|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Cytat:
![]() ![]() Aniu dziękuję za odpowiedź. Super, że są rozciągliwe. Nie wiem co odwaliło producentom pampersów, że te 2 nie są elastyczne. A co to? jestem pierwsza dzisiaj? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
![]()
veronka miala racje Huggiesy 3 maja rozciagliwy tyl pieluszki dzis to dokladnie sprawdzilam, bo jak wzielam ostatnio do testow to nie zwrocilam dokladnie uwagi co mi sie rozciaga ogolnie dobrze przylegaly do cialka i bylo git, tylko jeszcze za duze na Miska
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
O mamo... jaka cisza
![]() Moje młode śpi więc korzystam. marticia, dzięki za informacje ![]() Leonko, wszystkie ochy i achy dla Lilianki jak najbardziej zasłużone. Ten fryz powala ![]() Wczoraj byłam z małą u ortopedy. Narobiła mi obciachu oczywiście ![]() ![]() Mała słabo odwodzi nóżki na bok i mamy zalecenie układać na brzuszku 6-8h dziennie. Suuuuper, fajnie że ja mam czas siedzieć przy niej i pilnować żeby się nie przydusiła tyle godzin na dzień, chyba bym musiała nic więcej nie robić tylko przy niej siedzieć. Wczoraj poleżała 1,5h i usnęła nawet w takiej pozycji (dziwne, bo myślałam że ona będzie tylko wrzeszczeć), a dodatkowy atut takiego leżenia jest taki, że się porządnie wykupkała i wypurkała. A tak w ogóle wczoraj miałam ambitny plan uśpić ją przed "Lostami"... na ambitnym planie się skończyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Dzisiaj ide z Maciusiem do lekarza-zobaczymy co powie.W ogóle to zauważyłam że Maciek źle toleruje moje mleko-po modyfikowanym jest lepiej niż po moim.Zastanawiam się dlaczego?Tymbardziej że jem bardzo ubogo ![]() Ale ucieszyłam się jak głupia bo po 3 dniach zrobił kupke ![]() Widziałam jak biedaczek się męczył i aż mi kamień spadł z serca. Mam małe pytanko a mianowicie jak to jest z kochaniem się po porodzie? Zbieram się psychicznie i fizycznie do "pierwszego razu" ale powiem szczerze że trochę się boje.Naczytałam się że to takie nieprzyjemne,bolesne itp i potrzeba czasu więc jakoś odwlekam ten moment.Przed porodem było tak dobrze i boje się że już tak nie będzie ![]() W sumie od porodu minęło nie spełna 4 tyg ale nic mnie nie boli więc? Może jakaś koleżanka która jest po ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
kochane nie wiem o co chodzi z tym spaniem n brzuchu... z jednej strony wiem ze sie nie powinno ale czemu... tymek np. tak wysoko podnosi glowe lezac na brzuchu, ze nie ma mozliwosci przuduszenia. pytalam juz lekarki, poloznej-kazdy mowi ze sie nie powinno ale nie umie powiedziec czemu
![]() ![]() leonko lili jest boska...i ta nieposkromiona fryzura ![]() my dzisiaj na 14 na usg głowki, brzuszka, potem oddac siki do badania i ja do przegladu podwozia ![]() ![]() tak apropos-do dziewczyn ktore juz nie karmia-co stalo sie z waszymi cycami po skonczeniu karmienia...??? zmalaly czy co?? gosiu ja farbowalam w ciazy i farbuje teraz ![]()
#2916 |
Zakorzenienie
|
piekło, ja też jeszcze jestem przed
![]() ![]() Judi, na brzuszku dzieciaczki mogą spać (nawet niektóre powinny, tak jak moja Mati np), tylko trzeba pilnować żeby dziecko nie przekręciło główki na prosto nie docisnęło noskiem i się nie przydusiło przez to. Bo Tymek chyba nie trzyma wysoko głowy jak śpi? ![]() ![]() I ja też mam zamiar farbować włosy. W ciąży też farbowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Judi moje cyce zmalały, są pierwotnych rozmiarów takie mam wrażenie, choć małżon mówi że są większe
![]() ![]()
#2918 |
Zakorzenienie
|
![]()
wspolczuje dzieciaczkom lezakowania na brzuszku w celach medycznych, szczegolnie jesli tego nie cierpia, ja umieralam przed badaniem usg bioderek, bo moj Miki lubi lezakowac nie za wiele czasu na brzuszku, lezakuje ale za chwile jest ryk, staram sie lapac jego dobry humor i klasc zeby jak najdluzej lezakowal mimo ze badanie wyszlo ooooookkkkkk
![]() ogolnie lekarze zalecaja takie brzuszkowanie ale w zasiegu naszego wzroku moj Miki tylko raz pospal sobie na brzuszku az sama bylam tym zdziwiona, ale caly czas trzymalam nad nim piecze, mimo ze spal z glowka na boczku |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już drugi dzień ta moja córka tak sie budzi. Usypia midzy 20-21 i spi pieknie z przerwa na żarełko i zmiane pampka ok. 1-2. Ale po czwartej juz ma oczy jak 5 zł i szaleje... a ja przymusowo z nią ![]() Teraz spi juz od godziny. Czyli widze ze farbowanie nie szkodzi wiec sie skusze( ![]() ![]() ![]() Piekło najpierw powinnas odwiedzic gina ![]() Mnie nic nie bolało o trzeciej doby po porodzie,az do wczoraj ![]()
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
cestia
![]() ![]() ![]() kasiulko mnie tez drazni ten zapach mleka ![]() ![]() ![]() tymus musi byc szeroko pieluchowany mimo iz tak jak mowilam spi niemal caly czas na brzuszku. wiec jemu to nic nie dalo...
#2921 |
Zakorzenienie
|
Kurzosławko kochana, to Ty chyba śpisz na stojąco... ja śpię
![]() ![]() ![]() Judi trzymam kciuki za mleczne sprawy ![]() ![]()
#2922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do makijażu to ja maluje sie codziennie ![]() Nastka tez nieciepi leżec w wózku i stac w miejscu...musi być w ruchu,bo inaczej jest ryk.Co jest dość uciążliwe kiedy jestem z nia na zakupach,a ona nie spi
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
elo.
dziewczęta proszę was bardzo wypowiedzcie się jak usypiacie swoje pociechy w dzień? u nas wciąż z tym problem, widzę że śpiąca a w łóżeczku ryk. za cycem, za rękami, ale bardziej cycem. teraz się spłakała i przysnęła pewnie na chwilę, choć musiałam ją trochę pobujać - na leżąco, materacem (w łóżeczku turystycznym to możliwe). |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
no i pokażę ostatnie zdjęcia z wczoraj
![]() ![]() ![]() dziś Iga kończy 2 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmęczy się oglądaniem karuzeli i zamyka oczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jowisz, czy Iga juz zajmuje cala gondolke?
bo mojemu jeszcze troszke zapasu zostaje tak moze jeszcze na poltora miesiaca wzrostu ![]() ostatnio pytalam do kiedy mniej wiecej jezdza dzieciaki w gondolce, moze ktos ma jakies doswiadczenia? pewno na pozna jesien trzeba bedzie zasadzic spacerowe na stelaz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Igo 100 lat
![]() usypiam w nosidełku w dzień. tańczymy sobie i śpiewamy ![]() ![]() Judi pytałaś o wymiona po karmieniu. moje są minimalnie większe niż były, bo staniki 70c mają ciasnawe miseczki ![]() ![]() Edytowane przez wersta Czas edycji: 2008-09-05 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
skad bierzecie czas na bazgranie tutaj ![]() Ja tez chce pofarbowac wlosy, dzis ide do fryzka, a jak wrocimy do domu to kupie jakas farbke... Wizyte u ginka mam w przyszlym tyg...licze na jakies mini piglulki czy cus ![]() Moj maly wogole nie placze, jak jest glodny to sie wierci , szuka usteczkami cyca i bierze piastke do buzi, poza tym, totalny luz, ani razu sie nie rozplakal na dobre...oby jak najdluzej ![]() A co do usypiania w dzien...Edzio najczesciej zasypia przy jedzeniu, kima sobie, a jak skonczy to hop do wozka i kontynuuje, czasem jak sie wierci,albo krzyczy to biore go na rece. Najgorsze jest to, ze w nocy budzi sie o 1 na jedzonko, a potem o 4 i najczesciej juz nie zasypia ![]() Verona, dzieki za zdjecia Huggiskow, mam chrapke na dwojeczki, przez pomylke kupilam dwojki, ale Classic, i widze, ze jeszcze sa chyba za duze, bo 2 razy maly mial mokrego pajacyka ![]() Aha, w niedziele wracamy do domu, czyli znowu podroz...mam nadzieje, ze moj kawaler zniesie to rownie dobrze jak jazde w te strone |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | ||||
Zadomowienie
|
To może ja się wypowiem na temat gondoli bo ja mam wkładany wkład do wózka i Lena na niespelna 3 miesiace od urodzenia juz prawie sie w niej nie mieści a mam wozek z graco a one niestety maja małe wkłady wiec niedługo go wyciągne i mała będę woziła w spacerówce całkiem rozłozonej .
![]() |
#2931 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Cos ostatnio wogole nie mam czasu na wizaz ![]() Mam pytanko do dziewczyn karmiacych piiersią, ktore odstawiły nabiał - po jakim czasie skóra dzieci wrociła do normy? No i co jadacie na tej bezmlecznej diecie???? ![]() My w międzyczasie mielismy chrzciny, bakteryjne zapalenie spojowek i teraz walczymy z uczuleniem na buzi - prawdopodobnie skaza bialkowa, ja juz nie wiem co mam jeść żeby było dobrze, z brzuszkiem problemów nie ma, przybiera na wadze, ale cała twarzyczka wysypana taka drobna kaszką podskórną ![]() No i oczywiscie chwale wszystkie sliczne dzieciaczki, witam Małą i Majke na odchowalni i bardzo sie ciesze że Tymuś i Ania zdrowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego naj dla Igusi Sto lat ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maly tez ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() No i my wstalismy w koncu. Pospalam z Piterkiem do 11, a spac poszlam po 1 w nocy ![]() ![]() Nagralam pare filmikow jak sie rano wyglupial, wiec bedzie na pamiatke. Wyslac wam nie wysle, bo maja po 20 mega wiec nie przejdzie mailem. Jowiszku, co do usypiania maluszka to w dzien wchodzi w rachube bujaczek, albo w nim zasypia sam obserwujac otoczenie, albo go kolysze i zasypia ![]() ![]() ![]() W dzien usypia go jeszcze spacer wozkiem, a ze w domu wozka nie trzymam to nie zna metody usypiaczki wozkowej ![]() Igusia wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() ![]() ![]()
#2935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
moj brat w przeszłości jak był mały tez to samo miał wieczne problemy z pekajaą skórą na uszach.
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Piotrek mial malutka ciemieniuche, ale smarowanie oliwka bambino wlosow i czaszki oraz wyczesywanie wlosow miekka szczotka sprawily ze poszla sobie w ciorty, a glupio sie ona objawila, bo normalnie po kapieli smierdziala mu glowa takim starym grzybem.. pod swiatlo sprawdzilam co to za cholerstwo patrze a on ma taka skorupke na glowie, naszczescie juz jej nie ma, 3 dni i po klopocie
Ja nie jem nabialu ani mleka, wiec wysypek nie mamy
#2938 |
Zakorzenienie
|
na ciemieniuchę jet olejek skarb matki. kupiłam na wszelki wypadek, oby nie był potrzebny
![]() podobno jest najlepszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troche doczytalam, ze niektore z was juz nie karmia piersia wiec powiedzcie jakie mleko dajecie swoim malym ? Ja chce tylko do dokarmiania, bo nadal karmie piersia w wiekszosci. Cytat:
Lilianka jest przesliczna !!! Cytat:
Piekna corcia ! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1913_8847.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.