio odstawiłam już olejek rycynowy, bo wlosy po nim zrobiły mi się jak siano, ale teraz jest oki. Tej nowej ,,mixturki" używam od niedawna i dlatego pytam, bo wiem, że nie wszystko można łączyć. z góry dzix za odpowiedz. buziaczki
patiicheer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:33   #3505
Elfryd
Raczkowanie

Ja wiem tylko że Wax'a nie powinno się łączyć z Lotionami, aczkolwiek nie wiem dlaczego.
Elfryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 19:21   #3506
Lauren M3
Raczkowanie

napewno ci to nie zaszkodzi....a jesli bys cos zuwazyla to od razu przwestan ale z doswiadczenia wiem, ze nic sie nie powinno dziac ja juzywam tyle rzeczy do wlosow ze mogla bym sklep otworzyc i wszystko jest dobrze
Stary 2008-09-07, 21:57   #3507
mk25
Przyczajenie

ja tez zauwazylam niestety ze po wax-sie wypadaja mi wlosy i za bardzo nie wiem co zrobic, poniewaz wlosy sa faktycznie mniej suche i wygladaja lepiej, ale w tym wypadku chyba lepiej miec suche wlosy niz je stracic....;(
mk25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 23:07   #3508
Preston Avenue
Przyczajenie

Wczoraj kupilam a dzisiaj zastosowalam zapomniany przeze mnie na kilka lat Wax. Mam nadzieje, ze pomoze mi tak jak przed laty. Zdaje mi sie, ze mam troche przesuszone wlosy (chociaz fryzjerka nic nie wspominala jak bylam u niej kilka dni temu) przez prostownice oraz nadmiernie mi wypadaja.
Po pierwszym zastosowaniu wlosy sa o wiele bardziej miekkie. I chetnie pochodzilam sobie w czepku kapielowym i reczniku na glowie przez 2godziny

Moje pytanie do forumowiczek. Troche glupie, zwariowane ale czy ktos podgrzewal recznik w mikrofalowce? Czy nie szkodzi to mikrofalowce, tzn. nie uszkodzi ja?
Stary 2008-09-08, 06:25   #3509
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Preston Avenue Pokaż wiadomość
Wczoraj kupilam a dzisiaj zastosowalam zapomniany przeze mnie na kilka lat Wax. Mam nadzieje, ze pomoze mi tak jak przed laty. Zdaje mi sie, ze mam troche przesuszone wlosy (chociaz fryzjerka nic nie wspominala jak bylam u niej kilka dni temu) przez prostownice oraz nadmiernie mi wypadaja.
Po pierwszym zastosowaniu wlosy sa o wiele bardziej miekkie. I chetnie pochodzilam sobie w czepku kapielowym i reczniku na glowie przez 2godziny

Moje pytanie do forumowiczek. Troche glupie, zwariowane ale czy ktos podgrzewal recznik w mikrofalowce? Czy nie szkodzi to mikrofalowce, tzn. nie uszkodzi ja?
ja raz podgrzalam ale recznik szybko stracil cieplo a jak jest slonce to wcieram wax i wychodze na slonce przeciez promienie tez wydzielaja cieplo i po co sie meczyc z recznikiem?
Stary 2008-09-08, 12:05   #3510
Preston Avenue
Przyczajenie

Cytat:
ja raz podgrzalam ale recznik szybko stracil cieplo a jak jest slonce to wcieram wax i wychodze na slonce przeciez promienie tez wydzielaja cieplo i po co sie meczyc z recznikiem?
Dobry pomysl posiedziec sobie na sloncu i niby powinno dzialac Ale nie wiem czy to nie szkodzi wlosom bo kiedys slyszalam, ze mokre wlosy nie powinny byc wystawiane na slonce, bo to im szkodzi, tzn. wysusza je.
Nastepnym razem sprobuje podgrzac w mikrofalowce, a jak zacznie sie okres grzewczy to na grzejniku. Chociaz podgrzewanie suszarka nie jest zle

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości