|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Cytat:
![]() |
![]() |
#2462 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To może pomyśl też nad zmianą miejsca pracy. Zbyt dużo czasu spędzamy w pracy żeby się męczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
No pół dniówki robiłam za kogoś, bez narzekania i żadnej gratyfikacji ale mam ból doopy bo się żalę na anonimowym forum zamiast klaskać uszami jaki zaszczyt mnie spotkał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu się z tym zmierzyć i tyle, a nie jojczyć na forum ze to mobbing bo pół dniówki za kogoś robiłaś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 | |
Miuoshowa
|
Cytat:
U mnie od października wykruszyły się dwie osoby z 7 osobowego zespołu, od listopada kolejna jest na l4 (pracowała tylko tydzień w połowie miesiąca). Czyli de facto 4 robią pracę 7. I co? I nic. Firma liczy, że od stycznia znajdzie chociaż jedną nową osobę. A jak nie znajdzie to mamy sobie dalej radzić, i też żadnej ekstra premii ani nawet uścisku ręki prezesa za to nie ma, za to obowiązkowo mają być wyniki!!!11
![]() |
![]() |
#2467 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, masz chwilowo (bardzo chwilowo) wiecej obowiazkow a robisz z tego dramat stulecia.
![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89029178]Generalnie to za wszystko - ten sensor faktycznie działa i dostosowuje temperaturę nawiewu do stanu suchości włosa, w jednym miejscu potrafi mi wiać chłodnym by po przesunięciu o pare cm już wiało ciepłem. Do tego ten masażer, jeżu, cudo to jest. I ja serio widze, ze moje włosy bardzo błyszczą po suszeniu, doskonale udają proste (mam naturalnie kręcone) bez dodatkowej stylizacji, są pełne objętości i, hmmm, dużo ich, robi niesamowita objętość. I wygląd tez mi się podoba, ja czuje luksus
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Przekonałaś mnie ![]() Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To lepiej aby przyszla do pracy i być może zaraziła cały zespół? Wtedy wszyscy w poczuciu sprawiedliwości chodzilibyscie do pracy chorzy? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
Możecie wszyscy robić to wolniej i zostać na nadgodzinach. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kasiunia788742 Czas edycji: 2021-12-09 o 06:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemu z zastępowaniem kogoś, mam problem z robieniem za kogoś kto teoretycznie jest w pracy. Chodzi o całą fikcję pracy zdalnej. Ja na miejscu tego pracownika poprosiłbym o urlop bo uważam, że tak byłoby uczciwie. Zresztą jest też możliwość pracy na drugą zmianę. Osoba ta nie ma objawów chorobowych.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby się to zdarzało nagminnie, no to faktycznie, ale jeśli jest to jednorazowa sytuacja dla tej osoby (i jeszcze w sumie jakby nie patrzeć nie z jej winy), to już bez przesady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2021-12-09 o 06:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89029608]Ale przecież dla ciebie efekt tego byłby i tak taki sam 🤷🏻 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zaczynam odnosić wrażenie, że jedna osoba się izoluje a całe biuro na nią najeżdża bite 8 godzin, bo "morale spada". Jak mozna pracować w takiej zgniłej atmosferze?
![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie nikt nie będzie płacił pełnego wynagrodzenia za siedzenie w domu i nic nie robienie. Sorry, ale taka sytuacja nie jest w porządku i rozumiem effcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby przyszła do pracy, to by ją wszyscy linczowali, że covid. Sorry, nie możesz wymagać, żeby ktoś szedł na bezpłatny urlop (sic!) z powodu możliwości bycia chorym. Niestety, covid wywala świat do góry nogami, trzeba się do tego przyzwyczaić. Jeśli effci nie pasuje, to zawsze może pracę zmienić, chociaż ja polecam zajmowanie się w pracy sobą, a nie sytuacją innych pracowników, bo dostajesz swoją wypłatę, a nie ich ![]() Myślisz, że te wszystkie matki/ojcowie z dziećmi w domu na HO są tak samo wydajne/wydajni, jak w pracy? Pewnie, że nie, ale jesteśmy ludźmi, jest ciężka sytuacja globalnie, i po to razem ze sobą pracujemy, żeby sobie pomagać. I histeria, że trzeba w pracy pracować i wziąć czyjeś obowiązki (tak samo, jakby był na l4) jest bez sensu, bo za jakiś czas Ty jesteś chora czy w domu i inni biorą Twoją robotę na siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracodawca dzięki temu dba też o zespół, bo zaraz rozchorowaliby się kolejni pracownicy i effcia musiałby zastępować kolejna osobę. Z tego co pisze, to wyrabia się w 8h,wiec nie wiem w czym problem. Jeśli się nie wyrabia, to się idzie do szefa: szefie trzeba dokonczyc sprawę koleżanki, ale żeby to zrobić potrzebuje zostać 2h po pracy - za które effcia dostanie wynagrodzenie. Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie o to mi chodzi. Nie wiem kto zlecił pracę zdalną. A co do urlopu to każdy ma go określoną ilość - taką samą. To, że tu narzekam nie oznacza, że w pracy też. A atmosfera jest bardzo dobra dlatego nic nie mówię aby nie powodować kwasów. Ale co myślę to moje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
No i pomijam fakt, że to kwestia kilku dni, że może się też ta sytuacja przytrafić effci i, że taki pracownik może być bardziej lojalny i na pewno po takiej sytuacji będzie można na nim polegać w podobnej sytuacji.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie byłby ten sam, bo w przypadku urlopu lub zwolnienia premia tej osoby przeszłaby na resztę zespołu. Ja tam Effcię rozumiem, też bym się wkurzyła że wykonuję za darmo pracę innej osoby która w teorii miała ją sama wykonywać z domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Została osoba wysłana na tą pracę zdalną to niech ją wykonuje skoro bierze pełne wynagrodzenie łącznie z premią. Pracodawca powinien zlecić obowiązki pracownicze na czas pracy zdalnej. Nawet tymczasowo inne niż te co na co dzień wykonuje dana osoba. A nie, wysłał na pracę zdalną w domyśle No idź sobie Franek odpocznij, poleż w domu i tak weźmiesz za to premię kiedy inni będą harować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2485 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Naprawde, można mieć inne spojrzenie na taką sytuacje mimo covidu, ale mnie osobiście aż razi ta zawiść, to jest sytuacja losowa i jutro ty mozesz być następna. Jak mam za dużo pracy to nie nawalam na współpracowników, którzy nie są temu winni tylko mówię o tym przełożonemu. A tu jest roztrząsany mobbing, dyskryminacja, wysyłanie na przymusowe urlopy. Atmosfera w zespole podobno super, to skąd wiesz, że morale spada i ludziom sie nie chce? i snujesz wizje o paraliżu w firmie?
naprawde nie obgadujecie w biurze tej osoby, ktora sie izoluje? niestety nie wierzę w to
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89029608]Ale przecież dla ciebie efekt tego byłby i tak taki sam 🤷🏻
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Taa ale urlop wziasc zeby siedziec na kwarantannie i tak 2 razy w roku I po urlopie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Nie obgadujemy. Nie wiem co myślą inni ale widzę, że są coraz bardziej zmęczeni i coraz mniej zaangażowani w pracę. Powodem jest nie tylko ta sytuacja oczywiście.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.