|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 70.
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Np w tak wychwalanych tu spodniach z wysokim stanem i bluzką wpuszczoną do środka wyglądam beznadziejnie
|
|
|
|
|
|
#2012 | |
|
whatever
|
Cytat:
Ja wyglądam źle w obcisłych spodniach z wysokim stanem, lepiej wyglądam w luźniejszych, z miękkiego materiału, ściśniętych paskiem. |
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja z kolei lepiej w obcisłych spodniach, luźne to zło. |
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o kontrowersyjnym zaproszeniu na wesele w Australii?Jeśli ktoś przyszedł na to wesele, to mnie to dziwi.
"Kontrowersyjne zaproszenie Wulgaryzmy wywołały niesmak. Jeden z gości zdecydował, że nie przyjdzie na uroczystość, którą zapowiedziano w tak kontrowersyjny sposób. Na temat jedzenia bowiem napisano: : "Jedz to, co dostaniesz, ty tłusty sku***". Przy informacji dotyczącej dress code'u, zaproszeni goście mogli przeczytać: "Załóż cokolwiek ku*** chcesz. Możesz mieć goły, piep*** tyłek, mamy to gdzieś". Goście, którzy chcieli się dowiedzieć, jak dojechać na uroczystość, mogli przeczytać, że sami powinni sobie to sprawdzić. "Wygooglaj sobie, leniwy sku***" – napisała para młoda. Oburzenie wywołał również fakt, że rodzicom kazano pozostawić dzieci w domach i nazwano je "gnojkami". "Zostaw swoje małe gnojki w domu. Chcemy się nap***" – dodano. Co więcej, w zaproszeniu w kulturalny sposób zasugerowano, co kupić na prezent. "Będzie idealnie, jeśli zechcesz podarować nam prezent lub dołożyć się do miesiąca miodowego" – to zdanie było najpoważniejsze ze wszystkich. Jak widać, zależało im na podarunkach i potrafili trafnie ująć w słowa swoje prośby."
|
|
|
#2015 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czy poszłabym na to wesele? wątpię, ale nie dlatego, że mnie uraża forma. tylko raczej nie po drodze mi z ludźmi, którzy uważają taki poziom humoru za na tyle zabawny, aby go zastosować na zaproszeniu nie rozumiem tylko tego oburzenia o wzmiankę o prezentach lub dołożeniu się do miesiąca miodowego. na całym świecie stosuje się jakieś formy wskazania co młodzi chcieliby dostać (rejestrowane listy prezentów, wierszyki i rebusy w zaproszeniach). nie wiem co by tu miało tak szokować? |
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2017 |
|
whatever
|
Ta wzmianka o prezentach to przecież powiedziane wprost dokładnie to samo co polscy "młodzi" próbują przekazać w formie żenujących wierszyków
i myślą że im wychodzi ze smakiem.
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88871140]ja w spodniach z wysokim stanem wyglądam jak Obelix, a nie mam dużego brzucha. nie ten fason nie jest dla mnie, robi mi ogromny dół i króciutką górę, wyglądam strasznie nieproporcjonalnie. wysoki stan zdecydowanie nie jest dla wszystkich, zawsze przewracam oczami, jak czytam, jak to spodnie z wysokim stanem genialnie spłaszczają brzuch - no nie, nie u każdego
[/QUOTE]Taaa, spłaszczają brzuch i podkreślają talię O i podkreślają pupę - albo robią z niej szafę trzydrzwiową jak u mnie
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie spodnie z wysokim stanem to dramat nad dramaty, a teraz wszędzie tego pełno. szukam zawsze normalnego, średniego stanu, jeszcze rok temu nie miałam z tym problemu a teraz wszędzie tylko wysoki i wysoki. a weź kup spodnie typu 'mom' z wysokim stanem, no mom, w 20 miesiącu ciąży z trojaczkami
|
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Konto usunięte
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88871140]ja w spodniach z wysokim stanem wyglądam jak Obelix, a nie mam dużego brzucha. nie ten fason nie jest dla mnie, robi mi ogromny dół i króciutką górę, wyglądam strasznie nieproporcjonalnie. wysoki stan zdecydowanie nie jest dla wszystkich, zawsze przewracam oczami, jak czytam, jak to spodnie z wysokim stanem genialnie spłaszczają brzuch - no nie, nie u każdego
[/QUOTE]Widuję brzuszek u kobiet w spodniach z wysokim stanem, więc potwierdzam, że gwarancji spłaszczenia wcale nie ma, a może być wręcz przeciwnie. ![]() I przypomina mi się zdjęcie z dzieciństwa w wysoko podciągniętych spodenkach i z koszulką w środku: miałam takie proporcje, że to wyglądało nieco karykaturalnie, jak na szczudłach. Noszę czasem spódnice z wysokim stanem (spodnie lubię takie ze standardowym) i wtedy góra zawsze jest w środku, ale coś mi w tym nie pasuje, tak jakoś czuję, że zamiast podkreślać talię to ze mnie robi kwadrat. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-26 o 16:58 |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Listy prezentów, to akurat najnormalniejsza rzecz. W zasadzie wesele bez dzieci też. |
|
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wcale nie jest dziwne. Dostarczanie na wieś (a więc tam, gdzie zaludnienie jest mniej gęste) wiąże się z podwyższonym: - kosztem paliwa, - kosztem pracownika (bo on miasto obróci szybciutko, a do Ciebie jednej będzie jechał pół godziny w jedną stronę - zakładając optymistycznie, że to wioska blisko miasta), - kosztem eksploatacji samochodu, - kosztem w postaci zysku straconego (jeśli ktoś przyjedzie do Ciebie na wieś, to w tym czasie nie obsłuży 4 innych klientów). To nie jest tak, że się nie da. Ale te wszystkie koszta trzeba z nawiązką przerzucić na ciebie, żeby jeszcze na tym zarobić. A żeby taki biznes się opłacił, to trzeba znaleźć wystarczająco dużo takich, którzy je poniosą. A z kolei o takich ciężko, bo ludzie na wsi są statystycznie biedniejsi od tych miastowych, a do tego jeszcze mniej chętni do korzystania z nowych rozwiązań.
|
|
|
#2026 |
|
Konto usunięte
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88871308]Treść usunięta[/QUOTE]
W Polsce kadencja trwa 5 lat, więc przy dwóch robi się 10 lat pracy zawodowej wyrwanych z życiorysu. Idealnym rozwiązaniem byłoby formalne ustalenie pensji, ubezpieczenia i obowiązków, jakie musi pełnić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2027 |
|
BAN stały
|
dziwi mnie wyczucie mojego sąsiada, który robi remont już z miliard lat i nap*** mi wiertarkami za ścianą salonu
remont trwa tam już z dobre kilka miesięcy. i ZAWSZE jak mam luźniejszy dzień w domu, albo muszę iść do pracy stacjonarnie, to prace są cichutkie. co najwyżej młotkiem kilka razy postuka ale za to jak mam pracować z domu i mam w kij dużo pracy takiej kreatywnej (pisania) to napierdziela wiertarkami w ścianę od samego rana. wczoraj miałam wolne to nawet przez sekundę nie było słychać remontu. dziś chciałam skończyć artykuł - to od 2 godzin wierci mi w ścianie za biurkiem ![]() niezawodne wyczucie ![]() i w ogóle dziwi mnie ile można remontować mieszkanie z użyciem takiego głośnego sprzętu. to jest serio już z kilka miesięcy. co oni tam robią? i to jeszcze w salonie? jeszcze rozumiem łazienkę jak skuwa się płytki. to też było już chyba robione ale w salonie?
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-08-26 o 09:12 |
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88871789]W Polsce kadencja trwa 5 lat, więc przy dwóch robi się 10 lat pracy zawodowej wyrwanych z życiorysu. Idealnym rozwiązaniem byłoby formalne ustalenie pensji, ubezpieczenia i obowiązków, jakie musi pełnić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie, idealnym rozwiązaniem byłoby zostawić wszystkie partnerki prezydentów w spokoju (tak jak zostawia się ich rodziców, rodzeństwo i dzieci). Bez narzucania obowiązków. Może jeszcze zapiszmy że koniecznie musi kanapki mu robić do pracy bo w końcu musi być reprezentatywną dostawką do męża bo co ludzie powiedzą? Jaki sens jest ciągnięcie żony na spotkania biznesowe? Gdy prezydent to nagle konieczność bo trzeba zrobić fotkę i artykuł komentujący sukienkę i napisane przez urzędnika przemówienie? Chcą robić to co robiły wcześniej - spoko. Chcą korzystać ze zdobytej rozpoznawalności według własnego uznania - spoko, może jako członek fundacji i tam dopiero DOBROWOLNIE zgodzi się na dany zakres obowiązków. |
|
|
|
|
#2031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To przecież mąż kandyduje, a nie ona. Gdybym miała męża, który zostałby prezydentem, to nie za bardzo miałabym ochotę się jakoś publicznie udzielać. |
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jeszcze nie było o nowych żelach pod prysznic z Hebe, którym copy robiła Niewyparzona Pudernica?
![]() To jest sztos Jeden lepszy od drugiego.Screenshot_2021-08-26-10-51-21-699_com.android.chrome.jpgScreenshot_2021-08-26-10-51-35-277_com.android.chrome.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2033 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() SHOTS! KRWAWA MARY "Krwawa Mary to kawał cholery. Czerwona jak organ Twojego starego w Walentynki*. Zmysłowa jak kusa sukienka, bo co to za klub, co to za miejsce, to żaden nie pamięta, ale nic tak nie działa jak czerwona sukienka. Czerwona jak namiętność Twojego faceta po 3 piwach i szminka na jego koszuli po imprezie firmowej, na której byli sami kumple. Czerwona jak krew, która Cię zalewa, bo setny raz w ciągu godziny słyszysz "mamooo!"." https://www.hebe.pl/shots-zel-pod-pr...E&gclsrc=aw.ds no piękne to jest
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-08-26 o 10:00 |
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to jak z pracą, postanawiasz podjąć pracę to dostajesz zakres obowiązków, wynagrodzenie i ubezpieczenie. To powinno być uregulowane i tyle. Nie może być tak, ze masz narzucone obowiązki, ale nie masz żadnego wynagrodzenia. Z drugiej strony nie może być tak, że żona/mąż prezydenta/-ki otrzymuje wynagrodzenie, ale nic nie robi, chodzi sobie tylko na bankiety, które mu/jej się podobają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Inez
|
Dokładnie. Ani trochę mnie to nie śmieszy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2038 |
|
BAN stały
|
spoko
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-08-26 o 11:20 |
|
|
|
|
#2039 |
|
Czarna owca
|
|
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88872143]Oczywiście, ze decyzja o pełnieniu obowiązków powinna być dobrowolna. Chcesz pełnić obowiązki, to je pełnisz. Nie chcesz, to żyjesz sobie swoim życiem.
Ale to jak z pracą, postanawiasz podjąć pracę to dostajesz zakres obowiązków, wynagrodzenie i ubezpieczenie. To powinno być uregulowane i tyle. Nie może być tak, ze masz narzucone obowiązki, ale nie masz żadnego wynagrodzenia. Z drugiej strony nie może być tak, że żona/mąż prezydenta/-ki otrzymuje wynagrodzenie, ale nic nie robi, chodzi sobie tylko na bankiety, które mu/jej się podobają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie może być też tak że zabiera się za to od dupy strony i najpierw lista obowiązków (ustalana odgórnie) co powinna robić a potem łaskawie przepychać "że w sumie to nie musi jak już tak bardzo nie chce lub nie daje rady, może się zrzec" ale i tak będziemy jojoczyć w pudelkach że nic nie robi i jak śmie iść na imprezę jako osoba towarzysząca (bo na bankietach są przecież żony zwykłych polityków a nie "funkcja pierwszej damy") ale już objeżdżać całej PL i przemawiać na wiecach to nie chce. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

i myślą że im wychodzi ze smakiem.

Jeden lepszy od drugiego.