![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zakochałam się w uczniu
Nie wiem jak sobie poradzić z zadurzeniem do osoby, w której absolutnie nie powinnam widzieć obiektu westchnień. Dodatkowo mam wrażenie, że problem dotyczy tylko mnie, co jeszcze bardziej pogarsza sytuację. Może mnie zjedziecie, ale nie mam na to wpływu. Jestem zakochana w uczniu, wprawdzie ma już 16 lat. W świetle prawa jest kompetentną osobą do wyrażenia zgody, aczkolwiek jestem jego nauczycielką. Mogę pozbyć się pracy, lecz nie to napawa mnie lękiem. Z moralnego punktu widzenia czuję się podle. NIGDY nie patrzyłam na uczniów w kontekście romantycznym. Odkąd pamiętam ciągnęło mnie do starszych mężczyzn. Czuję jakby coś się we mnie zmieniło. Jestem przerażona i nie potrafię z nikim rozmawiać na ten temat. Obawiam się niezrozumienia. Niejednokrotnie spotykały mnie sytuacje związane z zadurzonymi uczniami. Nie zwracałam uwagi na ich poczynania.
Fascynacja trwa ponad rok, a ja z tygodnia na tydzień coraz bardziej zatracam się w nim. Wiem, że nigdy nie będę z nim na zawsze, lecz chcę się cieszyć tym, co jest tu i teraz, chociaż sprawia mi to ogrom cierpienia. Nigdy nie odczuwałam czegoś tak silnego. Nie jest to wyłącznie fizyczny pociąg. Gdyby zaistniała taka konieczność, wystarczyłoby mi kochanie go platonicznie. Chcę, żeby był szczęśliwy i jestem w stanie zrobić dla niego wszystko. Nie oczekuję niczego w zamian. Choć przyznam, że to ja pierwsza go przytuliłam. Przychodzi do mnie dwa razy w tygodniu na korepetycje. Raz przyszedł mocno przygnębiony, mimowolnie go przytuliłam. Później mocno tego żałowałam, bo dałam swego rodzaju przyzwolenie na dalszy rozwój sytuacji. Początkowo próbowałam udawać, że nic się nie dzieje. Ostatnio nasza nieodpowiednia znajomość nabrała dodatkowych obrotów. On o wszystkim wie. Sam wyznał mi uczucia i ja przy okazji też. Nie potrafiłam opanować emocji. Nie mam gwarancji, że nikomu nie powie, skądinąd obiecał dochować tajemnicy, aczkolwiek mam do czynienia z 16-latkiem, ze względu na wiek muszę być ostrożna. Czuję jakbym nie była sobą. Nie obawiam się konsekwencji społecznych i utraty pracy. Boję się samej siebie. Między nami nie było nic poza przytuleniem z mojej inicjatywy i dzisiejszym pocałunkiem z jego inicjatywy. Czuję się podle, choć jednocześnie był to najpiękniejszy pocałunek w moim życiu. Będę z wami całkowicie szczera. Pociąga mnie jego wygląd młodego mężczyzny z niewinną twarzą, bystrość, jest krnąbrny w kontaktach społecznych, a przy tym łagodny i opanowany. Rozważam wizytę u psychologa, choć obawiam się, że w takiej sytuacji psycholog może być niedyskretny. Dlaczego wam o tym piszę? Przede wszystkim nie mam komu się wygadać, po drugie liczę na wsparcie. Czy znacie podobne sytuacje, a może sami doświadczyliście? Bardzo chciałabym poznać wasze opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zakochałam się w uczniu
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Lol, jeśli to prawda, to jesteś mega głupia. Autentycznie. Nie wiem, jaka jest między wami różnica wieku, ale on ma 16 lat... Możesz chłopakowi zryć psychikę na zawsze. On jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego, co robi tak do końca, bo to jeszcze dzieciak. Ty doskonale wiesz. Gdybym była jego matką, postarałabym się żebyś straciła pracę i żeby dowiedziały się o tym media. Prezentujesz żenujace, niskie, nieodpowiedzialne zachowanie głupiej baby - i piszę to jako nauczycielka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Sytuacja ciągnie się ponad rok, a on ma teraz 16 lat? Czyli baba w wieku +/- 25 lat zakochała się na zabój w jeszcze-nawet-nie czternastolatku? Jeśli to prawda to jesteś bardzo zaburzona, plus zamiast to uciąć, zmienić pracę, miasto, zacząć terapię, to w to brniesz i już się z nim całować zaczynasz. Powinnaś przestać pracować z dziećmi, skoro masz ciągotki pedofilskie (sorry, zakochanie w dziecku poniżej 15 r.ż. to dla mnie pedofilia) i natychmiast zacząć się leczyć.
Ale w sumie myślę, że to troll. Może nawet ten sam, który opisywał wieloletnie zakochanie w nauczycielce, może chce poznać zdanie dziewczyn, kiedy opiszę to z drugiej strony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Też myślę, że to troll. Nie wierzę, by nauczycielka była aż tak głupia, by poświęcić swoją karierę, lata ciężkiej pracy na studiach dla romantycznej miłości do ucznia. Przecież na studiach nauczycielskich uczą, jak te relacje powinny prawidłowo wyglądać, jak sobie radzić z różnymi problemami na linii nauczyciel - uczeń oraz jest cała masa różnych szkoleń, wykładów na ten temat także pod kątem odpowiedzialności prawnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Trwa juz rok a przeciez w poprzednim byla nauka zdalna, wiec nawet go nie widzialas?Najpierw piszesz ,ze to jednostronne a potem ,ze sobie cos wyznaliscie. Nie wierze w ten wątek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez robcia Czas edycji: 2021-10-30 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak czy owak - temat na tyle kontrowersyjny, że też mam problem z uwierzeniem, że prawdziwy, chociaż... U mnie w liceum była podobna historia, ale z drugą stronę - nauczyciel z uczennicą, więc cholera wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;88972129]Lol, jeśli to prawda, to jesteś mega głupia. Autentycznie. Nie wiem, jaka jest między wami różnica wieku, ale on ma 16 lat... Możesz chłopakowi zryć psychikę na zawsze. On jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego, co robi tak do końca, bo to jeszcze dzieciak. Ty doskonale wiesz. Gdybym była jego matką, postarałabym się żebyś straciła pracę i żeby dowiedziały się o tym media. Prezentujesz żenujace, niskie, nieodpowiedzialne zachowanie głupiej baby - i piszę to jako nauczycielka.[/QUOTE]
Zamiast merytorycznej dyskusji, obrzucanie inwektywami. Bardzo "mądre" zachowanie. W Polsce wiek zgody wynosi 15 lat. Idź poinformować media. [1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88972205]Sytuacja ciągnie się ponad rok, a on ma teraz 16 lat? Czyli baba w wieku +/- 25 lat zakochała się na zabój w jeszcze-nawet-nie czternastolatku? Jeśli to prawda to jesteś bardzo zaburzona, plus zamiast to uciąć, zmienić pracę, miasto, zacząć terapię, to w to brniesz i już się z nim całować zaczynasz. Powinnaś przestać pracować z dziećmi, skoro masz ciągotki pedofilskie (sorry, zakochanie w dziecku poniżej 15 r.ż. to dla mnie pedofilia) i natychmiast zacząć się leczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ponad rok - zaczęło się we wrześniu ubiegłego roku. Miał skończone 15 lat. Gwoli ścisłości, preferencje do osób w przedziale wiekowym 15+ nie są pedofilią. Zapoznaj się z definicją. [1=13e04aff77a26badce51154 5edbe1fb21313cff4_62d888f 2f2271;88972302]Też myślę, że to troll. Nie wierzę, by nauczycielka była aż tak głupia, by poświęcić swoją karierę, lata ciężkiej pracy na studiach dla romantycznej miłości do ucznia. Przecież na studiach nauczycielskich uczą, jak te relacje powinny prawidłowo wyglądać, jak sobie radzić z różnymi problemami na linii nauczyciel - uczeń oraz jest cała masa różnych szkoleń, wykładów na ten temat także pod kątem odpowiedzialności prawnej.[/QUOTE] Nie obawiam się utraty pracy. Mogę się przenieść nawet do korporacji, to już dla mnie bez znaczenia. Problem polega na ostracyzmie społecznym i sama nie czuję się z tym komfortowo, bo to mój uczeń. Szkolenia, o których wspominasz, nijak mają się do rzeczywistości. Jednak zwykle do sytuacji zauroczeń dochodzi w przypadku nauczyciel-uczennica. Znacznie poważniejszym problemem jest molestowanie uczennic i podobnie jak w przypadku księży - przeniesienie nauczyciela do innej klasy lub placówki. Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby kogoś molestować i gwałcić, a takich czynności dopuszczają się nauczyciele-mężczyźni, szczególnie WF-u. Jest różnica pomiędzy miłością a molestowaniem i gwałtem. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No to ja tu czegoś nie rozumiem - skoro zmiana pracy nie jest dla Ciebie żadnym problemem, ale przeszkadza Ci to, że to Twój uczeń, to dlaczego do tej pory tej pracy jeszcze nie zmieniłaś?
Edytowane przez ElBelzebub Czas edycji: 2021-10-30 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
jesli tak ci na nim zalezy, to poczekaj az skonczy 18 lat, zmien prace zeby go nie nauczac i robcie sobie wtedy co chcecie.
wiek zgody to jedno, ale obecnie koles jest niepelnoletni, na utrzymaniu rodzicow, ktorzy za niego odpowiadaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Łeb bym wyrwała z płucami, tak czy siak.
No nie ,nie i nie. Ogarnij sie. Znam historie kiedy nauczycielka z wymiany jezykowej zakochala sie w licealiscie i wzieli slub .Znam historie kiedy nauczyciel zakochal sie w uczennicy technikum i tez wzieli slub( zreszta moja rodzina) . Obie historie zdarzyly sie gdy uczniowie byli starsi , szkola srednia . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez robcia Czas edycji: 2021-10-30 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie troll wymyślił sobie historyjkę do opowiedzenia a teraz to w sumie nie ma problemu i przyszedł się wykłócać 1 linijkowcami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Bardzo specyficzni jesteście. Może mam podać konta na portalach społecznościowych moje i jego, żebyście uwierzyli? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Miłość dojrzałej baby po studiach i piętnastolatka, nie rozśmieszaj ludzi. Definicja definicją, ale to jest bardzo niepokojące. Idź się leczyć. W ogóle, żeby nazywać to "miłością" to trzeba być mocno zaburzonym.
Jakby wąsaty nauczyciel w-fu zaczął całować 16-latkę, to byłby tak samo obrzydliwy jak twoje zachowanie. Dyscyplinarka to za mało. Tu nie chodzi o to, że coś poczułaś do ucznia, tylko że ten uczeń jest dzieckiem, a ty uważasz, że wszystko jest w najlepszym porządku, tylko to głupie społeczeństwo by cię chciało karać za miłość. Już do całowania się zabierasz, pewnie na terenie szkoły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moze kojarzysz ,ze kiedys technika byla 5 letnie ? Uczniowie o ktorych mowie mieli skonczone 18 lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o tym piszę powyżej, wolałbym żeby nigdy nic takiego nie było, niż gdyby najpierw powstało między nami piękne uczucie, a później skończyło się, nie było czymś na zawsze tylko chwilowym... tego na pewno nie chciałbym wcale, wtedy wolałbym żeby relacja wcale się nie zaczynała. Edytowane przez aspergerWsieci Czas edycji: 2021-10-30 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;88972129]Lol, jeśli to prawda, to jesteś mega głupia. Autentycznie. Nie wiem, jaka jest między wami różnica wieku, ale on ma 16 lat... Możesz chłopakowi zryć psychikę na zawsze. On jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego, co robi tak do końca, bo to jeszcze dzieciak. Ty doskonale wiesz. Gdybym była jego matką, postarałabym się żebyś straciła pracę i żeby dowiedziały się o tym media. Prezentujesz żenujace, niskie, nieodpowiedzialne zachowanie głupiej baby - i piszę to jako nauczycielka.[/QUOTE]
W punkt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88972604] Już do całowania się zabierasz, pewnie na terenie szkoły. [/QUOTE]
Tak, tak chodzimy razem za rękę na terenie szkoły i wszyscy wiedzą o naszej relacji. Nie dopowiadaj sobie. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- W świetle prawa niczego to nie zmienia, wiek zgody wynosi 15 lat. Problemem jest tylko to, że to mój uczeń. [QUOTE=robcia;88972699]I moze kojarzysz ,ze kiedys technika byla 5 letnie ? Uczniowie o ktorych mowie mieli skonczone 18 lat.[/URL] Przecież obecnie technikum również trwa 5 lat. To bez znaczenia, że mieli skończone 18 lat, skoro również byli uczniami. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nauczyciel to etyka pracy m.in. taka, że uczeń jest pod ochroną, absolutnie niedopuszczalne są jakieś romantyczne, czy seksualne awanse względem niego. Nie, problemem nie jest "tylko" to, że to Twój uczeń. Problemem jest to, że absolutnie nie nadajesz się na nauczyciela. Jesteś patologią tego zawodu. Mam nadzieję, że to troll.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
E tam, zwykły trolling, w dodatku słaby. Sytuacja chłopaczka zakochanego z nauczycielce, ale od drugiej strony. Nawet detale się zgadzają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Jeśli to nie troll, to właściwie niezależnie od tego co się stanie z tą relacją, rozwiązanie jest tylko jedno: zmień pracę. Najlepiej faktycznie na jakieś korpo czy cokolwiek innego nie związanego z nauczaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
[QUOTE=Leinaya;88972740]Tak, tak chodzimy razem za rękę na terenie szkoły i wszyscy wiedzą o naszej relacji. Nie dopowiadaj sobie.
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- W świetle prawa niczego to nie zmienia, wiek zgody wynosi 15 lat. Problemem jest tylko to, że to mój uczeń. Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
mad lad
|
Nie pleć niepotwierdzonych, niedających się obiektywnie zmierzyć i seksistowskich głupot.
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Przecież ona nie jest jego nauczycielka w szkole na co dzień, a daje mu tylko korepetycje. Jeżeli jest między nimi uczucie to śmiało. Pytanie czy ten chłopiec jest powazny czy jeszcze typowe dziecko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A moze chlopak zostanie prezydentem. Jak Macron. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Jestem w stanie uwierzyć w jakąś silniejszą sympatię, czy nawet zauroczenie z nastolatkiem, ale dorosła kobieta umie rozpoznać moment w którym ta fascynacja powstaje, uciąć ją w zarodku, a na pewno nie nazywa tego miłością i nie snuje fantazji o wspólnej przyszłości...
Więc jeśli autorko nie trollujesz, to wybierz się do psychologa czym prędzej, bo masz problem, i to poważny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;88973518]Z jednym postem.
A moze chlopak zostanie prezydentem. Jak Macron.[/QUOTE] No kiedyś ten pierwszy post trzeba napisać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.