|
|
#1261 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() Szefowa, również gratuluję! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no cóż bywa. Dobrze, że nie ma tak codziennie. Najlepsze, że obudziłam męża żeby ją ponosił do snu i mu się udało. Odłożył malucha i poszedł spać a ona po 2 min się obudziła... Już więcej nie będę go budzić, bo to nie ma sensu [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88954822]Ja tak samo nie podobają mi się ale Tz się zastanawia jeszcze Maja ma 12 dni a te sesje najlepiej do 2 tyg wiec jak już nawet sesja nie byłaby ta ściśnieta już [/QUOTE]Bo starsze dzieciaki już się raczej "prostują" Już lepsze są sesje rodziców z gołym maluchem, ale za dużo widziałam wypadków czytaj kupo-strzałów żeby na to iść też raczej myślę o rodzinnej sesji. Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że to już ostatnie dni i będziesz się poruszać jak człowiek. Będziesz zwinna jak gazela Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam te wysyłkowe sklepy. Najlepiej zapisać się do grupy na FB. Tam najczęściej się reklamują takie sklepy. Wysyłają nosidła za opłatą. Tez jest spoko opcja, bo wydać 600 zł i nie nosić, bo niewygodnie to bez sensu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oby juz niedługo ci się zostało
|
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na teraz jestem zakochana w kaikihug. Może zmienię zdanie jak przymierze. Greendonkey też ma fajne i na dodatek często promki. Więc kto wie czy na jednym się skończy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[/QUOTE]Dziekuje. Mam nadzieję. Mieszkam w 40 metrach. A jak idę do toalety to płacze... tak mnie bolą kości bioder i miednicy... Masakra jakaś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze chwilę musimy wytrzymać, już ostatnia prosta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
Justynka - kciuki żeby Marianka już niedługo wyszła😘
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Klamka zapadła, w przyszłym tygodniu mnie tną. Więc moje przeczucie, że jednak będę październikówką okazało się słuszne
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem ciekawa jak nasza mama bliźniaków? Może uda się wywołać Na bank już rozpakowana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Konto usunięte
|
Już i tak nie dużo w dwupaku zostało.
|
|
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiai rozmawiałam z położną. Zadzwoniła sama (szok). I stwierdziła, że ona już napewno ma 4300 jak tydzien temu miała 4100. Załamała mnie lekko dodała, że jestem wysoka więc dam radę urodzić- ale boję coraz bardziej. Nie objadałam się, nie mamy z mężem nadwagi. Czemu musiało mi się trafić tak duże dziecko![]() ![]() Już myślalmi szykuje się na długi, wielogodziny i bolesny poród. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak to nie martw się na zapas Plus jak sama widzisz u nas na wątku porody nie są takie złe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Udało mi się dzisiaj wyskoczyć na spacer ze starszakiem, rany jak mi to dobrze na głowę zrobiło. Miki ogólnie fajnie się odnajduje w nowej sytuacji ale od powrotu ze szpitala miałam takie wrażenie, że trochę mnie trzyma na dystans i oczywiście totalnie zaczęło mi to ryc banie. Ale widzę, że powoli wracamy na swoje tory, jak dzisiaj był zmierzly bo zmęczony i przyszedł i się kazał tulic to się znowu spłakałam, myślałam że jakoś lepiej mój mózg ogarnie te huśtawki nastroju. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To wzrost ma jakiś wpływ na możliwości porodowe? Nie wiedziałam Wracając do Marianny - znam kobiety, które urodziły dzieci po 4,5 kg bardzo sprawnie. U mnie na szkole rodzenia położna mówiła, że często właśnie takim większym dzieciom łatwiej jest się wpasować w kanał i prują przed siebie, a te mniejsze "błądzą" i jest problem Także uszy do góry, dużo na pewno zależy od pozytywnego nastawienia. Cytat:
Moja też była taka zdystansowana pierwszego dnia po powrocie ze szpitala, miałam wrażenie, że ma na mnie focha. Ale szybko wszystko wróciło do normy. I miałam takie same jazdy! Przytulałam starszą i dosłownie wyłam. Po tygodniu głowa mi się trochę ogarnęła.
|
||
|
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to chyba jestem jakaś inna. Ani w ciąży ani po porodzie nic nie płacze 🤨
|
|
|
|
#1279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale serio, starczy że on podejdzie i się przytuli i mi autentycznie oczy zalewa, mąż na mnie patrzy jak na wariatkę a ja tego nie umiem niczym wytłumaczyć.Moje dziecko dzisiaj cały dzień jadło i spało. W kółko. Rano obudziła się gdzies przed 8, zjadła, chwilę dosłownie pobrykala, jakaś kupę walnęła, koło 10 zaczęła marudzić, dostała cycka i pyk 3 godziny drzemki. Obudziła się, pampers, cycek i pyk 3 godziny drzemki. Myślałam że to jakieś jaja jak po tej drugiej drzemce wstała, zjadła i zaś poszła spac. I budzi się jak z zegarkiem w ręce co 3 godziny. Ciekawe co będzie w nocy, jakby noce takie były to to by było eldorado. Dzisiaj już mówiłam do męża, że może nam jakiś baterii do niej zapomnieli dać w szpitalu przy wyjściu czy coś. I tak siedzimy i kminimy czy tak jest normalnie i mamy skrzywiony obraz przez początki z synem czy coś jest nie tak ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88955333]Ja też nie.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Przynajmniej nie ja jedna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Jahasia ale Ty śmigasz po tym porodzie babo!
A mi się wydawało że ja w miarę szybko na nogach byłam Justynka siostra mojego męża urodziła syna prawie 4700g sn, śmigło jak nie wiem bez nacięcia pęknięcia, też wysoka bo 176cm. Tylko nastaw się pozytywnie, po co wizualizacje medytacje jogi ćwiczenia jak nastawiasz się na długi poród?! Pamiętaj głowa to połowa sukcesu!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jak u Asi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1286 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny za pocieszenie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak myślę![]() Cytat:
![]() Wzrost mamy podobny do niej. Może nie będzie tak źle. Cytat:
![]() Jest długi ale chudy jak patyczak🤣🤣Generalnie jest tak: Ważę już chyba z 100 kilo. Jestem wielka i spuchnieta. Nie mogę wziąść do ręki długopisu bo mam spuchniete palce. Mój mąż mówi, że usta mam jak po kwasie. Już nawet ich nie domykam. Boli mnie... nie mnir nap**** wszystko. Miednica tak, jakby ktoś żywym ogniem palił. Jak probuje skorzystać z wc, to mam takie parcie jakby ona tam ten łeb pchała już na świat. Jak siędzę boli mnie pochwa. Jak leże miednica. Jak chodzię prawa noga. Tylko sen jeszcze pomaga. Ale nie mogę spać całą dobę. Dzisiaj zrobiłam 2 drzemki. Bo one przynoszą ulgę. Ale tylko na czas trwania. Bo po obudzeniu się boli mnie brzuch. Wurzuciłam to z siebie🤣 Dzisiaj jest wtorek. W weekend czułam sie ok. Nawet na imprezie byłam ( parapetówce). A od wczoraj mam taki spływ formy, że masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez justynka87 Czas edycji: 2021-10-19 o 20:22 |
|||||
|
|
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj miałam badanie ktg i dodatkowo gin sprawdzał rozwarcie czy coś się nie zmieniło.
To było tak bolesne że myślałam że będę wyła z bólu. Jak poszłam się ubrać normalnie krew mi leciała po nogach. Do domu wróciłam z pokrwawionymi majtkami i spodniami. Powiedzcie proszę czy to normalne że na tym etapie to aż tak bardzo sprawdzają? Jestem przerażona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzmi jak rzeźnik a nie ginekolog... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej mi to brzmi jakby zrobił masaż szyjki a nie sprawdzał rozwarcie
Miałam kilkukrotnie sprawdzane i w szpitalu i na porodowce i nigdy czegos takiego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

a może znasz miejsce w Łodzi gdzie można przetestować czy przymierzyć?

no cóż bywa. Dobrze, że nie ma tak codziennie. Najlepsze, że obudziłam męża żeby ją ponosił do snu i mu się udało. Odłożył malucha i poszedł spać a ona po 2 min się obudziła... Już więcej nie będę go budzić, bo to nie ma sensu
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88954822]Ja tak samo nie podobają mi się ale Tz się zastanawia jeszcze
[/QUOTE]Bo starsze dzieciaki już się raczej "prostują"
Już lepsze są sesje rodziców z gołym maluchem, ale za dużo widziałam wypadków czytaj kupo-strzałów żeby na to iść
też raczej myślę o rodzinnej sesji.
Dobrze, że to już ostatnie dni i będziesz się poruszać jak człowiek. Będziesz zwinna jak gazela

Jeszcze chwilę musimy wytrzymać, już ostatnia prosta 

U mnie na szkole rodzenia położna mówiła, że często właśnie takim większym dzieciom łatwiej jest się wpasować w kanał i prują przed siebie, a te mniejsze "błądzą" i jest problem
Także uszy do góry, dużo na pewno zależy od pozytywnego nastawienia. 

Ale serio, starczy że on podejdzie i się przytuli i mi autentycznie oczy zalewa, mąż na mnie patrzy jak na wariatkę a ja tego nie umiem niczym wytłumaczyć.
Jest długi ale chudy jak patyczak🤣🤣
Brzmi jak rzeźnik a nie ginekolog...