Mamusie październik 2021 cz. 3. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-12-18, 19:24   #2221
szmyglo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89041934]Pokaż mi matkę, która wszystko robi idealnie.

Jak dziecko je z piersi to i tak praktycznie leży, tylko matka siedzi, więc zbytniej różnicy nie widzę.

Poza tym nie da się robić wszystkiego idealnie. Ja wiele rzeczy robię źle. Nie przez to, że robię to specjalnie tylko nie zawsze się da. Albo też nie jestem świadoma tego. Z resztą dziecko i tak większość czasu leży, więc wychodzę z założenia, że jak chwilę ponoszę źle to nic takiego się nie stanie. Nie ma co się spinać tak.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Dzięki za wsparcie, już mi trochę przeszło. Postanowiłam wszystko zrobić w swoim tempie, co się da poprawiać, ale nic na siłę i nie katować się. 
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-18, 20:25   #2222
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
[/COLOR]

W zły sposób podnoszę, łapię, przebieram. Dostałam ochrzan za karmienie na leżąco, a karmię ją tak przez jakieś 90% czasu... do tego dzisiaj najpierw próbowałam ją przystawić do piersi â��prawidłowoâ�, Mała płakała i nam nie szło i z całego stresu nawet â��po mojemuâ� nie wychodziło. Aż napisałam do TŻ, że mam kryzys i biedny dzwonił do mnie z pracy pytając, jak bardzo jest źle. Na szczęście trochę mnie uspokoił i już mi lepiej. Najgorzej jakbym miała faceta, który krytykuje mój sposób postępowania. Wtedy załamałabym się pewnie konkretnie.
Cytat:
LadyWhisper ja patrzę na jakość powietrza. Przez to niestety rzadko wychodzimy… w domu mam oczyszczacz powietrza.

Mam kryzys, poryczałam się. Okazało się u fizjoterapeutki, że nieprawidłowo obchodzę się z Wandą. Moje próby naprawienia tego wyglądają bardzo nieporadnie, długo mi schodzi i nie wychodzi mi to. Mała zaczyna płakać, a jest raczej z tych pogodnych. No i ja się poryczałam, mam dziecko prawie 2 miesiące i boję się ją podnosić, karmić, pieluchy też zmieniam nie tak… beczę jak głupia, może wy mnie zrozumiecie.
Znam to Ja sama sobie nakręcilam takie rozkminy, że wszystko robie źle. Obejrzałam kilka filmów na yt z podnoszenia, odbijania i przewijania. Uznałam, że nic nie potrafie. U położnej się rozpłakałam, że własnemu dziecku krzywdę robię. Ustawiła mnie do pionu. Pokazała co i jak. Stwierdziła, że dziecku krzywdy nie zrobie. I zakazała mi oglądać filmików edukacyjnych

Z tą jakością to jakiś koszmar. Sama nie wiem... patrzę ale to oznacza, że 90% zimowych dni utknieny w domu...
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
To Nina dalej w 56 wchodzi na długość, bo na szerokość wiadomo, klocek myślę że z 6kg już będzie.

Dziewczyny super ze karmienie do Przodu! Gratuluję!!!

Alios a nie możesz pisać do nas z fejkowego konta? Ja takie specjalnie założyłam na grupy właśnie z wizażu.... Nie mam imienia nazwiska zdjęcia ani znajomych Brakuje Cię tam naprawdę.

Ja mam rozejście 6cm pod biustem 3cm nad pępkiem. Codziennie ćwiczę zadania domowe od fizjo. I wróciłam na siłownię!

Nina przesypia już w zasadzie regularnie całe noce. Zasypia k 23-24, cycek wjeżdża od 7 co 1.5-2h i budzi się na dzień między 10-13. W dzień turbodrzemki na mnie więc mimo że chodzę wyspana to w domu ciężko mi cokolwiek zrobić bo gadzina nie śpi
We wtorek byłam u fryzjera 2h a że byłam na 9 to przespala cała wizytę i jazdę wte i we wte także wszelkie spotkania/sprawy ogarniam rano bo Mała dalej ma "nockę" a ja spokój i zero stresunawet się nie budzi jak ja ubieram i targam w foteliku autem
Aha i potrafi sama zasnąć w łóżeczku No ja nie wiem czym zasłużyłam

Dziewczyny - patrzycie na powietrze przed wyjściem z domu? Wychodzicie w gorsze dni na spacery z maluchami? Ja to zawsze bagatelizowalam ale przy takim maluszku zaczęłam mocno schizowac w tym temacie przez co od kilku dni koczujemy w domu i nie wychodzimy na spacery a nie ukrywam cholernie mi brakuje tego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dokładnie. Można założyć fałszywe konto. Nie trzeba odrazu podawać nam danych osobowych.
Cytat:
Dzięki za wsparcie, już mi trochę przeszło. Postanowiłam wszystko zrobić w swoim tempie, co się da poprawiać, ale nic na siłę i nie katować się.
Dokładnie. Ja od 2 miesięcy walczę z prawidłowym podnoszeniem, bo robię to totalnie źle. Tak jak mówisz, powoli w swoim tempie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2021-12-18, 20:32   #2223
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Ja błędy na pewno tez popełniam ale staram się nie zwariować i nie googlowac

Justyna jakie nosidło tula masz? Patrzę na nie i jest standard i free to grow nie wiem co za różnica bo standard są tańsze

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Wreszcie się ogarnelam zamówiłam kilka sukienek bluz z kapturem i koszulek do karmienia bo teraz chodzę na pół nago w domu

Od ponad 2 dni na samej piersi wydaje się ok mam wagę i mam nadzieje jak ja zwaze po tygodniu spadku wagi nie będzie czy coś
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-18, 20:57   #2224
bonnie_j
Wtajemniczenie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;89042570]Ja błędy na pewno tez popełniam ale staram się nie zwariować i nie googlowac

Justyna jakie nosidło tula masz? Patrzę na nie i jest standard i free to grow nie wiem co za różnica bo standard są tańsze

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Wreszcie się ogarnelam zamówiłam kilka sukienek bluz z kapturem i koszulek do karmienia bo teraz chodzę na pół nago w domu

Od ponad 2 dni na samej piersi wydaje się ok mam wagę i mam nadzieje jak ja zwaze po tygodniu spadku wagi nie będzie czy coś[/QUOTE]Z tego co pamiętam to Tula standard od rozmiaru do rozmiaru a free to grow jest na cały okres noszenia czy jakoś tak.
Ja muszę domówić trochę bliżej, bo po domu chodzę w koszulach do spania Mam inne rzeczy do karmienia, ale w tym mi tak wygodnie i łatwo Na dodatek dwie koszule nocne z dolce sono są jak sukienki
Ja wolę nie sprawdzać co robię źle z małą Na bank źle podnoszę. Noszę wydaje mi się, że w większości dobrze.

bonnie_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-18, 22:26   #2225
Konto usunięte

Ooo dzięki popatrzę jeszcze
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-19, 08:15   #2226
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;89042570]Ja błędy na pewno tez popełniam ale staram się nie zwariować i nie googlowac

Od ponad 2 dni na samej piersi wydaje się ok mam wagę i mam nadzieje jak ja zwaze po tygodniu spadku wagi nie będzie czy coś[/QUOTE]Ja mam standard. Jednak za wiele Ci nie powiem, bo dostaliśmy w prezencie. Nie ja wybierałam. Wiem, że musi siedzieć więc narazie schowałam do szafy i tyle. Mam zdjęcie męża w tym nosidle. Wrzuce na fb za chwile ( po kawie). Może to Ci coś powie wiecej.
Cytat:
Napisane przez bonnie_j Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to Tula standard od rozmiaru do rozmiaru a free to grow jest na cały okres noszenia czy jakoś tak.
Ja muszę domówić trochę bliżej, bo po domu chodzę w koszulach do spania Mam inne rzeczy do karmienia, ale w tym mi tak wygodnie i łatwo Na dodatek dwie koszule nocne z dolce sono są jak sukienki
Ja wolę nie sprawdzać co robię źle z małą Na bank źle podnoszę. Noszę wydaje mi się, że w większości dobrze.

Ja podnosze źle napewno. I raczej niepoprawnie odbijam. Ale z to poprawne odbijanie na nią nie działa, więc to tego kwestia.

Stary 2021-12-19, 09:59   #2227
a_n_n_a87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Ja mam standard. Jednak za wiele Ci nie powiem, bo dostaliśmy w prezencie. Nie ja wybierałam. Wiem, że musi siedzieć więc narazie schowałam do szafy i tyle. Mam zdjęcie męża w tym nosidle. Wrzuce na fb za chwile ( po kawie). Może to Ci coś powie wiecej. Ja podnosze źle napewno. I raczej niepoprawnie odbijam. Ale z to poprawne odbijanie na nią nie działa, więc to tego kwestia.

Ja mam tule standard, polecam mogę wrzucić fotę na FB, jakbyś chciała

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
a_n_n_a87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-12-19, 10:44   #2228
A_Lios92
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, to miłe, co piszecie 🥰 Może faktycznie fejk konto byłoby ok. A jak tam do Was dołączyć? Bo jeśli chodzi o ogarnianie mediów społecznościowych to ja się chyba zatrzymałam w czasach naszej klasy 🙈

Chyba nie jestem wzorem do naśladowania, bo ja mam gdzieś totalnie, że nieodpowiednio podnoszę czy zmieniam pieluchy dziecku. Jak noszę to tylko pilnuję szerokiego rozstawu nóżek, bo tak mi przykazał ortopeda. Z opowieści moich znajomych wynika, że fizjoterapeuci widzą problem we wszystkim (np. że dziecko znacznie częściej rozpoczyna wchodzenie po schodach od prawej nogi - autentyk). Zakładam, że moi rodzice też nie robili wszystkiego tak jak przykazują fizjoterapeuci, a nie wyrosła ze mnie jakaś straszna kaleka. 🤷 No rozumiem jak jest jakiś problem i trzeba z nim walczyć na wszystkie możliwe sposoby, ale mówienie matce totalnie zdrowego dziecka, że wszystko robi źle to gruba przesada.
A tekst, że dziecko nie powinno jeść na leżąco, bo my też nie jemy to już w ogóle absurd jakiś. Może od razu posadzić niemowlaka na krześle przy stole skoro ma jeść tak jak my? Ja karmię głównie na leżąco, bo widzę, że tak jest małej najwygodniej.
A_Lios92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-19, 12:18   #2229
Konto usunięte

Dzieki dziewczyny zamówiłam standard w kwiaty z vinted
Stary 2021-12-19, 12:45   #2230
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam standard. Jednak za wiele Ci nie powiem, bo dostaliśmy w prezencie. Nie ja wybierałam. Wiem, że musi siedzieć więc narazie schowałam do szafy i tyle. Mam zdjęcie męża w tym nosidle. Wrzuce na fb za chwile ( po kawie). Może to Ci coś powie wiecej. Ja podnosze źle napewno. I raczej niepoprawnie odbijam. Ale z to poprawne odbijanie na nią nie działa, więc to tego kwestia.

Ja nawet nie wiedziałam, że można odbijać źle. Myślałam, że chodzi o to, żeby po prostu odbił. Chociaż w sumie mój nie zawsze odbije, więc pewnie coś robię źle. I bardzo ubolewam nas tym, że muszę go odbijać. Chociaż zauważyłam, że ostatnio jakby mniej ulewa, więc może idziemy w dobra stronę.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-19, 20:51   #2231
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Cytat:
Nie martw się. Nie zostaniesz sama. Ja tu jestem i będę chociaż ostatnio mniej mnie🤣Moja Mania od wczoraj je bez nakładek załapała wkońcu. Jestem so happy.Ja mam po świetach fizjo. Ciekawe jak u mnie. Bo wydaje mi się, że mam spore rozejście.

U nas Remek po trzech dniach obraził się na pierś, potem nakładki też były źle. Poszliśmy do cdl i nawet jej nie udało się znowu go przystawić do piersi bo od razu jak poczuł pierś na ustach to wpadał w straszną histerię

Mamy zrobić przerwę i spróbować znowu.

Cytat:
[/COLOR]

W zły sposób podnoszę, łapię, przebieram. Dostałam ochrzan za karmienie na leżąco, a karmię ją tak przez jakieś 90% czasu... do tego dzisiaj najpierw próbowałam ją przystawić do piersi â��prawidłowoâ�, Mała płakała i nam nie szło i z całego stresu nawet â��po mojemuâ� nie wychodziło. Aż napisałam do TŻ, że mam kryzys i biedny dzwonił do mnie z pracy pytając, jak bardzo jest źle. Na szczęście trochę mnie uspokoił i już mi lepiej. Najgorzej jakbym miała faceta, który krytykuje mój sposób postępowania. Wtedy załamałabym się pewnie konkretnie.
Ja znam tylko jedną pozycję w której dziecko nie leży na plecach i to jest ta jak matka leży a dziecko jest u niej na brzuchu 🤣
Co za głupoty 🤪

Nam fajnie się teraz beka jak małego kładziemy na brzuszku. Wiadomo nie od razu po karmieniu bo wtedy ulewa, ale jak nie chce nam odbić to wtedy na pewno coś wyjdzie jak leży na brzuchu

Carillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-12-19, 22:20   #2232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Carillon Pokaż wiadomość
U nas Remek po trzech dniach obraził się na pierś, potem nakładki też były źle. Poszliśmy do cdl i nawet jej nie udało się znowu go przystawić do piersi bo od razu jak poczuł pierś na ustach to wpadał w straszną histerię

Ja znam tylko jedną pozycję w której dziecko nie leży na plecach i to jest ta jak matka leży a dziecko jest u niej na brzuchu
Co za głupoty

Nam fajnie się teraz beka jak małego kładziemy na brzuszku. Wiadomo nie od razu po karmieniu bo wtedy ulewa, ale jak nie chce nam odbić to wtedy na pewno coś wyjdzie jak leży na brzuchu

Trzymam kciuki by po przerwie jednak wrócił do piersi
Stary 2021-12-20, 07:08   #2233
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:

Ja znam tylko jedną pozycję w której dziecko nie leży na plecach i to jest ta jak matka leży a dziecko jest u niej na brzuchu 🤣
Co za głupoty 🤪

Napewno wróci. Ale dziwne, że aż tak reaguje na pierś. Jednak kp łatwe nie jest i z nigdy nie wiadomo.

Mi Mańka obudziła się z histerią. Tak krzyczała jak chyba nigdy. Piersi nie chciała, pampers suchy. Nosiłam ją a ona krzyczała. Już mi się płakać chciała.

Nagle puściła bąka i zasneła jak aniołek🤣

Też moją kładę na brzuszek jak nie odbije. Jednak ona tej pozycji tak nienawidzi,że często kończy się płaczem...

Stary 2021-12-20, 08:40   #2234
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:

Co za głupoty 🤪

Oj żeby jednak wróciła miłość do cycusia 🤞
Cytat:
Napewno wróci. Ale dziwne, że aż tak reaguje na pierś. Jednak kp łatwe nie jest i z nigdy nie wiadomo.

Mi Mańka obudziła się z histerią. Tak krzyczała jak chyba nigdy. Piersi nie chciała, pampers suchy. Nosiłam ją a ona krzyczała. Już mi się płakać chciała.

Nagle puściła bąka i zasneła jak aniołek🤣

Też moją kładę na brzuszek jak nie odbije. Jednak ona tej pozycji tak nienawidzi,że często kończy się płaczem...

Moja z dwa czy trzy razy też miała takie awantury. Można od tego zwariować, ale u nas zasypiała ze zmęczenia.
A na brzuszku jak leży to jak ma rączki? Bo pamiętam od fizjo żeby mała była podparta na łokciach. Moja już nawet to lubi i dość długo wytrzymuje.

Stary 2021-12-20, 09:07   #2235
A_Lios92
Zadomowienie

No moje dziewczyny obie nie lubiły pozycji na brzuchu, dopóki nie nauczyły się długo trzymać głowy w górze. Teraz Róża na brzuchu się tak szczerzy… no widać, że podoba jej się świat z tej perspektywy Tak w ogóle to widzę, że mocno już prze do obrotów, ale tyłek jeszcze za ciężki. Albo raczej głowa 😅

Mi dziś od rana moje córki gotują prawdziwe piekło. Młodsza w ryk, walczyłam ze 40 min żeby ją nakarmić, a z jakiegoś powodu się broniła. Starsza też w ryk, bo zawsze działają w tandemie. Oczywiście jak walczę z młodszą to starsza chce ode mnie wszystkiego na raz, pić, zabawki, siku. I stoi mi nad uchem jak próbuję ogarnąć młodszą i wrzeszczy. Oszaleć można. Akurat dziś takie jazdy jak jestem z nimi sama (mąż ma urlop, ale dziś musiał wyjechać) :/
Stary 2021-12-20, 09:55   #2236
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez A_Lios92 Pokaż wiadomość
No moje dziewczyny obie nie lubiły pozycji na brzuchu, dopóki nie nauczyły się długo trzymać głowy w górze. Teraz Róża na brzuchu się tak szczerzy… no widać, że podoba jej się świat z tej perspektywy Tak w ogóle to widzę, że mocno już prze do obrotów, ale tyłek jeszcze za ciężki. Albo raczej głowa

Mi dziś od rana moje córki gotują prawdziwe piekło. Młodsza w ryk, walczyłam ze 40 min żeby ją nakarmić, a z jakiegoś powodu się broniła. Starsza też w ryk, bo zawsze działają w tandemie. Oczywiście jak walczę z młodszą to starsza chce ode mnie wszystkiego na raz, pić, zabawki, siku. I stoi mi nad uchem jak próbuję ogarnąć młodszą i wrzeszczy. Oszaleć można. Akurat dziś takie jazdy jak jestem z nimi sama (mąż ma urlop, ale dziś musiał wyjechać) :/
Młoda dzisiaj z brzucha obróciła się na plecy.
Współczuję piekiełka z dziewczynami. Wiem jak to jest Ja dzisiaj też sama z maluchami. Właśnie zrobiłyśmy pizzę na cieście francuskim. Ale tak ogólnie zwykle jak jestem z nimi sama to np mam migrenę A najczęściej odliczam czas do powrotu męża z pracy Albo do położenia małych spać

Stary 2021-12-20, 10:45   #2237
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
Młoda dzisiaj z brzucha obróciła się na plecy.
Współczuję piekiełka z dziewczynami. Wiem jak to jest Ja dzisiaj też sama z maluchami. Właśnie zrobiłyśmy pizzę na cieście francuskim. Ale tak ogólnie zwykle jak jestem z nimi sama to np mam migrenę A najczęściej odliczam czas do powrotu męża z pracy Albo do położenia małych spać

Chyba powinno najpierw być z pleców na brzuch, inaczej to asymetria. Ale Róża też zaliczyła już dwa takie obroty, chociaż wydaje mi się, że już powoli zwalczamy tę asymetrię. Nawet jak leży na brzuchu to trzyma głowę prawie prosto, chociaż nadal z jednej piersi lubi jeść bardziej niż z drugiej. No ale głowę układa już w obie strony.

Oj tak, mąż teraz ma urlop aż do 10.01 i już tak przywykłam, że nie jestem sama na froncie z potworkami, że dziś mi ciężko je ogarnąć samej. :/ Starszej przez ostatnie 3 dni nie kładliśmy w ciągu dnia na drzemki, przez to chodziła spać o 20, a my mieliśmy przynajmniej spokojniejsze wieczory. Wczoraj za to po tych 3 dniach bez drzemki zaliczyła totalne odcięcie o 17 i za żadne skarby nie można jej było dobudzić. Już miałam wizję bujania się z nią do 2 w nocy, ale spała do 7 rano 😅 Także stwierdziliśmy, że jednak potrzebuje jeszcze tych drzemek. Tylko wtedy chodzi spać o 21.30-22.00 i to z wielkim krzykiem 🙄
Stary 2021-12-20, 11:53   #2238
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba powinno najpierw być z pleców na brzuch, inaczej to asymetria. Ale Róża też zaliczyła już dwa takie obroty, chociaż wydaje mi się, że już powoli zwalczamy tę asymetrię. Nawet jak leży na brzuchu to trzyma głowę prawie prosto, chociaż nadal z jednej piersi lubi jeść bardziej niż z drugiej. No ale głowę układa już w obie strony.

Oj tak, mąż teraz ma urlop aż do 10.01 i już tak przywykłam, że nie jestem sama na froncie z potworkami, że dziś mi ciężko je ogarnąć samej. :/ Starszej przez ostatnie 3 dni nie kładliśmy w ciągu dnia na drzemki, przez to chodziła spać o 20, a my mieliśmy przynajmniej spokojniejsze wieczory. Wczoraj za to po tych 3 dniach bez drzemki zaliczyła totalne odcięcie o 17 i za żadne skarby nie można jej było dobudzić. Już miałam wizję bujania się z nią do 2 w nocy, ale spała do 7 rano Także stwierdziliśmy, że jednak potrzebuje jeszcze tych drzemek. Tylko wtedy chodzi spać o 21.30-22.00 i to z wielkim krzykiem
Myślę, że to był raczej wypadek. W sensie to było nas łóżku gdzie ja siedziałam więc miała mały spadek I tak do fizjo się wybieramy więc zobaczymy. Na teraz nie widzę żeby preferowała którąś stronę Wydaje mi się za to, że na plecach leżąc już zaczyna się turlać czy gibac z boku na bok. Głowę obraca jak chce i nie ma tak, że spiąć trzyma na jedną stronę.
Z tym spaniem to zawsze problem. Moja starsza jak zasnęła w dzień to potrafiła nawet 3h spać. Jak zasnęła o 16 to później zabawa była właśnie do 23 ale jak zasypia po 18 to już śpi do rana. Czasami jest pobudka w nocy Ogólnie nawet jak jestem wykończona to wolę ją przetrzymać i o 20 szykować do spania. U niej standard to spanie od 20-21 do 7-8. Ale jak zaśnie o 23 to i tak wstanie o tej 7 🤦Ale nie powiem jak zaśnie o 18 to aż się boje co to będzie i jaka opcja mi się trafi

Stary 2021-12-20, 17:25   #2239
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Oj żeby jednak wróciła miłość do cycusia 🤞Moja z dwa czy trzy razy też miała takie awantury. Można od tego zwariować, ale u nas zasypiała ze zmęczenia.
A na brzuszku jak leży to jak ma rączki? Bo pamiętam od fizjo żeby mała była podparta na łokciach. Moja już nawet to lubi i dość długo wytrzymuje.

Zawsze poprawiam jej te rączki, żeby na łokciach miała. Jednak to niewiele daje. Wytrzymuje kilka sekund i krzyczy.
Cytat:
No moje dziewczyny obie nie lubiły pozycji na brzuchu, dopóki nie nauczyły się długo trzymać głowy w górze. Teraz Róża na brzuchu się tak szczerzy… no widać, że podoba jej się świat z tej perspektywy Tak w ogóle to widzę, że mocno już prze do obrotów, ale tyłek jeszcze za ciężki. Albo raczej głowa

Wpółczuje. Takie rzeczy zawsze się dzieją jak jest się samemu. Moja to aniołek ale tylko tata wyjdzie zmienia się w diabełka🤣
Cytat:

Oj tak, mąż teraz ma urlop aż do 10.01 i już tak przywykłam, że nie jestem sama na froncie z potworkami, że dziś mi ciężko je ogarnąć samej. :/ Starszej przez ostatnie 3 dni nie kładliśmy w ciągu dnia na drzemki, przez to chodziła spać o 20, a my mieliśmy przynajmniej spokojniejsze wieczory. Wczoraj za to po tych 3 dniach bez drzemki zaliczyła totalne odcięcie o 17 i za żadne skarby nie można jej było dobudzić. Już miałam wizję bujania się z nią do 2 w nocy, ale spała do 7 rano Także stwierdziliśmy, że jednak potrzebuje jeszcze tych drzemek. Tylko wtedy chodzi spać o 21.30-22.00 i to z wielkim krzykiem
Moja ma asymetrie. Chyba muszę do fizjo. iść. Jednak nasza ortopedka powiedziała, żeby dać jej czas do 3 miesiąca. To samo się podobno wyrówna. Więc chyba jeszcze poczekam. Do fizjo. i tak pójde, ale w późniejszym terminie.

Stary 2021-12-20, 19:23   #2240
Konto usunięte

Mała chyba miała lepszy dzień bo dziś na brzuszku sobie lepiej radziła z główka

Mieliśmy tez lepsza noc wiec nie jest zle

Zabukowalam 2 dawkę Pfizera na stycznia wiec się cieszę bo tez mam z głowy
Stary 2021-12-21, 19:28   #2241
bonnie_j
Wtajemniczenie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;89044807]Mała chyba miała lepszy dzień bo dziś na brzuszku sobie lepiej radziła z główka

Zabukowalam 2 dawkę Pfizera na stycznia wiec się cieszę bo tez mam z głowy[/QUOTE]U mnie też tak było. W sensie jednego dnia zaczęłam się martwić a następnego zaczęła dobrze utrzymywać główkę
U mnie noc kiepska. Spałam z obiema córkami
My dzisiaj po szczepieniu. No rota coś kiepsko znosi Waży już 6200 i ma 65 cm

Stary 2021-12-22, 07:41   #2242
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
U mnie też tak było. W sensie jednego dnia zaczęłam się martwić a następnego zaczęła dobrze utrzymywać główkę

No tak. Z 2 w jednym łóżku to musi być ciężko. Ja bardzo się cieszę, że Mania kocha swoje łóżeczko[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;89044807]Mała chyba miała lepszy dzień bo dziś na brzuszku sobie lepiej radziła z główka

Zabukowalam 2 dawkę Pfizera na stycznia wiec się cieszę bo tez mam z głowy[/QUOTE]Ja też idę w styczniu.

Stary 2021-12-22, 10:19   #2243
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też tak było. W sensie jednego dnia zaczęłam się martwić a następnego zaczęła dobrze utrzymywać główkę

Ja się nie zdążyłam zmartwić. 😅 Starsza była małym leniuchem, początkowo nienawidziła leżeć na brzuchu i długo nie chciała współpracować, a jak poczuła siły to usiadła samodzielnie mając 5 miesięcy, a mając 6 po raz pierwszy stanęła na nogi z podparciem. Jak miała 9 to stawiała już sama pierwsze kroki, a przy meblach to dosłownie biegała. Także przy młodszej nie przeżywam, wszystko w swoim tempie. W sumie to wolałabym, żeby Róża aż tak szybko nie zaczęła chodzić, no średnio mi się chce za dwiema biegać 😂

Ale duża pannica u Ciebie, w szoku jestem. 😍 Moja już mocno zwolniła z przyrostem, pewnie też będzie drobnica jak starsza, chociaż po spodenkach widzę, że jest trochę pulchniejsza. Wszystkie spodenki po starszej są dla niej przyciasne w pasie, a pamiętam, że starszej właśnie wszystko z tyłka spadało 😅

Właśnie dziś tak myślałam kiedy u nas następne szczepienie, bo na razie nikt do mnie nie dzwoni z przychodni. Mam nadzieję, że dopiero po nowym roku, nie chce mi się tego ogarniać między świętami a sylwestrem.
Stary 2021-12-22, 16:13   #2244
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się nie zdążyłam zmartwić. Starsza była małym leniuchem, początkowo nienawidziła leżeć na brzuchu i długo nie chciała współpracować, a jak poczuła siły to usiadła samodzielnie mając 5 miesięcy, a mając 6 po raz pierwszy stanęła na nogi z podparciem. Jak miała 9 to stawiała już sama pierwsze kroki, a przy meblach to dosłownie biegała. Także przy młodszej nie przeżywam, wszystko w swoim tempie. W sumie to wolałabym, żeby Róża aż tak szybko nie zaczęła chodzić, no średnio mi się chce za dwiema biegać

Ale duża pannica u Ciebie, w szoku jestem. Moja już mocno zwolniła z przyrostem, pewnie też będzie drobnica jak starsza, chociaż po spodenkach widzę, że jest trochę pulchniejsza. Wszystkie spodenki po starszej są dla niej przyciasne w pasie, a pamiętam, że starszej właśnie wszystko z tyłka spadało

Właśnie dziś tak myślałam kiedy u nas następne szczepienie, bo na razie nikt do mnie nie dzwoni z przychodni. Mam nadzieję, że dopiero po nowym roku, nie chce mi się tego ogarniać między świętami a sylwestrem.
U mnie młodszą też jest większa niż starsza No ale urodziła się ponad 600g cięższa Ogólnie młodsza szybciej wyrasta z ubranek
U nas jeszcze się nie zapisaliśmy na kolejne szczepienie. Nawet nie chce mi się o tym myśleć Ale z plusów po tym następnym będzie przerwa dłuższa z tego co pamiętam. Za to ja 04.01 idę na drugą dawkę. Zobaczymy jak to będzie.
Wczoraj skończyliśmy remont. Dzisiaj montujemy regały. Jutro przenoszenie mebli. Przerwa na wigilię i przygotowujemy się do remontu w kolejnym pokoju Zaraz po świętach

Stary 2021-12-22, 19:00   #2245
niem
Raczkowanie

A co planujecie jeść w Święta przy karmieniu piersią? Ja już żałuje, że nie zjem grzybowej, śledzi, bigos chyba też odpuszczę, ale na karpia pewnie się skuszę, bo to cała magia.

U nas ze szczepieniem wyszedł miesiąc obsuwy, a kolejne szczepienie to są tylko rotawirusy, czy znów razem z kłuciem?
niem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-22, 19:44   #2246
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niem Pokaż wiadomość
A co planujecie jeść w Święta przy karmieniu piersią? Ja już żałuje, że nie zjem grzybowej, śledzi, bigos chyba też odpuszczę, ale na karpia pewnie się skuszę, bo to cała magia.

U nas ze szczepieniem wyszedł miesiąc obsuwy, a kolejne szczepienie to są tylko rotawirusy, czy znów razem z kłuciem?
Ja raczej planuje jeść wszystko. Chociaż nad potrawami z grzybami mocno się zastanawiam
Skąd ta obsuwa?
U nas po 6 tyg od poprzedniego mieliśmy znowu komplet. Ale część dziewczyn z tego co pisały po 4 tyg mają rota a po 8 6w1 i pneumokoki 🤷

Stary 2021-12-22, 22:28   #2247
Konto usunięte

Mamusie październik 2021 cz. 3.

Ja jem wszystko i tak samo będę w święta
Stary 2021-12-22, 23:14   #2248
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niem Pokaż wiadomość

Ja zjem wszystko na co będę miała ochotę 😊
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-23, 08:26   #2249
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Ja też jem wszystko.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-23, 10:26   #2250
niem
Raczkowanie

Pięknie, to tylko ja boję się zjeść grzybową..

Szczepienia odłożone, bo jak mieliśmy 5 tyg to był katar taki do odciągania odkurzaczem, dziecko osłuchiwała pediatra 2x, a w kolejnym terminie w ten sam dzień rano starsza 2 x zwymiotowała, później okazało się, że pół przedszkola tak samo, ale nie jednego dnia, bo tak to pewnie zatrucie, tylko w przeciągu 2 tyg tak się działo.. młodszą wybudzałam, żeby jadła i się nie odwodniła w razie co. Później na nóżce zauważyłam jakieś plamki i pojechaliśmy na SOR 19-5 rano badania i w końcu izolacja w sali bez grzejnika.. w grudni. Na SOR wszyscy tylko z wymiotami/biegunką, u nas po badaniach mimo, że kupka luźniejsza wyszło, że nie złapała wirusa, a na nodze to siniaczki, badania krwii były ok. Także ja już straciłam nadzieję na szczepienie, ale jakoś poszło przed Świętami.
niem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości