|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Kiedy Jesteście Grube???
Co powoduje,że postanawiacie zaczać się odchudzać?? Co jest tą "kroplą która przelewa czarę"?? Niepożądana cyferka na wadze, liczba cm w jakimś miejscu? Postanawiacie sie odchudzać bo nie wchodzicie w jeansy albo poprzedniego dnia zjadłyście pół tortu? A może decyduje to, co ktoś wam mówi na temat waszej wagi? Słowem- dlaczego "od jutra sie odchudzam!"?
U mniw wygląda to najczęsciej tak, że postanawiam się odchudzić kiedy mam nadprogramową liczbę cm w lewym udzie. Mam nierówne- lewe coś zawsze większe, chyba muszę zacząć leżeć na drugim boku
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kiedy Jesteście Grube???
ja zazwyczaj jak sie najem wszystkiego za duzo i czuje sie tak obzarta, gruba, brzydka i nie chce mi sie ruszac ;] no i jak sie spodnie robia za ciasne.. jak na przyklad teraz :P
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
....wtedy gdy zjem za duza kolacje lub cala czekolade w ciagu dnia(...) -wtedy jestem bardzo zla
Ale kiedy moje ukochane spodnie robia sie ciasne w pupie i udach to jest dla mnie najwieksza motywacja by zaczac sie odchudzac... Dzis jestem juz tydzien na takiej "diecie"...hmmm pomijajac sobote i niedziele,kiedy znow pozwolilam sobie na czekolade pod wieczor
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ja ogolnie to sie odchudzam caly czas, bo wciaz che dojs do tej wymarzonej wwagi i nie moge
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec tak:
- kolejny romair dzinsow w przebieralnii nei chce mi przejsc przez biodra - uda; - nie akceptuje swojej oponki na brzuchu, pupy i masywnych ud - porposut zle sie z nimi czuje, stad chce je zmieniac; - skoro nie akceptuje siebie, to i jkaos dziwnie mysle, i nie lubie kiedy moj Bartek lapie mnei rpzytula dotyka np za brzuch - co mi tez przeszkadza; Powyższe czynniki powodowaly kolejne odchudzania trwajace najdluzej tydzien, po trafieniu an wizaz, rpzeczytaniu w calosci watku walka z tluszczem, rozpoczelam diete z tych samych powodow, z tymze, z konsekwencja i trwam z nia od konca czerwca. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A ja kiedy oglądam MTV i patrze na te wszytskie panienki ktore sa strasznie szcupłe.... to mnie bierze. Albo , chyba na tv 4 był taki program - "chce być piękna" - obejrzałam go i powiedziałam sobie ze bede wygladać lepiej niz one i w zyciu nie dopuszcze aby tak wyglądać w wieku 35-40 lat.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś po prostu nie lubiłam patrzeć w lustro
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja stany bycia za grubym mam tylko od czasu do czasu i na szczęście nie trwają dłużej niż 15 minut
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja wtedy kiedy naogladam sie zdjec jakis dziewczyn o boskich figurach-i to niekoniecznie gwiazd (bo o nich to zawsze mysle ze maja kupe kasy i stac je na kosmetyki,trenerow itd-tak to sobie tlumacze
)ale zwyklych dziewczyn np. na fotka.pl,te ktore maja najwiecej glosow,wiekszosc z nich ma boskie figury.A poza tym to wtedy kiedy mierze jakies spodnie w ktore normalnie powinnam sie zmiescic(bo to moj rozmiar)a tu nagle ups..A jeszcze gorzej jesli to nie sa spodnie/spodniczki w sklepie tylko moje z mojej wlasnej szafy w ktore kiedys sie miescilam,nawet jeszcze luz w nich mialam Wtedy to juz masakra
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
ja nie mogę sie zmotywowac do diety...chce ale niewychodzi mi to...niemoge na sioebie patrzec,bez kitu <biczuje sie>
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wystarczy popatrzeć dookoła po ulicy (białoruskiej) - panie w wieku 45 lat dostają zadyszki, bo brakuje im sił, żeby dźwigać swoje monstrualne cielska i nie moga wejść po schodach na 5 piętro... Zgroza normalnie ogarnia
i to jest doskonała motywacja od ćwiczeń (poza tym, że je lubię). No i boję się o kręgosłup (skolioza), więc wiem, że za bardzo przytyć mi nie wolno. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
kiedy unikam swojego odbicia w lustrze
albo ide na zakupy, widze tyyyle rzeczy, ktore chcialabym kupic. Ide do przymierzalni. I bęc. Ciuchy ladne, ale ja w nich juz nie
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Choć jestem szczupła na codzien, to kiedy obżeram się chcipsami, czuję sie taka gruba i cieżka... Wtedy chcę przejść na dietę... Nienormalne prawda?
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ja podejmuję decyzję o odchudzaniu po strasznym objadaniu się wcześniejszego dnia albo kiedy widzę że na brzuszku mam już za dużo tłuszczu
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dla mniegdy już się sobie nie podobam i gdy ciasno mi w moich zazwyczaj luźnychg rzeczach - to znak by zabrać się za siebie !!
You say the word you know I will find you Or if you need some time I don’t mind I don’t hold on to the tail of your kite I’m not like the girls that you’ve known But I believe I’m worth coming home to Kiss away night This girl only sleeps with Butterflies Paris Paris |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A ja kiedy przekraczam 60 kilo lub/i moje ulubione wranglery robią się ciasne
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Gdy :
-zjem i czuje sie pełna , grubaaa .. -zjem cos slodkiego -i jak patrze na moj brzuch (choc nie zawsze, raz mi sie podoba raz nie) -gdy ogladam pokaz strojow kapielowych na fashion tv I ogolnie czuje sie "jeszcze nie szczupla" .Mimo ze gdy zaczelam sie odchudzac to chcialam zejsc do wagi 52 kg i teraz gdy tyle waze to i tak sie sobie nie podobam.A najbardziej moj brzuch na ktory jestem wyczulona juz :/
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie czuje gruba, gdy ubiera jakieś spodnie i czuje sie w nich ciasno
A potem ubieram koszulke i widze fałdki tłuszczyku, które powstały na skutek zaciasnych spodni I w ogóle gdy czuje sie źle we własnym ciele. Ale czasami czuje sie grubo, jak mam dzień że cały czas coś jem, podjadam i czuje sie taka...PEŁNA.
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie jestem chuda, ale ostatnio przybyło mi kilka kilo. Nie dramatyzuję, miałam problemy zdrowotne i to chyba dlatego. Postanowiałam że będę ćwiczyć.
A tak nacodzień to zdarza mi się czuć grubszą jak zjem dużo słodyczy (eh tan nałóg ), wypiję piwo (od razu mi brzuch rośnie) albo jak mam okres. W zależności od sytuacji zaczynam troszkę ograniczać jedzenie i ćwiczyć, albo (jeśli to niezależne ode mnie) przeczekuję
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem szczupla,ale kiedys bylam bardzo gruba i boje sie,ze to znowu powroce do tamtego wygladu.dlatego teraz dbam o siebie,cwicze,nie obzeram sie i jem racjonalnie.wage utrzymuje juz od ponad roku
ale miewam takie dni,kiedy czuje sie grubo.najczesciej jest to przed miesiaczka,kiedy mam wilczy apetyt na wszystko i za wszelka cene staram sie go poskromic
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
macie racje, jak brzucholo daje sie we znaki...
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem gruba jak zaloze jakies spodnie i mi sie wylewa zza paska, i jak sie najem do pelna ze az mi jest tak nie odbrze i musze rozpiac spodnie hihih by moc oddychac
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Ja postanowiłam sie odchudzać bo czułam sie nieatrakcyjna...a przedewszystkim nie podobałam sie sobie
Pzdr Red(Lady)
"Piękno domaga się ofiar. Pierwszą ofiarą składaną pięknu jest ofiara ze swobody(...) Tak więc piękno bierze coraz bardziej w posiadanie swojego odkrywcę" }l{ }l{ }l{ "Za odkrycie piękna trzeba płacić - płacić cierpieniem" |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
hmmhmh
1) dopadam super dżinsy w sklepie w rozmiarze np.38 a tu TROCHĘ za ciasne w biodrach (mam je spore )..a 40 oczywiście SPADA mi z tyłka,że o talii nie wspomnę-dwie Ule by się zmieściły 2) jak patrzę na osoby w wieku mojej mamy-tam je strzyka,tu je boli.. 3) no i myśl o wspólnych wakacjach nad morzem z TŻ ...wiem,że nawet nie spojrzy na grzejące się na słońcu paniusie, ale tak zwyczajnie chcę być PEWNA SIEBIE na plaży i nie mówić: "nie chce mi się Misiu pływać, taka zimna woda...." MYŚLĄC: "będę wygladać jak wieloryb, wstydzę się wyjść zza parawanu, będzie mi się trzęsło to i to i jeszcze tamto....." na myśl o takim scenariuszu (a wiem że byłoby tak na stówkę ) myślę: chcę dużo zmienić i lepiej się czuć dzięki temu!
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
kiedy ide do sklepu i podoba mi sie jakis ciuszek ale kiedy go zaloze okazuje sie, ze nie wyglada to juz tak fajnie
ale i tak jest duuuuuzo lepiej niz bylo kiedys, nie jest super ale nie jest tragicznie, jednak musze maskowac jeszcze pewne mankamenty.....
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Ni jestem gruba. Czuje się czasem po prostu mniej atrakcyjnie i powoli zaczynam nie akceptować swego ciała... Wtedy skakanka w ruchy, buty na nogi i ruszam w świat spalając kalorie.
Bywa tak gdy: - troszke gniecie spódnica w pasie czy spodnie w biodrach - poczuje brzuszek - tata powie ze tyłek mi rośnie ![]() Zazwyczaj trwa to kilkanascie minut, później mowie ze cos z soba zrobie. I robię.
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
brzuszek to mój alarm, jak widzę że przybieram tu i ówdzie to trochę się ograniczam
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
ja postanowiłam coś ze sobą zrobić kiedy na jednym ze zdjęć zobaczyłam pod bluzką trzy paskudne fałdy a ulubione dzinsy zrobily sie jakieś przyciasne...
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
dobre pytanie
u mnie to kiedy zjem jednego dnia za duzo,wtedy czuje jest ciezka i mysle ze odrazu przytylam-glupie ale prawdziwe wczoraj zjadlam dwie kostki czekoldy, pyszny obiad i duzo sliwek, brzuch mi urusl,ociezale sie czulam i dzis rano normalnie zapytalam sie mojego TZ czy zauwazyl ze przytylam (od wczoraj), u mnie to raczej jest obsesyjne wystarczy ze w tygodniu nie bede mogla isc ze dwa razy pobiegac(biegam ok. 4 razy w tygodniu) i tez mysle ze przytylam-ale to dziwnie brzmi ja chyba jestem chora na tym punkcje....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

i to jest doskonała motywacja od ćwiczeń (poza tym, że je lubię). 
I w ogóle gdy czuje sie źle we własnym ciele. Ale czasami czuje sie grubo, jak mam dzień że cały czas coś jem, podjadam i czuje sie taka...PEŁNA.

MIŁEGO DNIA
u mnie to kiedy zjem jednego dnia za duzo,wtedy czuje jest ciezka i mysle ze odrazu przytylam-glupie ale prawdziwe