|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
Dziwią mnie podziękowania dla rodziców na ślubie + upominki, jakie czasem daje się z tej okazji.
Ostatnio w pracy miałam okazję przyjrzeć się takim rzeczom. Statuetki z grawerem typu "kochani rodzice, dziękujemy wam za pomoc i wsparcie, Basia i Jacek + data ślubu". Obrazy na ścianę z podobnym napisem i zdjęciem pary modeli (bo to nawet nie było do spersonalizowania do własnego zdjęcia, po prostu fotka innej zakochanej pary, żeby ładnie wyglądało ). Może jestem jakaś nieczuła, ale nie rozumiem tego, że te przedmioty się sprzedają + nie rozumiem tego dziękowania z wielką pompą akurat w dzień ślubu. No chyba że chodzi o to, że rodzice zapłacili za ślub, nie wiem. ![]() Już jako prezent po prostu fajny album zdjęć z dedykacją byłby ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2792 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedni się spinają inni nie. Mam gładką złotą obrączkę bez niczego. Się nie spinaliśmy, bo to nie miał być ozdobny pierścionek tylko obrączka ślubna. I nie, nie jest to biżuteria, przywoływałyście wcześniej definicję więc ją w końcu dziś rano tez przeczytałam. z 3 różnych słowników. Biżuteria ma funkcję ozdobną, moja obrączka nie ma funkcji ozdobnej tylko symboliczną. Tak samo jak zakładałam odznakę (przypinki) jeździecką czy jakąś klubową, to nie dla ozdoby tylko informacyjnie. I weź mi powiedz dokładnie, jaki wypadek mogę mieć z udziałem sztangi i obrączki albo kolczyków sztyftów. Bo serio nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić.JAK? zaczepić obrączką o sztangę? Jak zaczepić nawet tym kolczykiem wkrętka o sztangę? Jak upuścić sztangę na rękę? Przecież to jest niewykonalne.
|
|
|
#2794 | |
|
whatever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2795 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że takie coś istnieje a tym bardziej żeby ktoś tego używał. Poza tym nawet jak ktoś coś takiego ma to wątpię żeby zaczynał kręcić filmik jak wsiada do auta i kręcił całą drogę, a potem go przycinał tylko pewnie włącza go w trakcie jazdy co wg mnie jest w tym wszystkim najniebezpieczniejsze, bo trzeba wziąć tel i w nim pogrzebać zamiast skupiać się na jeździe. Cytat:
No dla mnie właśnie to jest niewygodne. Plus ten pierścionek się niszczy jak metal się o metal obija i może się zniekształcić. Mnie jeszcze dziwi jak ludzie chodzą w okularach na zajęcie typu crossfit. Dla mnie to ani bezpieczne ani wygodne. Co do noszenia pierścionka i obrączki, bo misiu się obrazi to w ogóle dla mnie jakiś dramat ![]() Cytat:
Jakie 5 minut. Ja nawet nie wiem czy to minutę zajmuję. No ja też tego nie rozumiem. Przecież to okropnie wygląda. Cytat:
Mam tak samo. Ogólnie jestem mało obrzydliwa, ale włos w jedzeniu to dla mnie dramat. Od razu odechciewa mi się jeść. Dziwi mnie tylko, że wielka znawczyni Geslerowa gotuje z rozpuszczonymi kłakami ![]() [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;88963089]Jezeli ktos nosi bizuterie do pracy, chodzi na silownie przed lub po pracy, to mnie nie dziwi ze ma te bizuterie na silowni. Ale bardzo mnie dziwi ze w dobie pandemii, jak ciagle dezynfekuje sie dlonie, ktos jeszcze nosi pierscionki. Przeciez to niewygodne, a kamien moze sie odbarwic.[/QUOTE] Ja praktycznie w ogóle nie dezynfekuję rąk, bo nie widzę takie potrzeby. Po prostu je myję. Tzn. wiem, że płyn ma inne zastosowanie, ale miałabym wyżarte ręce. Poza tym dla mnie strasznie niehigieniczne jest to, że tych dozowników każdy dotyka. Już wolę swoje zarazki ![]() Cytat:
O matko. Takie coś mnie też brzydzi. Nie mam problemu, żeby po kimś zjeść, nawet tym samym widelcem, ale jedzenie wyplutego przez dziecko jedzenia albo wylizywanie mu buzi jest dla mnie straszne ![]() Cytat:
Ja nie wiem skąd to się bierze, ale też znam takie osoby. Tylko ja w ogóle nie wiem czy one biorą pod uwagę to, że to rodzeństwo może nie mieć ze sobą dobrych relacji i ze sobą rywalizować.
|
|
|
#2796 | |
|
whatever
|
Cytat:
Serio, rób jak chcesz, ale nie rozumiem czemu trzymanie tej obrączki na palcu jest dla ludzi ważniejsze od bezpieczeństwa? Po co kusić los? A inna sprawa to higiena od której się zaczęło, dla mnie to obleśne mieszać coś w kuchni ręką z biżuterią. Jestem ciekawa jak często ludzie te pierścionki i obrączki porządnie czyszczą. Edytowane przez this_witch Czas edycji: 2021-10-25 o 10:09 |
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można tez zostać przejechanym przez ciężarówkę w drodze na siłownię i w ogóle nie dotrzeć tam gdzie czyha to śmiercionośne urządzenie: sztanga. Czy tam jakiś ergometr z orbitrekiem.
|
|
|
#2798 | |
|
whatever
|
Cytat:
![]() A do higieny się odniesiesz? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- I ogólnie, jeśli chodzi o siłownię, możecie powiedzieć że jestem przewrażliwiona, ale jak się dźwiga ciężko, po kilkadziesiąt kg, to jednak imho warto być podwójnie ostrożnym i uważnym, żeby sobie lub komuś krzywdy nie zrobić. Taki ciężar jak najbardziej może uszkodzić. A nie robić sobie heheszki o śmiercionośnych sztangach. |
|
|
|
|
|
#2799 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to znowu niehigieniczny czyn popełniam, nie ścigając obrączki na siłowni? Wzięłam i właśnie przeczytałam 2 regulaminy 2 różnych sieci fitnesowych. Słowa nie ma o zakazie noszenia obrączek czy biżuterii. Po prostu wymyślasz problemy gdzie ich nie ma. Nie ściągam bo mi nie przeszkadza, jak mi ze 3 razy przeszkadzała podczas treningów z duża ilością drążka, to te ze 3 razy ściągnełam. Co tu jest więcej do nie rozumienia i po co wymyślać?
|
|
|
#2801 | |
|
whatever
|
Cytat:
To wątek zdziwieniowy, zgodnie z tematem napisałam, że dziwi mnie że ludzie nie zdejmują obrączek na siłowni i ważniejsze jest dla nich ciągle przyspawanie do symbolu od bezpieczeństwa i wygody. Tyle. Nie musisz tego bronić do upadłego, to ostatecznie Twoja sprawa i Twoje ryzyko. Edytowane przez this_witch Czas edycji: 2021-10-25 o 10:39 |
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
To nie ze mną, pytaj tych co tam robią co Cię dziwi.
|
|
#2803 |
|
whatever
|
|
|
|
|
|
#2804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
W wielu miejscach pracy nie mozna nosic bizuterii, w tym oczywiscie obrączki. Mojego taty chyba nigdy w obrączce nie widzialam. W pracy nie moze, po pracy nie zakłada.
Troche mnie drazni postawa np misi, ze taak jest bhp te sprawy, ale w praktyce jest inaczej i wy sie nie znacie. No nie, w praktyce powinny leciec kary bhp za niestosowanie sie do zasad obowiazujących w pracy. Jezeli bhp stanowiskowe zakazuje noszenia bizuterii to sie jej nie nosi.
|
|
#2806 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() wspominałam mężowi wczoraj, że o tej sytuacji, to stwierdził, że to nic nadzwyczajnego. często te zawody tak się kończą - może nie na oiomie, ale z poważnymi uszkodzeniami. mnie natomiast najbardziej dziwi, dlaczego przy tak 'kontuzyjnych' zawodach nie mieli zabezpieczonej karetki. to powinno być pierwsze must have. sam personel medyczny to za mało Cytat:
Cytat:
więc chodzi w okularach na siłownię i jakieś rumby, fitnessy i nie wiem co jeszcze. no nie jest to wygodne i pewnie dla niej średnio bezpieczne, ale co ma robić? siedzieć na kanapie w domu, bo musi nosić okulary? ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zdjąć obrączkę, bo mam w planie zaraz zjeść kanapkę nie nożem i widelcem, tylko tak normalnie, rękoma trzymając?
|
|
|
#2809 | |
|
whatever
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Jak szykujesz tę kanapkę dla kogoś, to jednak oczekiwałabym że wcześniej umyjesz porządnie ręce i zdejmiesz biżuterię. No ale kotletów chyba nie kulasz w niej? |
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczekiwałabyś? Nosze obrączkę cały czas, owszem zdejmuje jak coś zagniatam, bo nie lubie jak mi cos włazi pod obrączkę, ale kanpke sobie zrobiłam w ręce w obrączce i taką samą reką w obraczce ja potrzymam jedząc. jak jestes taka higieniczna, to mi powiedz czy po każdym spacerze od razu przed jeszcze wejściem do domu, kąpiesz i dezynfekujesz na dodatek swoje psy, czy Ci takie niehigieniczne po spacerze po domu łaża i ty tam potem jesz z tym brudem i bakteriami a moze nawet ktoś naharchał plwociną tam gdzie one przeszły łapami i jeszcze powąchały i oblizały to mordami. I takie skażone bakteriologicznie łaża po kanapach, włażą na łóżko, pościel i w tym siedzisz i spisz. Ten sam poziom absurdu z tyłka. ![]() Dla mniej kumatych: uwazam za bzdurę na resorach, tak samo ściąganie obrączki do zrobienia kanapki, jak i kąpanie psów po każdym spacerze bo jejuniu: brud i bakterie i padaka na Wizazu bo higiena na pokaz.
|
|
|
#2811 | |
|
whatever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
Tzn. obrączka to troche inna sprawa. Jednak zazwyczaj wewnętrzna strona zbiera dość sporo naskórka, a mocząc skórę zostaje tam nieco wilgoci. Sama często oczyszczam i dezynfekuję pierścionki i tyle jak ja sobie robię kanapkę to te pierścionki mam przy np. mięsie czy robieniu komuś jedzenia to jednak zdejmuję. Przy nawet np. kotletach to niezbyt jest wygodnie o.O
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już bym nie przesadzała z tymi pierścionkami i obrączką do gotowania. No chyba, że ktoś ma faktycznie po 2 pierścionki na każdym palcu
Jak jak przychodzę do domu to ściągam całą biżuterię, ale z pierścionkiem zdarza mi się gotować. Tzn. wiadomo, że nie zagniatam w nim ciasta, ale do przykrojeniu warzyw nie widzę problemu.
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gotujesz dla gości/domowników w swoim domu po którym chodzą psy i roznosza bakterie przywleczone parę razy dziennie z zewnątrz? I np. mnie to nie obrzydza ani nie przeszkadza, nawet dałabym Twojemu psu buźki w kosmatego mordala, mi wystarczy że umyjesz ręce i dasz czysty talerz. Trochę zdrowego rozsądku a nie jakies obsesyjno-nerwicowe tropienie u kogos każdej wyimaginowanej bakterii byle sie przywalić.
|
|
|
#2815 |
|
BAN stały
|
Ja w ogole uwazam noszenie pierscionkow, obraczek non stop, nawet do spania i pod prysznic za totalnie obrzydliwe. Przeciez tam sie, chcac nie chcac, jakis brud zbiera, pot, martwy naskorek itp. Ohyda. Jak juz zakladam pierscionek, to pierwszym co robie po powrocie z pracy jest zdjecie go.
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo Ty i Twoja za mała w rozmiarze obrączka ze specjalnymi kieszeniami na brud i martwą skórę od wewnątrz. ![]()
|
|
|
#2817 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co w tym smiesznego. Moja mama tak kiedys zapomniala zdjac obraczke do robienia kotletow mielonych i zorientowala sie po paru dniach jak jej cos zaczelo smierdziec, wiec widocznie jakies "kieszenie" od wewnatrz jednak sa. Moze jednak zajrzyj pod ta swoja obraczke. |
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, jakie absurdy tutaj się pojawiają
Jak komuś zaczyna śmierdzieć coś pod obrączką, bo kilka dni wcześniej zagniatał w niej kotlety, to najwidoczniej ta osoba niezbyt dokładnie myje ręce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2820 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

). Może jestem jakaś nieczuła, ale nie rozumiem tego, że te przedmioty się sprzedają + nie rozumiem tego dziękowania z wielką pompą akurat w dzień ślubu. No chyba że chodzi o to, że rodzice zapłacili za ślub, nie wiem. 

tylko brali pierwsze z brzegu złote krążki.

dla mnie generalnie paznokcie z obłażacym lakierem są obrzydliwe i nie rozumiem, czemu ludzie w ogóle sięgają po lakier, skoro potem nie chce im się poświęcić 5 minut na zmycie go.
.

Jak komuś zaczyna śmierdzieć coś pod obrączką, bo kilka dni wcześniej zagniatał w niej kotlety, to najwidoczniej ta osoba niezbyt dokładnie myje ręce