![]() |
#4261 |
BAN stały
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie
Naprawdę? To dlaczego żaden student w ostatnich latach nie dorównał poziomem absolwentom przykładowo z florenckiej akademii sztuk pięknych,bądź jeden z przodujących w Nowym Jorku? Albo mamy tak kiepskich studentów,albo tak kiepsko uczą. W obydwu przypadkach nie jest to zbyt optymistyczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
a może tak z tym przegadywaniem na inne forum? bo tj o galeriach internetowych odnośnie biżuteri a nie malarstwa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze ile osób to będzie musiło panu artyście napisać, zeby dotarlo..?
![]() |
#4264 | |
BAN stały
|
Cytat:
Cytat : (1. post) " Nie znalazłam takiego tematu w wyszukiwarce a wydaje mi się, że będzie przydatny. Jest już wątek o sprzedaży swoich dzieł ale jest on dość ogólny. Na pewno wiele dziewczyn chciałoby wystawiać swoje prace w galeriach typu wylegarnia czy decobazaar dlatego proponuję zebrać w jednym wątku wszystkie informacje odnośnie prowizji, sposobu wystawiania (panel administracyjny), czasu oczekiwania na akceptację zgłoszenia, co należy zawrzeć w zgłoszeniu itp. Cel wątku: porównanie działających galerii pod względem przyjazności dla artysty i zbytu ![]() ![]() Na np wylęgarni sprzedaje się też obrazy. Więc,sugerując się tematem nie ogranicza się on TYLKO do biżuterii. Myślenie nie boli. Polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy proste nawlekaczki korali, a nie pamiętam żebym widziała tu kogoś kto się poważniej o chociażby ASP (które wg Ciebie jest marne) ocierał. Nie znamy się na wycenie obrazów za grube tysiące, bo to nie nasza branża, na wycenach znają się rzeczoznawcy. Możemy Ci powiedzieć ile "wart" jest obraz jak nam powiesz ile zapłaciłeś za farby i blejtram, może do 500 zł coś wymyślimy
![]()
#4266 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może tak konkretniej określać temat,bo nie każdy siedzi na wizażu 24/7 i nie musi wiedzieć "o co autorowi naprawdę chodziło". Zapytałem grzecznie,czy ktoś zna się na wycenie lub zna ludzi,którzy się tym zajmują. I naprawdę nie musisz być tak ironiczna jeżeli chodzi o pieniądze,bo to rzecz nabyta,a jak się ktoś nie umie cenić,to nie moja sprawa. Pozdrawiam i więcej dystansu do siebie życzę ![]() Fakt,że jest na dziale "biżuteria", mój błąd,przepraszam. Odnośnie tematu,dział jest o pracach artystycznych sprzedawanych przez internet,więc nie będę zakładał nowego tematu,żeby zadać jedno pytanie. Edytowane przez Larril Czas edycji: 2008-09-04 o 23:32 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Forum Wizaz.pl > Hobby > Zrób to sama > Biżuteria
na to wypada spojrzeć poza tytułem wątku. Jak ktoś nie spogląda, to albo zachwala nam sprzedawców ubrań w wątku "sprzedawcy z allegro godni polecenia i nie" albo uparcie nie wierzy, że nikt tu się nie zajmuje wybitnymi obrazami.
#4268 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
ale ktos tu ciągle panu tlumaczy ze jest pan w dziale biżuteria a galerie internetowe to podwątek tego tematu czeba inny dzil znaleśc zajmujący sie malarstwem i podtemat galerie w tym wątku lub wycena my tu sie naprawde na farbach nie znamy chyba ze na tych do zdobienia kolczyków ale to tylko niektóre dziewczyny maluja wiec jeśli panu zależy na wycenie sprzedaży i znalezieniu kogoś kto się tym zajmuje to naprawde lepiej w google wrzucic malarstwo dac fora dyskusyjne i tak szukac a nie wrzucic w wszyszukiwarke temat galerie internetowe i jest bo tam sie nie tylko obrazy sprzedaje juz prościej chyba nie potrafie i grzeczniej wytłumaczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie krzyczcie na Pana Malarza Artyste, byc moze to jedyna okazja do poobcowania z prawdziwa sztuka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Raczkowanie
|
Eeee, widzę, że się spóźniłam. Spławiłyście Pana Artystę i już Dzieł swoich nie pokaże, chlip. Niedobre wy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Albo zbyt wytentego ego
![]()
#4275 |
Raczkowanie
|
Rose, ego Pana Artysty jest w porządku. To tylko my jesteśmy (cytuję) sfrustrowane, rozgoryczone, jadowite i brak weny twórczej nam dolega
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorki, musiałam... strasznie się uśmiałam ![]() Kurczę.... Ktoś tu PANU ARTYŚCIE tłumaczy,że skoro to jest dział biżuteria to chyba jasne że tu o biżuterii się rozmawia i nie trzeba w każdym wątku pisać że to o biżuterię chodzi.... jak tu pierwszy raz zajrzałam dla mnie to było jasne... A i nikt nie zmusza Pana do zniżania się do naszego jakże niskiego poziomu. Dziękuję za tak trafne ocenienie nas i uświadomienie jakie jesteśmy.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
Słusznie się kajasz. To teraz do roboty, tylko nie do biżu (brak weny), lepiej do garów (w sumie gotowanie też twórcze zajęcie, więc też odpada), najlepiej za sprzątanie się weź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co wy chcecie od Pana Artysty? Toż to on zakochany! W takim stanie człowiek nie wie co robi. Sam przecież napisał:
Malarz artysta. Zakochany. You were made for me, You're my ecstasy.
#4280 |
BAN stały
|
Chyba wyraźnie napisałem,że POMYLIŁEM działy? Jakieś kłopoty z odbiorem tego zdania? (nie wiedziałem,że są poddziały w różnych kategoriach i byłem przekonany,że to temat ogólny).
maghia Nie nazwałbym robienia biżuterii talentem (raczej doborem odpowiedniej techniki) więc nie wiem,czy na pewno wiesz,czym jest sztuka? Ale rozumiem,że jak nie ma się żadnego konkretnego rzemiosła,to najlepiej drzeć ryja. Senanque Spławiać to możesz swojego chłoptasia,jak Ci na to pozwoli. I doprawdy,nie musisz mnie tytułować. A frustracje radzę wylewać u psychoanalityka. M0N1K4 Masz ogólnie jakiś problem,czy przywalasz się tak dla zasady? Powiedziałem,że obrazy to co INNEGO niż robienie biżuterii i inaczej się to wartościuje. Anula1410 Żal tyłek ściska? To sobie kogoś znajdź,może nie będziesz mieć wtedy w sobie tyle jadu. Tak w ogóle,to po cholerę wy się nakręcacie? Przepraszam,ale mam taką ogólnie przyjętą zasadę,że z osobami,które nie wyszły poza umiejętności jednoczesnego żucia gumy i chodzenia nie wchodzę w konwersację. Racja,mój błąd. |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikt cie nie docenia czy co? Tutaj jest watek o bizu, skoro nie masz w tej kwestii nic do powiedzenia to zegnamy. Idz sobie porozmawiaj z ludzmi, ktorzy rozumieja ciebie i ten twoj swiatowy talent. See ya! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
ja mam pytanie odbiegające od tematu wyżej ale na temat watku galerii czy dopisalyście się do pakamery? bo ja pisze i pisze pytam czy maile dochodza i nic cisza
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Larril Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że nie nazwałabym malowania obrazów talentem... Malarstwa i rysunku się można nauczyć, tak samo jak można się nauczyć robić biżuterię... Myślę, że dziewczyny nie napadły na Ciebie dlatego, że się pomyliłeś, ale dlatego, że ton Twoich wypowiedzi pozostawia za sobą jakieś niemiłe wspomnienia. No ale cóż się dziwić, w końcu mamy przyjemność konwersować z najlepszym artystą w Polsce, w końcu studenci i absolwenci polskich asp to nie jego bajka, za niski poziom...
Edit: Doczytałam, że Larril rysuje mangę i to niby ma być sztuka? Phi...
#4285 | |
BAN stały
|
Cytat:
Manga (btw narysuj,to pogadamy o tym,czy to takie łatwe) to hobby, praca to malarstwo klasyczne,nie nowoczesne. I nie,nie można się nauczyć rysować ani malować,ponieważ to wyrabia tylko technikę,jak się nie ma talentu,to nigdy nie dojdzie się do pewnego poziomu i tyle. Jakbyś się choć trochę orientowała w tej kwestii,to wiedziałabyś,że poziom naszych uczelni plastycznych odbiega znacznie od tych za granicą i wie to każdy,kto w tym siedzi. Internet taki jest,że każdy odbiera jak mu się podoba,co tyczy się także tonu i wszelkich sugestii. Jeśli chodzi o ludzi z tego wątku,to myslę,że nie chodzi im o ton,tylko o to,że nie spełniają sie zawodowo i stąd te pretensje. Cóż,to w końcu Polska,najlepiej zamknąć mordę i nie mówić,że jest się w czymś dobrym,bo przecież za to grozi lincz. A co do mojego poziomu,to wybacz,ale skoro robię rzeczy lepsze niż absolwenci naszego cudnego asp (a po żadnej szkole nie jestem) to chyba coś jest na rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Larril zadyme tylko robisz. Dalbys sobie spokoj skoro nikt nie POTRAFi ci tutaj pomoc. KarmazynowyKamy nie wiem czy to ironia z ta manga, ale sie nie zgodze
![]()
#4287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A w sprawie ryja... puknij sie Pan, Panie Artysto w leb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie widać,że wiesz tyle,co przeczytałaś w porannej gazecie. Ja rozumiem,że mowa o prawdziwej biżuterii (i wtedy się zgodzę,że to małe dzieła sztuki),a nie tego co jest sprzedawane w galeriach typu hand-made. Pojęcie mam aż za dobre,stąd wiem,że jest zbyt wielu naciągaczy,którzy potem opychają obrazy za 40% procent więcej,niż wycenili. Dlatego szuka się TYLKO poleconych osób,no ale,patrz pierwsze zdanie. Widać,że coś zabolało,skoro taka reakcja. Z mojej strony end of topic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
Spełnianie zawodowe zostawmy na boku, bo to agumenty pokroju - " Taka zołza, bo dawno chłopa nie miała". Czyli poniżej jakiegokolwiek poziomu.
A co to znaczy - "To dlaczego żaden student w ostatnich latach nie dorównał poziomem absolwentom przykładowo z florenckiej akademii sztuk pięknych,bądź jeden z przodujących w Nowym Jorku?" ? Rozumiem, że to wniosek wyciągnięty na podstawie Twego własnego rankingu tak? Coś mi tu nie gra - uzurpujesz sobie prawo do wydawania takich ocen (polscy artyści fuj, zagraniczni cacy) - toteż można wnioskować, że jesteś specjalistą w tej dziedzinie, prawda? To jak to możliwe - że z taką wiedzą o sztuce - nie potrafisz wycenić własnych prac? p.s. No dziewczyny - przyznawać się która też po nędznym ASP - popełnimy zbiorowe seppuku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Raczkowanie
|
ja propnuje zeby pani która kontroluje forum dała bana panu bo chyba ktoś tu nas obraża .a do pana jak panu nie pasuje nasza rozmowa o bizuteri to żegnamy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.