|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 14
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#542 |
|
whatever
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89030592]W Polsce tak masz?
[/QUOTE] W Polsce, choć firma niepolska. Ogólnie cisną żeby jednak nie przychodzić jeżeli koniecznie nie musisz. |
|
|
|
|
#543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie ustalili takie same zasady w każdym kraju w którym działają. A w którymś z tych krajów mogą być obowiązkowe takie zalecenia. U mnie na razie czegoś takiego nie wprowadzili (firma z oddziałami w wielu krajach), nie zachęcają ani do chodzenia do biura ani do pozostawania w domu. Poza sytuacją osób z objawami chorobowymi - takie osoby mają nie pojawiać się w biurze. Natomiast w razie kwarantanny czy nawet izolacji, nie ma przeciwwskazań do pracy HO, jeśli pracownik czuje się na tyle dobrze, że nie chce brać L4. Część pracowników pracuje HO, będąc na izolacji. |
|
|
|
|
|
#544 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
Kolejna wersja projektu ![]() Gdyby urlop płatny był nielimitowany, to byłby nagrodą i nikt by się nie szczepił a jeszcze na dodatek bezterminowo odpoczywał dostając pełną wypłatę Aż takich cudów to nie będzie - pewnie urlop płatny z normalnie przysługującej puli ![]() Podejrzewam, że tam gdzie jest możliwa praca zdalna, to zamiennikiem tego urlopu płatnego może być zdalna praca bez wizyt w biurze do czasu zaszczepienia się. |
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Osoby zaszczepione wykonają pracę, u mnie w dziale jest są pojedyncze: 1-2 osoby niezaszczepione. Więc w ogóle nie stanowiłoby to problemu. To taka sytuacja jak podczas normalnego urlopu pracownika z zespołu. Podejrzewam, że to byłby normalny urlop z puli 20 / 26 dni przysługującej rocznie każdemu pracownikowi. A później - urlop bezpłatny?? Kogo na to stać?? Jednak podejrzewam, że ten pomysł nie przejdzie w sejmie
|
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89030826]Osoby zaszczepione wykonają pracę, u mnie w dziale jest są pojedyncze: 1-2 osoby niezaszczepione. Więc w ogóle nie stanowiłoby to problemu.
To taka sytuacja jak podczas normalnego urlopu pracownika z zespołu. Podejrzewam, że to byłby normalny urlop z puli 20 / 26 dni przysługującej rocznie każdemu pracownikowi. A później - urlop bezpłatny?? Kogo na to stać?? Jednak podejrzewam, że ten pomysł nie przejdzie w sejmie [/QUOTE]Jedną, dwie osoby pewnie można wysłać bez problemu, ale już 5 czy 10 różnicę robi. Zresztą nie moje firmy, nie moja brocha. Niech się bawią, jak chcą |
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej kto i z czego im zapłaci? I niby za co? Ja bym po prostu pozwalniała wtedy takich ludzi, bo dla mnie to byłby mniejszy koszt.
|
|
|
#550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zatrudniam 50% ludzi w Polsce. ![]() Jakiś mikron co najwyżej. Da rade zwolnić.
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo realny i jak najbardziej związany z sytuacją dawania płatnych urlopów od czapy : pogorszenie kondycji finansowej zakładu pracy.jak się nie robi roboty w terminie, to szybko się traci odbiorców i nie ma pieniędzy w firmie.
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak napisała cava - kasa jest najlepszym motywatorem. Jeśli ludzie mieliby wybór albo się szczepią albo nie pracują i nie mają kasy (albo w przypadku zachorowania idą na bezpłatny urlop), to może zmieniliby zdanie. |
|
|
|
|
|
#555 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc ta wiekszośc z reguły jest 8 miesiecy po 2giej, chyba że sie doszczepiali 3cią (wątpię, wnosząc po znikomym zainteresowaniu, dopiero niedawno troche się zwiększylo...) ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
tja - w momencie, kiedy w niektorych szkolach kwarantanna lub zastepstwo co chwile- bo nauczyciel na L4 - to świetny pomysl. zwlaszcza że w placówkach feryjnych nauczycielom nie przysluguje urlop w trakcie roku szkolnego. poronione te pomysły Nie wiecie czy jest juz to rozporzadzenie nt. obostrzen od 15go? nie wiecie jak tam ze szkołami tanca - czy do zamkniecia? |
||||
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Ano łatwo, bo dla mnie ogólnie te wprowadzane restrykcje to jest cyrk na kółkach, tak samo jak nastawianie przez media jednej grupy przeciwko drugiej grupie. Nikt się nie buntuje, wszystkim jest dobrze, za rok będzie 10. dawka, ale jesli niektórym to pasi, to kimze ja jestem, by im tego zabraniać.
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w tym wątku to chyba NIKT nie popiera tych kretyńskich restrykcji, ktore polski rząd wprowadza, nieważne czy wyszczep czy anty. moze jedynie ten pomysł testowania domowników osoby chorej an covid (to tez nie wszyscy - ja akurat ostrożnie popieram- jeśli będzie to sensownie uregulowane konkretnie kiedy te testy i jak) |
|
|
|
|
|
#558 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89031567]nikt sie nie buntuje????
w tym wątku to chyba NIKT nie popiera tych kretyńskich restrykcji, ktore polski rząd wprowadza, nieważne czy wyszczep czy anty. moze jedynie ten pomysł testowania domowników osoby chorej an covid (to tez nie wszyscy - ja akurat ostrożnie popieram- jeśli będzie to sensownie uregulowane konkretnie kiedy te testy i jak)[/QUOTE] wybacz, ale co to za bunt na forum internetowym? żaden. buntowanie się a niepopieranie czegoś to dwie różne rzeczy. |
|
|
|
|
#562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#563 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym przypadku nawet można by się spodziewać takiego jak coś w stylu: brak gotowości do pracy w panujących warunkach. Prawnik by pewnie coś tam podpowiedział jak to ująć. Umowa o prace to tylko umowa a nie cyrograf, tak jak zwolnić się może pracownik, tak pracownika może zwolnić pracodawca. Byle zachować procedury i wszystko w prawie. Covidowcy znów wyżarli mój lek. Mam ostatnie 3 tabletki, leku nie ma w hurtowniach w całej Polsce. Subcio. To sobie poczekam ciekawe ile.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2021-12-10 o 15:24 |
|
|
|
|
|
#565 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#566 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam w rodzinie zwolenników kultu amantadyny, jak pojawił się niedawno ten nowy artykuł w Nature, to ciotka poleciała po nowe zapasy dla całej rodziny. nie wiem skąd ona to wyciąga i kto jej na to recepty daje, ale nawet mi, nieproszona, przywiozła opakowanie.
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-12-10 o 16:19 |
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie śledziłam doniesień czy faktycznie, no ale znów cyrk.
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
Podobno we Francji wykryto nowy wariant koronawirusa - wariant IHU
![]() https://www.google.com/amp/s/www.ban...rsylii-8240571 Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka Edytowane przez SofiaPrunikos Czas edycji: 2021-12-10 o 18:30 |
|
|
|
|
#569 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję. Może wynika to stąd, że od dziś tak jakby ograniczają dostępność amantadyny, więc zwolennicy alternatywnego leczenia mogli rzucić się na Twój lek. https://wiadomosci.wp.pl/co-z-amanta...3330578582208a ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Opublikowano pełne dane dotyczące zgonów osób w pełni zaszczepionych https://konkret24.tvn24.pl/polska,10...i,1087734.html A jeszcze ciekawsze - udostępniono bazę danych o zachorowaniach i zgonach od 1 stycznia do 7 grudnia. Podział na powiaty, dane dla każdego dnia, z wiekiem, płcią osób, stanem zaszczepienia, chorobami współistniejącymi. Podrzucam link, nie analizowałam na razie danych, ale wygląda na ciekawy materiał ![]() https://basiw.mz.gov.pl/index.html#/...zation?id=3761 |
|
|
|
|
|
#570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

: pogorszenie kondycji finansowej zakładu pracy.
. Natomiast bawi mnie ironia losu. Jak łaziłam do pracy to byłam zdrowa, po tygodniu na zdalnym katar i ból gardła. To się nazywa mieć pecha.