|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
BAN stały
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88969579]niom, nie wprowadzaj ludzi w błąd. skoro twierdzicie z Panią_Mada, że na sto pro mam rodowane białe złoto - to z moimi wyrobami nic się nie dzieje i to rodowanie, o ile było to nie zeszło przy intensywnej eksploatacji.
[/QUOTE] nigdzie nie napisałam że masz na 100% rodowane złoto tylko, że jest szansa iż: 1) masz rodowane a nie wiesz 2) masz nierodowane, ale wcale nie jest ono takie krystalicznie srebrne, bo słomkowa poświata może nie być aż tak bardzo wyraźna aby zwracać na nią uwagę nadinterpretacja level master |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3302 |
whatever
|
No jest to raczej normalne, że pierścionek mi się akurat wytarł, czasami przez nieuwagę miałam w nim kontakt z materiałami ściernymi :/ pierścionki zawsze się rysują od spodu, bo a to metalowa klamka, a to rurka w tramwaju, poręcz, ucho od kubka, klucze itd, itd. Więc czy z białego czy żółtego złota, i tak się u mnie nadają do polerowania po jakimś czasie.
Kolczyki czy łańcuszki nigdy mi się nie wytarły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3303 |
BAN stały
|
Ej, a Janina Daily to w końcu nie ma doktoratu i nie pracuje na uczelni?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
Po dłuższym namyśle jednak mnie nie dziwi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pempek Czas edycji: 2021-10-28 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3305 | |
whatever
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3306 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Po 1 nie musiała, jak każdy normalny człowiek, od razu po egzaminie wypłakiwać się na instastory. Mogła ustosunkować się do wszystkiego na spokojnie, i z większą klasą. Po 2 tekst że inni też nie zdają ale inni nie są obserwowani przez kilka tyś ludzi brzmi śmiesznie. Na nią też w trakcie egzmianu nie patrzono i skoro wiedziała jak wielu osobom na tym przedstawieniu (ona i jej egzamin) zależy mogła się przyłożyć lepiej. Po 3 zjechała pytania egzaminacyjne, jak typowy pierwszoroczny z polibudy który oblał matmę i tłumaczy wszystkim wkoło że na co mu matma. Mogła się postarać dowiedzieć jak ten egzamin wygląda, jakie bywają pytania, a nie lansować że gdyby uczyła się 2 msce dłużej to i tak by tego nie przeczytała. To chyba jednak teraz przeczyta. Jak komuś nie pasuje egzamin bo jest przestarzały to chyba najpierw go zdaje a potem dąży z inicjatywą by go zmienić a nie na odwrót. Poza tym nie uważam żeby dobremu lekarzowi szkodziła wiedza jak było kiedyś. Wprost przeciwnie, jak było kiedyś i dlaczego teraz się tego nie praktykuje. Więc jestem skłonna po tym uwierzyć że kobieta lubiła uchodzić za ginekolożkę jak wskazuje nazwa a niedobry świat nie dał jej jakiegoś dyplomiku. Inna sprawa że jakaś farsa z tym że człowiek nie ma orientu kto ma jaki stopien wtajemniczenia. I tak przeciętny ludź idzie do kardiologa myśląc że to kardiolog a to może być ''kardiolog'' z pięciomiesięcznym doświadczeniem w specjalizacji jak i 12letnim. ![]() Cytat:
![]() jak dla mnie to te spodnie inspirowane są dzikim zachodem, wtedy się nosiło na spodnie z dżinsu takie skórzane nakładane. https://3.allegroimg.com/s1024/0ca53...6c7d1fa9e74cc3 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3309 |
whatever
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88969051]farma na Żuławach?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88969201]Kłóci mi się to z etyką lekarską.
Jeszcze o ile byłby to blog czy profil wyłącznie medyczny i niewykraczający poza tematy zdrowia, to ok, ale z tego co kojarzę to tu chyba tak nie było? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To bardzo krzywdzące, obserwuje kilka blogów świetnych lekarzy,gdzie oprócz tematów medycznych wpada czasami jakas prywata i uważam je za bardzo wartościowe. Nie widzę tam żadnego łamania zasad etyki lekarskiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3313 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3314 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3315 | |
BAN stały
|
no to dla pewności ponowię pytanie od którego pociągnął się temat.
to w końcu jak to jest - osoba która nie zdała egzaminu na specjalizację może sama siebie nazywać ginekologiem czy nie? i nie pytam jak sie robi i co się przyjęło... a co na ten temat mówią przepisy. jest tutaj ktoś kto jest pewien swojej odpowiedzi? ![]() (ja się nie znam, dlatego pytam) bo pytałam na początku, ale w sumie chyba nikt nie odpisał jednoznacznie poza jedną odpowiedzią, która brzmiała mniej więcej tak, że "teoretycznie ginekologiem nie jest" Cytat:
bo w sumie już tak nawet abstrahując od mamy ginekolog - ciekawi mnie co na ten temat mówi prawo Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-10-28 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się nazywać ginekologiem, ale nie może się nazywać specjalista, tylko " lekarzem ginekologiem w trakcie specjalizacji" Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Niestety instagramerki są kompletnie oderwane od rzeczywistości, a zwłaszcza już te parentingowe, gdzie reklama goni reklamę i od dłuższego czasu dziwi mnie, ze agencje reklamowe jeszcze płaca za tak marne, sztuczne i niewiarygodne reklamy. A reklamują wszystko, jakieś syropki, wybielacze do zębów, jakis dziwaczne suplementy diety za chore pieniądze (oczywiście z rabatem 40% po wpisaniu nazwy bloga, zawsze to dla mnie podejrzana jest taka promocja).
Naprawdę już czas większości tych pan się skończył, dzieci podrosły, czas zająć się czymś innym. Nie maja nic ciekawego do pokazania w większości, Pani od farmy na Żuławach tez mnie zdziwiła swoim postępowaniem. Chyba faktycznie jakiś grubszy problem się za tym kryje, nie ma dziewczyna chyba szczęścia w związkach tez. Mamaginekolog jest osoba chyba uzależniona od mediów społecznościowych, nie da się uczyć co chwile zerkając na insta. Młodzi lekarze, których znam, nie maja czasu na jeżdżenie co chwile na wakacje i nagrywanie na insta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3318 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() czyli samo "lekarz ginekolog" jest nie do końca poprawne? poprawną wersją jest "lekarz ginekolog w trakcie specjalizacji"? dopytuję, aby na przyszłość nie mieć wątpliwości ![]() w sumie to mnie to nadal strasznie dziwi. oficjalne nazewnictwo powinno być tak skonstruowane, żeby łatwo dało się rozróżnić kto jest kim a w sumie jeszcze jedno - może ktoś wie ![]() jak dostajemy od lekarza rodzinnego skierowanie do specjalisty - np. ginekologa, kardiologa, kogokolwiek, to zostaniemy potem zapisani do specjalisty czy jest szansa, że trafimy na lekarza robiącego specjalizację? (czy to tylko takie potoczne nazewnictwo i "skierowanie do specjalisty" tak naprawdę "skierowanie" (i nie ma tam żadnej mowy o specjalistach)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3319 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Overcooked Czas edycji: 2021-10-28 o 22:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką pamięć. Czasem jak z kimś rozmawiam, to udaję, że nie pamiętam jaka była pogoda, albo co było na wykładzie, "próbuję" sobie przypomnieć, żeby wydawać się normalna. ![]() Byłam w ciężkim szoku, jak się dowiedziałam, że mój były nie pamięta, co robił na przykład w lipcu 2011. ![]()
![]() |
![]() |
#3321 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale dzięki za uściślenie tego. ciekawość zaspokojona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3322 | |
Kobieta zimowa
|
Cytat:
Spotkałam się natomiast z odwrotną sytuacją, że lekarz ze specjalizacją miał nadal na pieczątce tylko lek. med., chyba nie chciało mu się aktualizować,
![]() |
![]() |
#3323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3325 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś toczyła się tu dyskusja nt. obecności bezpłatnych podpasek w szkołach. W Poznaniu wprowadzono właśnie pilotażowo do kilkudziesięciu szkół darmowe podpaski i tampony. Brawo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3326 |
whatever
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3327 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Tak samo Fit przepisy od baletnicy. Przez chwilę miała fajny content, a teraz reklama goni reklamę i do tego pojawiło się dziecko, więc już wszystko jest o nim, a z baletnicy został już tylko nick...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3329 | ||
Miss Pudernica
|
Cytat:
Dodatkowo można mówić 'białe złoto' na wyroby z platyny, które przez wysoką cenę są mało popularne, ale zdarzają się. Najczęściej wyroby z białego złota są z dodatkiem niklu, bo są wtedy tańsze. Pallad i platyna wychodzą zdecydowanie drożej, ale za to nie ma problemów z rodowaniem i ścieraniem. Ja mam obrączkę z żółtego złota i białego palladowego, która nie wymaga rodowania. Nie jest to klasyczny biały kolor, jest lekko szary. Dodatkowo pallad jest o wiele twardszy od żółtego złota i białego z dodatkiem niklu. Minusem jest jego cena. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3330 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88969201]Kłóci mi się to z etyką lekarską.
Jeszcze o ile byłby to blog czy profil wyłącznie medyczny i niewykraczający poza tematy zdrowia, to ok, ale z tego co kojarzę to tu chyba tak nie było? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak tam nie widzę problemu żeby prowadzić bloga czy profil na instagramie o swojej pasji nawet jak się jest lekarzem. Wszystko zależy od tego w jaki sposób to się robi. Książkę kulinarną też można wydać jak się ma o tym pojęcie. Ale to co robi mama ginekolog to dla mnie żenada. Ona się łapie wszystkiego o co ją zapytają i na czym myśli, że można zarobić. Wejdźcie na stronę tego jej sklepu. Tam jest wszystko. Naczynia, buty, kosmetyki ![]() Cytat:
Mnie właśnie też to dziwi, że ufa im tyle ludzi, których uważałam za ogarniętych ![]() Cytat:
Zgadzam się z tym, że to jest słabe. Tzn. ja wiem, że czasem taki młody lekarz na specjalizacji ma więcej zapału niż z wieloletnim stażem, ale do takiej mamy ginekolog, która jest bardziej skupiona na fejmie na insta niż na leczeniu nie chciałabym trafić ![]() Cytat:
Mnie to uzależnienie od mediów przeraża i to nie tylko u niej. Naprawdę mnie dziwi, że im nie jest na to szkoda czasu. Nie wyobrażam sobie np. gdzieś jechać i cały czas wisieć i gadać do telefonu. Jak widzę rabat 40% to automatycznie wiem, że tego nie kupię. Największe uczulenie mam chyba na hello body ![]() Cytat:
Jak dla mnie ona bardzo chce się wpisać się wpisać w instagramowe kanony, ale jej to kompletnie nie wychodzi i wygląda to tak właśnie napisałaś - przaśnie.
🍀🍀🍀🍀🍀 Edytowane przez meliandra Czas edycji: 2021-10-29 o 09:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.