|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ️ Właśnie się dowiedziałam, że przez rosnącą liczbę zakażeń koronawirusem, od dziś w moim szpitalu odwołano porody rodzinne i odwiedziny ![]() chce mi się płakać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc doskonale rozumiem Twoje emocje. Łącze się w bólu i przesyłam moc pozytywnej energi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsza opcja Ja się tego strasznie bałam przed porodem. Miałam nadzieję, że się wyrobie przed i dało radę, a teraz im dalej tym gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1356 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się nastawiałam na najgorsze, ogromnie się bałam, a koniec końców to były naprawdę najpiękniejsze dni w życiu trzymaj się dzielnie, ostatnia prosta - jestem przekonana, że pierwsze tulenie z Marianką wszystko Ci wynagrodzi <3---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Omg anilani współczuję
((((Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1358 |
|
Konto usunięte
|
O kurcze ale lipa ;/
U nas mecze były nie zakazane i tysiące ludzi na stadionach a na wizyty partnerzy nie mogli iść :/ poród ok ale od kiedy jest już 5cm i jest ta druga faza tez lipa jak dla mnie bo ale nie narzekam bo panikowalam ze będę sama a to pierwszy poród wiec strasznie bym to przeżywała bo nie wiedziałam co mnie czeka Trafiłam z bujaczkiem baby bjorn na szczęście wahałam się bo drogi zakup ale mała go lubi na kilka minut ja czasem dajemy
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyna z którą byłam w pokoju w szpitalu siedziała tydzień przez żółtaczkę u małej i jak wychodziła to marudziła, że będzie musiała podzielić się małą z całym światem, a do tej pory była tylko jej
Takie fajne spojrzenie na sytuację. Dzisiaj mało spałam w nocy i jestem strasznie zmęczona. Do tego głodna jestem, ale nie mam na nic ochoty Chyba zrobię sobie kawę, bo nie chce iść na drzemkę. Wczoraj sobie zrobiłam i potem nie byłam śpiąca aż do północy, a dzisiaj za to place Wanda za to ma trądzik niemowlęcy. Obstawiam, że od ciepła, bo śpi u nas na rękach A w nocy pobudki są dłuższe, bo jak już zmieniam pieluchę to mała nie chce szybko zasnąć i tak dzisiaj bawiłyśmy się 1,5h ![]() ![]() Szkoda, że to koniec ładnej pogody. Spacery w ciepłą jesień są takie przyjemne, ale ogarnięcie dwójki dzieci żeby iść to masakra i zajmuje wieczność. No dobra pomarudzilam ![]() Czekamy na ostatnie cztery dzieciaczki Obstawiam, że pierwsza będzie Justyna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Liczyłam że jakoś się uchowamy i będziemy mieć porody rodzinne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jednak im bliżej końca tym jestem spokojniejsza. Dziwne. Stresuje się bardzo, ale o Mariannę. Już mniej porodem i tym bólem. Jakoś do samego porodu nabieram dystansu i spokoju. Zauważyłam to wczoraja na ktg. Zawsze przy ktg się trzęsłam ze strachu. A wczoraj prawie zasnełam.... Już jakoś mniej mnie to wszystko przeraża. ![]() ![]() Cytat:
tak obstawiaj... proszę![]() Bo ja już nie wytrzynam od tego czekania🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już na patologii, póki co nic się nie dzieje
![]() Dzięki za wsparcie Też miałam taką nadzieję, że jeszcze się załapiemy na poród rodzinny (i tak były obostrzenia, bo partner musiał mieć pobierany wymaz i mógł wejść dopiero od 4 cm rozwarcia) zanim ta 4 fala nadejdzie, a tu taka niemiła niespodzianka :/ Ale ja jestem z Podlasia, a tu jest bardzo niski odsetek zaszczepionych, coraz więcej zakażeń i pewnie stąd taka decyzja... Szkoda tylko, że tak z dnia na dzień, przynajmniej bym się jakoś psychicznie nastawiła, że jednak będę tu od początku do końca sama Justynka, w mazowieckiem jest o wiele lepsza sytuacja jeśli chodzi o szczepienia, więc u Was pewnie tak szybko nie pozamykają się na amen. I ja też obstawiam, że teraz Twoja kolej, potem może ja Tylko się pośpiesz, bo ja tu w szpitalu długo nie wytrzymam zapłaczę się za starszakiemWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dziekuje. Obstawiajcie, może ją wywołacie . Właśnie dokładnie przeczytałam papiery z wczorajszego dnia. Bo wczoraj głowy nie miałam do tego. I wynika,że:- szyjka 1 cm - ujście podatne dla opuszki palca - regularna czynność skurczowa nie odczuwalna przez pacjentkę - waga dokładnie 3861 ![]() Więc może juz faktycznie się do czegoś zbliżamy🥰 Mam zapis, że planowe przyjecie 27.10.2021 godz 8:00. Mam jednak nadzieję, że coś ruszymy do tego czasu. ![]() Trzymam za Ciebie kciuki. Myśle, że jak jesteś na patologi to niedługo coś ruszy🥰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1366 |
|
Konto usunięte
|
Mala zarzygala mnie i siebie dziś wiec mieliśmy popołudniowa kąpiel dziś
![]() Chyba nie lubi zmiany mleka ![]() Pupcia czerwona trochę wiec wietrzymy i dałam ja w wielo na spontanie, zobaczymy co z tego będzie ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88958432]Mala zarzygala mnie i siebie dziś wiec mieliśmy popołudniowa kąpiel dziś
![]() Chyba nie lubi zmiany mleka ![]() Pupcia czerwona trochę wiec wietrzymy i dałam ja w wielo na spontanie, zobaczymy co z tego będzie ![]() ![]() ![]() [/QUOTE]To moja zrobiła jezioro siku na przewijaku i strzeliła kupką. Ledwo odskoczylam w bok... Podłoga dostała A ja po starszej myslalm, że te opowieści o strzelającej kupię to pojedyncze przypadki. Wychodzi, że to starsza była wyjątkowym modelem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na jakie szczepienia się decydujecie? Te x w 1 czy normalne?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
To Nina zaczęła nam mega chlustac mlekiem wczoraj ja 4x przebieralismy bo z góry na dół cała - klatkę schodową też orzygala
Starszak miał to samo ciągle pościeli i ciuszków nam brakowalo bo wiecznie wszystko mokre. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
u nas strzały podczas wymiany to już codzienność
teraz już się przyzwyczaiłam i daje młodej chwilę na dokończenie zabawy, zanim wszystko dookoła dostanie "musztardą" Anilani, Justynka - ja coś czuje, że przed weekendem obie będziecie rozpakowane )Laski, w Kappahl wyprzedaż - ostrzegam właśnie obkupiłam małą - głównie na lato. ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cuddly - kciuki za wielopielo! Nam dziś udało się raz założyć AIOsa i wczoraj dwa razy otulacze
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
Rotawirusy są teraz refundowane.
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
My 5w1, bo mamy refundowane (wcześniak). Bierzemy wszystko co dają plus meningo i ospe.
|
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
A ospę w jakim wieku można podać, w którym miesiącu życia?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

. Ach te hormony 🤦
♀️
ja z porodu i pobytu w szpitalu teraz naprawdę pamietam tylko ogromną radość
No i może parę innych drobniutkich szczegółów, które teraz wcale nie wydają się takie straszne
kciuki dziewczyny!!

️ Właśnie się dowiedziałam, że przez rosnącą liczbę zakażeń koronawirusem, od dziś w moim szpitalu odwołano porody rodzinne i odwiedziny 
więc doskonale rozumiem Twoje emocje. Łącze się w bólu i przesyłam moc pozytywnej energi.
Najgorsza opcja
Ja się tego strasznie bałam przed porodem. Miałam nadzieję, że się wyrobie przed i dało radę, a teraz im dalej tym gorzej.
((((

Takie fajne spojrzenie na sytuację.
A w nocy pobudki są dłuższe, bo jak już zmieniam pieluchę to mała nie chce szybko zasnąć i tak dzisiaj bawiłyśmy się 1,5h 

zapłaczę się za starszakiem
. Właśnie dokładnie przeczytałam papiery z wczorajszego dnia. Bo wczoraj głowy nie miałam do tego. I wynika,że:

A ja po starszej myslalm, że te opowieści o strzelającej kupię to pojedyncze przypadki. Wychodzi, że to starsza była wyjątkowym modelem 

Starszak miał to samo ciągle pościeli i ciuszków nam brakowalo bo wiecznie wszystko mokre.