Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-05, 13:17   #1561
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

Witam Drogie Panie.

Nareszcie weekend!
Bo ja już się szkołą zmęczyłam. Niestety, przygotowania do matury zaczynają się pełną parą już od 2 września - efektem tego jest zadane pół książki z WOSu, wielka notatka z historii i wypracowanie z angielskiego... Będzie pracowity weekend.

Zazdroszczę Wam, że macie jeszcze jazdy. Też bym pojeździła, ale jakoś po tym niezdanym egzaminie mój entuzjazm trochę opadł. A poza tym, doszkalające sporo kosztują, więc wolę sobie zostawić na drugą połowę września...

Idę uczesać psa. I pewnie się lenić gdzieś. :P
Miłego piatku.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:40   #1562
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
Widzę, że u Was już nauka pełną parą... ja jeszcze szlajam się po różnych próbach, okienkach i takich tam... zaraz znowu wychodzę na próbę, a później jestem umówiona na randkę Trzymajcie kciuki, żeby chłopak nie okazał się nudny, proszę
trzymamy i czekamy na relację po powrocie

w końcu piątek. trzeba doładować akumulatory przy TŻ ale najpierw ogarnąć pokój, bo strasznie nabałaganiłam przez te kilka dni. się dowiedziałam jeszcze, że za tydz jestem zaproszona na 18 no i trochę termin niefajny, bo następnego dnia z rana będę jechać na te targi do Wawy, więc będę musiała szybko wrócić do domu, żeby się przespać no ale nic. ważne, że będzie gdzie się pobawić

mam już tematy na polski. przejrzałam w szkole dokładniej i prawie nie ma ciekawych póki co wstępnie zainteresował mnie dotyczący piosenek, sprawozdań sportowych lub filmu i książkowego odpowiednika
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:42   #1563
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890

Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość
uniwersytet ekonomiczny we Wrocławiu - oczywiście jak sie dostane :PP .. a ty co planujesz ?

ehh mam remont w domu i tonę w kurzu ;// ..
Marzenie: Politechnika:P Realniejsze plany: Chyba uniwersytet i Ekonomia czy jakieś Finanse i Rachunkowość / Bankowość.

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
A ja podjęłam nową decyzję: JEDNAK zdaję maturę podstawową z matematyki
Bez matematyki nie dostanę się na żaden z kierunków, które mnie interesują

Nie chcę jej zdawać, narazie nawet nie czuję się na siłach... ale muszę
Dasz radę Obie damy To wita w gronie:P
A dalsze plany jakie?

Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość
Kurde, myślałam, że liczba tematów jest jednakowa wszędzie
Ja też Ja widzę na swojej kartce 281 ale wydaje mi się że jedną zgubiłam jeszcze z paroma tematami:P

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Wiem jak się załatwia w szkole, ale interesuje mnie jakie schorzenia, choroby (skrzywienie kręgosługa, bardzo duża wada wzroku, ale co jeszcze?) itp umożliwiają ubieganie się o zwolnienie (u lekarza)

Domyślam się, że np na ratownictwo medyczne czy fizjoterapię to by mnie nie chcieli .
Ale czy np, mogą być problemy na kierunkach, po których praca wymaga długiego stania itp? (bo mówią że mogą być problemy)
Do nas właśnie we wt babka z wf mówiła, że nawet do szkoły fryzjerskiej nie chcą jak się miało zwolnienie:P bo u fryzjerów chorobą zawodową sa żylaki a jeżeli były jakieś problemy już na w-fach to znaczy że dana osoba nie jest dobrym kandydatem. Więc jeszcze na niektóre kierunki po których praca będzie wymagała długiego stania mogą być problemy.

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam, że macie jeszcze jazdy. Też bym pojeździła, ale jakoś po tym niezdanym egzaminie mój entuzjazm trochę opadł. A poza tym, doszkalające sporo kosztują, więc wolę sobie zostawić na drugą połowę września...
Mogę Ci oddać swoje xD Zostało mi jeszcze 5 a i tak się jeździć nie nauczę więc... :P
Zaczynam się poddawać... to chyba źle
Aga2890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:55   #1564
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez Aga2890 Pokaż wiadomość
Mogę Ci oddać swoje xD Zostało mi jeszcze 5 a i tak się jeździć nie nauczę więc... :P
Zaczynam się poddawać... to chyba źle
Nie poddawaj się! Zobaczysz, cała frajda jeżdżenia zacznie się po egzaminie, na spokojnie, bez marudzącego instruktora...

A przynajmniej tak mi się wydaje.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 14:17   #1565
paula007
Zakorzenienie

Łikend.

Niestety pierwszy pracowity łikend po długim czasie laby.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 14:35   #1566
dziuniaaa
Zakorzenienie

Mi się jednak odwidziało i już na 100% zdaję Wos rozszerzony i historię. Będę się wybierać na prawo/europeistykę/socjologię. Jeszcze muszę do końca zdecydować.

A na maturę ustną z polskiego wybrałam temat holocaustu na podstawie literatury i sztuki.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 14:58   #1567
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
trzymamy i czekamy na relację po powrocie
Czekamy czekamy. Hmm Ja to daaaawno nie byłam na żadnej randce.

Jutro idę na 18 cały dzień zajęty, a w nd nie robię zazwyczaj nic, bo jestem zbyt rozleniwiona więc dziś zaczęłam pisać listy i ogłoszenia na ang takie typowe maturalne.

Mam 143 tematy, ale na razie nie przyglądałam się szczegółowiej. Jeden mnie zainteresował o motywie zbrodni i kary... Zobaczymy.

Nie poddawać się z prawem jazdy!
Frajda naprawde zaczyna się wtedy kiedy nie masz przy sobie instruktora, który w kółko mówi co robić; emocje zupełnie inne, no ale też wielka odpowiedzialność, bo nikt za Ciebie nie wciśnie hamulca.
Ale i tak namawiam do niepoddawania się. Chociaż u każdego to inaczej Ja wręcz uwieeeeelbiam jeździć samochodem i nie mogę się doczekać kiedy będę jeździć tak sama sama

Dziś chyba dopadło mnie małe zwątpienie i zastanawiam się czy nie zmienić planów z roz na podst z WOSu. Hmmm Chociaż i tak biorę go jako dodatkowy to nic złego się takiego nie stanie...

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 15:24   #1568
201704240951
Konto usunięte

Normalnie ja nie mogę .... Tak nauczyciele moją klase powychwalali ( ci co odeszli ), ze teraz każdy gada " wy jesteście tacy zdoli to na pewno dacie rade moim wymogom itp" A jak my z każdym materiałem jesteśmy daleko w tyle... A potem to oni taki szok.

Cytat:
Ja wręcz uwieeeeelbiam jeździć samochodem i nie mogę się doczekać kiedy będę jeździć tak sama sama
Ojj ja uwielbiam jeździć
Jak mam tylko i wyłacznie auto dla siebie to jestem w siódmym niebie. Dzięki mnie koleżanka nie zrezygnowała... a była u progu załamania nerwowego... i zdała
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:18   #1569
Neszikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
Dziś chyba dopadło mnie małe zwątpienie i zastanawiam się czy nie zmienić planów z roz na podst z WOSu. Hmmm Chociaż i tak biorę go jako dodatkowy to nic złego się takiego nie stanie...
Ale nie mozna zdawac dodartkowego przedmiotu na postawie...
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:32   #1570
dziuniaaa
Zakorzenienie

Dzisiaj mam taki dzień,że ciągle rozmyślam o jednym. Prawo czy europeistyka Co byście wybrały? Proszę od razu o konkretne argumenty.

Ja za tydzień mam sprawdzian z pozytywizmu, który robiliśmy w tamtym roku, a za dwa tyg. "Wesele"... Ech.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:45   #1571
2018070520180950
Konto usunięte

a ja przerabiam potop....;/

jestesmy do tylu jak zwykle.

wybralabym europeistyke, ciekawsza po prostu a nie same prawa i itd

ja zdaje gegre na podst i wos jako rozszerzony no i ang
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:46   #1572
ma_linka
Zadomowienie

ja też jestem biol.-chem. ciekawe kiedy nam dadzą te tematy, bardzo ciekawa jestem jakie są

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:48   #1573
Keira90
Raczkowanie

Dziuniaaa, witaj, ja także mam identyczny dylemat. Chciałabym spróbować startować na prawo, ale jak tylko mówię o tym pomyśle, wszyscy wybijają mi go z głowy, ponieważ podobno trzeba mieć duże znajomości, żeby pracować potem w zawodzie
A europeistyka wydaje się być interesująca...
Keira90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:49   #1574
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Witam
Nie było mnie od poniedziałku, bo juz od poniedziałku byłam przywalona...nauką! ehh masakra

Killerzin - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;*
U nas właśnie psorka omawiała ten temat co wybrałaś - widocznie był kilka lat temu - ze mozna w ramach prezentacji puścić film, ale bardzo krótki i z jakąś najbardziej charakterystyczną bitwą

Mooonia - co do "gównarzerii z klasy" mam podobne odczucia... ale w sumie mi to nie przeszkadza, przynajmniej jest śmiesznie XD
Wogóle podobna sytuacja u mnie była z tym "co się gapisz", tyle tylko że kumpel powiedział do psorki "Co się pani tak patrzy" XD
Co do pytań nauczycieli co chemy studiować itp, to szczerze mówiac wole te, od pytań jak spędziłaś wakacje ;/

Kasiunia0504 - a co z tą religią? Bo ja jak na razie mam przeczytać List św. Pawla do Rzymian czy do Koryntian, sama już nie wiem :P

Afri - ja też się czasami czuję i zachowuję, jakby matura mnie jeszcze w tym roku nie dotyczyła... ciekawe, kiedy to się zmieni :P

Sonnerin - już macie XX-lecie? wow. My dopiero pozytywizm kończymy :P
Renia90 - dziwna ta Wasza nauczycielka...przecież na maturze nie będzie podzialu damsko męskiego ;/ A co jesli trafi się "Jadro ciemności" ?

Co do liczenia to nie liczyłam, ile razy usłyszalam "matura" bo jakos wszyscy się u mnie uparli i mówili "egzamin maturalny".

Ehh na nastepny tydzień sprawdzian z chemii i biologi, zadanie z polskiego eh...
A tematów maturalnych niestety nie dostaliśmy jeszcze

A w Poznaniu maja być w dniach 16-17 września dni otwarte Kogo z Was tam spotkam?

Dzisiaj się jeszcze dowiedziałam, że na maturę podstawowa z angielskiego nie będzie mi potrzebne nic, czego sie do tej pory uczylam, typu HSD, Strona bierna, mowa zalezna... ;/

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:50   #1575
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam taki dzień,że ciągle rozmyślam o jednym. Prawo czy europeistyka Co byście wybrały? Proszę od razu o konkretne argumenty.

Ja za tydzień mam sprawdzian z pozytywizmu, który robiliśmy w tamtym roku, a za dwa tyg. "Wesele"... Ech.

Z dwojga złego lepiej europeistyka.

Ja już się zdecydowałam. Nie zdaję fizyki i idę na AGH na paliwa i energię. O.

I terazj estem w trakcie wybierania tematu na polski. W sumie mam kilka typów, ale, co wybiorę to jeszcze zagadka dla mnie samej.

W ogóle to nie wiem, co sie ze mną dzieje, ale tylko wracam do domu to nie mogę utrzymać oczu otwartych, tak mi sie chce spać [np po CZTERECH godzinach o.O] Wy też coś takiego macie? Denerwuje mnie to, bo powiedzmy, prześpię się i potem totalnie siły na nic nie mam :/

U mnie jak narazie spokojnie. O maturze nikt nam nie truje nieustannie, w tym tygodniu to taki lajt był, że szok. Dopiero od poniedziałku zacznie się coś konkretnego. I musze przeczytać Proces a jeszcze sobie nei wypożyczyłam

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:54   #1576
ma_linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
a ja przerabiam potop....;/

jestesmy do tylu jak zwykle.

wybralabym europeistyke, ciekawsza po prostu a nie same prawa i itd

ja zdaje gegre na podst i wos jako rozszerzony no i ang
ja jestem do tyłu w biologii o prawie cały rok, porażka (dzięki mojemu byłemu- na szczęście- nauczycielowi). teraz kiedy mam taką fajna nauczycielkę to zdaję sobie sprawę, że te 2 lata biologii mogły być takie fajne... no nic, zdaję rozszerzenie i czuję się na siłach poradzić sobie z tym wszystkim (albo tak sobie wmawiam )

Cytat:

ja wybrała bym prawo, jakoś tak... jest chyba dobra perspektywa zawodowa, no i prawnik <- mówi samo przez się

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:56   #1577
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonnerin Pokaż wiadomość
W ogóle to nie wiem, co sie ze mną dzieje, ale tylko wracam do domu to nie mogę utrzymać oczu otwartych, tak mi sie chce spać [np po CZTERECH godzinach o.O] Wy też coś takiego macie? Denerwuje mnie to, bo powiedzmy, prześpię się i potem totalnie siły na nic nie mam :/
Tak, mam to samo!
I nie wiem, kiedy przejdzie.

Stary 2008-09-05, 17:25   #1578
ewelina090
Raczkowanie

witam
nareszcie weekend
ja dzisiaj wyjatkowo wrocilam do domu juz o 13.30
i jakies pol godziny temu wrocilam z kosciola katechetka kazala nam chodzic na pierwsze piatki miesiaca...

powiem wam ze ten tydzien u mnie w szkole byl jeszcze spokojny... pewnie w tym sie dopiero zacznie

Neszikaa mi sie bardzo podoba analityka medyczna tez sie nad tym zastanawialam ale ze wzgledu na to ze nie mam szans z chemia to chcialabym pojsc na biotechnolgie na ktora moge tez zdawac matematyke

nam nie dali jeszcze tematow na polski...
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 17:31   #1579
Anuu
Zakorzenienie

Piątek nareszcie
Tylko co z tego jak czeka mnie wos i historia do nauki
No, ale myślę, że na jakiś zwiad po mieście trochę czasu się znajdzie

Jej...nadal nie dam rady się zorganizować i nadal tylko marudzę zamiast coś robić, niech mnie ktoś kopnie w dupe!

Idę, zacznę chociaż Ludzi Bezdomnych...
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 17:41   #1580
lil coco
BAN stały

sub.

pamiętam jak byłam młodsza to na widok maturzystów było wielkie WOOOW ONI JUż Są TACY DOROśLI...i nie moge sie nadziwić ze ja też bede ją w tym roku pisać heheh mimo iż mój rocznik pisał ją rok temu - jestem w klasie dwujęzycznej i przez to niestety rok dłużej ..czego teraz ogromnie żałuje , myślałam że super-hiper świetnie naucze si języka a prawda jest taka że w szkole nigdy nie osiągniemy takiego poziomu, i jeszcze niestety trafili mi sie niezbyt dobrzy nauczyciele
i to że jestem w takiej klasie oznacza iz moge ten język zdawac na poziomie dwujęzycznym ( co jest cholernie, ale to cholernie trudne , a nauczyciele raczyli nas o tym poinformować dopiero pod koniec ubiegłego roku szkolnego) oraz np z geografii mam dodatkowy arkusz po niemiecku...

w ten weekend musze już wiedzieć z czego zdaje... w gre wchodzi matma/gegra/wos

przez całe życie uczyłam sie w szkole, na korkach niemieckiego...ale nie czuje sie niestety na siłach aby zdawać go dwujęzycznie, rozszerzenie owszem - bez najmniejszego problemu..ale jeżeli chciałabym zdawac rozszerzenie musiałabym wybrać niemiecki jako dodatkowy a do tych trzech obowiązkowych wcisnąć angielski...
i tu niestety jest problem...ponieważ mój angielski jest bardzo słaby..myślicie że da rade w ciągu roku osiągnąć taki poziom żeby chociaż go zdac...??oczywiście w gre wchodzą prywatne korki i intensywna nauka
wkopałam sie jak nie wiem z tą klasą, totalna porażka i chyba jak narazie najgorszy wybór w moim zyciu klasa MAKSYMALNIE nie zgrana ze sobą, każdy chce byc najlepszy,żeby ktoś komu podpowiedział na spr. dał odpisać prace domowa ??można zapomnieć o tym !;/

ten rok będzie cieżki..ja jestem przerażona i sie strasznie boje
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 17:43   #1581
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonnerin Pokaż wiadomość
Z dwojga złego lepiej europeistyka.

Ja już się zdecydowałam. Nie zdaję fizyki i idę na AGH na paliwa i energię. O.

I terazj estem w trakcie wybierania tematu na polski. W sumie mam kilka typów, ale, co wybiorę to jeszcze zagadka dla mnie samej.

U mnie jak narazie spokojnie. O maturze nikt nam nie truje nieustannie, w tym tygodniu to taki lajt był, że szok. Dopiero od poniedziałku zacznie się coś konkretnego. I musze przeczytać Proces a jeszcze sobie nei wypożyczyłam
Też tak mam :/ Ale mam nadzieje, że niedługo przejdzie jak się przyzwyczaję do tego porannego wstawania.

Przez weekend musze przerobić cała chemie z 1 klasy ale mamy w sobote babski wieczór pod hasłem najlepsze kreskówki Imprezy całonocne na mieście niestety na ten rok raczej w odstawkę.
Stary 2008-09-05, 18:12   #1582
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
Ale nie mozna zdawac dodartkowego przedmiotu na postawie...
Ja wiem wiem tylko to był taki słowotok i z dwóch wątków wyszedł jeden. hehe

Dziuniaaa Ja wybrałabym prawo. Bardzo konkretny kierunek zdobywasz konkretne wiadomości no a prawników, adwokatów nigdy za wiele.
Europeistyka jest interesująca, ale to połączenie wielu dziedzin socjologii, politologii ekonomi trochę administracji. A jeśli chodzi o to, że prawo to same prawa to nie prawda, bo na europeistyce też są elementy prawa.
Ja tak myślę i przyznam, że też zastanawiałam się nad europeistyką i myślę, że pewnie złożę papiery, ale czy pójdę? Nie wiem. Niestety nie mam takich predyspozycji, żeby iśc na prawo, bo historia to nie moja dziedzina.

A co myślicie o takich tematach:
- '' Przeanalizuj różne aspekty wolności człowieka na podstawie dzieł literackich z dwóch wybranych epok''
- ''Motto, cytat, ostatnia scena, tytuł jako klucz do inspiracji dzieła. Omów zagadnienie na wybranych przykładach''
- ''Niewłaściwy wybór, fałszywe kroki, błędy. Oceń, jakie były ich konsekwencje w biografii wybranych bohaterów literackich''
- ''Portret outsidera w literaturze. Omów temat na przykładzie wybranych utworów''
- ''Scharakteryzuj język polskich piosenek współczesnych na wybranych przykładach''

jeśli któryś Wam się spodoba to możecie podpowiedzieć co macie na myśli.

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-05, 18:19   #1583
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

i mnie szkoła dopadła jutro mam zajęcia mam nadzieje ze będą już jakieś konkrety co do matury bo kto wie kiedy będę miała następny zjazd.

Życzę wam miłego weekendu
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 18:31   #1584
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Łikend.

Niestety pierwszy pracowity łikend po długim czasie laby.
Aż tak dużo pracy? Bo u mnie luźniutko.... Tylko wesele na pn

Cytat:
Dzisiaj mam taki dzień,że ciągle rozmyślam o jednym. Prawo czy europeistyka Co byście wybrały? Proszę od razu o konkretne argumenty
Hmm prawo ambitniejsze, ale fakt jak ktoś już pisał, że trzeba mieć rzekomo znajomości, co prawda nie wiem czy to prawda bo takich znajomości nie mam ale i dlatego nie wybieram się tam mimo że tylko dlatego poszłam na ten głupi społ-praw :/
A europeistyka hmm sama nie wiem, raczej w takim wypadku dobrze by było jakbyś robiła 2 kierunki np. europeistyke i stosunki międzynarodowe jakies moze?

Cytat:
Napisane przez ewelina090 Pokaż wiadomość
Neszikaa mi sie bardzo podoba analityka medyczna tez sie nad tym zastanawialam ale ze wzgledu na to ze nie mam szans z chemia to chcialabym pojsc na biotechnolgie na ktora moge tez zdawac matematyke

nam nie dali jeszcze tematow na polski...
A na jakim profilu jesteś? matma PR ? :P

Cytat:

- '' Przeanalizuj różne aspekty wolności człowieka na podstawie dzieł literackich z dwóch wybranych epok''
- ''Motto, cytat, ostatnia scena, tytuł jako klucz do inspiracji dzieła. Omów zagadnienie na wybranych przykładach''
- ''Niewłaściwy wybór, fałszywe kroki, błędy. Oceń, jakie były ich konsekwencje w biografii wybranych bohaterów literackich''
- ''Portret outsidera w literaturze. Omów temat na przykładzie wybranych utworów''
- ''Scharakteryzuj język polskich piosenek współczesnych na wybranych przykładach''

Widzę, że mamy chyba te same tematy bynajmniej te też znajdują się na mojej kartce:P
Aga2890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 18:56   #1585
karateczka000
Zakorzenienie

mam baaaardzo ważne i pilne (dla mnie przynajmniej) pytanie:

Czy tematy prezentacji maturalnych można już tylko wybierać z list, czy można podawać jeszcze swoje własne?, proszę o pomoc.... bo chyba to przespałam!!!

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 18:57   #1586
ewelina090
Raczkowanie

Aga jestem na profilu ogolnym... teraz zaluje ze nie poszlam na bio-chem bo i tam skladalam papiery. no ale tak do konca nie bylam zdecydowana co chce robic po liceum wiec wybralam ogolny... matma tylko podstawowa na rozszerzona boje sie porywac i moj nauczyciel z matmy mowil nam zebysmy zdawali tylko na podstawie. biologie chce zdawac na rozszerzeniu ale obawiam sie ze to nie wystarczy zeby dostac sie na biotechnologie
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 18:58   #1587
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem wiem tylko to był taki słowotok i z dwóch wątków wyszedł jeden. hehe

Dziuniaaa Ja wybrałabym prawo. Bardzo konkretny kierunek zdobywasz konkretne wiadomości no a prawników, adwokatów nigdy za wiele.
Europeistyka jest interesująca, ale to połączenie wielu dziedzin socjologii, politologii ekonomi trochę administracji. A jeśli chodzi o to, że prawo to same prawa to nie prawda, bo na europeistyce też są elementy prawa.
Ja tak myślę i przyznam, że też zastanawiałam się nad europeistyką i myślę, że pewnie złożę papiery, ale czy pójdę? Nie wiem. Niestety nie mam takich predyspozycji, żeby iśc na prawo, bo historia to nie moja dziedzina.

Pierwszy nie podoba mi się, nie przychodzi mi do głowy żadna bibliografia. Trzeci chyba najlepszy, ciekawy Czwarty i piaty wogóle nie przypadły mi do gustu

lil coco spokojnie nadrobisz angielski w rok na tyle aby napisać go na poziomie podstawowym i zdać przejrzyj wymagania na podstawę, to są naprawdę tylko podstawowe czasy. Matura ustna też jest "życiowa", scenki są dość realistyczne, najważniejsze to nie bać się mówić.
Tylko czemu musisz wciskać ten angielski? Możesz zdawać niemiecki na rozszerzeniu jako przedmiot obowiązkowy-język obcy.

karateczka000 już nie można zgłaszać tematów

Edytowane przez grudniowa-szatynka
Czas edycji: 2008-09-05 o 18:59 Powód: do karateczki
grudniowa-szatynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 19:08   #1588
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
karateczka000 już nie można zgłaszać tematów
a to pech......
ps. dziękuję za odpowiedź

wiesz może jeszcze, czy tematy te są we wszystkich szkołach takie same, a może każda szkoła ma inne?

przyznam się, ze tak poważnie o maturze zaczęłam myśleć dopiero dziś, otworzyłam oczy i w końcu i zdałam sobie sprawę, że to już w maju!!!!
nie mam tematu
nie mam wybranych przedmiotów (tak na poważnie)
nie mam wybranej uczelni

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 19:11   #1589
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Pierwszy nie podoba mi się, nie przychodzi mi do głowy żadna bibliografia. Trzeci chyba najlepszy, ciekawy Czwarty i piaty wogóle nie przypadły mi do gustu
Też mi się ten trzeci najbardziej podoba.
Ewentualnie drugi.

Muszę pokój w końcu posprzątać, bo wygląda jakby przeszło tu tornado.

Stary 2008-09-05, 19:17   #1590
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
a to pech......
ps. dziękuję za odpowiedź

wiesz może jeszcze, czy tematy te są we wszystkich szkołach takie same, a może każda szkoła ma inne?
przyznam się, ze tak poważnie o maturze zaczęłam myśleć dopiero dziś, otworzyłam oczy i w końcu i zdałam sobie sprawę, że to już w maju!!!!
Tematy na maturę są zgłaszane praktycznie rok wcześniej (u mnie w marcu tego roku wybierali dla Nas) zbierają się wszyscy poloniści i ustalają tematy. Wymyślają własne i wybierają z tych podanych przez uczniów.
Wydaję Mi się, że w każdej szkole ustalane są indywidualne dla danej szkoły, no ale mogą się powtarzać. Jeden taki przypadek mamy tutaj

Mnie jakoś pociąga wątek outsidera, ale te błędne kroki są też ciekawe...

- zalatana! studentka -
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości