|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.
Cytat:
szok. Wydaje mi się, że dopiero robiłyśmy testy. Serio... ale ten czas zleciał. Jestem w totalnym szoku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka zaczyna chyba przeżywać bo nagle nie chce chodzić do szkoły i jak tylko mnie widzi to rzuca mi się na szyję i mówi, że za mną tęskni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
Mój syn od wczoraj cały czas chce mnie tulić. Jak szliśmy z przedszkola wczoraj to robił co 2m przystanek na tulenie. Potem jak walczyłam o życie na kanapie to wtulony we mnie oglądał bajki. Dziś płakał, że to tata go zawozi. Chyba coś przeczuwa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88926412]Mój syn od wczoraj cały czas chce mnie tulić. Jak szliśmy z przedszkola wczoraj to robił co 2m przystanek na tulenie. Potem jak walczyłam o życie na kanapie to wtulony we mnie oglądał bajki. Dziś płakał, że to tata go zawozi. Chyba coś przeczuwa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jezu u nas jest to samo!! Młody miał już długo fazę na Tatę, a od paru dni mama mama mama, z mamą spać, z mamą iść, dzisiaj zawoziliśmy go do mojej mamy bo ja właśnie do lekarza czekam to myślałam że się zaryczy gdzie on nigdy nie płacze jak idzie do babci. BTW no właśnie czekam w kolejce i ciekawa jestem bardzo. W pierwszej kolejności tego jak siądę i zejdę z samolotu a w drugiej co tam słychac na dołach. Próbowałam wczoraj ogarnąć Bożenę ale jakbym się nie wykręcala to nie umiałam sięgnąć więc muszę wyglądac jak trafiła pod tępa kosiarkę ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88926377]Nie ma za co trzymać kciuków. Boli mnie tylko krzyż, a skurcze ustały. Jestem przez to mega zmęczona. Nie wiem po co to wszystko.
![]() Koteczki mogą spokojnie do weterynarza jechać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Szefowa mam te same odczucia. Jedziemy na tym samym wózku ![]() Tylko ja jestem kilkanascie dni przed Tobą więc mam nadzieję że 4go będziemy już z Mała ![]() Justyna to kciuki żeby nic Ci tego dnia nie zepsuło! ja dalej w łóżku i mam nadzieję na drzemkę jednak ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Johasia dawaj znać koniecznie po wizycie!!!
Co do Bożeny to ostatnio stwierdziłam że nie będę się męczyć (mam brzuch mega wysoko i przy schylaniu się duszę po prostu) i ogarniał mi ją mąż, do tego paznokcie u stóp też mi obciął - widziałam jak jego umysł.walczy z tą sytuacją hahahaha ale słowem się nie odezwal ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#158 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
Te Wasze dzieviaki to czyste słodziaki. Czują, że już coś się zmieni. ![]() Cytat:
Ja sobie wizualizuje spokojny dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi dzisiaj w nocy nawet najmniejszych skurczykow nie bylo, żero null nada.
Za to na bank mi wypadł glutek ale to może minąć nawet ok 2tyg a tyle to bym na łeb dostała już gdyby mi kazali chodzić. Kurde tak chciałam odczarować ten swój pierwszy poród wszystko zaplanowane przygotowania mentalne itd No oxy i łażenie po korytarzu na patologii ciąży z kroplówka w żaden sposób mi się w to nie wpisuje ![]() ![]() Nie marudzę już możecie mnie kopać po kostkach jak zacznę znowu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88926412]Mój syn od wczoraj cały czas chce mnie tulić. Jak szliśmy z przedszkola wczoraj to robił co 2m przystanek na tulenie. Potem jak walczyłam o życie na kanapie to wtulony we mnie oglądał bajki. Dziś płakał, że to tata go zawozi. Chyba coś przeczuwa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
Ja się witam w nowym dniu. Noc lepiej, ale od tego łóżka wszystko mnie boli Mam nową współlokatorke od wieczora. A teraz ciekawostka. To jest już moja trzecia i wszystkie były starsze, a ja sama młoda nie jestem. Więc widać ciążę 30+ teraz ![]() Czekam na obchody i liczę, że idziemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#163 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ubolewam, że nie mam wanny, bo byłoby dużo łatwiej, ale kij z tym. Zapewne tylko my mamy z tym problem jak to tam wygląda, a lekarz itd zapewne ma to gdzieś Johasia kciuki za wizytę ![]() Justyna, oby cały dzień był tak piękny! U mnie masakra, nos zawalony, gardło boli Tz mnie wygania do lekarza i pewnie bym poszła, ale w dobie pandemii, chwilę przed porodem nie bardzo mi to na rękę, bo co jeśli złapałam to gówno Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Cytat:
Plany planami, a życie życiem, niestetyWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
W pierwszej ciąży przed porodem zaraz się golilam i mąż pomagał. Teraz w drugiej czytałam o tym, że takie golenie golarka podrażnia skórę i później ona może być bardziej narażona na problemy jak pęknięcia itp. Tym razem zaraz przed porodem nie golilam. Włosy miałam dość krótkie, bo co kilka dni jednak goliłam, ale no nie było to ogolone i myślę, że to jest ok
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś nawet bylo napisane żeby się nie golić albo golić tylko określone strefy chyba u MG.
Ja się gole przed wizytami i jak już mi ewidentnie przeszkadza co ma miejsce po kilku dniach Bonnie kciuki za wyjście ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pochwalę się Wam swoim dzieckiem - od wczoraj zaczęła korzystać z nocnika ![]() Właśnie się zważyłam i mam -10 kg już od wagi ciążowej, czyli -4 względem wagi sprzed ciąży 😊 |
|||
|
|
|
|
#167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz już będzie z górki.Wow ładnie ci waga leci ! Dalej trzymasz dietę ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
No cóż....i mój kot i mój syn są pozbawieni intuicji najwyraźniej bo lekarka powiedziała, że szyjka bardzo stabilna, mięsista, że tylko zewnętrzne ujscie przepuszcza palec ale wyżej absolutnie wszystko pozamykane. Mało tego! Mała jest tak wysoko, że lekarka mówiła, że nie dziwne, że ja dalej wymiotuję jak mi się dziecko prawie o gardło opiera
Mało tego! Ta uparta kluska ma według usg 3600g. Gdzie apka preglife mi kłamie w oczy, że na początku tego tygodnia dziecko średnio ma 3 kg a pod koniec 3,17 kg. Taaaakze tak ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wagi to wow ! Oby mój już ważył 3kg chociaż czy ja wiem czy w 2,5 tygodnia z 2440g na 3000g :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Kolejna masakryczna noc za mną pod względem snu. Nic się nie dzieje. Jadę zaraz na pobranie krwi tak mi się nie chce muszę się zdrzemnąć jak wrócę. Mi Tz pomoże się ogarnąć jak zacznie się coś, na zero się nie będę golić bo tez właśnie czytałam ze lepiej nie ale skrócę co trzeba
|
|
|
|
|
#171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ostatnio strasznie wywaliło mi brzuch ale to może dlatego, że w poprzednich ciążach byłam o ponad 10kg większą teraz widać ten brzuch lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Johasia
![]() Zubi moja w 2tyg skoczyła z 2700 na 3100 więc jest szansa że Młody też nadrobi Alios - smaruj się jak się smarowałas wcześniej to kontynuuj. Ja w ciąży zero rozstępów po ciąży schudłam 30kg w 3 msc i rozstępy takie że wyglądam jakby mnie ktoś batami lal w dzieciństwie. Od bioder przez pośladki uda aż po łydki. Nawet cycki a mam mniej niż zero. Co ciekawe - brzuch gładziutki ![]() Zubi - może wywaliło bo brzuch się obniżył? W sensie może takie wrażenie. Ja mam wrażenie że największy brzuch miałam w 30tc teraz jakby nieco mniejszy, zgrabniejszy, w tym 3cim trym też w sumie tylko 1-2kg przytyłam. Obecnie ważę tyle ile 3lata temu przed odchudzaniem się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zaraz wrzucę na FB zdjęcie chociaż ja sądzę, że jest cały czas tak nisko. A co do wagi to ważę tyle co rok temu do wagi z przed odchudzania już nie dobije bo brakuje mi 10kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2021-09-30 o 10:24 |
|
|
|
|
|
#175 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Koty już po szczepieniu. Teraz już serio moje dziecko nie ma na co czekać i może wychodzić. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88926615]O nie. Czyli taka sama sraka jak u nas.Widziałam twój brzuch i wcale nie jest duży.
Koty już po szczepieniu. Teraz już serio moje dziecko nie ma na co czekać i może wychodzić. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale ja porównuje go do poprzednich ciąż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj wychodzimy. Bilirubina w normie a waga wzrosła więc lecimy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

donosilas ciążę ! Tylko się cieszyć
️
szok. 

a w drugiej co tam słychac na dołach. Próbowałam wczoraj ogarnąć Bożenę ale jakbym się nie wykręcala to nie umiałam sięgnąć więc muszę wyglądac jak trafiła pod tępa kosiarkę 

Mam nową współlokatorke od wieczora. A teraz ciekawostka. To jest już moja trzecia i wszystkie były starsze, a ja sama młoda nie jestem. Więc widać ciążę 30+ teraz
Ubolewam, że nie mam wanny, bo byłoby dużo łatwiej, ale kij z tym. Zapewne tylko my mamy z tym problem jak to tam wygląda, a lekarz itd zapewne ma to gdzieś

Tz mnie wygania do lekarza i pewnie bym poszła, ale w dobie pandemii, chwilę przed porodem nie bardzo mi to na rękę, bo co jeśli złapałam to gówno
Plany planami, a życie życiem, niestety

teraz już będzie z górki.
Mało tego! Ta uparta kluska ma według usg 3600g. Gdzie apka preglife mi kłamie w oczy, że na początku tego tygodnia dziecko średnio ma 3 kg a pod koniec 3,17 kg. Taaaakze tak 

ale to może dlatego, że w poprzednich ciążach byłam o ponad 10kg większą teraz widać ten brzuch lepiej