|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 14
Komentarz odnośnie fikcji wprowadzonych wczoraj obostrzeń.
https://portal.abczdrowie.pl/karnawa...zekwowania-ich |
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89029243]Nowe badania uniwersytetu we Frankfurcie daja nieciekawe wyniki. Odpowiedz organizmu na omikron po 2 dawkach szczepionki - 0. Odpowiedz po 3 miesiacach od boostera 25 (dla porownania delta 95). Jesli kogos interesuja te wyniki, mozna wejsc na twittera, Sandra Ciesek.
Wyniki nieciekawe, ale mozliwe, ze szczepionka dalej chroni przed ciezkim przebiegiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A jest jakaś szczepionka która chroni przed katarem, bólem mięśni i bólem głowy? Bo nie słyszałam? Przepraszam Cię za mój sarkazm, ale to co się wyprawia z tym omikronem to po prostu farsa. Ktoś umarł na to przeziębienie? Poza tym właśnie Pfizer ogłosił że ich boosterek działa na tego wielkiego mutanta (po 3 dawce odpowiedź organizmu do omikronu jest na tym samym poziomie co po 2 dawkach w przypadku innych mutacji) i przyklasnęło mu WHO. Francja przygotowuje się do 2 boostera: "France's fifth wave of Covid infections has not yet peaked and so a fourth vaccine shot might be needed to help keep things under control, officials have warned." "It's still spreading quickly and will continue to do so in the coming weeks," government spokesman Gabriel Attal said. W Anglii skandal, bo Borys i jego świta złamali swoje własne zasady covidowe w grudniu zeszłego roku- gdy ludzie siedzieli w lockdownie te pajace imprezowali sobie w najlepsze i jeszcze nagrali filmik jak się śmieją i żartują z obostrzeń. Dzisiaj Borys zaostrzył restrykcje wprowadzając maseczki do kin i teatrow 🤣, doradził ludziom pracować z domu jeśli mogą i wprowadził paszporty covidowe w klubach nocnych. I zmienił zasady kwarantanny- znów dla zaszczepionych tylko propozycja testu. Restrykcje działają, jak super skuteczne są paszporty covidowe, maski i reszta tych bzdur widać w Niemczech, Francji, Czechach itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2021-12-08 o 21:43 |
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do polityków... to właśnie widać kto ma się szczepić, tracić oszczędności, nie odwiedzać swojej rodziny ("aby w następne święta było po staremu..."), żyć w panice bo za blisko do swojej babci się podeszło i może się zaraziła a władza sobie imprezuje w najlepsze i jakoś nie widać u nich pogromu śmiechu warte a ludzie jeszcze przyklaskują i żądają obostrzeń i szczepień entą dawką Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- [1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89029344]Komentarz odnośnie fikcji wprowadzonych wczoraj obostrzeń. https://portal.abczdrowie.pl/karnawa...zekwowania-ich[/QUOTE]To co proponujesz? Zamknąć wszystko i zakazać sylwetra i świąt? Zabronić przemieszczania się? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie jestem strategii zarządzania sytuacją epidemiczną w kraju .Cytuję wypowiedź osoby, która wskazuje, że brakuje aktów prawnych które pozwolą na respektowanie właśnie wprowadzonych obostrzeń. |
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Anglii poruszenie społeczeństwa jest ogromne, dziwię się że Borys jeszcze ze stołka nie poleciał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89029400]Ja nie jestem strategii zarządzania sytuacją epidemiczną w kraju
.Cytuję wypowiedź osoby, która wskazuje, że brakuje aktów prawnych które pozwolą na respektowanie właśnie wprowadzonych obostrzeń.[/QUOTE]Cytujesz, czyli wnioskuje, że się zgadzasz. To pytam o propozycję co mogłoby pomóc ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Widzę Czarina, że nieźle Cie wkurzyli bo wiosna i wczesnym latem jednak się zgadzalas z rzadem uk. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na razie mamy jeszcze deltę w przewadze, która w przypadku dużej części osób kończy się czymś więcej niż lekki katarek, wiele osób jednak trafia do szpitala. Więc strategia powinna dotyczyć obecnie dominującego wirusa. O nowym na razie jeszcze niewiele wiemy. Wydaje mi się, że na razie doniesienia wskazują, że jego objawy są lekkie. Ale chyba za wcześnie na wydawanie jednoznacznych opinii, bo naukowcy jeszcze takich nie wydali. |
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie wiadomo, czy szczepionki (I czy wszystkie) działają na omikrona, więc to by było niedorzeczne.
W innym przypadku w sumie proszę bardzo. 5 godzin temu wyszło nowe Halo, ja naprawdę usiądę na chacie i mogę wyjść w lutym. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89029411]Na razie mamy jeszcze deltę w przewadze, która w przypadku dużej części osób kończy się czymś więcej niż lekki katarek, wiele osób jednak trafia do szpitala. Więc strategia powinna dotyczyć obecnie dominującego wirusa.
O nowym na razie jeszcze niewiele wiemy. Wydaje mi się, że na razie doniesienia wskazują, że jego objawy są lekkie. Ale chyba za wcześnie na wydawanie jednoznacznych opinii, bo naukowcy jeszcze takich nie wydali.[/QUOTE]W narracji delta juz poszla w odstawke, wszyscy zajmuja się już tylko nowym wariantem i to pod niego restrykcje są wprowadzane Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Według najnowszych danych nowy mutant rozprzestrzenia się tak szybko że pod koniec grudnia ma wyprzeć deltę. I to pod niego są wprowadzane restrykcje w Anglii, gdy jak narazie wszystko wskazuje że omi jest łagodniejszy niż delta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wprowadzanie obostrzeń "z głową", tak żeby można było egzekwować ich przestrzeganie. W innej sytuacji to tylko stwarzanie pozorów. Jeśli czekasz, że podam konkretne propozycje obostrzeń, to rozczaruję Cię - nie podam .
|
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89029433]Wprowadzanie obostrzeń "z głową", tak żeby można było egzekwować ich przestrzeganie.
W innej sytuacji to tylko stwarzanie pozorów. Jeśli czekasz, że podam konkretne propozycje obostrzeń, to rozczaruję Cię - nie podam .[/QUOTE]No i w sumie odpowiada mi to stwarzanie pozorów. Wole to niż zamykanie na trzy spusty albo ważne testy do wejścia do lidla nawet dla zaszczepionych Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
|
#496 |
|
Konto usunięte
|
Czarina nie wiem dlaczego tak zareagowalas na moj post... Ja tylko przytoczylam wyniki badan.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaka jest na to odpowiedź rządu? Zaostrzenie restrykcji i mega nacisk na boostery. [1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89029524]Czarina nie wiem dlaczego tak zareagowalas na moj post... Ja tylko przytoczylam wyniki badan. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Bo jestem wściekła i niebotycznie mnie wkurza co się obecnie dzieje. Przepraszam Cię, nie chcialam być niemiła, choć pewnie tak to zabrzmiało. Gdzie się nie spojrzysz, tam inne informacje czytasz. Jeśli obecne szczepionki nie mają wpływu na ten wariant, to dlaczego Pfizer i WHO mówi inaczej? Dlaczego nagle rządy naciskają na wzięcie boostera? Ja po prostu nie lubię jak mnie ktoś traktuje jak debila i wciska kity. Nie mówię tego o Tobie, odnoszę się do ogółu tej sytuacji i tego co się obecnie dzieje na świecie. Sensacja za sensacją, nagle omikron ma swojego "niewidzialnego" mutanta. Jak w tym wszystkim się odnaleźć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#498 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
|
#501 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Od wczoraj boli mnie gardło i mam katar, więc zainteresowałam się jakie są objawy nowego wariantu . Z tego co czytałam to ten omikron nie daje ciężkiego przebiegu, a objawy są jak przy lekkiej infekcji, więc o co tyle szumu? Stawiam pytanie retoryczne, ale serio nie widzę powodu, żeby wpadać w panikę jak to media robią.
|
|
|
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Pieniądze pieniędzmi, ale zanim omikron , jeśli faktycznie jest o tyle łagodniejszy na co bardzo, bardzo liczę, żeby już ta szopka minęła, wyprze resztę odmian to jeszcze minie czasu. No i oby nie pojawiła się kolejna mutacja znów bardziej zjadliwa, bo koronka mutować będzie nadal tak samo ochoczo jak wcześniej.
A fakty na teraz są takie, ze szpitale są zawalone covidowcami, obecnie w każdym wieku, także dziećmi i młodymi ludźmi i ci ludzie ciagle umierają pod respiratorami. Te stada baranów z rządów niech się gonią, oby ludzie w swoich masach choć na 5 minut wzięli do łbów zakutych jakiej skali demagogią są pasieni. Choć wątpię. Natomiast warto dbać o siebie, a jak, to już niech każdy sam decyduje nie poddając się _żadnej_ ! Aktualnie sianej przez media i krzykaczy internetowych narracji. Bo oni tez tylko robią na tym kasę.
|
|
#506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w Polsce to sie nie dziwię, ze nacisk na szczepienia, później były szczepienia powszechne, ale tez już u większości tych 'pierwszych" mineło 6 miesięcy, a do Polski mutacje wszelakie docierają z opóznieniem (miesiecznym-dwu?). Jak dalej będzie taka kijowa pogoda (zimno,mokro, wieje) to jeszcze ze 2-3 miesiace będą ludzie łapac rozne infekcje, w tym covida. a jak u nas ma byc 500-600 zgonów dziennie to sie nazbiera ![]() a w Anglii te boostery nie zostaly 'uwolnione' dla wszystkich stosunkowo późno? do tego mieliscie przekazy, że AZ dluuugo dosyc chroni, więc mało kto chcial 3cią? może dlatego teraz takie naciski na nie? |
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89029639]to i tak w Anglii jakby 'mniej panikarsko" w mediach i przekazach rządowych, niz w Polsce (przynajmniej ja takie odnoszę wrażenie, nigdzie w polskich mediach nie spotkalam się póki co na uspokajające info, ze omikron łagodniejszy , a Wy?)
w Polsce to sie nie dziwię, ze nacisk na szczepienia, później były szczepienia powszechne, ale tez już u większości tych 'pierwszych" mineło 6 miesięcy, a do Polski mutacje wszelakie docierają z opóznieniem (miesiecznym-dwu?). Jak dalej będzie taka kijowa pogoda (zimno,mokro, wieje) to jeszcze ze 2-3 miesiace będą ludzie łapac rozne infekcje, w tym covida. a jak u nas ma byc 500-600 zgonów dziennie to sie nazbiera ![]() a w Anglii te boostery nie zostaly 'uwolnione' dla wszystkich stosunkowo późno? do tego mieliscie przekazy, że AZ dluuugo dosyc chroni, więc mało kto chcial 3cią? może dlatego teraz takie naciski na nie?[/QUOTE]Spotkałam się. Nie wiem czy nawet tu na watek nie wrzucalam. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w Polsce to sie nie dziwię, ze nacisk na szczepienia, później były szczepienia powszechne, ale tez już u większości tych 'pierwszych" mineło 6 miesięcy, a do Polski mutacje wszelakie docierają z opóznieniem (miesiecznym-dwu?). Jak dalej będzie taka kijowa pogoda (zimno,mokro, wieje) to jeszcze ze 2-3 miesiace będą ludzie łapac rozne infekcje, w tym covida. a jak u nas ma byc 500-600 zgonów dziennie to sie nazbiera ![]() a w Anglii te boostery nie zostaly 'uwolnione' dla wszystkich stosunkowo późno? do tego mieliscie przekazy, że AZ dluuugo dosyc chroni, więc mało kto chcial 3cią? może dlatego teraz takie naciski na nie?[/QUOTE]Goczek, tak masz rację, boostery były dostępne tylko dla grup zagrożonych. I powoli to szło bo ludzie nie bardzo się zgłaszali na kolejne szczepienie, dzienne statystyki dot boosterów oscylowaly wokół 20 tys, po nagłośnieniu omikrona przyjęcie boosterów podskoczyło do 300 tys dziennie! Do tego oddziały covidowe są względnie puste, liczba zgonów ma tendencje spadkową, także obecnie w Anglii nie dzieje się nic co by tłumaczyło wprowadzanie dodatkowych restrykcji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2021-12-09 o 10:04 |
|
|
|
|
|
#509 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

, doradził ludziom pracować z domu jeśli mogą i wprowadził paszporty covidowe w klubach nocnych. I zmienił zasady kwarantanny- znów dla zaszczepionych tylko propozycja testu.
śmiechu warte a ludzie jeszcze przyklaskują i żądają obostrzeń i szczepień entą dawką
.