![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Witam Drogie Panie.
![]() Nareszcie weekend! ![]() Bo ja już się szkołą zmęczyłam. Niestety, przygotowania do matury zaczynają się pełną parą już od 2 września - efektem tego jest zadane pół książki z WOSu, wielka notatka z historii i wypracowanie z angielskiego... ![]() ![]() Zazdroszczę Wam, że macie jeszcze jazdy. ![]() Idę uczesać psa. ![]() Miłego piatku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w końcu piątek. trzeba doładować akumulatory przy TŻ ![]() ![]() ![]() mam już tematy na polski. przejrzałam w szkole dokładniej i prawie nie ma ciekawych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A dalsze plany jakie? Ja też ![]() Cytat:
Cytat:
Zaczynam się poddawać... to chyba źle ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przynajmniej tak mi się wydaje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
Łikend.
![]() Niestety pierwszy pracowity łikend po długim czasie laby. ![]()
#1566 |
Zakorzenienie
|
Mi się jednak odwidziało i już na 100% zdaję Wos rozszerzony i historię. Będę się wybierać na prawo/europeistykę/socjologię. Jeszcze muszę do końca zdecydować
![]() A na maturę ustną z polskiego wybrałam temat holocaustu na podstawie literatury i sztuki.
#1567 |
Wtajemniczenie
|
Czekamy czekamy. Hmm Ja to daaaawno nie byłam na żadnej randce.
Jutro idę na 18 cały dzień zajęty, a w nd nie robię zazwyczaj nic, bo jestem zbyt rozleniwiona więc dziś zaczęłam pisać listy i ogłoszenia na ang takie typowe maturalne. Mam 143 tematy, ale na razie nie przyglądałam się szczegółowiej. Jeden mnie zainteresował o motywie zbrodni i kary... Zobaczymy. Nie poddawać się z prawem jazdy! Frajda naprawde zaczyna się wtedy kiedy nie masz przy sobie instruktora, który w kółko mówi co robić; emocje zupełnie inne, no ale też wielka odpowiedzialność, bo nikt za Ciebie nie wciśnie hamulca. Ale i tak namawiam do niepoddawania się. Chociaż u każdego to inaczej Ja wręcz uwieeeeelbiam jeździć samochodem i nie mogę się doczekać kiedy będę jeździć tak sama sama ![]() Dziś chyba dopadło mnie małe zwątpienie i zastanawiam się czy nie zmienić planów z roz na podst z WOSu. Hmmm Chociaż i tak biorę go jako dodatkowy to nic złego się takiego nie stanie...
![]() |
#1568 | |
Konto usunięte
|
Normalnie ja nie mogę .... Tak nauczyciele moją klase powychwalali ( ci co odeszli ), ze teraz każdy gada " wy jesteście tacy zdoli to na pewno dacie rade moim wymogom itp"
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak mam tylko i wyłacznie auto dla siebie to jestem w siódmym niebie. Dzięki mnie koleżanka nie zrezygnowała... a była u progu załamania nerwowego... i zdała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zadomowienie
|
Ale nie mozna zdawac dodartkowego przedmiotu na postawie...
#1570 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam taki dzień,że ciągle rozmyślam o jednym. Prawo czy europeistyka Co byście wybrały? Proszę od razu o konkretne argumenty
![]() Ja za tydzień mam sprawdzian z pozytywizmu, który robiliśmy w tamtym roku, a za dwa tyg. "Wesele"... Ech ![]()
#1571 |
Konto usunięte
|
a ja przerabiam potop....;/
jestesmy do tylu jak zwykle. wybralabym europeistyke, ciekawsza po prostu ![]() ja zdaje gegre na podst i wos jako rozszerzony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Zadomowienie
|
ja też jestem biol.-chem.
![]() ![]()
#1573 |
Raczkowanie
|
Dziuniaaa, witaj, ja także mam identyczny dylemat. Chciałabym spróbować startować na prawo, ale jak tylko mówię o tym pomyśle, wszyscy wybijają mi go z głowy, ponieważ podobno trzeba mieć duże znajomości, żeby pracować potem w zawodzie
![]() A europeistyka wydaje się być interesująca... |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nie było mnie od poniedziałku, bo juz od poniedziałku byłam przywalona...nauką! ehh masakra ![]() Killerzin - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;* ![]() ![]() ![]() U nas właśnie psorka omawiała ten temat co wybrałaś - widocznie był kilka lat temu - ze mozna w ramach prezentacji puścić film, ale bardzo krótki i z jakąś najbardziej charakterystyczną bitwą Mooonia - co do "gównarzerii z klasy" mam podobne odczucia... ale w sumie mi to nie przeszkadza, przynajmniej jest śmiesznie XD Wogóle podobna sytuacja u mnie była z tym "co się gapisz", tyle tylko że kumpel powiedział do psorki "Co się pani tak patrzy" XD Co do pytań nauczycieli co chemy studiować itp, to szczerze mówiac wole te, od pytań jak spędziłaś wakacje ;/ Kasiunia0504 - a co z tą religią? Bo ja jak na razie mam przeczytać List św. Pawla do Rzymian ![]() Afri - ja też się czasami czuję i zachowuję, jakby matura mnie jeszcze w tym roku nie dotyczyła... ciekawe, kiedy to się zmieni :P Sonnerin - już macie XX-lecie? wow. My dopiero pozytywizm kończymy :P Renia90 - dziwna ta Wasza nauczycielka...przecież na maturze nie będzie podzialu damsko męskiego ;/ A co jesli trafi się "Jadro ciemności" ? Co do liczenia to nie liczyłam, ile razy usłyszalam "matura" bo jakos wszyscy się u mnie uparli i mówili "egzamin maturalny". Ehh na nastepny tydzień sprawdzian z chemii i biologi, zadanie z polskiego eh... A tematów maturalnych niestety nie dostaliśmy jeszcze ![]() A w Poznaniu maja być w dniach 16-17 września dni otwarte ![]() ![]() Dzisiaj się jeszcze dowiedziałam, że na maturę podstawowa z angielskiego nie będzie mi potrzebne nic, czego sie do tej pory uczylam, typu HSD, Strona bierna, mowa zalezna... ;/
#1575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z dwojga złego lepiej europeistyka. Ja już się zdecydowałam. Nie zdaję fizyki i idę na AGH na paliwa i energię. O. I terazj estem w trakcie wybierania tematu na polski. W sumie mam kilka typów, ale, co wybiorę to jeszcze zagadka dla mnie samej. W ogóle to nie wiem, co sie ze mną dzieje, ale tylko wracam do domu to nie mogę utrzymać oczu otwartych, tak mi sie chce spać [np po CZTERECH godzinach o.O] Wy też coś takiego macie? Denerwuje mnie to, bo powiedzmy, prześpię się i potem totalnie siły na nic nie mam :/ U mnie jak narazie spokojnie. O maturze nikt nam nie truje nieustannie, w tym tygodniu to taki lajt był, że szok. Dopiero od poniedziałku zacznie się coś konkretnego. I musze przeczytać Proces a jeszcze sobie nei wypożyczyłam ![]()
![]() |
#1576 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem, kiedy przejdzie. ![]()
![]() |
#1578 |
Raczkowanie
|
witam
![]() nareszcie weekend ![]() ja dzisiaj wyjatkowo wrocilam do domu juz o 13.30 ![]() i jakies pol godziny temu wrocilam z kosciola ![]() powiem wam ze ten tydzien u mnie w szkole byl jeszcze spokojny... pewnie w tym sie dopiero zacznie Neszikaa mi sie bardzo podoba analityka medyczna ![]() ![]() nam nie dali jeszcze tematow na polski... |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
Piątek nareszcie
![]() Tylko co z tego jak czeka mnie wos i historia do nauki ![]() No, ale myślę, że na jakiś zwiad po mieście trochę czasu się znajdzie ![]() Jej...nadal nie dam rady się zorganizować i nadal tylko marudzę zamiast coś robić, niech mnie ktoś kopnie w dupe! ![]() Idę, zacznę chociaż Ludzi Bezdomnych... |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
BAN stały
|
sub.
pamiętam jak byłam młodsza to na widok maturzystów było wielkie WOOOW ONI JUż Są TACY DOROśLI...i nie moge sie nadziwić ze ja też bede ją w tym roku pisać heheh ![]() ![]() i to że jestem w takiej klasie oznacza iz moge ten język zdawac na poziomie dwujęzycznym ( co jest cholernie, ale to cholernie trudne , a nauczyciele raczyli nas o tym poinformować dopiero pod koniec ubiegłego roku szkolnego) oraz np z geografii mam dodatkowy arkusz po niemiecku... w ten weekend musze już wiedzieć z czego zdaje... w gre wchodzi matma/gegra/wos przez całe życie uczyłam sie w szkole, na korkach niemieckiego...ale nie czuje sie niestety na siłach aby zdawać go dwujęzycznie, rozszerzenie owszem - bez najmniejszego problemu..ale jeżeli chciałabym zdawac rozszerzenie musiałabym wybrać niemiecki jako dodatkowy a do tych trzech obowiązkowych wcisnąć angielski... i tu niestety jest problem...ponieważ mój angielski jest bardzo słaby.. ![]() ![]() wkopałam sie jak nie wiem z tą klasą, totalna porażka i chyba jak narazie najgorszy wybór w moim zyciu ![]() ten rok będzie cieżki..ja jestem przerażona i sie strasznie boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez weekend musze przerobić cała chemie z 1 klasy ale mamy w sobote babski wieczór pod hasłem najlepsze kreskówki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Wtajemniczenie
|
Ja wiem wiem
![]() Dziuniaaa Ja wybrałabym prawo. Bardzo konkretny kierunek zdobywasz konkretne wiadomości no a prawników, adwokatów nigdy za wiele. Europeistyka jest interesująca, ale to połączenie wielu dziedzin socjologii, politologii ekonomi trochę administracji. A jeśli chodzi o to, że prawo to same prawa to nie prawda, bo na europeistyce też są elementy prawa. Ja tak myślę i przyznam, że też zastanawiałam się nad europeistyką i myślę, że pewnie złożę papiery, ale czy pójdę? Nie wiem. Niestety nie mam takich predyspozycji, żeby iśc na prawo, bo historia to nie moja dziedzina. A co myślicie o takich tematach: - '' Przeanalizuj różne aspekty wolności człowieka na podstawie dzieł literackich z dwóch wybranych epok'' - ''Motto, cytat, ostatnia scena, tytuł jako klucz do inspiracji dzieła. Omów zagadnienie na wybranych przykładach'' - ''Niewłaściwy wybór, fałszywe kroki, błędy. Oceń, jakie były ich konsekwencje w biografii wybranych bohaterów literackich'' - ''Portret outsidera w literaturze. Omów temat na przykładzie wybranych utworów'' - ''Scharakteryzuj język polskich piosenek współczesnych na wybranych przykładach'' jeśli któryś Wam się spodoba to możecie podpowiedzieć co macie na myśli.
![]() |
#1583 |
Konto usunięte
|
i mnie szkoła dopadła jutro mam zajęcia mam nadzieje ze będą już jakieś konkrety co do matury bo kto wie kiedy będę miała następny zjazd.
Życzę wam miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |||
Rozeznanie
|
Aż tak dużo pracy? Bo u mnie luźniutko.... Tylko wesele na pn
Cytat:
A europeistyka hmm sama nie wiem, raczej w takim wypadku dobrze by było jakbyś robiła 2 kierunki np. europeistyke i stosunki międzynarodowe jakies moze? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
mam baaaardzo ważne i pilne (dla mnie przynajmniej
![]() Czy tematy prezentacji maturalnych można już tylko wybierać z list, czy można podawać jeszcze swoje własne?, proszę o pomoc.... bo chyba to przespałam!!!
#1586 |
Raczkowanie
|
Aga jestem na profilu ogolnym... teraz zaluje ze nie poszlam na bio-chem bo i tam skladalam papiery. no ale tak do konca nie bylam zdecydowana co chce robic po liceum wiec wybralam ogolny... matma tylko podstawowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lil coco spokojnie nadrobisz angielski w rok na tyle aby napisać go na poziomie podstawowym i zdać ![]() Tylko czemu musisz wciskać ten angielski? Możesz zdawać niemiecki na rozszerzeniu jako przedmiot obowiązkowy-język obcy. karateczka000 już nie można zgłaszać tematów ![]()
Edytowane przez grudniowa-szatynka Czas edycji: 2008-09-05 o 18:59 Powód: do karateczki |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
a to pech......
![]() ps. dziękuję za odpowiedź wiesz może jeszcze, czy tematy te są we wszystkich szkołach takie same, a może każda szkoła ma inne? przyznam się, ze tak poważnie o maturze zaczęłam myśleć dopiero dziś, otworzyłam oczy i w końcu i zdałam sobie sprawę, że to już w maju!!!! nie mam tematu nie mam wybranych przedmiotów (tak na poważnie) nie mam wybranej uczelni ![]()
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie drugi. Muszę pokój w końcu posprzątać, bo wygląda jakby przeszło tu tornado. ![]() ![]()
![]() |
#1590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaję Mi się, że w każdej szkole ustalane są indywidualne dla danej szkoły, no ale mogą się powtarzać. Jeden taki przypadek mamy tutaj ![]() Mnie jakoś pociąga wątek outsidera, ale te błędne kroki są też ciekawe...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.