|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zjawisko pick me girl jest proste, to kobiety, które naśladując seksistowskie zachowania i opinie kolegów chcą zasłużyć i dostać się do społecznego grona mężczyzn. Trochę o tym czytałam i w sumie kilka razy się nawet z tym spotkałam. Przykre takie. Same sobie krzywdę robią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#274 |
|
BAN stały
|
Dziwi mnie robienie noworodkom takich zdjęć i jeszcze uważanie tego za słodkie i zabawne
![]() https://www.instagram.com/p/CT7VAUar...dium=copy_link Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
też byłam paskudna, żeby nie było Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#277 | |
|
whatever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2021-09-20 o 17:32 |
|
|
|
|
#279 |
|
Konto usunięte
|
Zdziwienie sprzed chwili. Jakiś czas temu widziałam na wizażu dyskusje o jakiejś rzeczy w jednym z wątków, ale nie miałam za bardzo czasu jej czytać i nigdzie sobie nie zapisałam. Przed chwilą chciałam do tego wrócić, wpisałam w wątkową wyszukiwarkę i mi znalazło : O
Od kiedy ona działa
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2021-09-22 o 11:51 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
|
#280 | |
|
now or never
|
Cytat:
Nigdzie nie napisałam, ze dziewczyny ode mnie pracy pracują w męskim zawodzie. Ani,ze jakimikolwiek czegokolwiek reprezentantkami. Reszta jest nadinterpretacja. Nigdzie Też nie prosiłam o komentarz do mojego postu. Jak dobrze kojarze jest to wątek, gdzie można napisac o swojej irytacji i juz. Jeśli ktoś komentuje - ok, takie reguły forum. Reszta jest nadinterpretacja i niesłuszną chęcią przypisania mi rzeczy, których nie powiedziałam. O zjawisku pick me czytam pierwszy raz tu. Nie znam tego. Nie spotkalam się z tym. Nigdy tego nie użyłam tego sformuowania w kontekście jakiekolwiek kobiety, która znam. A, ze nie bardzo umiem się do tego odnieść do tego zjawiska w ogóle go nie komentuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
A to trzeba udzielać pisemnej zgody?
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#282 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() mnie bawi jak kobiety narzekają na to jakie to są inne kobiety... bo to samemu sobie wystawia się niezłą 'laurkę' ![]() Cytat:
Cytat:
no statystycznie rzecz biorąc to jest bardzo mało możliwe, aby w całym swoim życiu nie znaleźć ani jednej kobiety z którą się dogaduje, ale jednocześnie dogadywać się ze wszystkimi mężczyznami
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-09-20 o 18:18 |
||||
|
|
|
|
#283 | |
|
now or never
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#284 |
|
🦄
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#286 |
|
whatever
|
|
|
|
|
|
#287 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale niektórzy po prostu lubią się przyczepić, nie ważne czy jest powód czy nie
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-09-20 o 18:33 |
|
|
|
|
|
#288 |
|
whatever
|
Dziwi mnie takie czepianie się angielskich zwrotów w rozmowie. Szczególnie w internecie. No nie wszystko brzmi równie zgrabnie po polsku, poza tym angielskie zwroty są szerzej rozpoznawalne, bo bardziej obecne w źródłach. Raczej 90% osób tutaj zna angielski i nawet jak danego zwrotu nie zna, to se doczyta.
Jakbyśmy pisały o laskach "wybierz mnie" to też byście nie wiedziały o co chodzi. |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardziej chodziło o to, że non stop trafiam na jakieś wzmianki na ten temat. Wcześniej jakoś nigdzie tego nie widziałam (a już na pewno nie jako "pick me"), dlatego po wpisaniu w google pierwsze co wyskoczyło to trend na tik toku i opisy jakichś filmików.
|
|
|
|
|
#290 |
|
🦄
|
Po polsku to będzie "wybierz mnie"- nic więcej, nic mniej. Pewnie trzeba wrzucić w Google żeby sprawdzić znaczenie. Niestety nie jestem fanką używania do wszystkiego angielskich zwrotów.
|
|
|
|
|
#291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#292 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), "dziewczyny wybierz mnie" brzmi beznadziejnie, język polski tak nie działa. Rzeczywiście dziwne, że świat jest zglobalizowany i niektóre wyrażenia po angielsku przenikają do języka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#294 | |
|
whatever
|
Cytat:
Sama nie jestem jakąś fanką tik toka, ale dziwi mnie takie boomerskie (znowu szpanuję angielskim xD) postrzeganie wszystkiego o czym się pierwszy raz słyszy jako "pewnie nowy trend z tik toka" albo narzekanie "na tik toku są same głupoty". ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- No jednak nie zawsze, bo mając dostęp do internetu ludzie czytają coś poza polskimi źródłami. Wiele rzeczy jest szeroko opisywanych zanim pojawią się rzetelne tłumaczenia na inne języki. A jednak przy globalizacji angielski jest językiem uniwersalnym, choćby w nauce. |
|
|
|
|
|
#295 |
|
BAN stały
|
ale jak wrzucisz w google "wybierz mnie" to nadal nie będziesz wiedzieć o co chodzi. nie lepiej napisać po ludzku ten powszechnie używany zwrot, aby Ci co go nie znaja mogli sobie łatwo wygooglać?
|
|
|
|
|
#296 |
|
🦄
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88911298]No ale heloł (
), "dziewczyny wybierz mnie" brzmi beznadziejnie, język polski tak nie działa. Rzeczywiście dziwne, że świat jest zglobalizowany i niektóre wyrażenia po angielsku przenikają do języka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak dla mnie tak samo beznadziejnie jak "pick me girl". Język polski taki "hasłowy" nie jest, ale ja tej hasłowości nie lubię. |
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#298 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88911298]No ale heloł (
), "dziewczyny wybierz mnie" brzmi beznadziejnie, język polski tak nie działa. Rzeczywiście dziwne, że świat jest zglobalizowany i niektóre wyrażenia po angielsku przenikają do języka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A "pick me girl" brzmi lepiej? |
|
|
|
|
#300 |
|
BAN stały
|
wystarczy zgłębić odrobinę temat aby przestać mieć takie wrażenie. czy się to komuś podoba czy nie, tik-tok jest obecnie bardzo potężnym narzędziem i całkowite bagatelizowanie go jest mocno ryzykowne, jeśli chce się mieć jakieś większe pojęcie o obecnym świecie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

Więc część dziewczyn nie chce być postrzegana przez innych jako ta "gorsza" więc słownie przy losowych okazjach ostentacyjnie odcina się od wszystkiego co "dziewczyńskie", pogłębia stereotypy stawiając siebie jako tą "normalną" dziewczynę którą warto wybrać do związku (stąd to "pick me") bo ma "normalne" zainteresowania/cechy charakteru/podejście do życia w przeciwieństwie do "typowej dziewczyny".

też byłam paskudna, żeby nie było