Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-10-23, 22:55   #2671
Pani_Mada
BAN stały

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.

Cytat:
Napisane przez Ifinick Pokaż wiadomość
Jeśli również ja jestem pytana, to moim zdaniem, opisane tu zdarzenie łamania przepisów drogowych, okraszone błędnymi założeniami, ma za mało wiarygodnych przesłanek dla sensownego oceniania.
przypisane łamanie przepisów to przekroczeni 50 km/h (znaczne przekroczenie) w terenie zabudowanym. w jaki sposób to jest mało wiarygodne?
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-23, 22:58   #2672
Ifinick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_mada Pokaż wiadomość
mnie tam średnio obchodzi co ona ma do powiedzenia w tym temacie
Cytat:
Napisane przez pani_mada Pokaż wiadomość
a zdaje się, że na forum można wyrazić zdziwienie w każdym temacie, więc na czym polega twój problem z tą dyskusji?. Nie może mnie dziwić, że ktoś uwiecznia w internetach dowody łamania przepisów? Nawet jeśli nagrywała z uchwytu na głowie (taaa jasne) to nadal przekroczyła dwukrotnie prędkość w terenie zabudowanym.

Wskazanie przez ciebie rozwiązania niczego nie wykazały. Przykro mi.
Jeśli komuś nie szkoda sobotniego wieczoru …

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
przypisane łamanie przepisów to przekroczeni 50 km/h (znaczne przekroczenie) w terenie zabudowanym. w jaki sposób to jest mało wiarygodne?
Dla mnie relacja Pani_Mada jest mało wiarygodna.
Ifinick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-23, 22:59   #2673
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
[b]
Jeśli komuś nie szkoda sobotniego wieczoru …

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Dla mnie relacja Pani_Mada jest mało wiarygodna.
nie, nie szkoda mi
jestem przeziębiona więc się izoluję, męża nie ma. nie mam ochoty robić nic ambitniejszego. wizaż to idealny zabijacz czasu.

że już nie wspomnę o tym gdzie sama spędzasz sobotni wieczór

a w zasadzie dlaczego moja relacja jest mało wiarygodna?

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2021-10-23 o 23:00
Stary 2021-10-23, 23:09   #2674
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez this_witch Pokaż wiadomość
Ale po co w ogóle te rozkminy, choćby miała ten telefon zamocowany na czole to nadal łamie przepisy jadać z tą prędkością. Fakt nagrywania story przy okazji tylko pogarsza sprawę.

Rozkminy są po to, że sobie dyskutujemy. Jednogłośnie uznaliśmy ją za pirata drogowego, więc tutaj nie ma pola do rozmowy, to można chociaż poteoretyzować jak to było w ogóle nagrane, że takie stabilne.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-23, 23:10   #2675
Hultaj
BAN stały

a jak się robi zdjęcia telefonem z dekoltu skoro telefony mają mikrofony na dole, aparat na górze; i w ogóle albo wetkniesz telefon prosto i zakryjesz w ten sposób mikrofon albo do góry nogami zatykając słuchawkę?
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-23, 23:15   #2676
this_witch
whatever

Cytat:
Jeśli również ja jestem pytana, to moim zdaniem, opisane tu zdarzenie łamania przepisów drogowych, okraszone błędnymi założeniami, ma za mało wiarygodnych przesłanek dla sensownego oceniania.
Serio? Przecież jakby laska jechała 50 na godzinę to w ogóle nie byłoby dyskusji.
this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-23, 23:16   #2677
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
a jak się robi zdjęcia telefonem z dekoltu skoro telefony mają mikrofony na dole, aparat na górze; i w ogóle albo wetkniesz telefon prosto i zakryjesz w ten sposób mikrofon albo do góry nogami zatykając słuchawkę?

Mnie przyszło do głowy, że może miała ten telefon zawieszony na czymś - na smyczy? No ale nawet jeśli -nie rozumiem chwalenia się łamaniem przepisów.
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-23, 23:19   #2678
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Rozkminy są po to, że sobie dyskutujemy. Jednogłośnie uznaliśmy ją za pirata drogowego, więc tutaj nie ma pola do rozmowy, to można chociaż poteoretyzować jak to było w ogóle nagrane, że takie stabilne.
No właśnie niektórzy chyba jednak się nie zgadzają z nazwaniem jej piratem drogowym i wymyślają okoliczności łagodzące. No trochę mnie to szokuje, bo w moim świecie nie ma przyzwolenia na dzbaństwo za kierownicą.
Stary 2021-10-23, 23:49   #2679
Ifinick
Zadomowienie

Cytat:
nie, nie szkoda mi
jestem przeziębiona więc się izoluję, męża nie ma. nie mam ochoty robić nic ambitniejszego. wizaż to idealny zabijacz czasu.

że już nie wspomnę o tym gdzie sama spędzasz sobotni wieczór

a w zasadzie dlaczego moja relacja jest mało wiarygodna?
Dlatego, że mogą w niej występować błędne założenia:
- rozpoznanie terenu po paru sekundach na video filmowanym przy prędkości 100km/godz ?
- filmowanie z ręki/ innego specjalistycznego oprzyrządowania?
itp.
Ja dzisiejszy wieczór spędzam podobnie, jak wiele innych - w filharmonii lub operze https://www.mezzo.tv/en jednocześnie czytając.
Życzę zdrowia i dobrego nastroju.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Serio? Przecież jakby laska jechała 50 na godzinę to w ogóle nie byłoby dyskusji.
Nikt tu nie pochwala piractwa.
Podtrzymuję swoje zdanie, że nie ma pewności, gdzie to było filmowane.
Stary 2021-10-23, 23:52   #2680
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Dlatego, że mogą w niej występować błędne założenia:
- rozpoznanie terenu po paru sekundach na video filmowanym przy prędkości 100km/godz ?

- filmowanie z ręki/ innego specjalistycznego oprzyrządowania?
itp.
Ja dzisiejszy wieczór spędzam podobnie, jak wiele innych - w filharmonii lub operze … https://www.mezzo.tv/en jednocześnie czytając.
Życzę zdrowia i dobrego nastroju.
po 30 sekundach filmu nagrywanego w terenie gdzie znam każdy kąt.

a na zdjęciach wyraźnie widać znak zakończenia terenu zabudowanego (a skoro zdjęcie jest z końca filmu, to oznacza, że wszystko wcześniej jest z terenu zabudowanego). na zdjęciu widać też licznik samochodu - liczby nie są bardzo czytelne, ale wyraźnie widać gdzie zmieniają się z dwucyfrowych na trzycyfrowe
ale nie, spoko, dobrze, że wiesz lepiej zaskakująca jest taka arogancja

sposób nagrania nie ma tutaj najmniejszego znaczenia

ależ gratulacje. mam nadzieję, że występ się podoba. szkoda, tylko że to przerywasz pisaniem na wizażu. nie szkoda Ci tak marnować sobotniego wieczoru?

Czas edycji: 2021-10-23 o 23:57
Stary 2021-10-24, 00:04   #2681
Ifinick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość

https://www.businessinsider.com/siri...-commands?IR=T

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
po 30 sekundach filmu nagrywanego w terenie gdzie znam każdy kąt.

a na zdjęciach wyraźnie widać znak zakończenia terenu zabudowanego (a skoro zdjęcie jest z końca filmu, to oznacza, że wszystko wcześniej jest z terenu zabudowanego). na zdjęciu widać też licznik samochodu - liczby nie są bardzo czytelne, ale wyraźnie widać gdzie zmieniają się z dwucyfrowych na trzycyfrowe
ale nie, spoko, dobrze, że wiesz lepiej zaskakująca jest taka arogancja

sposób nagrania nie ma tutaj najmniejszego znaczenia

ależ gratulacje. mam nadzieję, że występ się podoba. szkoda, tylko że to przerywasz pisaniem na wizażu. nie szkoda Ci tak marnować sobotniego wieczoru?
Raz jeszcze życzę poprawy zdrów i nastroju.
Stary 2021-10-24, 10:49   #2682
czekooczekolada
Zakorzenienie

Ostatnio widziałam filmik na instastory, gdzie koleś jechał po jakiejś wiosce ze swoją laską i oczywiście nagrywał najpierw licznik, drogę, potem skierował kamerę na tą swoją uśmiechniętą laskę i gdy "wrócił" kamerą na drogę to właśnie ścinał zakręt - wystarczyłoby, żeby ktoś jechał z przeciwka i wypadek murowany, jeszcze zabiłby niewinnych ludzi. Aż do niego napisałam, ale nie odpisał. Tego na instagramie u tych celebrytów z reality show jest pełno, dziwi mnie, że policja nic z tym nie robi.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2021-10-24, 10:51   #2683
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
+1
Nie wiem o co chodzi, o szukanie usprawiedliwienia dla takiego zachowania? Dla mnie go nie ma, przekroczona prędkość + nagrywanie story to nigdy nie jest dobre połączenie.
Mnie też zdziwiło to pobłażanie i doszukiwanie się czy nagrywanie było z ręki czy z dekoltu co za różnica, kobieta skupia się na filmiku nie na drodze i do tego jedzie z zawrotną prędkością. Takie story powinno być absolutnie tępione i zgłaszane a nie rozbijane na atomy. Z resztą, już widzę jak nagrywa filmik z piersi
Stary 2021-10-24, 11:44   #2684
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Mnie też zdziwiło to pobłażanie i doszukiwanie się czy nagrywanie było z ręki czy z dekoltu co za różnica, kobieta skupia się na filmiku nie na drodze i do tego jedzie z zawrotną prędkością. Takie story powinno być absolutnie tępione i zgłaszane a nie rozbijane na atomy. Z resztą, już widzę jak nagrywa filmik z piersi
A ktoś pobłaża? Chyba wszyscy tu zgodnie twierdzą, że łamanie przepisów jest złe, a nagrywanie tego i wstawianie w internet idiotyczne. Możemy sobie komentować i dyskutować o hipotetycznych sytuacjach albo zbiorowo pastwić się nad tego typu osobami bez podawania konkretnych nazw, ale nad jedną osobą na podstawie tak naprawdę niczego?
Mnie bardzo dziwi to, jak chętnie ludzie uczestniczą w linczu na podstawie czyjegoś "tak było, nie kłamię!" i kilku fotek, które mówią tak naprawdę nic. Bo tam widać znak zakończenia terenu zabudowanego! A może to zdjęcie z początku filmu?
Jak sobie chcecie to emocjonujcie się filmem, którego nie widzieliście, ale proszę mi nie wmawiać, że pobłażam głupocie i stwarzaniu zagrożenia dlatego, że jestem ostrożna w wyrażaniu opinii i osądów na podstawie nic nie wartych "dowodów".

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-24, 12:23   #2685
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88962419]A ktoś pobłaża? Chyba wszyscy tu zgodnie twierdzą, że łamanie przepisów jest złe, a nagrywanie tego i wstawianie w internet idiotyczne. Możemy sobie komentować i dyskutować o hipotetycznych sytuacjach albo zbiorowo pastwić się nad tego typu osobami bez podawania konkretnych nazw, ale nad jedną osobą na podstawie tak naprawdę niczego?
Mnie bardzo dziwi to, jak chętnie ludzie uczestniczą w linczu na podstawie czyjegoś "tak było, nie kłamię!" i kilku fotek, które mówią tak naprawdę nic. Bo tam widać znak zakończenia terenu zabudowanego! A może to zdjęcie z początku filmu?
Jak sobie chcecie to emocjonujcie się filmem, którego nie widzieliście, ale proszę mi nie wmawiać, że pobłażam głupocie i stwarzaniu zagrożenia dlatego, że jestem ostrożna w wyrażaniu opinii i osądów na podstawie nic nie wartych "dowodów".

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Dla mnie te fotki są przekonujące, nie wierzę, że laska, która na co dzień nagrywa takie filmiki używa do tego jakiegoś statywu, zwłaszcza, że za nic ma ograniczenia prędkości.
Ja się nie emocjonuję, ale już widzę, jak ci wszyscy nagrywający używają do tego mocowań
Stary 2021-10-24, 12:32   #2686
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Dla mnie te fotki są przekonujące, nie wierzę, że laska, która na co dzień nagrywa takie filmiki używa do tego jakiegoś statywu, zwłaszcza, że za nic ma ograniczenia prędkości.
Ja się nie emocjonuję, ale już widzę, jak ci wszyscy nagrywający używają do tego mocowań
A jakie ma znaczenie, czy używają statywu czy kręcą z ręki? Jeśli łamią przepisy, dodatkowo nagrywają to i wstawiają swoje popisy na portale, to są debilami i tyle i czy nagrywają z ręki czy kamerką samochodową nie ma znaczenia.
Jednak jeśli chodzi o powyższą sytuację to nawet nie wiemy, czy dziewczyna faktycznie łamie przepisy, ze zdjęć nie da się tego wywnioskować. Bo może jedzie 100 w terenie zabudowanym i nagrywa z ręki, a może jedzie poza zabudowanym i nagrywa z ręki, a może jedzie poza zabudowanym i telefon ma w dekolcie/kieszeni/statywie/czymkolwiek. Te zdjęcia nie rozstrzygają tych sytuacji.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-24, 12:37   #2687
Pani_Mada
BAN stały

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88962499]A jakie ma znaczenie, czy używają statywu czy kręcą z ręki? Jeśli łamią przepisy, dodatkowo nagrywają to i wstawiają swoje popisy na portale, to są debilami i tyle i czy nagrywają z ręki czy kamerką samochodową nie ma znaczenia.
Jednak jeśli chodzi o powyższą sytuację to nawet nie wiemy, czy dziewczyna faktycznie łamie przepisy, ze zdjęć nie da się tego wywnioskować. Bo może jedzie 100 w terenie zabudowanym i nagrywa z ręki, a może jedzie poza zabudowanym i nagrywa z ręki, a może jedzie poza zabudowanym i telefon ma w dekolcie/kieszeni/statywie/czymkolwiek. Te zdjęcia nie rozstrzygają tych sytuacji.

yhmmm... czyli jednak mi już nie wierzysz że to teren zabudowany?

no i sorry ale... 100 km/h w terenie niezabudowanym to też jest łamanie przepisów (bo po zdjęciach chyba widać, że to z pewnością nie jest droga ekspresowa ani autostrada)

Czas edycji: 2021-10-24 o 12:38
Stary 2021-10-24, 12:40   #2688
Konto usunięte

Cytat:
yhmmm... czyli jednak mi już nie wierzysz że to teren zabudowany?
Wierzę, ale nie mam na to żadnego dowodu, więc nie będę wieszać psów na tej dziewczynie ani tego podawać dalej jako "patrz co ta idiotka odwala".

Stary 2021-10-24, 12:41   #2689
this_witch
whatever

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88962499]A jakie ma znaczenie, czy używają statywu czy kręcą z ręki? Jeśli łamią przepisy, dodatkowo nagrywają to i wstawiają swoje popisy na portale, to są debilami i tyle i czy nagrywają z ręki czy kamerką samochodową nie ma znaczenia.

Tylko czemu pani Mada zadawałaby sobie trud zgłaszania donosu na policję jeśli nie byłaby pewna po filmiku, że przepisy zostały złamane? Czemu uważasz, że akurat teraz kłamie?
Stary 2021-10-24, 12:49   #2690
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Tylko czemu pani Mada zadawałaby sobie trud zgłaszania donosu na policję jeśli nie byłaby pewna po filmiku, że przepisy zostały złamane? Czemu uważasz, że akurat teraz kłamie?
pewnie z tym donosem, też kłamię
nie załączyłam wizażanek w CC maila do wojewódzkiej komendy, więc dlaczego natalia miałaby wierzyć, że coś zostało wysłane
Stary 2021-10-24, 12:57   #2691
Konto usunięte

Cytat:
Ona widziała filmik w całości, ona mogła wyciągnąć z tego jakieś wnioski wystarczające by zgłosić to na policję. Ja nie mam nic na poparcie tego poza przypadkowymi kadrami z tego filmu, w nieznanej kolejności, więc oczywiste, że nie pójdę z tym na policję.

Stary 2021-10-24, 13:03   #2692
this_witch
whatever

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88962546]Ona widziała filmik w całości, ona mogła wyciągnąć z tego jakieś wnioski wystarczające by zgłosić to na policję. Ja nie mam nic na poparcie tego poza przypadkowymi kadrami z tego filmu, w nieznanej kolejności, więc oczywiste, że nie pójdę z tym na policję.

No to dziwi mnie, że akurat w tej sprawie masz takie szlachetne podejście z domniemaniem niewinności i wymyślaniem scenariuszy "a co jeśli". Bo codziennie ktoś tu przychodzi z opisem jakiejś sytuacji ze swojego życia, bez dowodów, a inni chętnie dołączają do oceniania taka tematyka wątku.
Niestety, ale też mam wrażenie że niektóre posty to próby usprawiedliwiania czy szukania luki w myśleniu pani Mady. I niestety, ale też zauważam na żywo, że jest przyzwolenie na bycie piratem drogowym, masa ludzi łamie przepisy sama na mniejszą czy większą skalę i tym samym macha ręką na wyczyny innych kierowców.
Stary 2021-10-24, 14:05   #2693
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25
Konto usunięte

Cytat:
I niestety, ale też zauważam na żywo, że jest przyzwolenie na bycie piratem drogowym, masa ludzi łamie przepisy sama na mniejszą czy większą skalę i tym samym macha ręką na wyczyny innych kierowców.

Kiedyś na wizażu przeczytałam, że dla którejś z pań, kodeks drogowy to 'jedynie sugestie'
A jeszcze kiedyś że 'drogi są dla kierowców, to piesi są na nich gośćmi' - ta złota myśl została wygłoszona w trakcie rozmowy o przejściach dla pieszych i że potwornie dużo pieszych właśnie ginie na drogach.
Także tego.
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-24, 14:24   #2694
Ifinick
Zadomowienie

Cytat:
Niestety, ale też mam wrażenie że niektóre posty to próby usprawiedliwiania czy szukania luki w myśleniu pani Mady. I niestety, ale też zauważam na żywo, że jest przyzwolenie na bycie piratem drogowym, masa ludzi łamie przepisy sama na mniejszą czy większą skalę i tym samym macha ręką na wyczyny innych kierowców.
Pozwole sobie przypomniec, ze dyskusja zaczela sie od postu Pani_Mada wyrazajacego podziw dla umiejetnosci filmowania autorki filmiku
Cytat:
Wczoraj, 15:58 #2640 Pani_Mada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19
Ciekawe, ile razy to nagrywała zeby wrzucić na story...

Ja bym się chyba nie mogła na tyle skupić zeby prowadzić samochód, ogarniac nagrywanie filmiku i jeszcze mówienie czegoś mądrego (różne insta gwiazdeczki tak robia).

no powiem Ci, ręka jej nawet nie drgnęła. idealny filmik. płynny, ładnie pokazujący kolorowe drzewa i jednocześnie licznik samochodu. widać lata praktyki na tym

ja jak próbowałam nagrać w laboratorium filmik jedną ręką robiąc coś jednocześnie drugą ręką (do prezentacji o wynikach) to była jakaś masakra. krzywy, drżący, brzydko wykadrowany
Czas edycji: Wczoraj o 16:01

Kolejny raz prosze o zaprzestania imputowania, ze ktokolwiek tu akceptuje piractwo drogowe.
Stary 2021-10-24, 14:27   #2695
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Pozwole sobie przypomniec, ze dyskusja zaczela sie od postu Pani_Mada wyrazajacego podziw dla umiejetnosci filmowania autorki filmiku
wat?
dyskusja zaczęła się od

Cytat:
przeglądam sobie dzisiaj relacje znajomych na instagramie... i co tam widzę? jak jedna laska jedzie sobie samochodem (najprawdopodobniej prowadzi, sądząc po perspektywie) - nie dość, że z telefonem w łapie, to prawie 100 w terenie zabudowanym, na drodze z niebezpiecznymi zakrętami

no jak można mieć tak pusto w głowie, to ja naprawdę nie rozumiem

gdzie tu widzisz podziw?

chyba że mówisz, o poście (ale od niego się dyskusja nie zaczęła )
Cytat:
no powiem Ci, ręka jej nawet nie drgnęła. idealny filmik. płynny, ładnie pokazujący kolorowe drzewa i jednocześnie licznik samochodu. widać lata praktyki na tym

ja jak próbowałam nagrać w laboratorium filmik jedną ręką robiąc coś jednocześnie drugą ręką (do prezentacji o wynikach) to była jakaś masakra. krzywy, drżący, brzydko wykadrowany
to polecam dowiedzieć się co to jest ironia
Stary 2021-10-24, 14:36   #2696
bezpaniki
Zadomowienie

Uzywanie telefonu za kolkiem to dla mnie praktycznie ten sam level co prowadzenie auta po alkoholu
W uk wprowadzono bardzo restrykcyjne prawo w tej kwestii, dotykanie telefonu to mandat i 6punktow karnych (z 12 mozliwych, chyba ze pierwsze 2 lata po zdaniu prawka, wtedy limit to 6 i odebranie uprawnia), nie ma znaczenia, czy sie dzwonilo, ustawialo gps czy odkladalo telefon do schowka. I bardzo dobrze.
Ponizej filmik z wypadku spowodowanego przez kierowce ciezarowki, ktory bawil sie telefonem i widac ze to sa sekundy nieuwagi, a nie elaborat na forum, zeby doprowadzic do tragedii

https://youtu.be/ReuEegwZiBY
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-24, 14:49   #2697
Konto usunięte

Cytat:
No to dziwi mnie, że akurat w tej sprawie masz takie szlachetne podejście z domniemaniem niewinności i wymyślaniem scenariuszy "a co jeśli". Bo codziennie ktoś tu przychodzi z opisem jakiejś sytuacji ze swojego życia, bez dowodów, a inni chętnie dołączają do oceniania taka tematyka wątku.
I już nie raz nie dwa niektóre osoby były upominane, że nazbyt szczegółowo coś opisują, że dały się rozpoznać, że tak nie wolno, że trzeba uważać, że pewne sprawy to sprawy dla policji a nie wizażu.
Tymczasem tutaj po kilku mętnych fotkach niektórzy są w stanie orzec, że konkretna osoba łamie prawo, a kto tego nie robi wpada do szufladki "obrońcy piratów drogowych".

Stary 2021-10-24, 14:58   #2698
Pani_Mada
BAN stały

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88962678]I już nie raz nie dwa niektóre osoby były upominane, że nazbyt szczegółowo coś opisują, że dały się rozpoznać, że tak nie wolno, że trzeba uważać, że pewne sprawy to sprawy dla policji a nie wizażu.
Tymczasem tutaj po kilku mętnych fotkach niektórzy są w stanie orzec, że konkretna osoba łamie prawo, a kto tego nie robi wpada do szufladki "obrońcy piratów drogowych".

zapytałam wcześniej... nawet gdyby to był teren niezabudowany to jazda 100 km/h była by ok?
Stary 2021-10-24, 15:02   #2699
Konto usunięte

Cytat:
zapytałam wcześniej... nawet gdyby to był teren niezabudowany to jazda 100 km/h była by ok?
Na zdjęciach które wstawiłaś jest równe 90 (a nawet ciut mniej), więc według przepisów jest to odpowiednia prędkość poza terenem zabudowanym.

Stary 2021-10-24, 15:03   #2700
Ifinick
Zadomowienie

Cytat:
wat?
dyskusja zaczęła się od

gdzie tu widzisz podziw?

chyba że mówisz, o poście (ale od niego się dyskusja nie zaczęła )

to polecam dowiedzieć się co to jest ironia
Dyskusja o mozliwosciach filmowania "hands free".

Cytat:

Powyzsze zdanie nie ma ironicznego wydzwieku - zwlaszcza w zestawieniu z nastepujacym po nim porownaniem wlasnych umiejetnosci.

M.in. dlatego opisywane przekonanie o wlasnej nieomylnosci co do okolicznosci dla zaprezentowanych prtscn-ow jest dla mnie niewystarczajace dla wyrobienia sobie opinii o zdarzeniu.

Edytowane przez Ifinick
Czas edycji: 2021-10-24 o 15:05
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości