|
|
#301 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Perfekcyjna Pani Domu - TVN STYLE
Uwielbiam ją!
Troche przesadza (np zawieszki na pojedyńcze skarpety ), ale tak chyba trzeba bo zawsze do odbiorców dociera jakieś 50% informacji, więc musi być ich większe stężenie zeby więcej dotarło!![]() Jest taka charyzmatycza. Aż mi sie sprzątać zachciało. |
|
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej wyrzucić i kupić nową ze stali nierdzewnej, ja tak zrobiłam |
|
|
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
"Perfekcyjna pani domu" to jeden z moich najulubieńszych programów na TVN Style.
W zależności od nastroju, raz mnie motywuje a czasem, gdy kompletnie nie mam ochoty na sprzątanie rozgrzesza mnie, bo przecież u mnie w domu nie jest jeszcze tak źle
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie na niego czailam, ale wyglada w srodku nedznie. Spodziewalam sie czegos wiecej
|
|
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
Jeden z fajniejszych programów. Po każdym odcinku mam ochotę wziąć się do roboty:p na szczęście mam w miarę uporządkowane mieszkanie, więc długo nie sprzątam.
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo lubię Perfekcyjną panią domu, nie tylko dlatego, że program jest ciekawy, ale mnie bardzo przyciągają przed telewizor te angielskie szeregowe domy. Uwielbiam je, a w programie widzę je dosyć często.
I spodobały mi się jej niektóre porady, na które sama bym nie wpadła. |
|
|
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo lubię ten program, jak tylko mam okazję to oglądam, w ogóle jestem fanką wszelkich programów o sprzataniu (chyba dlatego że jestem pedantką) lubię widzieć zmiany, te zestawienia przed i po, lubię oglądać tymbardziej że mam rodzinę bałaganiarzy i niestety wszelkie moje próby naprawienia potwornego bałaganu spełzają na niczym, w końcyu ja jedna na 3 bałaganiarzy.. ale jak pójdę na swoje to na 100% moje mieszkanko bedzie perfekcyjne
![]() nie mogę jednak nie przyznać racji co do tego, że niektóre rady Anthea są głupie i wręcz absurdalne.. np. -związywanie włosów majtkami ![]() -"w każdym domu powienien być magnes" - no już bez przesady wsówki da się normalnie pozbierać.. - pudełko po jajkach ma służyć jako przegródka na spinki- co to, to nie NIGDY!! przecież na tym kartoniku jest pełno zarazków i bakterii brr.. jak to niby wyczyścić żeby można używać bezpiecznie.. |
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
ashiva, też mnie rozwaliła totalnie rada, żeby włosy majtkami związywac, jak się zapomni gumki do włosów w łazience...
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie kolejna fanka PPD
![]() Oglądam program, bo lubie sobie poprawić humor, że niekórzy mają większy bałagn ode mnie A tak na prawdę to jest tak, ze cały dom jest w większości posprzatany, a w moim pokoju.. normalnie szok. Balagan że szkoda gadać.. Np W sobote posprzatam - w niedziele rano juz nie widac że było sprzatane.. :/ Jedna ze "złotych rad Anthei" bardzo przypadła mi do gustu - skladanie koszul z zeszytem w twardej oprawie A4 na duże t-shirty i A5 na mniejsze bluzki ![]() I zamykanie klapy sedesu przed spłukaniem. Od niej dowiedziałam ze woda z niezamknietej muszli potrafi "wyskoczyć" na 5 metrów....
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Czesto ogladam ten program, bo ogolnie czesto mam puszczona stacje TVN Style. Program dosc dobry, ale glownie pod tym wzgledem ze oglada sie go z niedowierzaniem jak to ludzie potrafia fajnie balaganic w swoich domach
![]() ![]() Pani Anthea Turner jest w niektorych momentach dosc irytujaca.... ogladajac ten program z moim mezem - maz stwierdzil, ze jakby mial taka kobiete w domu jak Pani T. to szybko by sie znalazla na ulicy Nic dziwnego ze Pani T. jest singlem i potrafi poswiecac sie sprzataniu i czystosci do reszty (w sumie - w koncu to jej przynosi mase kasy). Mysle ze jakby byl obok niej wybranek serca to nie potrafie sobie wyobrazic takiego zwiazku, w ktorym kobieta dyktuje facetowi jak ma ukladac swoje skarpetki czy jak dobrze wyczyscic ubikacje.... Jak powiem mojemu mezowi zeby posprzatal lazienke a ja sprzatne w tym czasie kuchnie, zrobi to - ale nie chodze po jego skonczonej pracy z biala rekwiczka i nie sprawdzam czy posprzatal kazdy kat.... no sorki kobietki, ale ktory facet by nie dostal szalu... po prostu dziekuje mu za pomoc (sprzatanie to i tak dla niektorych facetow wielki wyczyn). Druga sprawa: czy rzeczywiscie ktoras z Was mieszka w takim chlewie jak ludzie w tym programie? Nie wierze w to, ze ktos ma taki balagan, ze zrobienie porzadkow zajmuje mu caly tydzien... Ja mam wielkie mieszkanie, ponad 120m2 (mam tez roznego rodzaju futrzaki, typu kroliki dlugowlose i psa), ale sprzatam raz na tydzien i zajmuje mi to gora dwa dni (jezeli oczywiscie sprzatam kazdy kat typu: w szafkach, szafeczkach, poleczkach itd itp)... Mysle ze wystarczy tylko systemtycznie sprzatac i porzadek sam sie utrzyma....Moze was to zdziwi ale postanowilam kupic ta jej ksiazke (a niech ma, w koncu to jej praca i to jej przynosi kase).... zdziwilam sie troche kiedy znalazlam ta ksiazke na pierwszej polce "Top 10" w Empiku (? ;> ?). Maz sie troche zdziwil, ale ja lubie roznego rodzaju poradniki. Jedyne co podoba mi sie w programie Pani T, to niektore jej "porady" ulatwiajace sprzatanie. Ksiazka pewnie przyjdzie lada dzien do mnie i zobaczymy co jest tam takiego ciekawego, ze publikacja jest najchetniej kupowana ksiazka (mam tylko nadzieje, ze nie jej super ekstra rozowa okladka) ![]() ![]()
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 | |
|
ćwir ćwir
|
Cytat:
Ma męża i dzieci
|
|
|
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz.... to az przykro o tym czytac.... bardzo wspolczuje.
|
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo lubię ten program! Podobają mi się rady Perfekcyjnej Pani Domu. Niektore z nich to przesada, ale większość można wykorzystać.
Niestety teraz nie nadają go często! Ja nauczyłam się w ten sposób składać t-shirty - na serio duże ułatwienie! Może pamiętacie jakieś rady? Warto byłoby je odnotować!
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dowiedziałam się że Anthea z zawodu jest dziennikarką... nie przypuszczałam, nie jest z zawodu "domestic goddess"?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
... choć nie Westwood
|
A mi brat na urodziny sprawił książkę Anthei
Tylko, że jeszcze nie doszła, ale lada dzień ma być
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
halo halo
Chyba juz do Was poprzychodzily ksiazki PPD, prawda?? I jak je oceniacie? Warto kupic?? bo ja sie zastanawiam mialam sie wybrac do empiku obejrzec, ale jakos nie mam jak nigdy...
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Widziałam wiele pięknie urządzonych i wysprzątanych domów z zakurzonymi ramami obrazów czy kotami między żeberkami kaloryferów. Zaskakujące, jak mało ludzi sprząta za łóżkiem i trzyma niepotrzebne graty po szafach (nieprzydatne papiery, ubrania - też jestem poniekąd chomikiem). Ludzie, którzy zgłaszają się do programu - czy oni naprawdę żyją w takim syfie, czy robią go specjalnie na potrzeby programu?
|
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z dnia na dzień taki bałagan się nie zrobi, dlatego moim zdaniem tak po prostu żyją, i wcale mnie nie dziwią takie przypadki.. moja przyjaciółka jest taką bałaganiara jak niektóre z osób zgłaszających sie do programu i jej pokój wygląda niejednokrotnie gorzej od tych ukazanych w show..
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 |
|
Nie depcze krokusów
|
ashiva - też znam taką, ale twierdziła, że gdy znajdzie chłopaka, to posprząta. Znalazła, posprzątała.
|
|
|
#321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieład artystyczny jest jej drugim ja i inna nie będzie
|
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam Wszystkich.. Kiedyś pewna kobieta, która pracuje na Wyspach jako tłumacz mi opowiadała, ze Jej mąż robi tam remonty i ludzie mają taki bałagan w domach, że nawet Jego jako chłopa odrzuca..Także pewnie te bałagany są prawdziwe. Na innym programie babskim leci "Porządek musi być".. tam to dopiero są koszmary.. łącznie z robalami.. Fuj, fuj fuj..
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#324 |
|
Nie depcze krokusów
|
Masakra
![]() Nie dziwi mnie, że Anthea nie jest z zawodu gospodynią domową i nie sprząta całymi dniami. Jej rady pozwalają zaoszczędzić czas. Nie od dziś wiadomo, że regularna praca przynosi większe efekty niż posprzątanie całego domu raz do roku. I sumarycznie zajmuje to mniej czasu.
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
ja tez tak uwazam wole od razu umyc ten jeden talerz niz potem zeskrobywać z niego wyschnięty makaron
ma moze ktoras z was nagrane odcinki??
|
|
|
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
sub
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam lubię obejrzec sobie Antiję, ciekawe sa jej porady , jednak moim zdaniem troche za bardzo pzresadza .Toż to trzeba chyba cały czas ze szmatką latać i wycierać kurze zeby nie było wiem po sobie przetre kurze pościele łóżko i na telewizorze zaraz osiada
często pokazują jak Antija ma poukąłdane w jednej wieeelkiej szafie dwa swetry równiusienko , sobie może pozwolić mieszkajać w takim "pałacyku"prawie że .. ja gdybym miałą tak ułożyć wszystkie swoje ubrania to całe mieszkanie byoby chyba za małe :P MAlla dokłdanie przyłączam się do opinii ze regularne sprzątanie i systematcyznosć wychodzi nam na dobre ) porządek musi być , ale nie muzeumw domu
|
|
|
|
|
#328 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dzisiaj TŻ mnie pogonił do sprzątania, bo opuściłam 2 kolejki i on sprzątał, trochę mi się głupio zrobiło, że taki leń ze mnie
Na kurz polecam płyny antystatyczne, zrobiłam test - 1 półkę przetarłam płynem, drugą nie i na tej drugiej warstwa kurzu była już kolejnego dnia, a na pierwszej nie było widać przez kilka. Gdy wprowadzaliśmy się do obecnego mieszkania, kibel był pokryty czarną skorupą w środku i po bokach, trzeba było zebrać całą wodę i zdrapywać, wspomagając się silnymi środkami. Co za fleja tam mieszkała, a wystarczy raz na tydzień użyć chloru i szczoty...Również marzę o dużym domu z dużą powierzchnią, chociażby o większym mieszkaniu, nie takiej małej klitce typu 2 pokoje = 36 m kw, jakie teraz budują w miastach :/
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-11-22 o 17:35 |
|
|
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
Oglądałam ten program swego czasu i bardzo go lubiłam bo mnie motywował.
Teraz nie oglądam ale mam chęć na książkę ![]() A powiem wam że w Anglii bałaganią nawet lepiej niż ja a to jest już wyczyn. Pamiętam jak szukaliśmy mieszkania na wynajem i umówiliśmy się z jedną babeczką że przyjdziemy oglądać. Umówiliśmy się na tydzień po rozmowie tel. A jak przyszliśmy w umówionym dniu i o umówionej godzinie (16.00 ) to kobieta była w szlafroku i papilotach na głowie a w domu panował delikatnie mówiąc... nieład . Ubrania na fotelach i przewieszone przez drzwi, odkurzacz na środku kuchnii, w przedpokoju podtknąłam się o buta, w sypialni łóżko nie posłane i kosz z brudnymi ubraniami (stan pościeli też dawał wiele do życzenia ale to mniej ważne). I .... zapach a raczej fetor.... jakby mieszanka jajka na twardo i zgniłej wody. ALe przyznać muszę że nie dostrzegłam ani jednego brudnego kubka. Może kobieta jadała na mieście![]() Może i ja nie jestem perfekcyjna ale w takim stanie nie pokazała bym ani Się ani mieszkanka ludzią z zewnątrz
|
|
#330 |
|
Przyczajenie
|
Uwielbiam ten program. Mam 29 lat, od jakiegoś czasu spełniam się jako żona i pani domu. Anthea jest niesamowita. Niemal każdego dnia korzystam z jej porad
Kupiłam nawet książkę ![]() Znalazłam ostatnio nawet portal z jej niektórymi poradami: http://poradypanidomu.pl
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

), ale tak chyba trzeba bo zawsze do odbiorców dociera jakieś 50% informacji, więc musi być ich większe stężenie zeby więcej dotarło!