![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Ja jestem na L4 z zawalonymi zatokami.
Trochę mi żal było poniedziałku i wtorku, bo piękna pogoda, ale dzisiaj już mam mniejsze wyrzuty sumienia. Najgorzej, że nie bardzo mi przechodzi ![]() Jutro mamy rocznicę, myślałam że wyjdziemy gdzieś coś zjeść, a wyszło jak zwykle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Zadomowienie
|
U mnie październik zaczął się sporą ilością obowiązków
![]() Mimo pięknej pogody w ostatni weekend siedziałam głównie w domu, skończyłam książkę, serial i układałam puzzle. Uwielbiam moją ciszę i spokój w domu i w ogóle taki spokojny czas, którego ostatnio bardzo mi brakowało ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() W domu też można spędzić miły wieczór, a wyjście przełożyć jak już poczujesz się lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Śnięta Mucha
|
U mnie październik pod znakiem mierzenia ciuchów zamówionych w okolicach urodzin i ogólnego beauty. Kupiłam Dermapena, wczoraj pierwszy zabieg, a właściwie dwa, bo żal mi było wyrzucać kardridż, więc po twarzy i szyi zrobiłam preparatem do lipolizy iniekcyjnej uda. Od rana wyciagnełam frezarkę, przekopałam pół garderoby za pudełkiem z frezami i siedzę ze świezym pedicure. Okazuje się, że frezarką dużo łatwiej i dokładniej robi się skórki niż manualnie. Po prostu wychodzą 100% profesjonalnie. W międzyczasie ogarniałam włosy, ale nie jestem z nich zadowolona - ich kondycji. Bez modelowania mam sianko
![]() ![]() A dzisiaj będę ćwiczyła makijaż permanentny brwi. Mam tusz, igły i sztuczną skórę ![]() Imperfecta najlepszego!
![]() |
#845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Śnięta Mucha
|
Melike dziękuje
![]() Nie znoszę chodzić na zabiegi i mega fun mi sprawia robienie ich w domu. Lubiłam się np zaszyć ze wszystkim w domu w lesie. Tam to się już w ogole nie opuszcza posesji miesiąc, bo po co. W poprzednim mieszkaniu sama kładłam gładzie, a w tym tylko wieszałam rolety ![]() Za to jestem dupa z uszami w elektryce i hydraulice, ale meble z Ikea składam już jak zawodowiec ![]() Może kiedyś odważę się zrobić proste wzory na palcach. Chciałabym się nauczyć robić brwi i usta. W międzyczasie wracam na studia ![]() Ćwiczyć tez wolę w domu. Myśle gdzie wstawić orbitreka. Znaczy czego się pozbyć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#848 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Szykują mi się spore zmiany w pracy, więc jestem zestresowana, bo mało jeszcze wiemy ale zapowiada się średnio... Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wlosow - ja moje wczoraj scielam - fryzjerka mi na sam koniec podniosla pasmo i pod swiatlo widac takie przeswity, ze masakra. Ale na plus - jakies pierwsze 10-13cm wlosow juz sie zageszcza, mam multum nowych, zdrowych wlosow. Takze zaczynam zapuszczankow - z tym, ze oczywiscie bede musiala przez jakis rok pewnie byc w dlugosci, jak teraz, bo musze najpierw sciac calkiem to przerzedzone, rozjasniane. Ale nie ma tego zlego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Musialam je podkrecic wczoraj, bo fryzjerka mi je maksymalnie wyprasowala i nie moglam tego przezyc
![]()
![]() |
![]() |
#851 |
Śnięta Mucha
|
Masz bardzo ładne włosy
![]() Byłam na paznokciach w ubiegłym roku jakieś 7-8 razy i wszystkie salony pracują na frezarkach. Hybryd nie robię, bo wkurza mnie ich zdejmowanie. Essie trzyma mi sie 5 dni bez odprysków, a u nóg zmieniam co 2 tygodnie tak jakbym zmieniała hybrydę. I tak co tydzień robię skórki, więc miałabym przy hybrydzie problem wjechac tam frezem. Jestem raczej początkująca, tak wyszły. Też muszę podciąć końce. One były dekoloryzowane z ciemnego brązu.
![]() |
#852 |
Zadomowienie
|
Ja paznokcie od zawsze sama robię, sprawia mi to ogromną frajdę, szczególnie kiedy mam kilka godzin wolnego, włączam jakiś film czy serial w tle i lecę z mani i pedi
![]() Frezarkę też mam - nigdy nie miałam jakichś mega twardych, narastających skórek no ale reklama działa swoje... ![]() ![]() Aktualnie mam na paznokciach jedynie odżywkę i skracam na ile to możliwe, bo przez hybrydę tak wydłużyła mi się płytka, że wystające hyponychium zaczynało mi już wizualnie bardzo przeszkadzać. No wiec skracam, piłuję, i czekam aż mi się to cofnie... Końcówki również podcinam sobie sama, no i te wszelkie peelingi, zabiegi na twarz też jakoś wolę sama niż poddać się komuś innemu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Czarna owca
|
Miałam pokazać walizkę
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pocieszę Cię, my swoją pierwszą rocznicę ślubu spędziliśmy w domu z jedzeniem z Mc Donalds i winem. ![]() Niestety był lockdown i też nie mogliśmy nigdzie wyjść. ![]()
![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Pani_Robot bardzo ladne
![]() ![]() Takie robilam w sierpniu - robilam pod wesele i nie moglam sie zdecydowac i koniec koncow mialam rozne ![]() Higurashi fajowa ta walizka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#856 |
Czarna owca
|
Takie paznokciowe cuda wrzucacie, że może sobie też coś pomaluję dziś, bo użyłam bazy peel off ostatnio, więc mój holobrokat już schodzi
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Imp wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
![]() ![]() Biegaczka mam taką samą obrączkę ![]() ![]() Ja ostatnio maluje paznokcie zwykłymi lakierami. Wybór jest ogromny i można kupić naprawdę dobre jakościowo ![]() Hybrydy lubiłam, ale mimo świetnego efektu było z nimi sporo zachodu. Odrost był szybko widoczny, trzeba było umawiać się z kosmetyczką, płacić... Kupiłam zestaw do robienia hybryd w domu, ale rzadko z niego korzystam. Malowanie czy zmywanie zwykłego lakieru trwa nieporównywalnie krócej a przy cotygodniowym manicure nie ma wkurzających i nieestetycznych odrostów ![]() Btw, właśnie piję ciepłą herbatkę z miodem z jabłkiem i cynamonem, który smakuje jak szarlotka ![]() A jutro w końcu piątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio na wesele zrobiłam sobie podobne. ![]() Higu fajna walizka, nietuzinkowa. ![]()
![]() |
![]() |
#859 |
Śnięta Mucha
|
Ja jestem zakochana w Essie, które na nogach mam 2 tygodnie, a u rąk 4-5 dni bez odprysków. Biały top daje efekt hybrydy. Inne lakiery czy to za 5, czy 100zl odpryskuja mi pierwszego dnia. Raczej nie wrócę do hybryd właśnie z uwagi na to, jak dużo czasu zajmuje robota.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zadowolona z lakierów Pierre Rene
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Ostatnio kupiłam sobie naklejki na paznokcie- jesienne liście- i na weekendzie planuję coś z nimi podziałać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Zadomowienie
|
Ja też już schodzę z hybrydy, bo też mnie męczy to robienie. Jak siadam do paznokci to kończę po ponad 2 godzinach i już mnie to nie bawi. Mam już odrost na pół paznokcia, ale to nie rzuca się w oczy, bo mam bezbarwny lakier. Nie ściągnę teraz lakieru, bo będzie horror na paznokciach, a tak stopniowo odrasta mi zdrowa płytka.
Higurashi, ale śmieszna walizka! Takiej to nigdy nie widziałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko spędziliśmy miłe popołudnie i wieczór ☺ _____ Ja na paznokcie chodzę do kosmetyczki, kiedyś malowałam sobie sama różne wzorki i takie tam, ale tradycyjnymi lakierami ☺ Podziwiam, że potraficie sobie zrobić same hybrydy ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Konto usunięte
|
Imperfecta najlepszego, miłości na kolejne lata
![]() Ja byłam z moim małym człowiekiem na kontroli u lekarza, niestety jest gorzej jak było, na 99% ma zapalenie płuc, doszły duszności, jutro rano idziemy do szpitala ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88939150]Imperfecta najlepszego, miłości na kolejne lata
![]() Ja byłam z moim małym człowiekiem na kontroli u lekarza, niestety jest gorzej jak było, na 99% ma zapalenie płuc, doszły duszności, jutro rano idziemy do szpitala ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dziękuję ![]() Zdrówka dla Twojego maluszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88939150]Imperfecta najlepszego, miłości na kolejne lata
![]() Ja byłam z moim małym człowiekiem na kontroli u lekarza, niestety jest gorzej jak było, na 99% ma zapalenie płuc, doszły duszności, jutro rano idziemy do szpitala ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Zdrówka dla Maluszka. ![]()
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Cytat:
To akurat byla obraczka tymczasowa ![]() ![]() Ale to prawda, z hybrydami jest duzo zachodu. Jak mieszkalam w UK to jezdzilam sobie na paznokcie co 5 tygodni i mialam spokoj + byl to dla mnie czas na wyrwanie sie z domu. U mnie niestety sie lakiery nie sprawdzaly, ale moze i nie znalazlam wlasciwego nigdy ![]() ![]() Gryziazdrowia dla malego!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalko
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2021-10-08 o 04:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Śnięta Mucha
|
Ja używam Expressie, bo zalezy mi na schnięciu, ale dziewczyny mówią, że tradycyjny sie dłużej trzyma, nawet do tygodnia. Są na Zalando. Tam też zamówiłam ten szklisty top: https://www.zalando.pl/essie-essie-g...1f001-s11.html
Ależ mam jednolitą, gładką buźkę po tym dermapenie, a to jeden zabieg.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
Też się właśnie zastanawiam nad tymi Essie. A jeszcze mignęły mi kiedyś jakieś lakiery winylowe. Ciekawe jak u nich z trwałością.
W sobotę zaczynam nowy rok akademicki i juz mi się nerwica uaktywniła... spałam całe 3h... Nie wiem czy skończę te studia. Już drugi raz podchodzę do magistra, ale psychicznie nie wytrzymuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() Co to za kierunek? Ja wracam od lutego.
![]() |
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
Tym razem pedagogika. Na tej uczelni jest straszna nerwówka i do tego zajęcia we wszystkie weekendy i wieczorami na tygodniu.
Teściowie niby w dobrej wierze truli mi doopę, żebym robiła magistra (mimo, że sami są po technikum) to się tego czepiłam. Poza tym pracując w oświacie sam licencjat oznacza najniższą krajową, a nie chcę całe życie zarabiać ochłapów. Ale teraz już się pozmieniało, bo pracuję w trochę innej branży, więc właściwie nie potrzebuję tego całego "mgr". Tylko żal tych wszystkich zjedzonych nerwów i łez z poprzedniego roku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.