Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-10-25, 09:53   #2791
MiamiGlow
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.

Dziwią mnie podziękowania dla rodziców na ślubie + upominki, jakie czasem daje się z tej okazji.
Ostatnio w pracy miałam okazję przyjrzeć się takim rzeczom. Statuetki z grawerem typu "kochani rodzice, dziękujemy wam za pomoc i wsparcie, Basia i Jacek + data ślubu". Obrazy na ścianę z podobnym napisem i zdjęciem pary modeli (bo to nawet nie było do spersonalizowania do własnego zdjęcia, po prostu fotka innej zakochanej pary, żeby ładnie wyglądało ). Może jestem jakaś nieczuła, ale nie rozumiem tego, że te przedmioty się sprzedają + nie rozumiem tego dziękowania z wielką pompą akurat w dzień ślubu. No chyba że chodzi o to, że rodzice zapłacili za ślub, nie wiem.
Już jako prezent po prostu fajny album zdjęć z dedykacją byłby ok.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
MiamiGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 09:56   #2792
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jak mam rozerwać sobie ucho wkrętką przy treningu sztangą, hantlami czy na bieżni?

I nie rozumiem, dlaczego czepiasz się jakichś moich osobistych uczuć odnośnie czegoś, co dla mnie jest symbolem?
Ja ci tłumacze dlaczego nie zdejmuję: bo mi nie przeszkadza i nie widzę możliwości wypadku, a tu jakieś chamskie pojazdy na temat mojego małżeństwa .
Dla mnie np duzo bardziej niebezpieczne na siłowni wydają się długie, sztuczne pazury a jakoś chyba żadna nie ściąga hybrydy przed każdą siłownią

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 09:58   #2793
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez this_witch Pokaż wiadomość
Czepiam się, bo napisałam Ci czemu uważam to za niebezpieczne i niehigieniczne (w niektórych sytuacjach), a to Ty się upierasz, że obrączka to nie biżuteria, a dla Ciebie to symbol. No to pytam się co się takiego strasznego dzieje jak ją zdejmiesz i czemu jest to ważniejsze od zasad bezpieczeństwa?
No i jakby obrączka nie miała funkcji ozdobnej to by się państwo młodzi pół roku przed ślubem tak nie spinali nad wyborem obrączek tylko brali pierwsze z brzegu złote krążki.

Jedni się spinają inni nie. Mam gładką złotą obrączkę bez niczego. Się nie spinaliśmy, bo to nie miał być ozdobny pierścionek tylko obrączka ślubna.

I nie, nie jest to biżuteria, przywoływałyście wcześniej definicję więc ją w końcu dziś rano tez przeczytałam. z 3 różnych słowników.
Biżuteria ma funkcję ozdobną, moja obrączka nie ma funkcji ozdobnej tylko symboliczną.

Tak samo jak zakładałam odznakę (przypinki) jeździecką czy jakąś klubową, to nie dla ozdoby tylko informacyjnie.

I weź mi powiedz dokładnie, jaki wypadek mogę mieć z udziałem sztangi i obrączki albo kolczyków sztyftów. Bo serio nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić.
JAK? zaczepić obrączką o sztangę? Jak zaczepić nawet tym kolczykiem wkrętka o sztangę? Jak upuścić sztangę na rękę? Przecież to jest niewykonalne.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 10:00   #2794
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Dla mnie np duzo bardziej niebezpieczne na siłowni wydają się długie, sztuczne pazury a jakoś chyba żadna nie ściąga hybrydy przed każdą siłownią

No ja osobiście odkąd ćwiczę ze sztangą to nie noszę raczej długich paznokci. Złamanie czy przytrzaśnięcie takiego paznokcia to nic przyjemnego, plus przeszkadzają mi w dobrym chwycie.
this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 10:04   #2795
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifinick Pokaż wiadomość
to nie musi byc telefon
na dekolcie - prosze

https://www.google.com/imgres?imgurl...cQMyhFegQIARBo
lub inaczej
https://www.google.com/search?q=head...4lYoAHoECAEQEQ
i wiele innych mozliwosc
+ np siri w tel.

Nie wiedziałam, że takie coś istnieje a tym bardziej żeby ktoś tego używał. Poza tym nawet jak ktoś coś takiego ma to wątpię żeby zaczynał kręcić filmik jak wsiada do auta i kręcił całą drogę, a potem go przycinał tylko pewnie włącza go w trakcie jazdy co wg mnie jest w tym wszystkim najniebezpieczniejsze, bo trzeba wziąć tel i w nim pogrzebać zamiast skupiać się na jeździe.

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
uraz to raz, a dwa średnio to wygodne jak się obrączka wbija w palce. wiadomo, to zależy od tego jakie ćwiczenia się wykonuje, ale podnoszenie sztangi czy nawet hantli z obrączką na palcu to takie średnio przyjemne rozwiązanie

mam koleżankę, która najpierw 'musiała' ćwiczyć w pierścionku zaręczynowym, a teraz 'musi' w obrączce. i to koniecznie widocznej, nie pod jakimiś rękawiczkami. bo w innym przypadku misiaczek jest bardzo, bardzo zazdrosny
koleżanka twierdzi, że już jej to nie przeszkadza, przyzwyczaiła się

No dla mnie właśnie to jest niewygodne. Plus ten pierścionek się niszczy jak metal się o metal obija i może się zniekształcić. Mnie jeszcze dziwi jak ludzie chodzą w okularach na zajęcie typu crossfit. Dla mnie to ani bezpieczne ani wygodne. Co do noszenia pierścionka i obrączki, bo misiu się obrazi to w ogóle dla mnie jakiś dramat

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
O kurde dla mnie generalnie paznokcie z obłażacym lakierem są obrzydliwe i nie rozumiem, czemu ludzie w ogóle sięgają po lakier, skoro potem nie chce im się poświęcić 5 minut na zmycie go.

Jakie 5 minut. Ja nawet nie wiem czy to minutę zajmuję. No ja też tego nie rozumiem. Przecież to okropnie wygląda.

Cytat:
To samo zdanie mam o gotowaniu z własnymi kudłami rozpuszczonymi nad garnkiem, chyba nic mnie tak nie brzydzi w jedzeniu jak czyjeś włosy :/

Mam tak samo. Ogólnie jestem mało obrzydliwa, ale włos w jedzeniu to dla mnie dramat. Od razu odechciewa mi się jeść. Dziwi mnie tylko, że wielka znawczyni Geslerowa gotuje z rozpuszczonymi kłakami

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;88963089]Jezeli ktos nosi bizuterie do pracy, chodzi na silownie przed lub po pracy, to mnie nie dziwi ze ma te bizuterie na silowni.
Ale bardzo mnie dziwi ze w dobie pandemii, jak ciagle dezynfekuje sie dlonie, ktos jeszcze nosi pierscionki. Przeciez to niewygodne, a kamien moze sie odbarwic.[/QUOTE]

Ja praktycznie w ogóle nie dezynfekuję rąk, bo nie widzę takie potrzeby. Po prostu je myję. Tzn. wiem, że płyn ma inne zastosowanie, ale miałabym wyżarte ręce. Poza tym dla mnie strasznie niehigieniczne jest to, że tych dozowników każdy dotyka. Już wolę swoje zarazki

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja jem tylko w swoim bliskim gronie :P
ale ja jestem generalnie "brzydliwa" w takich sprawach, ja nie zjem nigdy po kimś.
notorycznie widuję matki ściągające resztki jedzenia z brody swoim dzieciom i zjadanie przez nie tych resztek, mnie na taki widok cofa. Lub oblizywanie łyżeczek po dzieciach i takie tam. No ja się nie brzydzę swoich dzieci, ale jakoś nie wiem, nie robię tego a jak widze jak ktoś to robi to mi niedobrze Pamiętam też jak jedna koleżanka dawała banana swojej rocznej córce - najpierw ona ugryzała kawałek, potem mieliła w swoich ustach i na końcu wyciągała takiego wymemłanego ze śliną i dawała palcami do buzi córce no nie, to nie na moje nerwy.

O matko. Takie coś mnie też brzydzi. Nie mam problemu, żeby po kimś zjeść, nawet tym samym widelcem, ale jedzenie wyplutego przez dziecko jedzenia albo wylizywanie mu buzi jest dla mnie straszne

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Wczoraj wpadłam na znajomą, która jest w zaawansowanej ciąży. I tak, gadamy chwilę i ona nagle wypala, że tak jej ciężko i zdecydowała się na drugie dziecko, żeby pierwsze nie było jedynakiem. Bo ona po rodzinie widzi, że jedynacy są niesamodziekni, że rodzice nadskakują i w dorosłym życiu że są nieogarnièci. Dziwi mnie zarówno przypisywanie jedynakom takich cech, jak i ten "przymus" posiadania drugiego dziecka. Z tego co zrozumiałam to ona niespecjalnie chciała być znowu w ciąży, ale przecież dzieci się lepiej chowają we dwójkę i najlepiej jak mała różnica wieku.

Ja nie wiem skąd to się bierze, ale też znam takie osoby. Tylko ja w ogóle nie wiem czy one biorą pod uwagę to, że to rodzeństwo może nie mieć ze sobą dobrych relacji i ze sobą rywalizować.
Stary 2021-10-25, 10:08   #2796
this_witch
whatever

Cytat:
I weź mi powiedz dokładnie, jaki wypadek mogę mieć z udziałem sztangi i obrączki albo kolczyków sztyftów. Bo serio nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić.
JAK? zaczepić obrączką o sztangę? Jak zaczepić nawet tym kolczykiem wkrętka o sztangę? Jak upuścić sztangę na rękę? Przecież to jest niewykonalne.
Sztanga może Ci się wyślizgnąć i pociągnąć za sobą obrączkę powodując w najgorszym wypadku oskórowanie palca (chyba tak się to nazywa?), możesz mieć inny uraz, na przykład spadnie Ci talerz na rękę, palec zacznie puchnąć, niemożliwe będzie zdjęcie obrączki wbijającej się w puchnący palec. Można sobie boleśnie przyszczypnąć skórę między sztangą a obraczką. Serio, takie rzeczy się dzieją, można sobie wyszukać w internecie, jest masa drastycznych zdjęć z wypadków z obraczkąmi. To że do tej pory nic się nie stało nic nie znaczy, zawsze tak każdy mówi przed każdym wypadkiem.
Serio, rób jak chcesz, ale nie rozumiem czemu trzymanie tej obrączki na palcu jest dla ludzi ważniejsze od bezpieczeństwa? Po co kusić los?
A inna sprawa to higiena od której się zaczęło, dla mnie to obleśne mieszać coś w kuchni ręką z biżuterią. Jestem ciekawa jak często ludzie te pierścionki i obrączki porządnie czyszczą.

Edytowane przez this_witch
Czas edycji: 2021-10-25 o 10:09
Stary 2021-10-25, 10:17   #2797
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Sztanga może Ci się wyślizgnąć i pociągnąć za sobą obrączkę powodując w najgorszym wypadku oskórowanie palca (chyba tak się to nazywa?), możesz mieć inny uraz, na przykład spadnie Ci talerz na rękę, palec zacznie puchnąć, niemożliwe będzie zdjęcie obrączki wbijającej się w puchnący palec. Można sobie boleśnie przyszczypnąć skórę między sztangą a obraczką. Serio, takie rzeczy się dzieją, można sobie wyszukać w internecie, jest masa drastycznych zdjęć z wypadków z obraczkąmi. To że do tej pory nic się nie stało nic nie znaczy, zawsze tak każdy mówi przed każdym wypadkiem.

Można tez zostać przejechanym przez ciężarówkę w drodze na siłownię i w ogóle nie dotrzeć tam gdzie czyha to śmiercionośne urządzenie: sztanga. Czy tam jakiś ergometr z orbitrekiem.

Liz Williams
Stary 2021-10-25, 10:23   #2798
this_witch
whatever

Cytat:
Można tez zostać przejechanym przez ciężarówkę w drodze na siłownię i w ogóle nie dotrzeć tam gdzie czyha to śmiercionośne urządzenie: sztanga. Czy tam jakiś ergometr z orbitrekiem.
Masz rację, nie powinno być żadnych wytycznych i zasad, to samo z bhp w zakładach pracy, przecież każdemu może się stać wszystko wszędzie
A do higieny się odniesiesz?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

I ogólnie, jeśli chodzi o siłownię, możecie powiedzieć że jestem przewrażliwiona, ale jak się dźwiga ciężko, po kilkadziesiąt kg, to jednak imho warto być podwójnie ostrożnym i uważnym, żeby sobie lub komuś krzywdy nie zrobić. Taki ciężar jak najbardziej może uszkodzić. A nie robić sobie heheszki o śmiercionośnych sztangach.
Stary 2021-10-25, 10:24   #2799
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
A inna sprawa to higiena od której się zaczęło, dla mnie to obleśne mieszać coś w kuchni ręką z biżuterią. Jestem ciekawa jak często ludzie te pierścionki i obrączki porządnie czyszczą.
Halo, obraczka to nie bizuteria!!!
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 10:36   #2800
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację, nie powinno być żadnych wytycznych i zasad, to samo z bhp w zakładach pracy, przecież każdemu może się stać wszystko wszędzie

Jaki to znowu niehigieniczny czyn popełniam, nie ścigając obrączki na siłowni?

Wzięłam i właśnie przeczytałam 2 regulaminy 2 różnych sieci fitnesowych.
Słowa nie ma o zakazie noszenia obrączek czy biżuterii.

Po prostu wymyślasz problemy gdzie ich nie ma.
Nie ściągam bo mi nie przeszkadza, jak mi ze 3 razy przeszkadzała podczas treningów z duża ilością drążka, to te ze 3 razy ściągnełam.

Co tu jest więcej do nie rozumienia i po co wymyślać?

Liz Williams
Stary 2021-10-25, 10:37   #2801
this_witch
whatever

Cytat:
Jaki to znowu niehigieniczny czyn popełniam, nie ścigając obrączki na siłowni?

Wzięłam i właśnie przeczytałam 2 regulaminy 2 różnych sieci fitnesowych.
Słowa nie ma o zakazie noszenia obrączek czy biżuterii.

Po prostu wymyślasz problemy gdzie ich nie ma.
Nie ściągam bo mi nie przeszkadza, jak mi ze 3 razy przeszkadzała podczas treningów z duża ilością drążka, to te ze 3 razy ściągnełam.

Co tu jest więcej do nie rozumienia i po co wymyślać?
Mowa była o higienie w kuchni.

To wątek zdziwieniowy, zgodnie z tematem napisałam, że dziwi mnie że ludzie nie zdejmują obrączek na siłowni i ważniejsze jest dla nich ciągle przyspawanie do symbolu od bezpieczeństwa i wygody. Tyle. Nie musisz tego bronić do upadłego, to ostatecznie Twoja sprawa i Twoje ryzyko.

Edytowane przez this_witch
Czas edycji: 2021-10-25 o 10:39
Stary 2021-10-25, 10:40   #2802
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Mowa była o higienie w kuchni.

To nie ze mną, pytaj tych co tam robią co Cię dziwi.

Liz Williams
Stary 2021-10-25, 10:42   #2803
this_witch
whatever

Cytat:
To nie ze mną, pytaj tych co tam robią co Cię dziwi.
No ale zgadzasz się, że do dotykania żywności gołą ręką powinno się jednak obrączkę zdjąć?
Stary 2021-10-25, 10:48   #2804
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Moja koleżanka mimo bycia w dość słabym związku, też właśnie urodziła drugie dziecko argumentując to tym, że nie może swojemu dziecku zrobić takiej krzywdy jak bycie jedynakiem Co ciekawe ona sama zbyt dobrych kontaktów ze swoim rodzeństwem nie ma.

Co do obrączek na siłowni czy gdziekolwiek gdzie są maszyny z elementami przesuwnymi. U mnie w pracy właśnie ostatnio był taki wypadek i od tej pory mamy zakaz noszenia biżuterii. Komuś może nie przeszkadzać, ale wypadki się zdarzają niestety i ten u mnie w pracy uświadomił mi właśnie, że lepiej nie kusić losu.
znam podobny przypadek, nie układało się w małżeństwie więc pyk - drugie dziecko na zgodę, może będzie lepiej. w efekcie rozwód niecały rok po urodzeniu się drugiego dziecka

Cytat:
Napisane przez MiamiGlow Pokaż wiadomość
Dziwią mnie podziękowania dla rodziców na ślubie + upominki, jakie czasem daje się z tej okazji.
Ostatnio w pracy miałam okazję przyjrzeć się takim rzeczom. Statuetki z grawerem typu "kochani rodzice, dziękujemy wam za pomoc i wsparcie, Basia i Jacek + data ślubu". Obrazy na ścianę z podobnym napisem i zdjęciem pary modeli (bo to nawet nie było do spersonalizowania do własnego zdjęcia, po prostu fotka innej zakochanej pary, żeby ładnie wyglądało ). Może jestem jakaś nieczuła, ale nie rozumiem tego, że te przedmioty się sprzedają + nie rozumiem tego dziękowania z wielką pompą akurat w dzień ślubu. No chyba że chodzi o to, że rodzice zapłacili za ślub, nie wiem.
Już jako prezent po prostu fajny album zdjęć z dedykacją byłby ok.

My nie mieliśmy tych podziękowań na sali, moi rodzice nie chcieli w ogóle, nie lubią być w centrum zainteresowania. Podziękowaliśmy im w domu po błogosławieństwie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2021-10-25, 10:49   #2805
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

W wielu miejscach pracy nie mozna nosic bizuterii, w tym oczywiscie obrączki. Mojego taty chyba nigdy w obrączce nie widzialam. W pracy nie moze, po pracy nie zakłada.
Troche mnie drazni postawa np misi, ze taak jest bhp te sprawy, ale w praktyce jest inaczej i wy sie nie znacie. No nie, w praktyce powinny leciec kary bhp za niestosowanie sie do zasad obowiazujących w pracy. Jezeli bhp stanowiskowe zakazuje noszenia bizuterii to sie jej nie nosi.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 10:53   #2806
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej dziwi że tam nikt nie zwraca uwagi na to jak się ci faceci uderzają. To niby są zawody walenia się po twarzy z liścia, a nie ma problemu w uderzeniu kogoś nadgarstkiem w szczękę.
Nokauty są tam na porządku dziennym, ale w sumie co kto lubi. Tylko chyba nikt nie myśli o tym że jak dostanie tak od jakiegoś silnego wielkoluda to może się skończyć tak jak teraz.
a mnie zasadniczo wcale to nie dziwi. przecież to jest tak durne, że aż szok. co to niby za sport? żaden. zwykłe mordobicie. myślę, że jak ktoś się zgłasza do takich zawodów, to chyba widzi na czym to polega i chyba zdaje sobie sprawę co grozi. nie wiem co się ma z takich zawodów? sławę w swoim światku i kasę? dla mnie marna motywacja aby ryzykować uszkodzenie mózgu.

wspominałam mężowi wczoraj, że o tej sytuacji, to stwierdził, że to nic nadzwyczajnego. często te zawody tak się kończą - może nie na oiomie, ale z poważnymi uszkodzeniami.

mnie natomiast najbardziej dziwi, dlaczego przy tak 'kontuzyjnych' zawodach nie mieli zabezpieczonej karetki. to powinno być pierwsze must have. sam personel medyczny to za mało

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
No nie, rekwiczki zakładasz zeby chronić siebie. Może na tych moich studiach źle uczyli

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ja nie mówię,że zasad bhp nie należy przestrzegać, już sobie dopowiadasz. Z drugiej strony teoria a praktyka to dwie różne rzeczy i najczęściej ci co piszą te wszystkie przepisy nie mają pojęcia o tym jak wygląda praca

a w czym w zasadzie te pierścionki są Ci takie niezbędne w pracy, że je musisz nosić? zakaz biżuterii to nie jest cos co utrudnia Ci pracę.

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
No dla mnie właśnie to jest niewygodne. Plus ten pierścionek się niszczy jak metal się o metal obija i może się zniekształcić. Mnie jeszcze dziwi jak ludzie chodzą w okularach na zajęcie typu crossfit. Dla mnie to ani bezpieczne ani wygodne. Co do noszenia pierścionka i obrączki, bo misiu się obrazi to w ogóle dla mnie jakiś dramat
no okulary to dla mnie trochę inna kategoria. nie każdy może nosić soczewki. przyjaciółka ma dużą wadę i jednocześnie zespół suchego oka. soczewek nosić nie może, bez okularów nie widzi.
więc chodzi w okularach na siłownię i jakieś rumby, fitnessy i nie wiem co jeszcze.
no nie jest to wygodne i pewnie dla niej średnio bezpieczne, ale co ma robić? siedzieć na kanapie w domu, bo musi nosić okulary?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
W wielu miejscach pracy nie mozna nosic bizuterii, w tym oczywiscie obrączki. Mojego taty chyba nigdy w obrączce nie widzialam. W pracy nie moze, po pracy nie zakłada.
Troche mnie drazni postawa np misi, ze taak jest bhp te sprawy, ale w praktyce jest inaczej i wy sie nie znacie. No nie, w praktyce powinny leciec kary bhp za niestosowanie sie do zasad obowiazujących w pracy. Jezeli bhp stanowiskowe zakazuje noszenia bizuterii to sie jej nie nosi.
ja się z Misią zgodzę w jednym... zdarza się, że niektóre wytyczne bhp są naprawdę z tyłka wzięte i wyglądają jak napisane przez kogoś, kto miejsca pracy nawet nie widział. utrudniają wręcz bezpieczną pracę, więc się je lekko nagina. ale kurcze takim przypadkiem nie jest noszenie pierścionków w pracy.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 10:54   #2807
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że takie coś istnieje a tym bardziej żeby ktoś tego używał. Poza tym nawet jak ktoś coś takiego ma to wątpię żeby zaczynał kręcić filmik jak wsiada do auta i kręcił całą drogę, a potem go przycinał tylko pewnie włącza go w trakcie jazdy co wg mnie jest w tym wszystkim najniebezpieczniejsze, bo trzeba wziąć tel i w nim pogrzebać zamiast skupiać się na jeździe.

Jakie 5 minut. Ja nawet nie wiem czy to minutę zajmuję. No ja też tego nie rozumiem. Przecież to okropnie wygląda.

Mam tak samo. Ogólnie jestem mało obrzydliwa, ale włos w jedzeniu to dla mnie dramat. Od razu odechciewa mi się jeść. Dziwi mnie tylko, że wielka znawczyni Geslerowa gotuje z rozpuszczonymi kłakami

Ja praktycznie w ogóle nie dezynfekuję rąk, bo nie widzę takie potrzeby. Po prostu je myję. Tzn. wiem, że płyn ma inne zastosowanie, ale miałabym wyżarte ręce. Poza tym dla mnie strasznie niehigieniczne jest to, że tych dozowników każdy dotyka. Już wolę swoje zarazki

O matko. Takie coś mnie też brzydzi. Nie mam problemu, żeby po kimś zjeść, nawet tym samym widelcem, ale jedzenie wyplutego przez dziecko jedzenia albo wylizywanie mu buzi jest dla mnie straszne

Ja nie wiem skąd to się bierze, ale też znam takie osoby. Tylko ja w ogóle nie wiem czy one biorą pod uwagę to, że to rodzeństwo może nie mieć ze sobą dobrych relacji i ze sobą rywalizować.
Nie każdy może nosić soczewki, ja niestety nie mogę, choćbym chciała. Z tego względu nie mogę chodzić na basen i odpada mi wiele innych sportów, ale na siłownię chodzę. Na szczęście jeszcze nigdy mi okulary nie spadły. W szkole miałam też okulary na wf, tam to było o wiele bardziej niebezpieczne, bo graliśmy w siatkówkę i koszykówkę i musiałam bardzo uważać, żeby nie dostać piłką w okulary.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 10:55   #2808
cava
Zakorzenienie

Cytat:
No ale zgadzasz się, że do dotykania żywności gołą ręką powinno się jednak obrączkę zdjąć?

Mam zdjąć obrączkę, bo mam w planie zaraz zjeść kanapkę nie nożem i widelcem, tylko tak normalnie, rękoma trzymając?

Liz Williams
Stary 2021-10-25, 10:57   #2809
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Mnie też to drażni, bo te przepisy wcale nie są brane z tyłka i wymyślane z nudów przez "osoby które nie mają pojęcia o tej pracy" tylko często są następstwem już zaistniałych wcześniej zdarzeń. W zawodach medycznych to już w ogóle nie wiem co tu tłumaczyć. Czyjeś sentymenty czy przywiązanie do biżuterii nie powinny stać ponad bezpieczeństwo pacjentów.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Mam zdjąć obrączkę, bo mam w planie zaraz zjeść kanapkę nie nożem i widelcem, tylko tak normalnie, rękoma trzymając?
Jak szykujesz tę kanapkę dla kogoś, to jednak oczekiwałabym że wcześniej umyjesz porządnie ręce i zdejmiesz biżuterię. No ale kotletów chyba nie kulasz w niej?
Stary 2021-10-25, 11:07   #2810
cava
Zakorzenienie

Cytat:

Jak szykujesz tę kanapkę dla kogoś, to jednak oczekiwałabym że wcześniej umyjesz porządnie ręce i zdejmiesz biżuterię. No ale kotletów chyba nie kulasz w niej?

Oczekiwałabyś?
Nosze obrączkę cały czas, owszem zdejmuje jak coś zagniatam, bo nie lubie jak mi cos włazi pod obrączkę, ale kanpke sobie zrobiłam w ręce w obrączce i taką samą reką w obraczce ja potrzymam jedząc.

jak jestes taka higieniczna, to mi powiedz czy po każdym spacerze od razu przed jeszcze wejściem do domu, kąpiesz i dezynfekujesz na dodatek swoje psy, czy Ci takie niehigieniczne po spacerze po domu łaża i ty tam potem jesz z tym brudem i bakteriami a moze nawet ktoś naharchał plwociną tam gdzie one przeszły łapami i jeszcze powąchały i oblizały to mordami. I takie skażone bakteriologicznie łaża po kanapach, włażą na łóżko, pościel i w tym siedzisz i spisz.

Ten sam poziom absurdu z tyłka.

Dla mniej kumatych: uwazam za bzdurę na resorach, tak samo ściąganie obrączki do zrobienia kanapki, jak i kąpanie psów po każdym spacerze bo jejuniu: brud i bakterie i padaka na Wizazu bo higiena na pokaz.

Liz Williams
Stary 2021-10-25, 11:11   #2811
this_witch
whatever

Cytat:
Oczekiwałabyś?
Nosze obrączkę cały czas, owszem zdejmuje jak coś zagniatam, bo nie lubie jak mi cos włazi pod obrączkę, ale kanpke sobie zrobiłam w ręce w obrączce i taką samą reką w obraczce ja potrzymam jedząc.

jak jestes taka higieniczna, to mi powiedz czy po każdym spacerze od razu przed jeszcze wejściem do domu, kąpiesz i dezynfekujesz na dodatek swoje psy, czy Ci takie niehigieniczne po spacerze po domu łaża i ty tam potem jesz z tym brudem i bakteriami a moze nawet ktoś naharchał plwociną tam gdzie one przeszły łapami i jeszcze powąchały i oblizały to mordami. I takie skażone bakteriologicznie łaża po kanapach, włażą na łóżko, pościel i w tym siedzisz i spisz.

Ten sam poziom absurdu z tyłka.

Dla mniej kumatych: uwazam za bzdurę na resorach, tak samo ściąganie obrączki do zrobienia kanapki, jak i kąpanie psów po każdym spacerze bo jejuniu: brud i bakterie i padaka na Wizazu bo higiena na pokaz.
Ale mi nie chodzi o robienie kanapki dla siebie, od początku była mowa o gotowaniu dla gości.
Stary 2021-10-25, 11:12   #2812
olszae
Raczkowanie

Tzn. obrączka to troche inna sprawa. Jednak zazwyczaj wewnętrzna strona zbiera dość sporo naskórka, a mocząc skórę zostaje tam nieco wilgoci. Sama często oczyszczam i dezynfekuję pierścionki i tyle jak ja sobie robię kanapkę to te pierścionki mam przy np. mięsie czy robieniu komuś jedzenia to jednak zdejmuję. Przy nawet np. kotletach to niezbyt jest wygodnie o.O
olszae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 11:13   #2813
meliandra
Zakorzenienie

Ja już bym nie przesadzała z tymi pierścionkami i obrączką do gotowania. No chyba, że ktoś ma faktycznie po 2 pierścionki na każdym palcu Jak jak przychodzę do domu to ściągam całą biżuterię, ale z pierścionkiem zdarza mi się gotować. Tzn. wiadomo, że nie zagniatam w nim ciasta, ale do przykrojeniu warzyw nie widzę problemu.
Stary 2021-10-25, 11:16   #2814
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi nie chodzi o robienie kanapki dla siebie, od początku była mowa o gotowaniu dla gości.

Gotujesz dla gości/domowników w swoim domu po którym chodzą psy i roznosza bakterie przywleczone parę razy dziennie z zewnątrz?

I np. mnie to nie obrzydza ani nie przeszkadza, nawet dałabym Twojemu psu buźki w kosmatego mordala, mi wystarczy że umyjesz ręce i dasz czysty talerz. Trochę zdrowego rozsądku a nie jakies obsesyjno-nerwicowe tropienie u kogos każdej wyimaginowanej bakterii byle sie przywalić.

Liz Williams
Stary 2021-10-25, 11:20   #2815
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Ja w ogole uwazam noszenie pierscionkow, obraczek non stop, nawet do spania i pod prysznic za totalnie obrzydliwe. Przeciez tam sie, chcac nie chcac, jakis brud zbiera, pot, martwy naskorek itp. Ohyda. Jak juz zakladam pierscionek, to pierwszym co robie po powrocie z pracy jest zdjecie go.
Stary 2021-10-25, 11:26   #2816
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Ja w ogole uwazam noszenie pierscionkow, obraczek non stop, nawet do spania i pod prysznic za totalnie obrzydliwe. Przeciez tam sie, chcac nie chcac, jakis brud zbiera, pot, martwy naskorek itp. Ohyda. Jak juz zakladam pierscionek, to pierwszym co robie po powrocie z pracy jest zdjecie go.

Brawo Ty i Twoja za mała w rozmiarze obrączka ze specjalnymi kieszeniami na brud i martwą skórę od wewnątrz.

Liz Williams
Stary 2021-10-25, 11:32   #2817
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Brawo Ty i Twoja za mała w rozmiarze obrączka ze specjalnymi kieszeniami na brud i martwą skórę od wewnątrz.

Nie wiem, co w tym smiesznego. Moja mama tak kiedys zapomniala zdjac obraczke do robienia kotletow mielonych i zorientowala sie po paru dniach jak jej cos zaczelo smierdziec, wiec widocznie jakies "kieszenie" od wewnatrz jednak sa. Moze jednak zajrzyj pod ta swoja obraczke.
Stary 2021-10-25, 11:37   #2818
j_fly
Zakorzenienie

Masakra, jakie absurdy tutaj się pojawiają Jak komuś zaczyna śmierdzieć coś pod obrączką, bo kilka dni wcześniej zagniatał w niej kotlety, to najwidoczniej ta osoba niezbyt dokładnie myje ręce

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 11:38   #2819
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość

Nie wiem, co w tym smiesznego. Moja mama tak kiedys zapomniala zdjac obraczke do robienia kotletow mielonych i zorientowala sie po paru dniach jak jej cos zaczelo smierdziec, wiec widocznie jakies "kieszenie" od wewnatrz jednak sa. Moze jednak zajrzyj pod ta swoja obraczke.
Zwlaszcza jak ktos przytyl od czasu slubu i widac, ze obraczka jest bardzo ciasna.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-25, 11:40   #2820
Ingrid80
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

I ogólnie, jeśli chodzi o siłownię, możecie powiedzieć że jestem przewrażliwiona, ale jak się dźwiga ciężko, po kilkadziesiąt kg, to jednak imho warto być podwójnie ostrożnym i uważnym, żeby sobie lub komuś krzywdy nie zrobić. Taki ciężar jak najbardziej może uszkodzić. A nie robić sobie heheszki o śmiercionośnych sztangach.
Ale zdajesz sobie sprawę, że nie każdy jaet az tak przewrażliwiony? Może czep sie czegoś innego

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Nie? Do robienia kanapki tez trzeba ją wg ciebie ściągać??

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości