Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-10-28, 16:15   #3301
Pani_Mada
BAN stały

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88969579]niom, nie wprowadzaj ludzi w błąd. skoro twierdzicie z Panią_Mada, że na sto pro mam rodowane białe złoto - to z moimi wyrobami nic się nie dzieje i to rodowanie, o ile było to nie zeszło przy intensywnej eksploatacji.
[/QUOTE]

nigdzie nie napisałam że masz na 100% rodowane złoto
tylko, że jest szansa iż:
1) masz rodowane a nie wiesz
2) masz nierodowane, ale wcale nie jest ono takie krystalicznie srebrne, bo słomkowa poświata może nie być aż tak bardzo wyraźna aby zwracać na nią uwagę

nadinterpretacja level master
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 16:29   #3302
this_witch
whatever

No jest to raczej normalne, że pierścionek mi się akurat wytarł, czasami przez nieuwagę miałam w nim kontakt z materiałami ściernymi :/ pierścionki zawsze się rysują od spodu, bo a to metalowa klamka, a to rurka w tramwaju, poręcz, ucho od kubka, klucze itd, itd. Więc czy z białego czy żółtego złota, i tak się u mnie nadają do polerowania po jakimś czasie.
Kolczyki czy łańcuszki nigdy mi się nie wytarły.
this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 17:00   #3303
Mimiko
BAN stały

Ej, a Janina Daily to w końcu nie ma doktoratu i nie pracuje na uczelni?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 17:02   #3304
pempek
Zakorzenienie

Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.

Po dłuższym namyśle jednak mnie nie dziwi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1635433871.245543.jpg (189,3 KB, 168 załadowań)

Edytowane przez pempek
Czas edycji: 2021-10-28 o 17:09
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 17:08   #3305
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Ej, a Janina Daily to w końcu nie ma doktoratu i nie pracuje na uczelni?

Nie ma i nie pracuje. Robiła kiedyś jakiś "swój" kierunek w prywatnej szkole online, ale potem chyba zrezygnowała.
Stary 2021-10-28, 17:56   #3306
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Ja jej nie obserwowałam, więc nie wiem dokładnie co kiedy miała napisane i jaka była otoczka jej profilu. Czytałam jej kilka artykułów, były całkiem rzetelnie napisane i brak zdanego egzaminu specjalizacyjnego tego nie zmienia.
Nie mam o niej bladego pojęcia poza tym że jakieś majty sprzedaje ale dzisiejsza reakcja na egzamin mówi mi o niej jako osobie raczej sporo.
Po 1 nie musiała, jak każdy normalny człowiek, od razu po egzaminie wypłakiwać się na instastory. Mogła ustosunkować się do wszystkiego na spokojnie, i z większą klasą.
Po 2 tekst że inni też nie zdają ale inni nie są obserwowani przez kilka tyś ludzi brzmi śmiesznie. Na nią też w trakcie egzmianu nie patrzono i skoro wiedziała jak wielu osobom na tym przedstawieniu (ona i jej egzamin) zależy mogła się przyłożyć lepiej.
Po 3 zjechała pytania egzaminacyjne, jak typowy pierwszoroczny z polibudy który oblał matmę i tłumaczy wszystkim wkoło że na co mu matma. Mogła się postarać dowiedzieć jak ten egzamin wygląda, jakie bywają pytania, a nie lansować że gdyby uczyła się 2 msce dłużej to i tak by tego nie przeczytała. To chyba jednak teraz przeczyta. Jak komuś nie pasuje egzamin bo jest przestarzały to chyba najpierw go zdaje a potem dąży z inicjatywą by go zmienić a nie na odwrót. Poza tym nie uważam żeby dobremu lekarzowi szkodziła wiedza jak było kiedyś. Wprost przeciwnie, jak było kiedyś i dlaczego teraz się tego nie praktykuje.
Więc jestem skłonna po tym uwierzyć że kobieta lubiła uchodzić za ginekolożkę jak wskazuje nazwa a niedobry świat nie dał jej jakiegoś dyplomiku.

Inna sprawa że jakaś farsa z tym że człowiek nie ma orientu kto ma jaki stopien wtajemniczenia. I tak przeciętny ludź idzie do kardiologa myśląc że to kardiolog a to może być ''kardiolog'' z pięciomiesięcznym doświadczeniem w specjalizacji jak i 12letnim.

Cytat:
Nie. Ona sprzedaje poradniki, jakieś dresy, czapki i inne
Ale sprzedaje ''jako lekarka''. Jogurt od lekarki chyba brzmi lepiej niż od nielekarki. Przykładowo w mediach masz ludzi po różnych kierunkach, i nie każdy chwali się z czego ma dyplom.

jak dla mnie to te spodnie inspirowane są dzikim zachodem, wtedy się nosiło na spodnie z dżinsu takie skórzane nakładane.
https://3.allegroimg.com/s1024/0ca53...6c7d1fa9e74cc3
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 17:58   #3307
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez this_witch Pokaż wiadomość
Nie ma i nie pracuje. Robiła kiedyś jakiś "swój" kierunek w prywatnej szkole online, ale potem chyba zrezygnowała.
Ale chyba pracowala na uczelni, tak kojarzę, że mówiła o pracy z studentami, jak miałam kiedyś z nią "wykład". Może już teraz nie pracuje?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-10-28, 18:23   #3308
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Dziwi mnie to, że mama ginekolog nie zdała egzaminu specjalizacyjnego.

A tak się uczyła, pomiędzy relacjami na insta

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
Janina wypromowała się w sumie chyba tylko na tym, że ma polot w pisaniu, dobrze się ją czyta i jest zabawna. ale pod względem merytorycznym... nie obserwuję jej regularnie, ale z co najmniej kilku postów (które widziałam) biły dość rażące błędy.
Zabawna to ona dla mnie akurat nie jest

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 18:43   #3309
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Ale chyba pracowala na uczelni, tak kojarzę, że mówiła o pracy z studentami, jak miałam kiedyś z nią "wykład". Może już teraz nie pracuje?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Pracowała, na doktoracie, który rzuciła.
Stary 2021-10-28, 19:00   #3310
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88969051]farma na Żuławach? [/QUOTE]Och, ta drama była wspaniała. Laska do tej pory nie wróciła na insta byłam w szoku, jak słabo rozegrała tę sprawę, tym bardziej, że jest w blogosferze jakieś 10 lat i pewnie nie pierwszy raz miała jakiś fakap. Szkoda, bo była jedną z pierwszych blogerek, które obserwowałam. Z takich dinozaurów blogosfery obserwuję jeszcze Venilę Kostis/ Magdę Kostyszyn, która wydaje w tym miesiącu książkę, którą na pewno kupię

Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 19:10   #3311
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
A tak się uczyła, pomiędzy relacjami na insta

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Zabawna to ona dla mnie akurat nie jest

i testami pierogów ruskich

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-10-28, 19:50   #3312
Likka9
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88969201]Kłóci mi się to z etyką lekarską.
Jeszcze o ile byłby to blog czy profil wyłącznie medyczny i niewykraczający poza tematy zdrowia, to ok, ale z tego co kojarzę to tu chyba tak nie było?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To bardzo krzywdzące, obserwuje kilka blogów świetnych lekarzy,gdzie oprócz tematów medycznych wpada czasami jakas prywata i uważam je za bardzo wartościowe. Nie widzę tam żadnego łamania zasad etyki lekarskiej.

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 19:58   #3313
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Och, ta drama była wspaniała. Laska do tej pory nie wróciła na insta byłam w szoku, jak słabo rozegrała tę sprawę, tym bardziej, że jest w blogosferze jakieś 10 lat i pewnie nie pierwszy raz miała jakiś fakap. Szkoda, bo była jedną z pierwszych blogerek, które obserwowałam. Z takich dinozaurów blogosfery obserwuję jeszcze Venilę Kostis/ Magdę Kostyszyn, która wydaje w tym miesiącu książkę, którą na pewno kupię

A o kim mowa? I gdzie na Zulawach?
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 21:15   #3314
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e
Konto usunięte

Cytat:
Och, ta drama była wspaniała. Laska do tej pory nie wróciła na insta byłam w szoku, jak słabo rozegrała tę sprawę, tym bardziej, że jest w blogosferze jakieś 10 lat i pewnie nie pierwszy raz miała jakiś fakap. Szkoda, bo była jedną z pierwszych blogerek, które obserwowałam. Z takich dinozaurów blogosfery obserwuję jeszcze Venilę Kostis/ Magdę Kostyszyn, która wydaje w tym miesiącu książkę, którą na pewno kupię

Uwielbiam ChPD, to jeden z najlepszych fanpage
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 21:28   #3315
Pani_Mada
BAN stały

no to dla pewności ponowię pytanie od którego pociągnął się temat.
to w końcu jak to jest - osoba która nie zdała egzaminu na specjalizację może sama siebie nazywać ginekologiem czy nie? i nie pytam jak sie robi i co się przyjęło... a co na ten temat mówią przepisy.

jest tutaj ktoś kto jest pewien swojej odpowiedzi?
(ja się nie znam, dlatego pytam)

bo pytałam na początku, ale w sumie chyba nikt nie odpisał jednoznacznie poza jedną odpowiedzią, która brzmiała mniej więcej tak, że "teoretycznie ginekologiem nie jest"

Cytat:
a tak w ogóle... pytam bo się nie znam, ona jest czy nie jest ginekologiem?

bo specjalizacji nie zdała, ale właśnie przeczytałam "Ponadto stwierdziła, że ten egzamin nic nie zmienia w jej życiu. Bez niego jedynie nie ma możliwości otworzenia przychodni na NFZ, ale i tak tego nie planuje."

bo w sumie już tak nawet abstrahując od mamy ginekolog - ciekawi mnie co na ten temat mówi prawo

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2021-10-28 o 21:30
Stary 2021-10-28, 22:14   #3316
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
to w końcu jak to jest - osoba która nie zdała egzaminu na specjalizację może sama siebie nazywać ginekologiem czy nie? i nie pytam jak sie robi i co się przyjęło... a co na ten temat mówią przepisy.

bo pytałam na początku, ale w sumie chyba nikt nie odpisał jednoznacznie poza jedną odpowiedzią, która brzmiała mniej więcej tak, że "teoretycznie ginekologiem nie jest"

bo w sumie już tak nawet abstrahując od mamy ginekolog - ciekawi mnie co na ten temat mówi prawo

Może się nazywać ginekologiem, ale nie może się nazywać specjalista, tylko " lekarzem ginekologiem w trakcie specjalizacji"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2021-10-28, 22:26   #3317
_vixen_
Zakorzenienie

Niestety instagramerki są kompletnie oderwane od rzeczywistości, a zwłaszcza już te parentingowe, gdzie reklama goni reklamę i od dłuższego czasu dziwi mnie, ze agencje reklamowe jeszcze płaca za tak marne, sztuczne i niewiarygodne reklamy. A reklamują wszystko, jakieś syropki, wybielacze do zębów, jakis dziwaczne suplementy diety za chore pieniądze (oczywiście z rabatem 40% po wpisaniu nazwy bloga, zawsze to dla mnie podejrzana jest taka promocja).
Naprawdę już czas większości tych pan się skończył, dzieci podrosły, czas zająć się czymś innym. Nie maja nic ciekawego do pokazania w większości,

Pani od farmy na Żuławach tez mnie zdziwiła swoim postępowaniem. Chyba faktycznie jakiś grubszy problem się za tym kryje, nie ma dziewczyna chyba szczęścia w związkach tez.

Mamaginekolog jest osoba chyba uzależniona od mediów społecznościowych, nie da się uczyć co chwile zerkając na insta. Młodzi lekarze, których znam, nie maja czasu na jeżdżenie co chwile na wakacje i nagrywanie na insta.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 22:29   #3318
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Może się nazywać ginekologiem, ale nie może się nazywać specjalista, tylko " lekarzem ginekologiem w trakcie specjalizacji"
dziękuję

czyli samo "lekarz ginekolog" jest nie do końca poprawne? poprawną wersją jest "lekarz ginekolog w trakcie specjalizacji"?
dopytuję, aby na przyszłość nie mieć wątpliwości

w sumie to mnie to nadal strasznie dziwi. oficjalne nazewnictwo powinno być tak skonstruowane, żeby łatwo dało się rozróżnić kto jest kim

a w sumie jeszcze jedno - może ktoś wie
jak dostajemy od lekarza rodzinnego skierowanie do specjalisty - np. ginekologa, kardiologa, kogokolwiek, to zostaniemy potem zapisani do specjalisty czy jest szansa, że trafimy na lekarza robiącego specjalizację?
(czy to tylko takie potoczne nazewnictwo i "skierowanie do specjalisty" tak naprawdę "skierowanie" (i nie ma tam żadnej mowy o specjalistach)?
Stary 2021-10-28, 22:30   #3319
Overcooked
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dokładnie. Zdanie egzaminów i ukończenie 100% godzin daje tytuł "specjalista X" (np. specjalista ginekologii i położnictwa) a nie tytuł "ginekolog".

Cytat:
dziękuję

czyli samo "lekarz ginekolog" jest nie do końca poprawne? poprawną wersją jest "lekarz ginekolog w trakcie specjalizacji"?
dopytuję, aby na przyszłość nie mieć wątpliwości

w sumie to mnie to nadal strasznie dziwi. oficjalne nazewnictwo powinno być tak skonstruowane, żeby łatwo dało się rozróżnić kto jest kim

a w sumie jeszcze jedno - może ktoś wie
jak dostajemy od lekarza rodzinnego skierowanie do specjalisty - np. ginekologa, kardiologa, kogokolwiek, to zostaniemy potem zapisani do specjalisty czy jest szansa, że trafimy na lekarza robiącego specjalizację?
(czy to tylko takie potoczne nazewnictwo i "skierowanie do specjalisty" tak naprawdę "skierowanie" (i nie ma tam żadnej mowy o specjalistach)?
Skierowanie jest do poradni/do szpitala. A tam wręcz bardziej prawdopodobne że będzie osoba w trakcie specjalizacji a nie już po. Jak chcesz wiedzieć to sprawdzaj lekarza w centralnym rejestrze lekarzy - tam jeśli ktoś jest specjalistą to widnieje data uzyskania tego tytułu.

Edytowane przez Overcooked
Czas edycji: 2021-10-28 o 22:33
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-10-28, 22:37   #3320
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Mnie to bardziej przeraża. Nie wiem czy bardziej to, że są ludzie, którzy rzeczywiście mają tak dobrą pamięć czy też może to, że są sytuacje, kiedy od człowieka jest oczekiwane, że takie rzeczy będzie pamiętał.

Ja mam taką pamięć.

Czasem jak z kimś rozmawiam, to udaję, że nie pamiętam jaka była pogoda, albo co było na wykładzie, "próbuję" sobie przypomnieć, żeby wydawać się normalna.

Byłam w ciężkim szoku, jak się dowiedziałam, że mój były nie pamięta, co robił na przykład w lipcu 2011. (A zapytałam go o to w sierpniu 2012, więc to była perspektywa roku. Dodatkowo 2011 to był rok naszej matury i najdłuższych wakacji w życiu, nie wyobrażam sobie nie pamiętać.)

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-28, 22:39   #3321
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Overcooked Pokaż wiadomość
Skierowanie jest do poradni/do szpitala. A tam wręcz bardziej prawdopodobne że będzie osoba w trakcie specjalizacji a nie już po. Jak chcesz wiedzieć to sprawdzaj lekarza w centralnym rejestrze lekarzy - tam jeśli ktoś jest specjalistą to widnieje data uzyskania tego tytułu.
żeby tylko jeszcze było wiadomo przy zapisie do szpitala/poradni, kto się będzie nami zajmował. nigdy mi się nie zdarzyło, żeby ktoś mnie przy rejestracji poinformował do kogo jestem zapisana. a w ostatniego roku, to byłam w 5 razy ze skierowaniem w 5 różnych szpitalach (a raczej ich poradniach)

ale dzięki za uściślenie tego. ciekawość zaspokojona
Stary 2021-10-28, 22:39   #3322
_hiver_
Kobieta zimowa

Cytat:

Po zdaniu egzaminu w izbie lekarskiej wpisują specjalizację do prawa wykonywania zawodu i wtedy zmienia się na pieczątce lek. med. na specjalista ginekologii (czy innej dziedziny) i dopiero wtedy można się tak podpisywać, zanim się nie zda, to nie można w pracy używać tego tytułu, na pewno nie na piśmie, a mówi się np. lekarz pracujący na o. ginekologii czy w trakcie specjalizacji.
Spotkałam się natomiast z odwrotną sytuacją, że lekarz ze specjalizacją miał nadal na pieczątce tylko lek. med., chyba nie chciało mu się aktualizować,

_hiver_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 00:51   #3323
Natalie_Alex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _hiver_ Pokaż wiadomość
Po zdaniu egzaminu w izbie lekarskiej wpisują specjalizację do prawa wykonywania zawodu i wtedy zmienia się na pieczątce lek. med. na specjalista ginekologii (czy innej dziedziny) i dopiero wtedy można się tak podpisywać, zanim się nie zda, to nie można w pracy używać tego tytułu, na pewno nie na piśmie, a mówi się np. lekarz pracujący na o. ginekologii czy w trakcie specjalizacji.
Spotkałam się natomiast z odwrotną sytuacją, że lekarz ze specjalizacją miał nadal na pieczątce tylko lek. med., chyba nie chciało mu się aktualizować,
Sprawdziłam kto to jest ta mama ginekolog. Rzeczywiście, dziwna kobieta. Widać, że bardzo jej imponuje blichtr, błyskotki, Dubaj, jakieś udawane całusy z mężem do zdjęcia... przaśnie to wygląda. Z drugiej strony natomiast stara się pozować na intelektualistkę - wybitną - jak to jej rzekomo mówili nauczyciele w liceum. Śmieszne połączenie. Podziwiam, że ludzie faktycznie dają się nabierać na takie rzeczy.
Natalie_Alex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-10-29, 07:31   #3324
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
żeby tylko jeszcze było wiadomo przy zapisie do szpitala/poradni, kto się będzie nami zajmował. nigdy mi się nie zdarzyło, żeby ktoś mnie przy rejestracji poinformował do kogo jestem zapisana. a w ostatniego roku, to byłam w 5 razy ze skierowaniem w 5 różnych szpitalach (a raczej ich poradniach)

ale dzięki za uściślenie tego. ciekawość zaspokojona
Wiesz, też prawda jest taka, że w praktyce młody lekarz w trakcie specjalizacji wcale nie musi być gorszym lekarzem od starego specjalisty. Przynajmniej jak ja obserwuje wśród znajomych to często młodym się bardziej chce, mają aktualniejszą wiedzę, bo wciąż się jeszcze dokształcają na bieżąco, a nie tylko odcinają kupony od tego co osiągnęli 30 lat temu. Także mnie na przykład większej różnicy nie robi czy zajmuje się mną lekarz w trakcie specjalizacji czy specjalista. Może gdybym miała jakieś poważne problemy z diagnostyką czy przechodziła zabieg kalibru przeszczepu serca to by mi zaczęło robić.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Natalie_Alex Pokaż wiadomość
Sprawdziłam kto to jest ta mama ginekolog. Rzeczywiście, dziwna kobieta. Widać, że bardzo jej imponuje blichtr, błyskotki, Dubaj, jakieś udawane całusy z mężem do zdjęcia... przaśnie to wygląda. Z drugiej strony natomiast stara się pozować na intelektualistkę - wybitną - jak to jej rzekomo mówili nauczyciele w liceum. Śmieszne połączenie. Podziwiam, że ludzie faktycznie dają się nabierać na takie rzeczy.
Leczy kompleksy i tyle. Kobitka jakich wiele. Pewnie dlatego jest taka popularna.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 08:42   #3325
niemanicka
Wtajemniczenie

Kiedyś toczyła się tu dyskusja nt. obecności bezpłatnych podpasek w szkołach. W Poznaniu wprowadzono właśnie pilotażowo do kilkudziesięciu szkół darmowe podpaski i tampony. Brawo
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 08:53   #3326
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez niemanicka Pokaż wiadomość
Kiedyś toczyła się tu dyskusja nt. obecności bezpłatnych podpasek w szkołach. W Poznaniu wprowadzono właśnie pilotażowo do kilkudziesięciu szkół darmowe podpaski i tampony. Brawo
Super
Stary 2021-10-29, 09:19   #3327
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Niestety instagramerki są kompletnie oderwane od rzeczywistości, a zwłaszcza już te parentingowe, gdzie reklama goni reklamę i od dłuższego czasu dziwi mnie, ze agencje reklamowe jeszcze płaca za tak marne, sztuczne i niewiarygodne reklamy. A reklamują wszystko, jakieś syropki, wybielacze do zębów, jakis dziwaczne suplementy diety za chore pieniądze (oczywiście z rabatem 40% po wpisaniu nazwy bloga, zawsze to dla mnie podejrzana jest taka promocja).
Naprawdę już czas większości tych pan się skończył, dzieci podrosły, czas zająć się czymś innym. Nie maja nic ciekawego do pokazania w większości,

Pani od farmy na Żuławach tez mnie zdziwiła swoim postępowaniem. Chyba faktycznie jakiś grubszy problem się za tym kryje, nie ma dziewczyna chyba szczęścia w związkach tez.

Mamaginekolog jest osoba chyba uzależniona od mediów społecznościowych, nie da się uczyć co chwile zerkając na insta. Młodzi lekarze, których znam, nie maja czasu na jeżdżenie co chwile na wakacje i nagrywanie na insta.
Jakbym czytała o Karolinie ze Stylizacji, wystarczy przejrzeć sobie jej filmiki, wszystko na jedno kopyto, jak nie ubrania to współprace kosmetyczne
Stary 2021-10-29, 09:23   #3328
squirrelqa
Zakorzenienie

Tak samo Fit przepisy od baletnicy. Przez chwilę miała fajny content, a teraz reklama goni reklamę i do tego pojawiło się dziecko, więc już wszystko jest o nim, a z baletnicy został już tylko nick...

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-29, 09:23   #3329
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
nigdzie nie napisałam że masz na 100% rodowane złoto
tylko, że jest szansa iż:
1) masz rodowane a nie wiesz
2) masz nierodowane, ale wcale nie jest ono takie krystalicznie srebrne, bo słomkowa poświata może nie być aż tak bardzo wyraźna aby zwracać na nią uwagę

nadinterpretacja level master
Jest jeszcze białe złoto palladowe, które nie wymaga rodowania. Z tego co wiem, to rodowania wymaga białe złoto z dodatkiem niklu.
Dodatkowo można mówić 'białe złoto' na wyroby z platyny, które przez wysoką cenę są mało popularne, ale zdarzają się.
Najczęściej wyroby z białego złota są z dodatkiem niklu, bo są wtedy tańsze. Pallad i platyna wychodzą zdecydowanie drożej, ale za to nie ma problemów z rodowaniem i ścieraniem.

Ja mam obrączkę z żółtego złota i białego palladowego, która nie wymaga rodowania. Nie jest to klasyczny biały kolor, jest lekko szary. Dodatkowo pallad jest o wiele twardszy od żółtego złota i białego z dodatkiem niklu. Minusem jest jego cena.

Cytat:

Lubiłam czasami czytać jej bloga, który chyba juz umarł. Miała spoko podejście do ubrań i np tematu oszczędzania. Z tą farmą to nie wiem to najpierw miałam WTF, że kupiła, a potem że sprzedała i ta nowa właścicielka będzie wynajmować. Może dzieczyna się wypaliła, bo miała nos do interesów i jakby nie patrzeć mogła sama zajmować się najmem 'ruderki'.

Stary 2021-10-29, 09:30   #3330
meliandra
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88969201]Kłóci mi się to z etyką lekarską.
Jeszcze o ile byłby to blog czy profil wyłącznie medyczny i niewykraczający poza tematy zdrowia, to ok, ale z tego co kojarzę to tu chyba tak nie było?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Jak tam nie widzę problemu żeby prowadzić bloga czy profil na instagramie o swojej pasji nawet jak się jest lekarzem. Wszystko zależy od tego w jaki sposób to się robi. Książkę kulinarną też można wydać jak się ma o tym pojęcie. Ale to co robi mama ginekolog to dla mnie żenada. Ona się łapie wszystkiego o co ją zapytają i na czym myśli, że można zarobić. Wejdźcie na stronę tego jej sklepu. Tam jest wszystko. Naczynia, buty, kosmetyki

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
O matko, tak, a lubiłam tę laseczkę od farmy, ale to co odwaliła to naprawdę nie mogłam uwierzyć. Coraz mniej w sumie insta obserwuje, yt też kiedyś lubiłam, ale to zakłamanie mnie przerosło a zadziwilo, że tyle osób im ufa, tyle osób się na nich wzoruje.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Która dala sprzedać innej infu, która już kilka lat temu odleciala w kosmos

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Mnie właśnie też to dziwi, że ufa im tyle ludzi, których uważałam za ogarniętych

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Nie mam o niej bladego pojęcia poza tym że jakieś majty sprzedaje ale dzisiejsza reakcja na egzamin mówi mi o niej jako osobie raczej sporo.
Po 1 nie musiała, jak każdy normalny człowiek, od razu po egzaminie wypłakiwać się na instastory. Mogła ustosunkować się do wszystkiego na spokojnie, i z większą klasą.
Po 2 tekst że inni też nie zdają ale inni nie są obserwowani przez kilka tyś ludzi brzmi śmiesznie. Na nią też w trakcie egzmianu nie patrzono i skoro wiedziała jak wielu osobom na tym przedstawieniu (ona i jej egzamin) zależy mogła się przyłożyć lepiej.
Po 3 zjechała pytania egzaminacyjne, jak typowy pierwszoroczny z polibudy który oblał matmę i tłumaczy wszystkim wkoło że na co mu matma. Mogła się postarać dowiedzieć jak ten egzamin wygląda, jakie bywają pytania, a nie lansować że gdyby uczyła się 2 msce dłużej to i tak by tego nie przeczytała. To chyba jednak teraz przeczyta. Jak komuś nie pasuje egzamin bo jest przestarzały to chyba najpierw go zdaje a potem dąży z inicjatywą by go zmienić a nie na odwrót. Poza tym nie uważam żeby dobremu lekarzowi szkodziła wiedza jak było kiedyś. Wprost przeciwnie, jak było kiedyś i dlaczego teraz się tego nie praktykuje.
Więc jestem skłonna po tym uwierzyć że kobieta lubiła uchodzić za ginekolożkę jak wskazuje nazwa a niedobry świat nie dał jej jakiegoś dyplomiku.

Inna sprawa że jakaś farsa z tym że człowiek nie ma orientu kto ma jaki stopien wtajemniczenia. I tak przeciętny ludź idzie do kardiologa myśląc że to kardiolog a to może być ''kardiolog'' z pięciomiesięcznym doświadczeniem w specjalizacji jak i 12letnim.

Ale sprzedaje ''jako lekarka''. Jogurt od lekarki chyba brzmi lepiej niż od nielekarki. Przykładowo w mediach masz ludzi po różnych kierunkach, i nie każdy chwali się z czego ma dyplom.
e

jak dla mnie to te spodnie inspirowane są dzikim zachodem, wtedy się nosiło na spodnie z dżinsu takie skórzane nakładane.
https://3.allegroimg.com/s1024/0ca53...6c7d1fa9e74cc3

Zgadzam się z tym, że to jest słabe. Tzn. ja wiem, że czasem taki młody lekarz na specjalizacji ma więcej zapału niż z wieloletnim stażem, ale do takiej mamy ginekolog, która jest bardziej skupiona na fejmie na insta niż na leczeniu nie chciałabym trafić

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość

Mnie to uzależnienie od mediów przeraża i to nie tylko u niej. Naprawdę mnie dziwi, że im nie jest na to szkoda czasu. Nie wyobrażam sobie np. gdzieś jechać i cały czas wisieć i gadać do telefonu.

Jak widzę rabat 40% to automatycznie wiem, że tego nie kupię. Największe uczulenie mam chyba na hello body

Cytat:
Napisane przez Natalie_Alex Pokaż wiadomość

Jak dla mnie ona bardzo chce się wpisać się wpisać w instagramowe kanony, ale jej to kompletnie nie wychodzi i wygląda to tak właśnie napisałaś - przaśnie.

Edytowane przez meliandra
Czas edycji: 2021-10-29 o 09:32
meliandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości