|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pracujące mamy
Cytat:
Obecnie u prywaciarza pracuje. Na umowę o pracę. 8h dziennie. Wolne tylko 2-3 tygodnie w wakacje W czasie roku potrzebuje wolnego- biorę. Pracy do domu nie muszę zabierać. Pracuje mi się idealnie. 🥰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#272 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#273 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hitem są rodzice co w wigilie przyprowadzają dziecko o 12.30 na obiad i o 13.30 odbierają ![]() ![]() ![]() Wigilia jest jedynym dniem, kiedy jesteśmy zamknięci z dni pracujących. Po pilnowanie 1 dziecka + 2 dodatkowych gdy jest obiad jest śmieszne. Jednego roku musiałam spędzić wigilie sama, bo z pracy wyszłam o 16.00 -do domu 500 km. W przedszkolu było 1 dziecko- którego mama była na paznokciach. ![]() Ale opowiadam to jako zabawną historyjkę. Rozumiem, że dla rodziców zamknięcie placówki na te dni jest problemem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Mamy w szkołach negatywną selekcję w kadrach. Do pracy tam nie idą Ci najlepsi. Bo im się nie opłaca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#274 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodam może: klasy 1 -3 edukacja wczesnoszkolna. Więc teoretycznie dzieci,które same w domach nie zostają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez justynka87 Czas edycji: 2021-10-04 o 09:26 |
|
|
|
|
|
#276 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od zawsze w szkole było tyle wolnego. Wiem; że to może być momentami trudne. Jednak taki mamy system Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#278 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze powtarzam rodzicom- musisz zapisz. Ale nie rezerwuj miejsca w razie czego. "Może będę chciała jechać na zakupy" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#280 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 23:14 |
|
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
To też fakt. Komputerów brak. Biurka nie zobaczysz
a scaner 1 na szkołę w sekretariacie![]() takie mamy realia. Ale swoją drogą zabawne jak daleko potrafi odejść dyskusja. Zaczeło się na mamie z małymi dziećmi i jej problemami z opieką w razie choroby. A skończyło się na tym, że nauczyciel powinnien pracować 8h i powinny być dyżury ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja bym się ze wstydu spaliła gdybym siebie/dziecko na coś zapisała, zadeklarowała się, a potem bez uprzedzenia zrezygnowała.
|
|
|
|
|
|
#283 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#284 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo na miesiące wakacyjne nie pozapisywane, a potem jednak mama stwierdza, ze dziecko sie z nią w domu nudzi ( niepracująca, no ale latem strasznie trudno jakies zajecie własnemu dziecku zorganizowac wszak ) więc probuje dopisać dziecko ad hoc - jak juz urlopy sa kadrze poprzyznawane.
|
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#286 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama zweryfikuj czy tak chętnie wypełniałabyś swoje obowiązki gdyby Ci je zadali, ale w zamian nic nie dali - nawet komputera. Mega mnie to bawiło w czasie pandemii, a najbardziej jak im minister z łaską podarował bon 500 zł na sprzęt. Nagle rząd obudził się z ręką w nocniku, bo się okazało, że nie ma kompletnie przygotowanego do tego zaplecza. Szkoły bez wi-fi, bez komputerów, bez aplikacji do pracy zdalnej. Parodia. Do tej pory nauczycielom się wmawiało, że mają jak pączki w maśle, bo musza "tylko" 18 h pobyć w placówce, a tak to mają super, bo pozostałą część pracy mogę sobie w wygodnym dla siebie momencie wykonać w domu. W dobie HO, okaże się, że to żaden przywilej i nauczycieli będzie jeszcze mniej. A tych kompetentnych.... na placach jednej ręki się policzy.
Edytowane przez rewelka111 Czas edycji: 2021-10-04 o 11:12 |
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedzie przez pół miasta, je obiad i wracają, a rodzice czekają w korytarzu aż zje. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fb2986dc06479a38c396fe 4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a 18ec99;88932619]to jest okropne
ja bym się ze wstydu spaliła gdybym siebie/dziecko na coś zapisała, zadeklarowała się, a potem bez uprzedzenia zrezygnowała.[/QUOTE]Wiesz. Mi było zwyczajnie przykro. Bo rodziców widziałam raz w roku. A ludzie na dyżury zapisuja na zasadzie "może się przyda". A człowiek później siedzi i pilnuje mebli. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88932623]w przedszkolu córki bywało podobnie - pozapisywane dzieciaki na dyżur - z 10 osób, a potem pustka.Albo na miesiące wakacyjne nie pozapisywane, a potem jednak mama stwierdza, ze dziecko sie z nią w domu nudzi ( niepracująca, no ale latem strasznie trudno jakies zajecie własnemu dziecku zorganizowac wszak ) więc probuje dopisać dziecko ad hoc - jak juz urlopy sa kadrze poprzyznawane.[/QUOTE]Dokładnie. Tak to działa niestety. Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Wybaczcie wycieczkę personalną, ale chciałabym polecić TadCooper serial "The maid" na Netflixie
Podczytuję ten wątek, nie wypowiadałam się wcześniej bo w sumie nie wiem do jakiej kategorii się zaliczyć, tych poszkodowanych przez współpracowników biorących L4 co chwilę, czy matek? Od 2018 nie wzięłam L4 ani opieki, mam dziecko szkolne i przedszkolne. Chorowali oboje, owszem, ale mam mega wyrozumiałą szefową i jak nie mogłam zawieźć dzieci do szkoły/przedszkola to pracowałam zdalnie. Covid polepszył moją sytuację, weszła na stałe praca zdalna, siedziałam po 11h w pracy mając dziecko w 8 klasie na nauce zdalnej i przedszkolaka. Po całym dniu w pracy nie mogłam się zrelaksować z winkiem przed TV, tylko siadałam do YT żeby ogarniać procenty i zadania otwarte z matematyki, żeby umieć wytłumaczyć to z czym syn miał problem. Po tym, jak już dzieci zasnęły - wyszukiwałam na FB i YT rzeczy dla 5-latka, żeby nie siedzial przed TV 8h, chciałam zapewnić rozrywkę na najbliższy dzień, wycinanki, malowanki, zgadywanki itd. Po szczepionce na Covid, podczas grypy i w sumie kazdej choroby nie jade do biura tylko pracuje z domu, umierajaca, z 39 stopni, siedze i tyram, ile moge, czasem ponad sily. Balam sie ze jak wezme L4 to przyjda takie TadCooper do mojej szefowej i zaczna narzekac. Moje bezdzietne kolezanki nie boja sie brac L4, ja sie serio boje. |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak naprawdę byłam chora, ale tak, że serio nie mogłam robić nic, oprócz leżenia w łóżku jak zjełczała dżdżownica, to normalnie szłam na zwolnienie. Teraz też planuję iść na dłuższe zwolnienie, i czuję, że go potrzebuję (depresja) i w nosie mam czy dyrekcja sobie z tym poradzi czy nie. Od tego jest dyrekcja, zarabia jak dyrekcja, to niech ma swoje obowiązki jak dyrekcja. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Praca z 39 stopniami gorączki jest nienormalna. Dostałaś jakiś medal za robienie z siebie niewolnika? Mogłaś pracować zdalnie, miałaś super warunki, w nie widzę najmniejszego problemu, sama go sobie wyszukałaś. Zaden normalny człowiek nie ma problemu z chorym od czasu do czasu współpracownikiem. Powtarzam, tu od początku chodzi o sytuacje NAGMINNEGO chorobowego. A że miałaś robotę ze względu na dzieci - no to chyba normalne, że tak jest, jka się decyduje na potomstwo. I tak byłaś w super sytuacji, co mieli powiedzieć rodzice, którzy nie mogli pracować z domu? Dzieci na halę produkcyjną nie wezmą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak naprawdę byłam chora, ale tak, że serio nie mogłam robić nic, oprócz leżenia w łóżku jak zjełczała dżdżownica, to normalnie szłam na zwolnienie. Teraz też planuję iść na dłuższe zwolnienie, i czuję, że go potrzebuję (depresja) i w nosie mam czy dyrekcja sobie z tym poradzi czy nie. Od tego jest dyrekcja, zarabia jak dyrekcja, to niech ma swoje obowiązki jak dyrekcja. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i tyle z tego mają![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#295 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
W idealnym świecie należałoby przed poczęciem dziecka odłożyć równowartość swoich 12 wypłat aby móc spędzić dodatkowy rok na urlopie wychowawczym.
Niestety ale utopijne hasła pod tytułem: "możesz mieć wszystko" czytaj i pracę i rodzinę równocześnie sprawdza się zapewne w 20% przypadków osób, które mają albo elastyczny czas pracy albo bardzo wyrozumiałe szefostwo i współpracowników. Pozostałym zjadaczom chleba pozostaje lawirowanie między jednym a drugim i liczenie na cierpliwość i wyrozumiałość innych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88934276]W idealnym świecie należałoby przed poczęciem dziecka odłożyć równowartość swoich 12 wypłat aby móc spędzić dodatkowy rok na urlopie wychowawczym.
Niestety ale utopijne hasła pod tytułem: "możesz mieć wszystko" czytaj i pracę i rodzinę równocześnie sprawdza się zapewne w 20% przypadków osób, które mają albo elastyczny czas pracy albo bardzo wyrozumiałe szefostwo i współpracowników. Pozostałym zjadaczom chleba pozostaje lawirowanie między jednym a drugim i liczenie na cierpliwość i wyrozumiałość innych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ten dodatkowy rok niewiele zmieni. Dziecko po takim roku trafia do przedszkola/ żłobka i zaczyna się chorowanie. Tego nie ominiesz. Możesz przesunąc tylko w czasie. Chyba,że zostaniesz z dzieckien do zerówki. Ale to jest 6 lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#299 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- [1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88934276]W idealnym świecie należałoby przed poczęciem dziecka odłożyć równowartość swoich 12 wypłat aby móc spędzić dodatkowy rok na urlopie wychowawczym. Niestety ale utopijne hasła pod tytułem: "możesz mieć wszystko" czytaj i pracę i rodzinę równocześnie sprawdza się zapewne w 20% przypadków osób, które mają albo elastyczny czas pracy albo bardzo wyrozumiałe szefostwo i współpracowników. Pozostałym zjadaczom chleba pozostaje lawirowanie między jednym a drugim i liczenie na cierpliwość i wyrozumiałość innych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie jest to idealne rozwiązanie. Chyba że ten dodatkowy rok brałby ojciec. Kobiety i tak są poszkodowane na rynku pracy. A dodatkowe lata siedzenia w domu nie pomogłyby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niech ci zalatuje czymkolwiek. Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

ja bym się ze wstydu spaliła gdybym siebie/dziecko na coś zapisała, zadeklarowała się, a potem bez uprzedzenia zrezygnowała.
) więc probuje dopisać dziecko ad hoc - jak juz urlopy sa kadrze poprzyznawane.

jedzie przez pół miasta, je obiad i wracają, a rodzice czekają w korytarzu aż zje. 
) i tyle z tego mają