|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
Probowalam znalezc jakis fragment ale nie umiem
![]() ![]()
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Natalia_t, mnie jeszcze ciekawi, jak środowisko lekarskie odnosi się do afiszowana się mamaginekolog na insta znajomością z doktorem Wielgosiem, jakby nie było, wybitnym specjalista i jej szefem. Za moich czasów w szkole takie zachowania nazywało się lizusostwem i wazelina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest absurdalne i nie rozumiem, dlaczego jakiś dorosły człowiek miałby kupować takie treści. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3364 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3365 | |
whatever
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4038...rial-o-milosci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3367 | |||
Holy Crap!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
Moj znajomy ucząc się do PES przywalił z 10 kg i praktycznie wyprowadził się z domu. Nikola urządzała âweseleâ swojego wydawnictwa
https://www.instagram.com/p/CUIbBapqUZO/ Ja się w ogóle dziwie, ze tym, co się dzieje na jej instagramie się nie interesuje chyba żaden rzecznik etyki lekarskiej, jeśli taka funkcja istnieje. Jednak lekarz jest zawodem szczególnym. Gdyby jakiś sędzia tak sie zachowywał, takie rzeczy wypisywał, szybko by miał problemy. No i ostracyzm w swoim środowisku zawodowym zapewne. Nauczycielowi tez wiele rzeczy nie wypada robić. A tu na insta buziaczki, prezentacja majtek, wypisywanie, jakim się jest bardzo inteligentnym - w komentarzu pod postem https://www.instagram.com/p/CU5eTxttpc4/ To moim zdaniem urąga powadze zawodu, jakby nie było osoby odpowiedzialnej za czyjeś życie i zdrowie. Naprawdę takie zachowania przechodzą w środowisku bez reakcji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. I jeśli ktoś czyta ją zupełnie nie wiążąc jej z autorką, to pewnie nie wciągnie się jakoś bardzo. Ot, czytadełko. Dla mnie to było poznanie głębiej Nicole i jej męża Kuby, który strasznie mnie w tej książce irytował ![]() Tutaj będzie spojler.... Nie mogłam zdzierżyć starań Nicole o pierścionek i zaręczyny. Ughh... takie to dla mnie było w pewien sposób uwłaczające 2. Zachowanie Nicole pod koniec książki rzeczywiście jest żenujące (mówię tu o zaplanowaniu całego wesela bez wczesniejszych oświadczyn i całe to parcie Nicole na ślub). Oprócz tego ja również jestem lekarką, świeżo upieczoną, i bardzo zdziwiło mnie pytanie "kiler" na jej egzaminie z ginekologii. Było to przecież bardzo łatwe pytanie i podstawowa wiedza... Również na egzaminie z chirurgii Nicole nie popisała się, a ja poczułam się jak jakiś genius, bo znałam odpowiedzi na wszystkie medyczne kwestie. 3. Język infantylny jak z pamiętnika 11 letniej dziewczynki, która opisuje swój dzień w szkole i to że poznała fajnego chłopca, który obok niej usiadł na przerwie. Między obiema częściami liczne niespójności (serio autorka nie pamięta co napisała w poprzedniej części? Jeśli ktoś chce koloryzować swoje życie to warto robić to z głową i nie zapominać o kłamstwach, które się wymyśliło. Taka rada, bo jeśli ktoś coś przeżył to raczej pamięta to w takiej formie jaka była). Autorka jest idealnym przykładem megalomanii - przekonana o swojej zaje*istości wydała książkę dla swoich wyznawczyń. Zapomniała jednak, że język pisany i literatura rządzą się swoimi prawami i swoją książkę napisała jak na Instagramie. Łącznie z błędami stylistycznymi i ortograficznymi.
![]() |
![]() |
#3371 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to nie ogarniam relacji i takich tam, nie wiem na co to komu.
![]() |
![]() |
#3373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3374 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3375 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale zasadniczo co mogą? formalnie nie robi nic złego. żadne przepisy nie zabraniają lekarzowi mieć bloga i profilu na instagramie. a co nie jest zabronione, jest dozwolone.. Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-10-29 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to popieram wszelkie kanały "z trescią", bo to fajne ze ludzie w latwy sposob mogą probowac robic cos na wlasnych zasadach.
![]() |
![]() |
#3377 |
whatever
|
Ej, czyżby mama gaciolog ukryła konto na ig?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3378 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Naprawdę posiadanie tam konta i korzystanie z niego nie oznacza obowiązku śledzenia wszystkich najbardziej znanych. ![]() Relacji kiedyś nawet nie klikałam, ale niektóre lubię, całkiem fajna forma pokazywania treści. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3379 |
BAN stały
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88970819]Ja się przyznam, że o mamie ginekolog i jej egzaminie dowiedziałam się z insta, z relacji u Jana Śpiewaka.
![]() Naprawdę posiadanie tam konta i korzystanie z niego nie oznacza obowiązku śledzenia wszystkich najbardziej znanych. ![]() Relacji kiedyś nawet nie klikałam, ale niektóre lubię, całkiem fajna forma pokazywania treści.[/QUOTE]Ja wiedziałam wcześniej z wątków mamusiowych, na których dziewczyny kupowały jej segregatory, torby, plakietki, dresy, majtki i inne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3380 |
Wtajemniczenie
|
Jak wam się "podoba" ta piosenka? Dla mnie jest seksistowska i pachnie hipokryzją. O ile seksizm liberalny w wykonaniu facetów nie dziwi mnie chyba, to dziwię się, że także liberalne dziennikarki (onet) nie oburzają się na coś takiego, ale zapraszają go do studia i podśmiechują (taxi onet rano)
Czym różni się "piosenkowe" "niech się namiętność w twym życiu obudzi, może przestaniesz tak warczeć na ludzi"od incelskiego "baba bez bolca dostaje p..."? Dziewczyna trudna jak poniedziałek (Też nie lubię KP, jakby co)
![]() |
#3381 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Mi sie jej nick czesto tutaj przewijal, chyba glownie na starcie pandemii, nigdy nie ogladalam jej filmow, szczerze mowiac mam opory przed około medycznymi tematami na youtube.
![]() |
#3383 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
niestety, i to wcale nie w małych ilościach się sprzedaje..
pewnie po to, bo jak jest quanoburza, dużo ludzi wpadało tylko zerknąć kto to jest a tak to musi zaobserwować, ona przyjąć, i pyk jest o 20tyś więcej obserwatorów ![]()
![]() |
![]() |
#3385 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3386 | ||
whatever
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Lol, jeżeli to faktycznie przez Wizaż, to niezłe jaja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3387 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie to, że ona wydała tak nie dziwi. Mnie bardziej dziwi, że ktoś to kupuje. Jest tyle ciekawych książek i blogów o gotowaniu, a ona się dorabia na takim guanie. Cytat:
To jest prawda, ale to ogłupieni ludzie są winni. Jak by nikt takich rzeczy nie kupował, to nikt by tego nie sprzedawał. Mnie ogólnie dziwi bycie 'idolem'. Ja rozumiem, że można kogoś lubić czy coś, ale niektórzy to mają taką niezdrową fascynację i ja tego nie rozumiem, że obcy człowiek może tak w głowie zawrócić. Niestety tak. Tak jak pisałam ma kumpelę, naprawdę spoko dziewczyna, ale ona twierdzi, że MG jest ok. Że te jej koszule nocne i bodziaki dla dzieci to taka super jakość. Ma też te segregatory. No ale kiedyś gdzieś tam w rozmowie wyszło, że ona ma tą książkę. Zrobiłam oczy jak 5 zł i pytam cooo? A ta, że to taka na podróż fajna, bo szybko się czyta. Czytałam gdzieś fragmenty, już nie pamiętam gdzie i to jest grafomański pamiętnik nastolatki. Wstyd by mi się było przyznać, że to kupiłam i czytałam. Cytat:
Mnie też to dziwi. Dla mnie ktoś taki jest niepoważny i zastanawiałabym się czy jest kompetentny skoro tak się zachowuje. Dorosły człowiek powinien mieć trochę oleju w głowie, a jej ewidentnie go brak. Cytat:
Ooo przypomniałaś mi ![]() Cytat:
Może ktoś jej doniósł ![]()
![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
W temacie wątku - dziwią mnie konta sztucznie "prywatne" z tysiącami obserwujących
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3389 |
BAN stały
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88970882]Pewnie naczytała się niepochlenych opinii na wizażu
![]() ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] wcale nie jest takie małoprawdopodobne, że ktoś jej dał cynk tym bardziej jak wszedł temat książek i teraz ludzie będą lecieć czytać posty w których opisywała ten swój 'instaserial' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
Z mama gaciolog była inba na pudelku, który zrobił dla niej mem (swoją droga śmieszny
![]() Przeczytałam recenzje tej jej książki, ktoś tu dał link i jeden komentarz mi nakreślił co to za osoba, książka jest podobno napisana bardzo szczerze i bezpośrednio, co jest dość dziwne, poniżej wrzucam recenzje, która przybliża nam postać pani mamy ginekolog, niczym wątki na intymnym: Nie czytam z reguły złych książek, jednak z racji tego, że jestem na studiach medycznych, a mamaginekolog jest dość popularną postacią w tych kręgach, postanowiłam sprawdzić, co napisała. Założyłam tu konto specjalnie po to, żeby napisać tę recenzję i mieć świadomość, że brnięcie przez to "dzieło" miało jakikolwiek sens - ja się przemęczyłam, Wy już nie musicie. Mam pewne obiekcje co do nazywania tego utworu książką - to raczej napisany infantylnym językiem zbiór historyjek, które można opowiedzieć komuś przy piwie. Dodatkowo podzielony co mniej więcej 3 strony nieudolnymi cliffhangerami, mającymi chyba zaciekawić czytelnika. Mnie niestety irytowały. Stylistycznie mocno średnio, w na siłę instagramowym stylu, bez polotu - trochę jak opowiadanie gimnazjalistki, która tworzy świat, w którym jest bogatą celebrytką. Nie do końca rozumiem też, co autorka chciała osiągnąc przedstawiając siebie w ten sposób. Na samym początku dowiadujemy się, że z pewnością nie ma problemów z poczuciem własnej wartości. Popada wręcz w megalomanię i egocentryzm zakładając, że każdy student powinien wiedzieć, że jest przewodniczącą Samorządu i ją znać. Szczerze? Ja nie miałam pojęcia kto jest przewodniczącym mojego samorządu zanim do niego dołączyłam. Dalej jest tylko gorzej - główym powodem, dla którego zwróciła uwagę na swojego obecnego męża była koszula Ralpha Laurena i jachtowe (cokolwiek to znaczy) buty. Autorka opisuje swoje próby zdobycia jego zainteresowania i miłości, nadal nie wierząc, że ktoś może nie być nią zainteresowany, albo - co gorsza - flirtować z kimś innym niż ona. W swojej ślepej fascynacji Kubą, bo tak ma na imię wybranek mamyginekolog, leci za nim do Tanzanii. Muszę przyznać, że podziwiam odwagę (ciśnie mi się na usta kilka innych określeń takich jak "brak rozsądku", "lekkomyślność" czy "głupota") - nie każdy byłby w stanie wybrać się w samotną podróż do Afryki. Cały efekt psuje jednak to, że pieniądze na bilet Nicole dostaje bez żadnego wysiłku od taty, a na wolontariat do Tanzanii zamierza polecieć w białych tenisówkach. Późniejsze strony to próby związania się z chłopakiem, który ewidentnie nie przejawia zainteresowania związkiem z autorką. Jestem w stanie to zrozumieć z wielu powodów, jednak na potrzeby tej recenzji przyjmijmy, że głównym jest fakt, że studiuje on w Londynie. W pewnym momencie zupełnie szczerze zrobiło mi się szkoda biednej, głupiutkiej Nicole, bez pamięci zakochanej w chłopaku, który ją zdradza. Bardzo szybko jednak współczucie zmieniło się w przejmujące uczucie zażenowania, gdy bohaterka zaczęła opisywać proces "zdobywania" pracy w Londynie. Po raz kolejny nie byłam w stanie zrozumieć, z jakiego powodu autorka postanowiła wprost przyznać się, że znajomy profesor załatwił jej staż w znanej londyńskiej klinice, co prawie udało jej się zepsuć. Być może to tylko moja opinia, ale nie jestem w stanie pojąć, jak co najmniej 25-letnia dziewczyna mogła nie wpaść na to, że jeśli ma do przekazania ważną książkę dla ważnego człowieka, o co poprosł ja inny ważny człowiek, nie powinna zostawiać jej w sekretariacie. Nie rozumiem też, jakim cudem tej samej dziewczynie nie przyszło do głowy, że podczas egzaminu ustnego z ginekologii nie wypada chwalić się jednemu profesorowi stażem u innego profesora w Londynie. Cóż, być może jej londyński pracodawca nie bez przyczyny nazwał ją "ładną, ale głupią", gdy czytał jej CV wydrukowane na różowym papierze (o czym również nie omieszkała napisać). Dalej jest tylko gorzej. Wśród perypetii związanych ze związkiem w pewnym momencie pojawia się temat ślubu. Wydaje się to naturalne, w końcu dla wielu osób ślub jest istotnym momentem w życiu i kolejnym etapem związku. Dla Nicole ślub jednak wydaje się być sprawą życia i śmierci, bo wspomina o tym swojemu chłopakowi codziennie. Stara się wymusić na nim zaręczyny w każdy możliwy sposób, a kiedy to nie przynosi efektu... postanawia zorganizować ich wesele sama. Bez negocjacji z Kubą, bez jego akceptacji i co najważniejsze, bez zaręczyn. W tym momencie nie podejmuję się oceny tego zachowania - jest tak absurdalnie dalekie od mojej definicji zarówno zdrowego rozsądku jak i zdrowego związku, że jestem w stanie tylko czuć zażenowanie i współczucie dla Kuby. Przysięgam - ostatnie strony czytałam z tak wielkim niedowierzaniem i zniesmaczeniem, że z jednej strony chciałam odlożyć "książkę", a z drugiej masochistycznie chciałam wiedzieć, czy uda jej się zmusić chłopaka do oświadczyn. Jak się pewnie domyślacie, udało jej się. Wybrała sobie pierścionek, powtórzyła kilkukrotnie jaki ma mieć rozmiar, a później przeszukiwała mieszkanie chłopaka w jego poszukiwaniu (czy wspominałam o zdrowej relacji?). W trakcie najbardziej wymęczonych zaręczyn w historii świata nawet nie powiedziała tak - zapytała, jak jej chłopak przemycił pierścionek, bo nie zauważyła go w dopasowanym garniturze. Serio? Czy serio warto było błagać o zaręczyny tak długo i wymyślać niezliczone opcje idealnych oświadczyn, żeby potem zareagować w ten sposób? Z instagrama wynika, że są razem i mają dzieci, więc widocznie jednak było warto. Ślub się odbył, tak jak zaplanowała go Nicole (jakże by inaczej), zmusiła nawet firmę cateringową do gotowania w jej garażu, żeby uniknąć przewożenia jedzenia. Cóz. Z lektury wywnioskowałam, że najistotniejszą rzeczą w życiu jest ładne mieszkanie w centrum Warszawy, znajomości, co jest podkreślane na każdym kroku i ślub. Czy trzeba mieć wiedzę żeby pracować w znanej klinice w Londynie? Nie, wystarczą rekomendacje załatwione po znajomości, napisane przez samą autorkę i tylko podpisane przez profesorów. Czy związek i ślub muszą być decyzją dwóch osób? Nie, wystarczy jedna uparta dziewczynka i można zorganizować wszystko. Czy jakikolwiek z tych wniosków jest pozytywny? Nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.