Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 13. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-11-17, 22:33   #4321
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 13.

Cytat:
Napisane przez Daisy0514 Pokaż wiadomość
Leany jeszcze raz powtórzę troszcz się o własne zdrowie, a antyszczepow zostaw w spokoju i nie prognozuj kiedy i na co umrą, bo sorry, ale takiej mocy nie posiadasz.
Gdzie widzisz w mojej wypowiedzi prognozowanie? To jest fakt, że zaniedbanie profilaktyki ma negatywne skutki dla zdrowia.

Cytat:
Jeden dr też sobie w necie szyderowal z niezaszczepionych, żartował z autyzmu, a szczepionka jakoś mu długiego życia nie zapewniła. Zmarł na zawał krótko po szczepieniu. Takich było więcej. Zaszczepił się jednen z drugim, ok,rozumiem taka była jego decyzja. Ale po co kpic z kogoś kto wybrał inaczej?
Też jestem ciekawa kto taki? Poza tym zawał jest skutkiem ubocznym szczepionki? Znasz takie pojęcie jak koincydencja?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Wygoogluj sobie. Zmarł na serce być może nie miało to związku z podanym szczepieniem. Ale faktem jest, że medialnie kpil z osób, które nie chcą się zaszczepić, na fejsie wklejał filmiki.
Ty tutaj chcesz nas przekonać, że zmarł od szczepienia, więc sama wygoogluj coś co to wiarygodnie potwierdza. Chyba, że sugerujesz, że zmarł od kpienia kogoś w Internecie

Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
Czas edycji: 2021-11-17 o 22:36
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-17, 22:33   #4322
72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad
Konto usunięte

Chyba sobie trochę przeczysz, wcześniej pisałaś, że jak amantadyna była podawana w zaawansowanej fazie choroby to nie miała prawa pomóc.

Cytat:
Badania nie potwierdziły skuteczności amantadyny, bo podawana była ludziom w zaawansowanej fazie choroby i wtedy nie miała prawa pomóc. Takie badania nie miały sensu.Nie rozumiesz tego?
Podaj jakieś badania gdzie była podawana we wcześniej fazie choroby i nie przyniosła rezultatu.

A później piszesz że amantadynę można brać jak będzie widać że człowiek sobie ciężko radzi z chorobą (to dla mnie już zaawansowana faza choroby jak widać, że organizm sobie nie radzi)

Cytat:
Tak, bo szczepionkę biorę na wyrost nawet nie wiem czy się zaraże,a w razie zarażenia jaki będzie przebieg choroby.
A lek jest podawany wtedy gdy człowiek jest już chory o widać że ciężko sobie radzi z wirusem. I wtedy faktycznie można mówić, że korzyści podania leku przewyższają ryzyko.
72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-17, 22:47   #4323
Daisy0514
Raczkowanie

Nie pisałam,że zmarł na skutek szczepionki. Chociaż tego nie można wykluczyć. Ale o tym że perfidnie kpil z ludzi, którzy mają jakieś wątpliwości co do szczepienia. Czasami wystarczy trochę pokory.
Nazwisko można wygooglowac. I jeszcze taki muzyk był młody. Też kpil na fejsie. Zmarł nagle.
Przecież chyba jest różnica między pierwszą fazą choroby gdzie są już objawy i pozytywny wynik, a ciężkim stanem gdzie człowiek trafia do szpitala pod tlen lub respirator.
Przytaczałam tu wywiad z jedną p. Doktor, która dość jasno, prosto i zrozumiale to wytłumaczyła.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Przecież nikt nie będzie brał amantadyny z powodu kataru. Ale jak ma już kaszel wysoką gorączkę i pozytywny test to na co czekać? Przychodnie zazwyczaj telefonicznie oferowały paracetamol, a jak mijały dni i stan był bardzo ciężki to na amantadyne było za późno.
Daisy0514 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-17, 22:52   #4324
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo
https://www.google.com/amp/s/www.mon...a.html%3famp=1

https://www.google.com/amp/s/www.ban...ognozy-8160658

https://www.google.com/amp/s/wydarze...-t,nId,5648892

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Miss każda ulotka zawiera dużo skutków ubocznych .
Kiedyś przeczytałam ulotkę Apapu i zrezygnowałam z tabletki.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Ingrid to jest takie odbijanie piłeczki.
Ktoś napisał, że amantadyna jest nieskuteczna więc wyjaśniałam dlaczego i poprosiłam o podanie badań.
więc najwidoczniej nie była Ci tak ta tabletka potrzebna. Mnie jak boli głowa to mam w upie skutki uboczne tabletki, bez tabletki bym nie przeżyła tego bólu.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2021-11-17, 22:57   #4325
emiliais
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88999721]Wątpię, zeby ktoś celowo i świadomie spowodował wypadek. Nieszczepienie jest celowym i świadomym działaniem. Porównanie do doopy

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]
Znaczne przekroczenie prędkości jest też celowym i świadomym działaniem. Wypadek jest skutkiem ubocznym który może, lecz nie musi wystąpić. Tak samo osoba niezaszczepiona może, lecz nie musi zachorować na covid.

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
taka, mała, acz istotna różnica - ofiary (czy tam sprawcy) wypadków nie powodują ogólnoświatowego paraliżu, lockdownów, nie zatykają szpitali, tak, że odwołuje się planowane przyjęcia i nie zarażają postronnych
Jak trzeba składać takiego delikwenta po wypadku, to blokuje niepotrzebnie lekarzy. Mogą być postronne ofiary takiego człowieka. Lockdown itp. działania to już decyzja rządu i właśnie o to tu chodzi, że przez covid robią lockdown, a jak na drogach jest dużo wypadków i zgonów, to nikt nie zarządza lockdownu dróg i nie każe wszystkim powtórzyć kursu prawa jazdy. I ta hipokryzja mnie razi.
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-17, 23:05   #4326
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emiliais Pokaż wiadomość
Znaczne przekroczenie prędkości jest też celowym i świadomym działaniem. Wypadek jest skutkiem ubocznym który może, lecz nie musi wystąpić. Tak samo osoba niezaszczepiona może, lecz nie musi zachorować na covid.

Jak trzeba składać takiego delikwenta po wypadku, to blokuje niepotrzebnie lekarzy. Mogą być postronne ofiary takiego człowieka. Lockdown itp. działania to już decyzja rządu i właśnie o to tu chodzi, że przez covid robią lockdown, a jak na drogach jest dużo wypadków i zgonów, to nikt nie zarządza lockdownu dróg i nie każe wszystkim powtórzyć kursu prawa jazdy. I ta hipokryzja mnie razi.
Podaj kiedy wypadku drogowe paraliżowały ochronę zdrowia
Nastepny belkoczacy antyszczep 🥱🥱🥱

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-17, 23:06   #4327
Elliott_2020
Raczkowanie

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89000034]
Też jestem ciekawa kto taki? Poza tym zawał jest skutkiem ubocznym szczepionki? Znasz takie pojęcie jak koincydencja?[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

Zawał może nie, ale już zapalenie mięśnia sercowego i osierdzia zostało dodane do ChPL szczepionki Comirnaty. Rzadko bo rzadko, ale występuje.

"Po podaniu szczepionki Comirnaty bardzo rzadko obserwowano przypadki zapalenia mięśnia
sercowego i zapalenia osierdzia. Przypadki te występowały głównie w ciągu 14 dni po szczepieniu,
częściej po drugim szczepieniu i częściej u młodszych mężczyzn. Dostępne dane wskazują, że
przebieg zapalenia mięśnia sercowego i zapalenia osierdzia po szczepieniu nie różni się od zwykłego
przebiegu zapalenia mięśnia sercowego lub zapalenia osierdzia.
Pracownicy opieki zdrowotnej powinni zwracać uwagę na objawy przedmiotowe i podmiotowe
zapalenia mięśnia sercowego oraz zapalenia osierdzia. Osoby zaszczepione należy poinstruować, aby
niezwłocznie zwróciły się o pomoc medyczną w przypadku wystąpienia objawów wskazujących na
zapalenie mięśnia sercowego lub zapalenie osierdzia, takich jak (ostry i utrzymujący się) ból w klatce
piersiowej, duszność lub kołatanie serca po szczepieniu".
Elliott_2020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-17, 23:27   #4328
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elliott_2020 Pokaż wiadomość
Zawał może nie, ale już zapalenie mięśnia sercowego i osierdzia zostało dodane do ChPL szczepionki Comirnaty. Rzadko bo rzadko, ale występuje.

"Po podaniu szczepionki Comirnaty bardzo rzadko obserwowano przypadki zapalenia mięśnia
sercowego i zapalenia osierdzia. Przypadki te występowały głównie w ciągu 14 dni po szczepieniu,
częściej po drugim szczepieniu i częściej u młodszych mężczyzn. Dostępne dane wskazują, że
przebieg zapalenia mięśnia sercowego i zapalenia osierdzia po szczepieniu nie różni się od zwykłego
przebiegu zapalenia mięśnia sercowego lub zapalenia osierdzia.
Pracownicy opieki zdrowotnej powinni zwracać uwagę na objawy przedmiotowe i podmiotowe
zapalenia mięśnia sercowego oraz zapalenia osierdzia. Osoby zaszczepione należy poinstruować, aby
niezwłocznie zwróciły się o pomoc medyczną w przypadku wystąpienia objawów wskazujących na
zapalenie mięśnia sercowego lub zapalenie osierdzia, takich jak (ostry i utrzymujący się) ból w klatce
piersiowej, duszność lub kołatanie serca po szczepieniu".
KAŻDY lek powoduje (sporadycznie) skutki uboczne. A jakoś wszyscy je stosują, niektórzy nawe nadużywają.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-17, 23:51   #4329
Elliott_2020
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
KAŻDY lek powoduje (sporadycznie) skutki uboczne. A jakoś wszyscy je stosują, niektórzy nawe nadużywają.

Tak, ale szczepionki jednak od leków różnią się tym, że są podawane licznym zdrowym grupom w danej populacji (te przeciw Covid to już w ogóle jak leci wszystkim, oprócz dzieci) więc z zasady wymagania co do ich bezpieczeństwa są zaostrzone, a III faza badań, w której ocenia się między innymi bezpieczeństwo trwa od 2-4 lat. Po takim okresie badania o bezpieczeństwie (lub jego braku) można się dowiedzieć się już całkiem sporo. Tymczasem szczepionki przeciw Covid ile trwały, jesteśmy 2 lata po rozpoczęcia pandemii a szczepionki dostępne są już od 11 miesięcy. Aż boję się googlać, żeby sprawdzić ile trwała III faza. Więc sorry, ale używanie tutaj takiego argumentu, że "każdy lek ma skutki uboczne" jest trochę nieadekwatne.

Edytowane przez Elliott_2020
Czas edycji: 2021-11-18 o 00:09
Stary 2021-11-18, 05:07   #4330
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89000096]Podaj kiedy wypadku drogowe paraliżowały ochronę zdrowia
Nastepny belkoczacy antyszczep 🥱🥱🥱

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]

Proszę, by panować nad językiem.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-18, 06:26   #4331
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Tak, ale szczepionki jednak od leków różnią się tym, że są podawane licznym zdrowym grupom w danej populacji (te przeciw Covid to już w ogóle jak leci wszystkim, oprócz dzieci) więc z zasady wymagania co do ich bezpieczeństwa są zaostrzone, a III faza badań, w której ocenia się między innymi bezpieczeństwo trwa od 2-4 lat. Po takim okresie badania o bezpieczeństwie (lub jego braku) można się dowiedzieć się już całkiem sporo. Tymczasem szczepionki przeciw Covid ile trwały, jesteśmy 2 lata po rozpoczęcia pandemii a szczepionki dostępne są już od 11 miesięcy. Aż boję się googlać, żeby sprawdzić ile trwała III faza. Więc sorry, ale używanie tutaj takiego argumentu, że "każdy lek ma skutki uboczne" jest trochę nieadekwatne.

Zawsze sprawdzasz wszystkie leki i szczepionki pod kątem tego ile trwała III faza badań? Szczerze w to wątpię. Zresztą skoro boisz się googlać to nic dziwnego, że nie masz pojęcia o czym piszesz.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-18, 07:50   #4332
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Tak, bo szczepionkę biorę na wyrost nawet nie wiem czy się zaraże,a w razie zarażenia jaki będzie przebieg choroby.
A lek jest podawany wtedy gdy człowiek jest już chory o widać że ciężko sobie radzi z wirusem. I wtedy faktycznie można mówić, że korzyści podania leku przewyższają ryzyko.

pisałaś również że wolałabyś amantadynę od paxlovidu
co znowu z paxlovidem jest nie tak?

no i amantadyna nic Ci nie pomoże jak będziesz sobie ciężko radzić z wirusem. sama to wcześniej napisałaś.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-18, 08:20   #4333
Daisy0514
Raczkowanie

Napisałam, że nie pomaga jak jest już ciężki stan. Odsyłam do linku z wywiadem z panią dr, który tu wcześniej podałam. On bardzo wyjaśnia co się działo w służbie zdrowia dlaczego tyle ludzi zmarło niepotrzebnie. Przeczytaj spokojnie ze zrozumieniem, bez emocji .
Sorry, ale nie chce mi się w kółko pisać tego samego,bo mam ciekawsze rzeczy do robienia.
Miłego dnia
Stary 2021-11-18, 08:33   #4334
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisałam, że nie pomaga jak jest już ciężki stan. Odsyłam do linku z wywiadem z panią dr, który tu wcześniej podałam. On bardzo wyjaśnia co się działo w służbie zdrowia dlaczego tyle ludzi zmarło niepotrzebnie. Przeczytaj spokojnie ze zrozumieniem, bez emocji .
Sorry, ale nie chce mi się w kółko pisać tego samego,bo mam ciekawsze rzeczy do robienia.
Miłego dnia
to co miało znaczyć to:
Cytat:

amantadyna NIE powinna być podawana gdy człowiek ciężko radzi sobie z wirusem. wtedy nie ma żadnych korzyści, które przeważałyby ryzyko

może Ty się na spokojnie, bez emocji, zastanów co piszesz przeczysz sama sobie i zapętlasz się coraz bardziej
Stary 2021-11-18, 09:08   #4335
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

historie o tym, jak to ludzie umierają po 'szczypawkach"

https://wiadomosci.wp.pl/wiecie-ze-z...9501275655072a

fragment:
"- To bzdura. Zaszczepiliśmy 10 tys. osób w okolicy. Młodych, rodziców, dziadków. Wszyscy żyją. Najgroźniejsze, co się wydarzyło, to omdlenie na widok igły - mówi WP Beata Motyka, koordynatorka z punktu szczepień w Jarosławiu. To największa placówka w pobliżu wspomnianych wsi."

a oto źrodło tej cenzurowanej przez media wiedzy :
"Skąd wie? Ojciec znajomego napisał na grupie facebookowej, że w ich rodzinnej miejscowości zmarły 4 osoby na 350 mieszkańców.
(...) To opowiedział mi znajomy aktor, pochodzi stamtąd - wyjaśnia i podaje numer jego telefonu.
Aktor to znana twarz z filmów sensacyjnych. Jest przejęty: - Tak, informacja jest pewna. Zmarł jeden starszy pan i cała rodzina w drugiej wsi. Trzeba to opisać."

i tak to się kręci...

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Nie pisałam,że zmarł na skutek szczepionki. Chociaż tego nie można wykluczyć. Ale o tym że perfidnie kpil z ludzi, którzy mają jakieś wątpliwości co do szczepienia. Czasami wystarczy trochę pokory.
Nazwisko można wygooglowac. I jeszcze taki muzyk był młody. Też kpil na fejsie. Zmarł nagle. .
o tym lekarzu pisalas?
"Doktor Witold Rogiewicz, ginekolog, który pod koniec stycznia przyjął drugą dawkę szczepionki przeciw Covid-19, zmarł 15 lutego. Informację o jego „nagłej” śmierci wykorzystało środowisko antyszczepionkowe do rozsiewania fałszywych informacji, jakoby śmierć doktora miała coś wspólnego ze szczepieniem. "

„Jego śmierć nie ma nic wspólnego ze szczepionką na Covid-19” - mówi córka zmarłego lekarza w rozmowie z Newsweekiem.

https://www.newsweek.pl/wiedza/zdrow...nki-na/h87wckv
https://fakehunter.pap.pl/raport/065...f-b584691110ca

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Aż boję się googlać, żeby sprawdzić ile trwała III faza. .
no to się rzuca w oczy, że razem z Daisy sie boicie uzywać wyszukiwarki internetowej...

wiadomo- grupy fejsbukowe są najbardziej wiarygodnym źrodłem wszelkiej wiedzy
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-18, 09:12   #4336
robcia
Zakorzenienie

Nawiasem mowiac 5 mln kary grozi Bodnarowi za leczenie w trakcie lockdownu niezgodnie z zaleceniami izby lekarskiej min amantadyną.
Lekarz przyjmowal pacjentow normalnie ,nie przez teleporady i pomógl wielu osobom. Twierdzil ,ze covid mozna leczyc z powodzeniem.
Nie jest przeciwnikiem szczepień ale ma inne spojrzenie na temat.
Jak to nie jest zamordyzm to ja nie wiem ...

robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-18, 09:25   #4337
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Nawiasem mowiac 5 mln kary grozi Bodnarowi za leczenie w trakcie lockdownu niezgodnie z zaleceniami izby lekarskiej min amantadyną.
Lekarz przyjmowal pacjentow normalnie ,nie przez teleporady i pomógl wielu osobom. Twierdzil ,ze covid mozna leczyc z powodzeniem.
no trochę nie jest... teraz wszystko jest cacy, bo nikt z tego pacjentów nie umarł i nikt nie doznał ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. a gdyby jednak stało się inaczej? też byśmy przyklaskiwali? no co prawda złamał zalecenia, ktoś umarł, ale on chciał dobrze...

jest 'bohaterem' bo przypadkiem wyszło dobrze. gdyby wyszło źle, to wszyscy by go teraz linczowali, że sobie testował na ludziach.

nie dziwię się, że izba lekarska nie chce nagradzać za łamanie wytycznych. tym razem się udało. ale nie można tego pochwalić, bo to by było jak ciche pozwolenie na testowanie sobie na ludziach. jak wyjdzie - ok, super gratulacje. jak nie wyjdzie - do więzienia z nim, bo złamał wytyczne i ktoś ucierpiał

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2021-11-18 o 09:29
Stary 2021-11-18, 09:36   #4338
Daisy0514
Raczkowanie

Ale wysłać na tamten świat poprzez brak leczenia to można było bez mrugnięcia okiem i nikt konsekwencji za to żadnych nie poniesie. Wielu mądrych odważnych lekarzy o tym mówi. I są wśród nich także zwolennicy szczepien np dr Kuna.
Stary 2021-11-18, 09:37   #4339
Elliott_2020
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Zawsze sprawdzasz wszystkie leki i szczepionki pod kątem tego ile trwała III faza badań? Szczerze w to wątpię. Zresztą skoro boisz się googlać to nic dziwnego, że nie masz pojęcia o czym piszesz.

Postaraj się o jakiś bardziej merytoryczny argument.
Stary 2021-11-18, 09:38   #4340
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
no trochę nie jest... teraz wszystko jest cacy, bo nikt z tego pacjentów nie umarł i nikt nie doznał ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. a gdyby jednak stało się inaczej? też byśmy przyklaskiwali? no co prawda złamał zalecenia, ktoś umarł, ale on chciał dobrze...

jest 'bohaterem' bo przypadkiem wyszło dobrze. gdyby wyszło źle, to wszyscy by go teraz linczowali, że sobie testował na ludziach.

nie dziwię się, że izba lekarska nie chce nagradzać za łamanie wytycznych. tym razem się udało. ale nie można tego pochwalić, bo to by było jak ciche pozwolenie na testowanie sobie na ludziach. jak wyjdzie - ok, super gratulacje. jak nie wyjdzie - do więzienia z nim, bo złamał wytyczne i ktoś ucierpiał
Przede wszystkim nie zostawial pacjentow samym sobie. My bardzo zawiedlismy sie na lekarzu rodzinnym. Skierowal na test i tyle. Umyl rece jakby test leczyl. Leczenie zaczyna sie gdy stan jest ciezki i trzeba po karetke dzwonic? Jsk sobie pomoc i co stosowac szukalismy w necie. Po dwoch tyg goraczki w okolicy 40 stopni i awanturze maz dostal antybiotyk . Po dwoch dniach poprawa. Po wszystkim zrobil rtg i byly slady po zapaleniu.

Wiec uwazam ,ze to ,ze ktos nie odsylal ludzi z kwitkiem nie jest powodem do karania. Co do amantadyny ,on twierdzi ,ze podawal we wczesnym stadium covida i mial bardzo dobre efekty.
Czy komus nie zaszkodzil ? No wlasnie tutaj do konca nic nie jest pewne . Byly jakies skargi na niego.
Jednak bywa ,ze postepowanie przeciw lekarzowi ciągnie sie latami i unika kary a tutaj reakcja raczej szybka

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2021-11-18 o 09:40
Stary 2021-11-18, 09:44   #4341
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Ale wysłać na tamten świat poprzez brak leczenia to można było bez mrugnięcia okiem i nikt konsekwencji za to żadnych nie poniesie. Wielu mądrych odważnych lekarzy o tym mówi. I są wśród nich także zwolennicy szczepien np dr Kuna.
to nadal nie zmienia faktu, że izba lekarska nie może pozwolić na samowolkę, wiec nie ma się co dziwić, że mu karę nałożyli

jak sobie jakiś "odważny" lekarz wymyśli, że będzie covid leczył, nie wiem.. oxycodonem to tez niech sobie leczy? albo wlewami z witaminy C? albo mefedronem? gdzie jest ta granica samowolki, która będzie nieakceptowalna?
Stary 2021-11-18, 09:49   #4342
Ingrid80
BAN stały

Cytat:

Ilu pacjentów wyleczył ta amantadyna?

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-18, 09:52   #4343
BAN stały

Cytat:
Wiec uwazam ,ze to ,ze ktos nie odsylal ludzi z kwitkiem nie jest powodem do karania. Co do amantadyny ,on twierdzi ,ze podawal we wczesnym stadium covida i mial bardzo dobre efekty.
Czy komus nie zaszkodzil ? No wlasnie tutaj do konca nic nie jest pewne . Byly jakies skargi na niego.
Jednak bywa ,ze postepowanie przeciw lekarzowi ciągnie sie latami i unika kary a tutaj reakcja raczej szybka
Może dlatego, ze przy okazji robił z siebie gwiazdę w telewizji. Tak na prawdę to nie wiadomo ile ludzi za jego gorącymi namowami leczyło się amantadyną na własną rękę i z jakimi skutkami. Zresztą widać nawet tutaj jak bardzo się niektórzy zafiksowali na ten lek. Tak bardzo, że będę odmawiać szczepienia czy leczenia innymi preparatami, które w przeciwieństwie do amantadyny mają potwierdzoną skuteczność w zapobieganiu/leczeniu COVID.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-18, 09:52   #4344
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ilu pacjentów wyleczył ta amantadyna?

https://www.rp.pl/swiat/art204161-dr...czy-amantadyna
Twierdzi ,ze przyjal okolo 3 tys osob ,z czego nie udalo mu sie pomoc tylko garstce ,ktora zglosila sie zbyt późno. Ale to tylko jego slowa .

Stary 2021-11-18, 09:53   #4345
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Przede wszystkim nie zostawial pacjentow samym sobie. My bardzo zawiedlismy sie na lekarzu rodzinnym. Skierowal na test i tyle. Umyl rece jakby test leczyl. Leczenie zaczyna sie gdy stan jest ciezki i trzeba po karetke dzwonic? Jsk sobie pomoc i co stosowac szukalismy w necie. Po dwoch tyg goraczki w okolicy 40 stopni i awanturze maz dostal antybiotyk . Po dwoch dniach poprawa. Po wszystkim zrobil rtg i byly slady po zapaleniu.

ja wcale nie twierdzę, że olewanie przez lekarzy było dobre. nie było. zdecydowanie.
ale po prostu nie ma się co dziwić, że Bodnarowi wlepili karę.

złamał zalecenia, to izba musiała zareagować. tym bardziej, że z tego zrobiła się wielka sprawa... rozeszło się, że gość leczy amantadyną i nagle zrobił się szał. przecież jak to wyszło to ludzie masowo wykupywali ten lek na lewe recepty, albo na czarnym rynku, z ukrainy. w mojej rodzinie nawet co niektórzy sobie wielkie zapasy porobili bardzo głośno o tym było w internetach

a nie zapominajmy, że to silny lek na receptę, nie można sobie go ot tak przyjmować samemu. a Ci co sobie zapasy porobili raczej nie będą tego konsultować z lekarzem. tak jak ktoś pisał wcześniej, amantadyna nie jest metabolizowana przez organizm ludzki. wystarczy, że ktoś będzie miał słabe nerki (o czym nawet nie musi wiedzieć) i można sobie poważną krzywdę zrobić biorąc to bez nadzoru lekarza

musiała być ostra reakcja ze strony izby, bo to zbyt medialna sprawa, żeby ją zamieść pod dywan

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2021-11-18 o 09:55
Stary 2021-11-18, 09:56   #4346
BAN stały

Cytat:
Twierdzi ,ze przyjal okolo 3 tys osob ,z czego nie udalo mu sie pomoc tylko garstce ,ktora zglosila sie zbyt późno. Ale to tylko jego slowa .

Ale rozumiesz, że jak nie było grupy kontrolnej to nie wiadomo czy pomógł, bo podawał amantadynę, czy po prostu organizm tych ludzi sam zaczął walczyć z chorobą? Uratowałem 3 tyś. osób to wnioski mocno na wyrost. Bo później w badaniach nie wykazano istotnych różnic statystycznych pomiędzy grupami, które dostawały placebo, a tymi co dostawały amantadynę.
Stary 2021-11-18, 09:57   #4347
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja wcale nie twierdzę, że olewanie przez lekarzy było dobre. nie było. zdecydowanie. ale po prostu nie ma się co dziwić, że Bodnarowi wlepili karę.

złamał zalecenia, to izba musiała zareagować. tym bardziej, że z tego zrobiła się wielka sprawa... rozeszło się, że gość leczy amantadyną i nagle zrobił się szał. przecież jak to wyszło to ludzie masowo wykupywali ten lek na lewe recepty, albo na czarnym rynku, z ukrainy. w mojej rodzinie nawet co niektórzy sobie wielkie zapasy porobili bardzo głośno o tym było w internetach

a nie zapominajmy, że to silny lek na receptę, nie można sobie go ot tak przyjmować samemu. a Ci co sobie zapasy porobili raczej nie będą tego konsultować z lekarzem. tak jak ktoś pisał wcześniej, amantadyna nie jest metabolizowana przez organizm ludzki. wystarczy, że ktoś będzie miał słabe nerki (o czym nawet nie musi wiedzieć) i można sobie poważną krzywdę zrobić biorąc to bez nadzoru lekarza

musiała być ostra reakcja ze strony izby, bo to zbyt medialna sprawa, żeby ją zamieść pod dywan
Wedlug mnie ,lekarz leczy wedlug znanych sobie metod ,ktore sa w stanie pomoc pacjentowi. Malo tego , pomaga wszystkimi znanymi mu środkami. Mam nadzieje ze finalnie nie dostanie kary.To nie jest pierwszy lepszy konował tylko doswiadczony lekarz.
I teraz bronicie lekarzy ze szpitala w Pszczynie ...kobieta zmarla. Oni sa ok bo to wina systemu , Bodnar nie jest ok bo tak wymaga system .

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2021-11-18 o 09:58
Stary 2021-11-18, 09:57   #4348
Mimiko
BAN stały

Cytat:

Nie jestem przeciwnikiem szczepień, ale....

Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-18, 10:00   #4349
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:

to słowa bardzo na wyrost. nie wiadomo czy amantadyna im pomogła czy po prostu organizm sobie poradzić niezależnie od amantadyny.

w kwietniu 2020 państwo wyłożyło pieniądze na grant na badanie amantadyny pod kątem leczenia covida. minęło półtora roku i nie widziałam aby opublikowano jakieś wyniki. to zastanawiające, biorąc pod uwagę, że ponoć ta amantadyna tak wiele osób wyleczyła.
Stary 2021-11-18, 10:01   #4350
BAN stały

Cytat:
I teraz bronicie lekarzy ze szpitala w Pszczynie ...kobieta zmarla. Oni sa ok bo to wina systemu , Bodnar nie jest ok bo tak wymaga system .

A co ma piernik do wiatraka? Z tego co wiem to w sprawie tej kobiety w Pszczynie też jest wszczęte śledztwo. Też szybko co? Jeżeli lekarz nie dopełnił obowiązków, postąpił niezgodnie z etyką lekarską to ja uważam, że powinien być pociągnięty do odpowiedzialności.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości