|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 13.
U mnie podobnie, od początku pandemii nie miałam nawet kataru a codziennie przyjmuję 40 osób w poradni, dzieci i dorosłych z przeróżnymi infekcjami. Z tym że sumiennie noszę maskę ffp3 przez 10godz, w socjalnym też nie zdejmuję, kawę wypijam samotnie w gabinecie, wietrzę pomieszczenia nonstop. I wiem że w maseczce będę pracować już zawsze, świetna sprawa. Plus nie widać jak mi szczęka opada przy różnorakich opowieściach albo jak przeklinam pod nosem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeydent Chorwacji:
https://twitter.com/Arachnidualny/st...415668231?s=19 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Jedyne przeziębienie j od początku pandemii miałam w styczniu kiedy byliśmy pare dni większa ekipa w górach i pewnie załapałam od któregoś z dzieci ,
Bardzo cieszę się na 3 dawkę bo u mnie minęło już 8 miesięcy od drugiej dawki ,fajnie tez ze zakończyły się badania u dzieci 5-11 ,mam nadzieje ze wkrótce szczepionka zostanie dopuszczona . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2917 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy czym tak troszeczkę a propos to ostatnio w sklepach obserwowalam całe mnóstwo osób (znów?0 macających wszystkie towary jak popadnie, owoce albo w pepco kazda poduszecke i kocyk trzeba sobie poglaskac (i to nie dzieci! dorosle osoby)psikaczy przy wejściu nikt nie uzywa oczywiście, wiec mam nadzieje, zę faktycznie przez dłonie to sie niewiele roznosi ![]() Mój TZ pracujący w aptece (wiec takich kaszlących i smarkających a za chwile podających pieniądze) ma pełno nie łapał przeziębień tak samo jak i przed erą maseczkową. tzn. on cos tam złapie raz na sezon, ze go ze 2 dni gardło podrapie, ale to ewidentnie od nas w domu. Przy czym on maseczki nie lubi nosić, bo jak ponosił dłużej w pracy to często mu sie opryszczka wybijała. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety dostaje paskudnej wysypki na nosie + atakow paniki. Maseczka i sie dusze . Natomiast to nie wina maseczki tylko głowy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2919 |
|
BAN stały
|
Ja cały czas noszę maseczki w zamkniętych przestrzeniach. Nawet jak widzę, że inni nie noszą lub noszą niezgodnie z przeznaczeniem. Wychodzę z założenia, że wymagać trzeba najpierw od siebie, a poza tym wiem, że do większości zarażeń dochodzi droga kropelkową. Poza tym mi noszenie maseczki jednorazowej w niczym nie przeszkadza. Czasem nawet zapominam, że ja mam. Jedyne co to trochę wypryski wyskakują częściej w okolicach policzków brody jak noszę cały dzień.
Jestem teraz we Włoszech i naprawdę pozytywnie zaskakują mnie postawy ludzi. 90% ludzi nosi maseczki tak jak trzeba. Ograniczeń niby sporo, ale jak się wszyscy stosują bez marudzenia to się tego praktycznie nie odczuwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ja nie wiem. Kiedyś ludzie musieli się mierzyć z wojnami, głodem, nieuleczalnymi zarazami. A teraz każesz w zamkniętym pomieszczeniu zakryć nos i usta, ale to już poświęcenie nie na miarę ich możliwości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2920 |
|
Konto usunięte
|
taka hmm 'ciekawostka" https://www.o2.pl/biznes/slowenia-ki...3584842553856a
"Dystrybutory z paliwem uruchamiają się dopiero po przedstawieniu przez kierowcę zaświadczenia o wyzdrowieniu, zaszczepieniu lub posiadaniu negatywnego wyniku testu. Pracownicy stacji benzynowych stwierdzili, że pierwszego dnia obowiązywania nowych ograniczeń nie było żadnych opóźnień, a w Brezicach zgłoszono tylko jeden incydent." dziwni na tej Słowenii bywało, juz nie raz, chociazby te ogolnonarodowe testowanie weekendowe, jak czytam rózne njusy o tym malym kraju to mi sie nasuwa skojarzneie z faszyzmem. Chociaz bardzo lubie na Słowenii góry i miasteczka i ludzie tez tam fajni ![]() A dosyc niski mają poziom zaszczepienia na Covid- 52,6% całej populacji. A 'nasze elity' które sobie lubią wprowadzac i straszyć obostrzeniami w piątek poszli na wielką libacje - urodziny dzinnikarza RMF Mazurka
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Wam serio chce się nosić te maseczki jak widzicie co wyprawiają politycy?
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem jakby trzeba było ją również nosić na zewnątrz, ale w przestrzeni zamkniętej to dla mnie żaden problem. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Mnie w ogóle dziwi jak co po niektórzy są wyczuleni na niektóre słowa internecie. Wystarczy napisać "szczepionka" "maseczka" "wirus" to zaraz stado foliarzy się zjawia i głoszą swoje teorię "spisgowe"
|
||
|
|
|
|
#2925 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2021-09-22 o 09:50 |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S. Żeby była jasność. Kompletnie mnie nie interesuje kto co nosi na twarzy, dopóki nikt mi tego samego nie nakazuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2021-09-22 o 10:02 |
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam nadzieję, że maski zostaną w przychodniach.
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugą sprawą jest kwestia akceptacji społecznej. Raczej mało kto ma ochotę, żeby codziennie ludzie się na niego gapili jak na kosmitę. Mam dni, że mi to zwisa, a w inne nie mam na to ochoty. To jest normalne. Ostatnie 2 lata w znacznym stopniu znormalizowały widok ludzi w maskach i mam nadzieję, że tak zostanie. |
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, błagam. Chcesz mi powiedzieć, że chciałaś nosić maseczkę przed covidem ale nie miałaś skąd wziąć ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech nie noszą, życzę im długich i częstych gryp i wszelkich grypopodobnych jak najczęściej. ![]() Bo na covida się pewnie spryciule poszczepili, no to przepadło. :/ I jeszcze żeby poszli do diabła a po drodze wpadli w dół i złamali nogę.
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym chciała, żeby na zawsze zostały płyny do dezynfekcji rąk przy wejściu do sklepów.
Maseczki to masakra, bo większość ludzi i tak nie wyrzuca ich po każdym użyciu więc na nich się tylko akumuluje syf. Niektórzy je walają po siedzeniach samochodu, a potem siup! na twarz. Fuj. To jest odwrotność higieny. |
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2021-09-22 o 10:29 |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzecią kwestią jest dostępność badań. Przed Covidem nie było az tak wiele badań na temat efektów noszenia masek, a te istniejące były sprzeczne. I w środowisku medycznym były różne poglądy na ten temat, a co dopiero poza, o ile w ogóle poza ktoś się nad tym zastanawiał. Jeśli ktoś widział z tego korzyści, to raczej na drodze intuicyjnego rozumowania, a nie popartego wystarczającą ilością badań. Tematem konkretnie zajęto się dopiero od czasu Covida. Kwestie akceptacji społecznej jak widzę sprytnie pomijasz. Może jesteś takim mega freethinkerem, że mógłbyś nosić strój szlachcica z XVIII wieku i nie przeszkadzałyby Ci reakcje otoczenia. Chociaż bardziej obstawiam, że jakbyś żył trochę ponad 100 lat temu, kiedy zaczęto edukować ludzi, że powinni myć ręce, albo kiedy wprowadzono nakaz posiadania sławojek zamiast wypróżniania się gdzie popadnie, albo kiedy zakazano wylewania zawartości nocników z okien, to też byś był przeciwko, bo politycy coś każą. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

(i to nie dzieci! dorosle osoby)

które sobie lubią wprowadzac i straszyć obostrzeniami w piątek poszli na wielką libacje - urodziny dzinnikarza RMF Mazurka