|
|
#91 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2022
Trochę mnie pocieszyłyście, że nie jestem z tym sama 🤭
Cytat:
fajnie, że będziemy się mogły dzielić podobnymi doswiadczeniami Cytat:
O proszę, dużo nas tu "wielomatek" Planowałyście dużą rodzinkę? My chcieliśmy trójkę, ale na pewno nie teraz, życie trochę zdecydowało za nas Dzisiaj nie mogę ustać na nogach... Robi mi się słabo jak tylko wstanę.
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Też zauważyłam, że sporo ,, wielomatek" mamy na wątku
U nas jest tak, że najstarszy nie jest biologicznym synem Starego, ale traktuje go jak własne dziecko potem urodził się drugi syn no i teraz kolejna ciąża. Stary chciałby mieć i 5 dzieci, ale ja powiedziałam, że trójka to mój max ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki Panu Durexowi będzie czwórka |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze chciałam mieć duża rodzinkę. Przeprowadziliśmy się na wieś, marzy mi się uprawa własnych owoców i warzyw
Narazie mi to nie wychodzi bo okazuje się ze nie wystraczy posiać i podlewać hahaha ale będę się uczyć. Chciałabym 4 dzieci, ale zobaczymy jak to będzie. Jak z trójka uda mi się ogarniać rzeczywistość to zdecydujemy się na jeszcze jedno Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się marzy domek na wsi
Manka157 Twój chce 5, a mój mi zawsze powtarzał, że do 30 nie chce mieć dzieci 😂 A tu się okazuje, że 30 mu stuknie w tym roku, a on już 3 na pokładzie 🤭 Zenon104 zawsze się śmiałam, że wpaść można z pierwszym, nawet z drugim, ale z trzecim, czwartym A tu proszę, życie mi pokazało co potrafi Dziewczyny, co mówicie na uzupełnienie pierwszego postu o nasze nicki i terminy porodu?
|
|
|
#96 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() przynajmniej będzie parzysta liczba dzieci ![]() Cytat:
u mnie nawet kaktus umarł Też bym chciała się przeprowadzić na wieś, ale dopiero jak dzieci wyjdą z domu bo jestem leniem śmierdzącym i super cenię sobie, że dzieciaki będą mogły sobie same chodzić do szkoły czy inne zajęcia tak jak teraz najstarszy syn ![]() Cytat:
Mój ma 37 lat, jak się urodzi dziecko to już 38 także wiek lekko starszawy ![]() To chyba ja będę musiała uzupełnić post, skoro założyłam wątek? Jeśli chcecie to piszcie terminy, które dziecko, wiek wasz co tam Wam przyjdzie do głowy to dodam później dodamy płeć jak już będzie wiadomo 🥰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My na szczęście na swoim, ale niedawno się wprowadziliśmy i jest dużo jeszcze do zrobienia. Przede wszystkim musimy zrobić pokój dziewczynek, bo na razie młodsza śpi w sypialni w łóżeczku i musimy kupić piętrowe. Chyba zamienimy sypialnię i pokój dziewczynek, bo sypialnia jest trochę większa. W przedpokoju nie mamy jeszcze szafy, dużo jest do ogarnięcia jeszcze. Odkładałam wszystko, bo przecież jest czas a teraz będzie trzeba to wszystko załatwić. Tak, na Tobie będzie spoczywał ten obowiązek �� Co mówicie tak jest ok? felliciti, 28 lat, 3 ciąża, tp: 08.04.22
To seize everything you ever wanted in one moment Would you capture it? Or just let it slip? Edytowane przez felliciti Czas edycji: 2021-09-06 o 13:05 |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak będzie git, poczekam aż reszta dziewczyn też napisze i wtedy zrobię post ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Super 😍
A tak w ogóle to nie mogę się już doczekać, aż poznam płeć i zacznę wszystko kompletować na nowo. Długo nie mieliśmy się starać o 3, więc po dziewczynkach WSZYSTKO co było możliwe, albo sprzedałam, albo wydałam koleżankom 🙈 Póki co przeglądam wszystko pod chłopca Czuję się trochę jak przy kompletowaniu wyprawki jak dla pierwszego dziecka
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Zenon104, 30 lat, 5 ciąża, tp 1.04
My jesteśmy w trakcie budowy, tzn robimy poddasze. Mieszkamy na wsi. Kocham to, mam warzywo, króliki, kury a ostatnio nawet pisklaki
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Sophie_12, 25 lat, ciąża bliźniacza, tp ?
Termin dopiszę za tydzień, po wizycie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiulam185, 25 lat, druga ciaza, TP. 14.04
Zazdroszczę wam tych dużych rodzinek. My chcielibyśmy mieć trójkę, może nawet czwórkę, ale póki co warunki mieszkaniowe nas ograniczają. Tez mieszkamy na wsi, ale niestety w bloku rozglądamy się za działka i budowa w planach, choć póki co dosyć odległych.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, jak się dzisiaj czujecie?
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ☺ dzień jak codzien, czyli kiepsko. Wczoraj myslalam, że już mi się polepsza. A gdzie tam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Lorelei24, 30 lat, 3 ciąża, tp. 12.04
U mnie dzisiaj mały sukces bo udało mi się pokroic i usmażyć cebule. Co prawda śmierdzi okropnie ale jakoś daje radę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam mdłości po wszystkim 🤦☠♀️ dodatkowo dzisiaj słaby dzień mam, najchętniej bym się położyła, ale nie mam kiedy 🤷☠♀️ jak rano wyszłam, tak dopiero wróciłam do domu. Muszę chwilę posiedzieć i zaraz ogarnąć trochę rzeczywistość
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny będziecie robić test pappa? W poprzedniej ciąży lekarz powiedział, że zobaczymy jak wyjdzie usg i wtedy najwyżej zrobimy, że na usg wyszło wszystko super to nie robiliśmy. Teraz się zastanawiam czy nie zrobić od razu i może ktoras z was jest w stanie mi wyjaśnić jaka jest różnica między pappa-wolnebetahcg a test oceny ryzyka wad chromosonalnych wg FMF. Laboratorium ma dwa takie badania i nie wiem, które to wlasciwe?
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie szefowa od razu na zwolnienie wysłała, jak widziała jak się męczę w pracy. Poza tym to praca z dziećmi, więc poszłam na L4. Starsza córka jest w przedszkolu, do młodszej przychodzi moja mama kiedy tylko może, więc mam to szczęście, że mogę odpoczywać 🤭A jak inne dziewczyny? Jesteście już na L4? Cytat:
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, w takim razie chyba teraz tez odpuszczę. Poprzednio lekarz sam mówił, że to statystyki i szkoda nerwów, a tu każdy dookoła mi opowiada, ze warto. Ale jak widać nie warto, szkoda nerwów.
|
|
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej Jak dziś u Was z samopoczuciem? |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mężu juz się wychorował za to mnie i małego rozłożyło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Hello, u mnie bez zmian, mdli mnie cały czas, śmierdzi mi cały czas ale mimo to cały czas myśle o jedzeniu. Wczoraj robiłam krokiety bo tak mi się zachciało. Dzisiaj tez za mną coś dobrego chodzi ale jeszcze nie wiem co
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Hej, u mnie też mdłości, ciężko mi dłużej stać, wiec głównie leżę
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, mnie mdli tak samo. Dziś najgorzej bo jechałam do laboratorium na czczo i myślałam że padnę :P dorzuciłam do badań betę żeby zobaczyć czy dobrze rośnie
a z tego wszystkiego zapomniałam nasikać do kubeczka hahaha będzie bez moczu niestety
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Mam wyniki, morfologia, tsh, ft4 w normie. Glukoza 95, a beta 56 tysi
Ahhh teraz mogę czekać do soboty spokojnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

u mnie mężczyźni królują, bo jest 5 latek i niespełna 1,5 roczniak i liczymy na córkę
Nie też dopadły... Ostatnio w metrze przed stacją kilka osób wstało o już wiedziałam co mają w torbach na obiady 🤮 jakieś słodkie bułki i mięcho 🤮🤮🤮 no myślałam że puszczę pawia.
fajnie, że będziemy się mogły dzielić podobnymi doswiadczeniami
u mnie też trzecie ciąża w domu mam dwóch chłopców
10 lat i 13 miesięcy
Planowałyście dużą rodzinkę? My chcieliśmy trójkę, ale na pewno nie teraz, życie trochę zdecydowało za nas 

Narazie mi to nie wychodzi bo okazuje się ze nie wystraczy posiać i podlewać hahaha ale będę się uczyć. Chciałabym 4 dzieci, ale zobaczymy jak to będzie. Jak z trójka uda mi się ogarniać rzeczywistość to zdecydujemy się na jeszcze jedno
A tu proszę, życie mi pokazało co potrafi
umarł 

rozglądamy się za działka i budowa w planach, choć póki co dosyć odległych.
Staram się jeść zdrowo dla maluszka, ale mam wrażenie że jest jeszcze gorzej... Oczywiście po słodkich płatkach czekoladowych czy chipsach nic mi nie jest