|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
whatever
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88908038]Głupie te baby jak worek kartofli
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Też znam masę ludzi głoszących takie i podobne opinie. Zachwyty, że facet cokolwiek robi w domu, czy przy dziecku ![]() Sama nie raz słyszałam, że "dobry chłop mi się trafił". No ta, bo faceta się dostaje z losowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Konto usunięte
|
Oo tak komentarze na Fejsie to istna wylęgarnia myślenia z dawnych pokoleń. I niestety wtedy się dowiaduje, że jest mnóstwo takich ludzi.
- mąż mi ugotował obiad, jest taki kochany--> tysiąc komentarzy o tym jaki jest wspaniały, bo ich to nie umie nawet jajecznicy zrobić - maz zostaje z dziecmi, a ty idziesz na imprezę--> ale masz dobrze, mój taki nie jest, ja od 3 lat nigdzie sama nie byłam! ( no tak bo męża przydzielają, wcale się go nie wybiera, wiadomo) - mąż pomylił cukinię z ogórkiem. Hihi jakie śmieszne, pierwszy i ostatni raz go wysłałam na zakupy - artykuł o średniej pensji- milion komentarzy--> ale ściema, a ja i kot mamy po trzy ręce statystycznie, tyle to warte, nie znam nikogo kto tyle zarabia, tyle mają tylko prezesi, politycy i złodzieje - praca umysłowa to nie praca, co ty wiesz, na budowę byś poszła to dopiero byś zobaczyła - ja nie wiem jak można mieć taki syf w domu, ja to zawsze sprzątam trzy razy dziennie, w domu kobieta musi dbać o porządek. Itd. itd. wymiekam przy tych ludziach i 90 procent kobiet to wtedy jakieś męczennice. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-09-18 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Ja wiele razy spotykam się ze zdziwieniem, że jak to gotuję sama dla siebie i nie gotuję mężowi. Przecież powinnam 2 obiady robić, dla siebie i dla niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Konto usunięte
|
Wiecie co ja to wręcz uważam, że to wy jesteście jakieś nierealne i jak tak słucham ludzi w realu to się zastanawiam skąd się biorą laski z wizażu, bo na około.prawoe same męczennice albo takie co przed mężem muszą bluzkę nową chować albo jak wychodzą to są pod telefonem i muszą tatusiowi instrukcje dawać na bieżąco. No slaboooo
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88908253]Wiecie co ja to wręcz uważam, że to wy jesteście jakieś nierealne i jak tak słucham ludzi w realu to się zastanawiam skąd się biorą laski z wizażu, bo na około.prawoe same męczennice albo takie co przed mężem muszą bluzkę nową chować albo jak wychodzą to są pod telefonem i muszą tatusiowi instrukcje dawać na bieżąco. No slaboooo
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ciekawe od czego to zależy, bo u mnie praktycznie wszędzie jest podejście jak na wizażu. Czy to w pracy, czy wśród znajomych. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale każdy patrzy na to z politowaniem. Dla mnie to jest zupełnie normalne, więc jak spotykam stereotypową parę, to mam wielkie WTF. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88908258]Ciekawe od czego to zależy, bo u mnie praktycznie wszędzie jest podejście jak na wizażu. Czy to w pracy, czy wśród znajomych. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale każdy patrzy na to z politowaniem.
Dla mnie to jest zupełnie normalne, więc jak spotykam stereotypową parę, to mam wielkie WTF. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]U moich znajomych też jest raczej normalnie, ale ja też nie mam buk wie jakiego grona. Przy czym mój mąż i tak zawsze wzbudza zdziwienie i zachwyt, bo dużo opiekuje się synem (myślę, że nawet więcej niż ja), codziennie robi mi kawę (teraz akurat nie, bo wstaję wcześniej ale pozostały weekendy) I śniadanie do łóżka, w weekend gotuje wszystkie posiłki (w tygodniu mam taki luksus, że babcia gotuje nam obiady, bo teraz pracuje na cały etat). Ja właściwie ogarniam tylko większość sprzątania, bo uważam, że robię to lepiej. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
whatever
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88908253]Wiecie co ja to wręcz uważam, że to wy jesteście jakieś nierealne i jak tak słucham ludzi w realu to się zastanawiam skąd się biorą laski z wizażu, bo na około.prawoe same męczennice albo takie co przed mężem muszą bluzkę nową chować albo jak wychodzą to są pod telefonem i muszą tatusiowi instrukcje dawać na bieżąco. No slaboooo
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No szczerze mówiąc, to na żywo też zdecydowanie częściej spotykam się z podejściem, o którym mówisz. Albo to kobieta wyłącznie gotuje (bo facet nie umie), albo musi pilnować chłopa we wszystkim co robi (pokazać palcem co posprzątać albo odbierać co 5 minut telefony w co tatuś ma ubrać bombla albo jaką zupkę przygrzać, bo on nie wie). Wszyscy są pełni podziwu, że u nas wyłącznie mąż robi zakupy i to nawet nie muszę mu pisać listy ani odpowiadać na milion pytań typu "co to jest burrata" xD Ja w domu rodzinnym nie miałam wzorca "tradycyjnego podziału ról" więc naturalne było dla mnie, że dom ogarnia się po równo. Bardzo mnie dziwi, że młode, wykształcone kobiety tak dają się robić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Napiszę mleko. Kupię jedno, to jest "awantura" czemu nie dwa, przecież co tydzień kupujemy dwa. Tak? Nie zauważyłam. Itp itd. albo ostatnio kupiłam jakiegoś indyka wersję light bo nie zauważyłam, że są inne. Mogę tak długo wymieniać. No ale u nas tylko TŻ gotuje, ja robię jedynie śniadania, więc nie ogarniam do końca tych zakupów. No ale zwykle chodzimy razem i moja rola to pchanie wózka. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2173 |
whatever
|
Dla mnie to naturalne, że ten podział się jakoś tam dopasowuje do sytuacji i że można się umówić, że tylko jedna strona np gotuje. Problemem jest dla mnie kiedy ta strona gotuje, bo druga nie potrafi (to znaczy twierdzi, że nie potrafi) nawet makaronu ugotować
![]() ![]() A co do zakupów, ja nie jestem tutaj wybredna, tż wie co lubię mniej więcej, plus zazwyczaj pyta czy chcę coś konkretnego ze sklepu, więc dla mnie nie ma problemu ze zdaniem się na niego w tej kwestii. Jak coś jest nie po mojej myśli to trudno, kupi następnym razem, a ugotuje się z tego co jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88908297]No ja akurat sama nie lubię robić zakupów. Mamy wspólna apke i TŻ często nie zapisze dokładnie co trzeba kupić. Typu napisze jogurt. Ale jaki? Mały? Duży? Grecki? Niewiadomo.
Napiszę mleko. Kupię jedno, to jest "awantura" czemu nie dwa, przecież co tydzień kupujemy dwa. Tak? Nie zauważyłam. Itp itd. albo ostatnio kupiłam jakiegoś indyka wersję light bo nie zauważyłam, że są inne. Mogę tak długo wymieniać. No ale u nas tylko TŻ gotuje, ja robię jedynie śniadania, więc nie ogarniam do końca tych zakupów. No ale zwykle chodzimy razem i moja rola to pchanie wózka. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Też tak miałam w związku. Ja umiem gotować proste rzeczy, a ex wymyślał jakieś sosy koniecznie z takich pomidorów a nie innych, olej musiał byc marki takiej a nie innej... Dla mnie to zbyt zaawansowana wiedza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
BAN stały
|
No przecież to jest wizaż... po cholerę sobie roboty dokładać, gdy na horyzoncie szalony nihilizm? Każda wyzwolona, ale każda "a bo mój jajka mi smaży na śniadanie"! Po co wy się wiążecie z tymi indywiduidami chorymi?! Kiedyś to było, teraz to nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Lady in red.
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88908189]Oo tak komentarze na Fejsie to istna wylęgarnia myślenia z dawnych pokoleń. I niestety wtedy się dowiaduje, że jest mnóstwo takich ludzi.
- mąż mi ugotował obiad, jest taki kochany--> tysiąc komentarzy o tym jaki jest wspaniały, bo ich to nie umie nawet jajecznicy zrobić - maz zostaje z dziecmi, a ty idziesz na imprezę--> ale masz dobrze, mój taki nie jest, ja od 3 lat nigdzie sama nie byłam! ( no tak bo męża przydzielają, wcale się go nie wybiera, wiadomo) - mąż pomylił cukinię z ogórkiem. Hihi jakie śmieszne, pierwszy i ostatni raz go wysłałam na zakupy - artykuł o średniej pensji- milion komentarzy--> ale ściema, a ja i kot mamy po trzy ręce statystycznie, tyle to warte, nie znam nikogo kto tyle zarabia, tyle mają tylko prezesi, politycy i złodzieje - praca umysłowa to nie praca, co ty wiesz, na budowę byś poszła to dopiero byś zobaczyła - ja nie wiem jak można mieć taki syf w domu, ja to zawsze sprzątam trzy razy dziennie, w domu kobieta musi dbać o porządek. Itd. itd. wymiekam przy tych ludziach i 90 procent kobiet to wtedy jakieś męczennice. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Szczerze mówiąc ja się w ogóle z tym nie stykam, ale myślę, że specyfika grup ma których jestem na Fejsie mnie od tego totalnie ratuje. Jak zostanę kiedyś rodzicem i przyjdzie mi się mierzyć z tym całym podziałem na chłopięce i dziewczęce to pewno wylewu dostanę po zetknięciu z tak egzotycznym światem. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88908253]Wiecie co ja to wręcz uważam, że to wy jesteście jakieś nierealne i jak tak słucham ludzi w realu to się zastanawiam skąd się biorą laski z wizażu, bo na około.prawoe same męczennice albo takie co przed mężem muszą bluzkę nową chować albo jak wychodzą to są pod telefonem i muszą tatusiowi instrukcje dawać na bieżąco. No slaboooo Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Męczennic nie znam, ale pewno kiedyś poznam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Też znam prawie same takie męczennice na własne życzenie, co to dziwia się że jak ja mogę facetowi kazać obierać ziemniaki czy kroić surówkę do obiadu skoro nie pracuje i siedzę w domu albo z przekąsem rzucają teksty typu "o kupil Ci dysona, fajnie będzie Ci lżej". Nie kurde, nie kupił mi odkracza, kupil NAM odkurzacz, żeby NAM się wygodniej sprzątało. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88908297]No ja akurat sama nie lubię robić zakupów. Mamy wspólna apke i TŻ często nie zapisze dokładnie co trzeba kupić. Typu napisze jogurt. Ale jaki? Mały? Duży? Grecki? Niewiadomo.
Napiszę mleko. Kupię jedno, to jest "awantura" czemu nie dwa, przecież co tydzień kupujemy dwa. Tak? Nie zauważyłam. Itp itd. albo ostatnio kupiłam jakiegoś indyka wersję light bo nie zauważyłam, że są inne. Mogę tak długo wymieniać. No ale u nas tylko TŻ gotuje, ja robię jedynie śniadania, więc nie ogarniam do końca tych zakupów. No ale zwykle chodzimy razem i moja rola to pchanie wózka. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja problem z zakupami i telefony, co kupić też rozumiem - sama nie lubię robić zakupów dla kogoś, a jak ktoś robi dla mnie, to też musi mieć dokładne wytyczne. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Wtajemniczenie
|
Też lubię robić zakupy
![]() Niestety pochodzę ze środowiska, gdzie stereotypy są wieczne żywe i młodsze pokolenia mało różnią się mentalnie od starszych. Mój tata niczego nie potrafi zrobić w temacie prac domowych. Kiedyś mnie strasznie wkurzył tekstem, który powiedział przy stole do kilkuletniego wnuka: "Zobacz, tyle bab, a nikt nam obiadu nie przynosi" ![]() Wizaż był moim pierwszym zetknięciem z innym stylem życia, trafiłam tutaj gdy miałam z 15 lat. Mój chłop lepiej ode mnie gotuje, za to moim zdaniem sprząta nie do końca dokładnie. I ma małe doświadczenie w praniu, bo na co dzień nosi koszulki i spodnie w raczej ciemnych kolorach, wszystko wrzuca razem i jest spoko - tym sposobem dwa razy mi coś zafarbował, więc od tamtej pory mamy umowę, że pierze sam tylko swoje rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Zadomowienie
|
stereotyp poglebia stereotyp, chlopcy chowani pod kloszem, zyjacy w patriarchalnych rodzinach czesto poznej rzeczywiscie nie potrafia sprzatac, gotowac itd... teraz sie to zmienia i niestety zamiast tego ze obie plcie wchodzac w doroslosc potrafia ogarniac najprostrze rzeczy - za sprawa rodzicow sa zyciowymi kalekami, np studenci wyjezdzajacy do miast studeckich niepotrafiacy wlaczyc pralki lub zdziwieni syfem jezeli sprzataja pobieżnie raz na ruski rok
Grupa ogolna miasta - ktos pisze ze szuka samochodu na do dojazdow do pracy do 5000 zł. Pod spodem oferty w granicach 7-15 tys z dopiskiem ze warto wydac wiecej.... pewnie gdyby ktos mial wiecej to podnioslby kwote...
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
No, powiem Wam, że właśnie w myślach poleciałam stereotypem.
Kolega (odchudzający się) jest na urlopie, pisze do mnie, że zgrzeszył i wysyła mi zdjęcie jedzenia (jakiś placek z mięsem, sosem i surówkami, bez frytek, ziemniaków czy innych węglowodanów). Odpisałam, żeby nie przesadzał, normalne jedzenie. A on, że to tyyyle kalorii, a dzisiaj tylko 10 tysięcy kroków zrobił (wczoraj 40 tysięcy, ale to szczegół) itd. A ja sobie pomyślałam "Jezu, zachowujesz się jak baba". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Przypomniałyście mi jak laski na studiach, ciut starsze ode mnie dzieciate mężatki prawie mnie pobiły za głoszenie teorii, że wiek emerytalny powinien być równy
![]() Ale ten podział ról jest bardzo mocno zakorzeniony bo mimo, że z TŻ uznajemy tylko partnerski podział obowiązków to na ten moment rzeczywiście "ja się urodziłam z miotłą i patelnią w ręku" a jemu to jakoś ciężej przychodzi, nie wiem czy to brak pewności siebie bo jego mama jest perfekcyjną panią domu czy co? Ma chęci ale ja robię domowe obowiązki lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
now or never
|
Patelnia w reku... to zawsze mi sie to zdjecie przypomina IMG-20210228-WA0001.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Bez znaczenia facet czy kobieta. Moja koleżanka do niedawna też średnio ogarniała pranie, a jak dziwnie je wieszała. Zawsze zdziwiona, że mnie tak szybko schnie i nie zagracam nim połowy mieszkania. Cud wynalazek klamerki do wieszania odzieży niektórym nadal nieznany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Taką mam nadzieję, że sie wdroży za jakiś czas, nie jest to fizyka kwantowa
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię robić zakupy, najlepiej sama
![]() U nas jest bardzo płynnie - jest taki dzień, że ja ugotuje obiady na 4 dni z góry a jest taki tydzień, że ani razu nie wejdę do kuchni bo mi się obiadu nie chce. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.