![]() |
#2581 | |
Inez
|
Dot.: Zakupy na Vinted
Cytat:
W dodatku w sieciówkach często jest to samo, kilka trendów kompletnie oklepanych w danym sezonie. Nie zawsze mi się podobają. Miałam tak raz na sylwestra. Potrzebowałam sukienki. W sieciówkach albo taki typowy sylwester, czyli brokat i cekiny albo jakiś dziwny motyw, którego nie chciałam. Na vinted znalazłam za śmieszne pieniądze kieckę z Zary z jakiś starych kolekcji, jest cudowna. A i apropo cen, ostatnio kupiłam dwie pary czarnych rurek z wysokim stanem, praktycznie jak nowe - 15 i 20 zł. Wątpię że wyprzedaże są aż tak super. A no i z tą nowością w sieciówce to też tak różnie. Na wyprzedaży jest chlew, ciuchy leżą na podłodze, masa ludzi je mierzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Da się kupić na wyprzedaży w sieciówce jeansy za 15-20zl, sama teraz kupiłam w H&M za 19,90 ze 139,- fajnej jakości - rabat Cyber Monday plus osobiste kody. W Sinsay są regularnie na %%% po 20zl, tylko jakby nie o to chodzi, bo właśnie jest to kolejna szmata, której mogło by nie być. U mnie zakup spodni i butów to koszmar, ale bluzki bardzo chętnie biorę z VTD, kurtki też. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokladnie. Nie raz widzialam jako nowe swetry zabrudzone fluidem czy z innymi plamami. Na vinted cos takiego nie wchodzi nawet na" stan dobry" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Jedna dziewczyna wyśle Ci zbliżenie na odprysk 1mm na suwaku, a druga zaszyje dziurę 3cm na okrętkę i liczy, że nie zauważysz.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2021-12-06 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Ja dotąd sprzedałam tylko dwie rzeczy, pozostałe (mimo wielu obserwujących) nadal wiszą. Wystawione są jak dla mnie już za i tak słabą cenę, niżej nie zamierzam schodzić, bo są to rzeczy ubrane 2-3 razy i w naprawdę bardzo dobrym stanie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2587 |
Inez
|
Ja chyba znowu muszę się zebrać i wystawić od nowa... Nic nie idzie, a trochę już przeszkadza mi ta torba gratów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
Jak to jest z zakupem zestawów od jednego sprzedawcy? Utworzyłam zestaw, zostało wysłane zapytanie do sprzedającej i mam czekać na potwierdzenie. Ale jak długo ona ma czas na odpowiedź? Czy jak się zgodzi, to ja jestem już zobligowana do zakupu, czy wtedy mogę jeszcze odmówić?
Zależy mi na czasie, więc jakbym miała długo czekać, to kupiłabym u kogoś innego, ale jak ona mi potwierdzi po prau dniach i będę musiała zapłacić, to nie chce 2x tego samego kupować. Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Fenenna Czas edycji: 2021-12-07 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
BAN stały
|
Kupiłam plaszcz z Mohito nowy z metką ale zalatuje mi stęchlizną
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moje szczęście odkryłam Mango i od lat tam kupuje , bo trafia w mój gust i rozmiar . Na wyprzedaży Mango i Mango Outlet bardzo dużo ubrań dostaje całkowicie nowych nie mierzonych przez nikogo , bo to od razu widać po zapakowaniu w worki zafoliowane , wszystko papierkami poprzekładane , tego się nie da drugi raz tak samo poskładać i zapakować . Płaszcze , żakiety , spodnie , sukienki na wieszakach przychodzą . Warto kupować te rzeczy , które były drogie przed wyprzedażą , bo to z góry wiadomo że będzie lepsza jakość , a nie kolejna szmata do kolekcji . I najważniejszy jest dla mnie bezproblemowy i długi czas na zwrot . Nie mam nic przeciwko kupowaniu używanych ubrań , sama wiele razy kupowałam takie , przeraża mnie tylko to , że na Vintet , tyle jest nieuczciwych sprzedawców , że bałabym się tu coś kupować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię tutaj o mango outlet online oczywiscie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem bardzo aktywna, ale kilkanaście transakcji za mną i zero problemów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zadomowienie
|
Statystycznie u mnie jest tak, że po około 6o transakcjach natknęłam się na 1 nieuczciwą sprzedającą i 1 nieuczciwą kupującą.
Mnie najbardziej wadzi cisza w eterze. Kiedy jest milion pytań do, człowiek robi foty, odpisuje a tu nagle cisza. Czy tak trudno napisać ok dzięki jednak nie pasuje ...?
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jakby mi się raz zdarzyło oszustwo, to na tę ilość sprzedanych i kupionych rzeczy w ciągu ostatnich kilku lat jest to nic. Za to raz zdarzyło mi sie oszustwo ze strony od lat istniejącego, legalnego sklepu internetowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
kupujesz na polskim Vintet , czy w Niemczech jest jakiś inny odpowiednich polskiego VIntet ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Lady in red.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Inez
|
Cytat:
Teraz pierwszy raz zamówiłam buty. Niby nowe, na zdjęciach mają metki. Ciekawe co to przyjdzie. Jeśli serio nigdy nie były noszone to mam fajne buty za połowę ceny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Po Waszych odpowiedziach widać, że jednak zdecydowana większość osób chce i korzysta z tej strony tak, jak było w zamyśle - żeby powymieniac się rzeczami, dać im nowe życie, przygarnąć coś po kimś, co nam się podoba. A raczej nie po to, żeby dorobić się paru złotych na oszukanych transakcjach. Cieszy mnie to
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
U mnie też zawsze wszystko ok, poza jedną transakcją gdzie Vintedzianka nie wysłała mi rzeczy, pojęcia nie mam czemu, ale nie byłam pierwszą osobą, jak wynikało z komentarzy, miała pół wysłanych, a pół nie
![]()
#2606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2607 |
Śnięta Mucha
|
Kupiłam sobie koszulki do domowego dresu w swojej kolorystyce, która w sklepach bywa tylko okazjonalnie. Nie cierpię, bo to były dosłownie t-shirty po 5zł, ale o ile jeden owszem, nie pasuje, to jest w stanie idealnym, tak drugi... jak nowy, ale zakiszony w pralce. Nie oddam nikomu takiego śmierdziucha. Ja nawet rzeczy do kontenera wrzucam wyprane, bo ktoś w SH to później mierzy i fajnie by było, gdyby nie miał przy tym mdłości. Zresztą siłą rzeczy nie trzymam w domu stert śmierdzącej odzieży, bo mam węch jak pies.
Może w nowym roku mi się bardziej poszczęści, mam na oku dwie rzeczy, ale grudzień przeznaczam na decluttering, a nie gromadzenie.
#2608 |
Wtajemniczenie
|
Ja dawno nie miałam wpadki na Vinted ale ta ostatnia zostanie mi w pamięci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2610 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy aktualnie jest tam ten sklep ani (jeśli istnieje) jakiej jakości ma teraz zatowarowanie ale ja lubię sieć "Second hand from London" która kiedyś była w Podwale. W zeszłym tygodniu kupiłam tam (w sensie w tym sklepie w innym mieście) dwie pary nowych z metkami dżinsów z Orsay za niecałe 25zl (za obie pary, towar na wagę).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.