|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 14
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#842 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
W UK ponad 88 tys zakażeń, dziennych testów pcr 1.300.000, 15 osób z omikronem w szpitalach
A co robi Walia? Zamyka kluby nocne, ale nie od jutra czy od nadchodzącego weekendu, oj nie, zamykają je 27 grudnia, po świętach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2021-12-17 o 00:22 |
|
|
|
|
#844 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W Danii byla ostatnio jakas impreza swiateczna i po niej 64 ze 150 osob bylo pozytywne omikronem. Wszystko wskazuje na to, ze on sie naprawde bardzo szybko rozprzestrzenia. W takim przypadku nawet nizsza smiertelnosc niz przy delcie moze w dluzszym przebiegu oznaczac wieksza ilosc smierci. Oby nie. Ale to oczywiscie zobaczymy dopiero pozniej. |
|
|
|
|
|
#845 |
|
Konto usunięte
|
Omikron szybszy ale mniej groźny dla płuc, nowe badania- WSTĘPNEJ z Honkongu są ( nie recenzowane jeszcze):
"Pierwsze badanie wyjaśniające, dlaczego Omicron tak szybko się transmituje i – prawdopodobnie - wywołuje łagodniejsze objawy chorobowe. ✔ Badanie zostało przeprowadzone przez naukowców z Wydziału Medycyny LKS na Uniwersytecie w Hongkongu (HKUMed) – jest to doniesienie medialne, ale autorzy informują, że praca obecnie poddawana jest recenzji. 🟢 Wnioski ✔ Omicron infekuje i namnaża się 70 razy szybciej w oskrzelach człowieka niż wariant Delta – to może wyjaśniać jego wysoką transmisyjność. Tak duże stężenie Omicronu w oskrzelach powoduje, że łatwiej się stąd wydobywa na zewnątrz podczas oddychania, mówienia i kaszlu. ✔ Infekcja płuc Omicronem jest znacznie słabsza niż w przypadku szczepu oryginalnego (Wuhan) oraz wariantu Delta – to może być wskaźnikiem mniejszego nasilenia choroby. https://www.med.hku.hk/en/news/press...=press_release https://www.facebook.com/10299062863...5450665392977/ Tak że ten- może już nie warto tak liczyć tych przypadkow zarazen i faktycznie zacząć liczyc hospitalizację i zgony tylko. |
|
|
|
|
#846 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89040523]Wow, duzo. Niezbyt madre z tymi klubami. Wedlug badan to wlasnie w klubach najszybciej sie rozprzestrzenia wirus.
W Danii byla ostatnio jakas impreza swiateczna i po niej 64 ze 150 osob bylo pozytywne omikronem. Wszystko wskazuje na to, ze on sie naprawde bardzo szybko rozprzestrzenia. W takim przypadku nawet nizsza smiertelnosc niz przy delcie moze w dluzszym przebiegu oznaczac wieksza ilosc smierci. Oby nie. Ale to oczywiscie zobaczymy dopiero pozniej.[/QUOTE]Dużo przypadków, bo dużo testów. Szkoda, że nie są podawane dane ile to są przypadki bezobjawowe. Omikron zaczyna wypierać deltę w niektórych regionach, np w Londynie, przewiduję się ze do końca roku będzie to wariant dominujący. Jak narazie nic nie wskazuje by omikrona był wariantem groźnym, przyjęcia do szpitala i wykres zgonów jest płaski (ilość osób w szpitalach z omi jest znikoma, co to jest 15 osób przy 63 mln populacji). Jeśli on się tak szybko rozprzestrzenia a nie powoduje mocnej choroby, to jest duża szansa że covid zmutował w stronę innych koronawirusów. Klyby nie powinny zostać zamknięte, nic nie powinno zostać zamknięte. Jedyne co to mogliby wprowadzić wymóg negatywnego testu przed wejściem do klubu. Ale to Walia, kraj gdzie otaśmowano czajniki i majtki w supermarketach, by ludzie nie kupowali "niepotrzebnych" rzeczy podczas lockdownu. Co do Danii, te przypadku były w większości bezobjawowe. Przypadki bezobjawowe nie powinny nikogo obchodzići i być wliczane w statystyki które decydują o wprowadzaniu restrykcji. W UK wrze, coraz bardziej się kłócą i oskarżają o "zamordyzm", prof Whitty (naczelny lekarz UK) zostal skrytykowany za sianie paniki i doradzanie by ograniczyć niepotrzebny kontakt socjalny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie od początku liczenie chorych bezobjawowych (a raczej nosicieli) jest bez sensu. Przecież wielu z nas jest nosicielami różnych wirusów, a nawet o tym nie wie.
Mam nadzieję, że ten omikron faktycznie okaże się normalnym przeziębieniem i że po ok. dwóch latach ten wirus, który sparaliżował świat (słusznie, czy niesłusznie) zmutował w łagodniejszym kierunku. Szkoda tylko, że media nadal nakręcają panikę mówiąc o omikronie "tajemniczy mutant" itp. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#848 |
|
Konto usunięte
|
Generalnie to ludzie powinni się cieszyć, że wirus zmutowal kolejny raz, bo im dalsza mutacja tym łagodniejszy.
Proponuję zmienić nagłówki mediow na " Hurra! Koronoawirus znów zmutowal! Już niedługo Omega i po aferze
|
|
|
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Zapomniałam dodać że liczba zgonów ma tendencje malejącą, tydzień do tygodnia. Omikron jest u nas już od jakiś 3 tygodni, a zgony i przyjęcia do szpitala nie rosną, wczoraj było to 146 zgonów przy ponad 88 tys zarażeń. Ponad 40% pow 12 roku życia jest już po boosterze, w tym 3/4 populacji powyżej 50 roku życia. Przy takich statystykach nie ma żadnych przesłanek by wprowadzać dodatkowe restrykcje, lub by cokolwiek zamykać. Doradzać, nakłaniać do rozsądku, wprowadzić obowiązkowy negatywny test dla WSZYSTKICH przy wejściu do klubów, na koncerty, na mecze i dać ludziom żyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#851 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogólnie to jest bardzo ciekawe, straszny i morderczy wirus, a wydaje się, że politycy go lekceważą, jeśli chodzi o ich własne zdrowie, bo imprezują sobie w najlepsze. I to w różnych krajach były już takie afery. Zresztą nie tylko politycy, na różnych galach sportowych, dziennikarskich itp też sobie siedzą na luzaku bez maseczek. |
|
|
|
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89040820]A co dalej wynikło z tej afery z zabawami angielskiego rządu, gdy panował twardy lockdown?
Ogólnie to jest bardzo ciekawe, straszny i morderczy wirus, a wydaje się, że politycy go lekceważą, jeśli chodzi o ich własne zdrowie, bo imprezują sobie w najlepsze. I to w różnych krajach były już takie afery. Zresztą nie tylko politycy, na różnych galach sportowych, dziennikarskich itp też sobie siedzą na luzaku bez maseczek.[/QUOTE]Bo ten wirus nie jest tak straszny jak go media przedstawiają. Nie neguje, że dla niektórych jest, lub może być zagrożeniem i na pewno warto się zaszczepić i zachowywać się racjonalnie. Ale patrząc na to co wyprawiają politycy i niektórzy naukowcy lub doradcy rządowi, którzy mają na pewno więcej informacji na temat tego wirusa i widząc jak sobie lekceważą zasady, ludzie czują się traktowani jak idioci. Przecież w UK ciągle wychodzą afery z tym związane. Do tej pory wypłynęły 3 imprezy rządowe- dwie w ostatnim lockdownie, trzecia w pierwszym. Doradcy rządowi podróżowali sobie między hrabstwami, gdy był ban na opuszczanie swojego miejsca zamieszkania, jechali do swoich domów letniskowych (Szkocja), odwiedzali swoich partnerów /kochanków (Anglia), podróżowali do starszych rodziców mając covida (Anglia), podróżowali transportem publicznym z covidem (Szkocja), robili imprezy w lockdownie (Anglia). Pewnie takich kwiatków jest więcej. O noszeniu maseczek w miejscach gdzie te maseczki obowiązują, już nie wspomnę. Odnosząc się do powyższego postu- trwa śledztwo w sprawie imprez w lockdownie. Borys jest na wylocie, gazety się rozpisują że jest to początek jego końca, również jego partia traci poparcie i zaufanie społeczeństwa, właśnie utracili władze w jednym regionie. I jak na początku była mowa o jednej imprezie, teraz wyszło, że było ich kilka i w różnym czasie. Cyrk trwa, chyba dopiero zaczyna się rozkręcać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2021-12-17 o 13:16 |
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoby, które mają dostęp do danych z pierwszej ręki, nieprzefiltrowanych w żaden sposób, jakoś mają _własne_ obostrzenia w tyłku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#856 |
|
Konto usunięte
|
Jak się okaże za parę lat, że "szury" miały jednak rację, to będę wściekła
![]() I nie mam tu na myśli oczywiście tego, że wirusa nie ma, czy chcą nam wstrzykiwać chipy, albo robić depopulację. Ale ta cała medialna histeria, zabranianie ludziom pracy, oznaczanie opaskami... Jednak nie oszukujmy się. Jedni na pandemii tracą, inni się wzbogacają i na pewno jest im na rękę, że to wszystko trwa już tyle czasu. Tak samo, jak są tacy, którzy zyskują na wojnie, czy kryzysach finansowych. Polityków, korporacji lub banków raczej nie dotknie zwalniająca gospodarka albo inflacja. Wręcz przeciwnie, co sprytniejsi jeszcze na tym zyskają. Edytowane przez 837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b Czas edycji: 2021-12-17 o 13:56 |
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Z bankami nie masz racji. Jest to już odczuwalne, choć pewnie mniej niż w innych dziedzinach.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89041057]Jak się okaże za parę lat, że "szury" miały jednak rację, to będę wściekła
![]() I nie mam tu na myśli oczywiście tego, że wirusa nie ma, czy chcą nam wstrzykiwać chipy, albo robić depopulację. Ale ta cała medialna histeria, zabranianie ludziom pracy, oznaczanie opaskami... Jednak nie oszukujmy się. Jedni na pandemii tracą, inni się wzbogacają i na pewno jest im na rękę, że to wszystko trwa już tyle czasu. Tak samo, jak są tacy, którzy zyskują na wojnie, czy kryzysach finansowych. Polityków, korporacji lub banków raczej nie dotknie zwalniająca gospodarka albo inflacja. Wręcz przeciwnie, co sprytniejsi jeszcze na tym zyskają.[/QUOTE] Dokładnie tak uważam. Nie wiem kto, nie wiem jak, nie wiem czy to było planowane. Ale KTOŚ na tej histerii i zamykaniu wszystkiego korzysta. I jestem tego więcej niż pewna. Nie uważam, że to spisek, że nas chipują, że pandemia była zaplanowana, albo że wirusa nie ma. Ale rządy próbują na tym coś ugrać. Albo ktoś, komu chcą się przypodobać. Wystarczy spojrzeć na świńską grypę, ledwie dekadę temu. Powiecie "ale ofiar było mniej!" Pewnie tak. Po pierwsze, bo diagnostyka była jednak dekadę do tyłu, a po drugie, bo nikogo nie zamknęli w domach. Kto miał umrzeć, ten umarł, kto przeżył, ten przeżył i pandemia się skończyła. Po prostu. A my się bujamy już któryś rok z wirusem, który przecież magicznie nie zniknie, jak już jest. A poza tym, na początku nie było wiadomo, ile osób umrze. A jednak ze świńską grypą nie było takiej paniki i ja w sumie nawet nie wiedziałam, że jest pandemia. A tutaj z koronawirusem od razu wytoczono ciężkie działa i lock downy. Może jestem szurem, trudno. Ja w dobre serduszka ludzi u władzy nie wierzę, bo aby dochrapać się takiego stanowiska, to trzeba zrobić pewne rzeczy, które kłócą się z moją definicją moralności.
|
|
#859 |
|
Konto usunięte
|
Ja w szczepienia wierzę tzn. Wierzę, że ograniczają ciężki przebieg. Ale w cały ten cyrk to nie wierzę, jest tu pewna luka gdzie nie jestem pewna jakie są intencje, a odwieczna prawda ma się bardzo dobrze i zawsze się sprawdza - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
pieniądz tym światem rządzi w każdej sytuacji - czy to wojen czy pandemii. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89041574]Ja w szczepienia wierzę tzn. Wierzę, że ograniczają ciężki przebieg. Ale w cały ten cyrk to nie wierzę, jest tu pewna luka gdzie nie jestem pewna jakie są intencje, a odwieczna prawda ma się bardzo dobrze i zawsze się sprawdza - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
pieniądz tym światem rządzi w każdej sytuacji - czy to wojen czy pandemii. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Princess! Dawno Cię nie było Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#861 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#862 |
|
Konto usunięte
|
Hej Princess
|
|
|
|
#863 |
|
Konto usunięte
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89041724]Hej Princess
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Prinsess się pojawiła, a Chimay zaginęła ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#864 |
|
Konto usunięte
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89041724]Hej Princess
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Hi ![]() Nava, chimay jest tylko nie na koronawątku. Czytałam jej świeża wypowiedź na wątku trukrajmowym. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#865 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89041765]Hi
![]() Nava, chimay jest tylko nie na koronawątku. Czytałam jej świeża wypowiedź na wątku trukrajmowym. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jakim??? ![]() Nie widziałam jej ostatnio na moich wątkach Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#866 |
|
BAN stały
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89041772]Jakim???
![]() Nie widziałam jej ostatnio na moich wątkach Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]True crime ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89041574]Ja w szczepienia wierzę tzn. Wierzę, że ograniczają ciężki przebieg. Ale w cały ten cyrk to nie wierzę, jest tu pewna luka gdzie nie jestem pewna jakie są intencje, a odwieczna prawda ma się bardzo dobrze i zawsze się sprawdza - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
pieniądz tym światem rządzi w każdej sytuacji - czy to wojen czy pandemii. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Witamy zaginioną siostrę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#868 | |
|
Konto usunięte
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89041772]Jakim???
![]() Nie widziałam jej ostatnio na moich wątkach Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]True crime jak już Ingrid wyjaśniła, a tak precyzyjniej to mroczne historie, kryminalne zagadki coś tam coś tam ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
a tak serio to widzę, że nastroje covidowe zmienne? Mnie się wierzyć nie chce, że znów takie jaja się odbywają. Dzieciak mi przeszedł covid. Powiem Wam, że upierdliwe guano. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Witam i o zdrowie pytam a tak serio to widzę, że nastroje covidowe zmienne? Mnie się wierzyć nie chce, że znów takie jaja się odbywają. Dzieciak mi przeszedł covid. Powiem Wam, że upierdliwe guano. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dzisas, ale spolszczenie Mi się nasuwały jakieś trunki, żadne crime ![]() ![]() głodnemu chleb na myśliSent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89040820]A co dalej wynikło z tej afery z zabawami angielskiego rządu, gdy panował twardy lockdown?
Ogólnie to jest bardzo ciekawe, straszny i morderczy wirus, a wydaje się, że politycy go lekceważą, jeśli chodzi o ich własne zdrowie, bo imprezują sobie w najlepsze. I to w różnych krajach były już takie afery. Zresztą nie tylko politycy, na różnych galach sportowych, dziennikarskich itp też sobie siedzą na luzaku bez maseczek.[/QUOTE] Ja tam akurat na to nje patrze .Ważni tego świata jak już zachorują to dostaną najlepsza terapie co szaremu człowiekowi raczej nie grozi .Poza tym przed takimi imprezami zwykle wszycy są testowani Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

A co robi Walia? Zamyka kluby nocne, ale nie od jutra czy od nadchodzącego weekendu, oj nie, zamykają je 27 grudnia, po świętach

pieniądz tym światem rządzi w każdej sytuacji - czy to wojen czy pandemii.