Biedronka - produkty godne polecenia - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-06, 09:58   #4531
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia

Ejjjj laski, po co się czepiacie z tymi perfumami? To jakaś nowa moda na wizażu po tytułem "kto komu bardziej dokopie"? Bo niestety coraz częściej ktoś tu na kogoś napada Może i określenie "perfum" jest nieprawidłowe, ale jakie to ma znaczenie? I tak wiadomo o co chodzi Przecież tu na wizażu panuje niepisane (a może i pisane) prawo, ze nie wytykamy komuś jego ortografów czy gramatyków. W takim układzie powinnyśmy także czepiać się osób, które piszą bez polskich znaków, bo przecież nie ma w słowniku takiego słowa jak np: moze, ktory etc. Może przystopujcie trochę, bo na moje oko to czyste szukanie dziury w całym i chęć wyżycia się na kimś Dajmy już spokój i kontynuujmy temat

A co do tematu to wybieram się po chusteczki dada Tak je ładnie reklamowałyście, ze się skuszę, choćby tylko dlatego by przecierać nimi twarz

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 10:15   #4532
joplin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Przecież tu na wizażu panuje niepisane (a może i pisane) prawo, ze nie wytykamy komuś jego ortografów czy gramatyków.
Pisane . Można za to otrzymać punkty karne.

Dziewczyny, dajcie sobie spokój, bo tylko sobie szkodzicie. A co "perfumeryjnych" błędów to możecie zgłaszać zastrzeżenia (w kulturalny sposób oczywiście ) na PW danego użytkownika.

Z Biedronkowych produktów ostatnio pokochałam Cappucino o smaku czekoladowym, produkowane przez Mokate .
Stary 2008-09-06, 10:24   #4533
cypressangel
Zakorzenienie

Teresko - masz rację - w regulaminie jest zapisane:
Cytat:
9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator.

Czy któraś z Was kupiła prostownicę i może napisać, jak się sprawuje? - ciągle się nad nią zastanawiam

Edytowane przez cypressangel
Czas edycji: 2008-09-06 o 10:51
cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 10:32   #4534
Tereskaa
Zakorzenienie

Właśnie ja też się zastanawiam nad tą prostownicą Mam co prawda prostownico - karbownicę Rowenty z nawilżaczem, ale ona jest strasznie nieporęczna

Stary 2008-09-06, 10:37   #4535
cypressangel
Zakorzenienie

U mnie w sumie widziałam 2 prostownice - jedna kosztuje 14.99 zł, a druga 19.99 zł. Ta druga wydaje mi się, że ma jakieś funkcje - typu regulacja temperatury (co do tego mogę się mylić - widziałam tylko w gablotce), a ta za 14.99 zł - nie ma chyba nic takiego.

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 10:48   #4536
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Ejjjj laski, po co się czepiacie z tymi perfumami? To jakaś nowa moda na wizażu po tytułem "kto komu bardziej dokopie"? Bo niestety coraz częściej ktoś tu na kogoś napada Może i określenie "perfum" jest nieprawidłowe, ale jakie to ma znaczenie? I tak wiadomo o co chodzi Przecież tu na wizażu panuje niepisane (a może i pisane) prawo, ze nie wytykamy komuś jego ortografów czy gramatyków. W takim układzie powinnyśmy także czepiać się osób, które piszą bez polskich znaków, bo przecież nie ma w słowniku takiego słowa jak np: moze, ktory etc. Może przystopujcie trochę, bo na moje oko to czyste szukanie dziury w całym i chęć wyżycia się na kimś Dajmy już spokój i kontynuujmy temat

A co do tematu to wybieram się po chusteczki dada Tak je ładnie reklamowałyście, ze się skuszę, choćby tylko dlatego by przecierać nimi twarz
ja rozumiem, że chciałybyście zakończyć ten offtop, ale napiszę coś jeszcze- można zwracać uwagę na błędy, ale kulturalnie, a nie w sposób prześmiewczy (np. używanie nieznajomości ortografii jako argument w dyskusji). ja tu prześmiewczego tonu nigdzie nie zauważyłam. mnie samą denerwuje używanie formy 'perfum'. w żadnym słowniku takiej nie znajdziecie.

Cytat:
9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:04   #4537
_totally_
Zakorzenienie

Zwrócenie uwagi na nagminne popełnianie rażącego błędu może uchronić osobę popełniającą go przed ośmieszeniem się. Wizaż jest miłym kątem, w którym rozmawiamy, wymieniamy się opiniami, w którym możemy się też od siebie wzajemnie uczyć.
Język to przede wszystkim melodia i sprawne posługiwanie się słowem, to komponowanie wspaniałej muzyki. Komputerszczyzna melodii nie ma i nigdy mieć nie będzie; jest muzyką współczesną, pełną dziwnych dysonansów i zgrzytliwych współbrzmień.

J. Grabowski
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 11:04   #4538
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
U mnie w sumie widziałam 2 prostownice - jedna kosztuje 14.99 zł, a druga 19.99 zł. Ta druga wydaje mi się, że ma jakieś funkcje - typu regulacja temperatury (co do tego mogę się mylić - widziałam tylko w gablotce), a ta za 14.99 zł - nie ma chyba nic takiego.
u mnie są tylko te po 14.99. Kupiłam w czwartek. Sprawuje się jak za te pieniądze bardzo dobrze. Szybko się nagrzewa, dobrze prostuje. Pewnie niszczy włosy- ale ja stosuję tylko do grzywki więc nic lepszego nie potrzebuję jak za te pieniądze to dobry wybór- pamiętajcie, że macie kilka dni na zwrot towaru bez podania przyczyny, więc możecie kupić i spokojnie w domku przetestowac
Stary 2008-09-06, 11:08   #4539
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
ja rozumiem, że chciałybyście zakończyć ten offtop, ale napiszę coś jeszcze- można zwracać uwagę na błędy, ale kulturalnie, a nie w sposób prześmiewczy (np. używanie nieznajomości ortografii jako argument w dyskusji). ja tu prześmiewczego tonu nigdzie nie zauważyłam. mnie samą denerwuje używanie formy 'perfum'. w żadnym słowniku takiej nie znajdziecie.
Może zwrócenie uwagi nie było nie kulturalne w tym przypadku, ale w regulaminie wyraźnie pisze, że:
"W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym.(...)"
Punkty karne dostaje się dopiero jeśli ktoś zwraca uwage w sposób mało kulturalny: "(...) Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator."

Kontynuując wątek- mam te perfumy Dzisiaj pachne White Rose...
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 12:17   #4540
Tereskaa
Zakorzenienie

Dokładnie jak pisze madzia.a, że w złym tonie jest zwracanie uwagi, a punkty karne to już inna bajka
Najlepiej jakby jednak wypowiedział się na ten temat nasz mod i zamknął tego bezsensownego offtopa

No dobrze, ale na temat Kupiłam przed chwilką prostownicę, ponieważ:
- jest mała,
- poręczna,
- lekka,
i po użyciu:
- "nie ciągnie za włosy"
- szybko się nagrzewa

Jedno na co proponuję zwrócić uwagę przy zakupie to to aby płytki w miarę równo się schodziły, tzn żeby przy bardzo lekkim dociśnięciu nie było zbyt dużej szpary między płytkami. Ja przejrzałam w sklepie kilka prostownic zanim znalazłam taką, która miała taką szparkę w granicy 1 mm. Oczywiście przy mocnym dociśnięciu w każdej płytki się schodziły jednak po co aż tak się męczyć Moim zdaniem prostownica godna polecenia, za taką kasę niczego lepszego się nie dostanie
Kupiłam również chusteczki dada, ale niestety po 4,95 czy 99, a nie po 2,99 jak było wyżej napisane

Stary 2008-09-06, 12:25   #4541
Beatae77
Raczkowanie

No to nim dyskusja będzie zamknięta jeszcze słówko.

Wydaje mi się ze zwrócenie komuś uwagę na popełniane błędy - ortograficzne, gramatyczne, językowe nie powinno być piętnowane.
Forma zwrócenia uwagi - owszem, szczególnie jeśli jest prześmiewcza lub obraźliwa jak najbardziej powinna być piętnowana.
Ale samo dbanie o czystość i poprawność językową powinno być raczej chwalone.

Wiem, że to internet ale nie róbmy z niego śmietnika.
Beatae77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 12:31   #4542
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beatae77 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się ze zwrócenie komuś uwagę na popełniane błędy - ortograficzne, gramatyczne, językowe nie powinno być piętnowane.
Forma zwrócenia uwagi - owszem, szczególnie jeśli jest prześmiewcza lub obraźliwa jak najbardziej powinna być piętnowana.

Można wysłać np. PRIVA z delikatnym zwróceniem uwagi, albo jedynie napomknąć, że taka forma jest nieprawidłowa, ale żeby rozwodzić się o czyimś błędzie na całą stronę, albo wytłuszczonym, ogromnym, czerwonym drukiem pisać, że jest się po filologii i jest to taki wielki błąd, to chyba nie jest na miejscu Ok, wiemy już, że stwierdzenie "perfum" jest niepoprawne gramatycznie, to może rozejm ??

Stary 2008-09-06, 12:37   #4543
Beatae77
Raczkowanie

Ja jestem za - szczególnie ze nie pisałam nic na czerwono ani nic o moim wykształceniu.
Beatae77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 12:41   #4544
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem za - szczególnie ze nie pisałam nic na czerwono ani nic o moim wykształceniu.
Nie, nie, ja wiem, że to nie Ty Wystarczy się cofnąć na poprzednią stronę aby się o tym przekonać Chciałam tylko powiedzieć, że piętnowanie, wcale nie tak oczywistego błędu, nie ma większego sensu Zresztą taka myśl mi jeszcze przyszła: "nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi"

Stary 2008-09-06, 12:42   #4545
madzia.a

Cytat:

O tym raczej powinnaś napisać do moderatora, aby zmienił regulamin, a nie tu na forum. W regulminie wyrażne pisze, że nie powinno się zwracać uwagi na błędy ortgraficzne, językowe itp.
Stary 2008-09-06, 12:50   #4546
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
A chciałabym sobie kupić perfum- to też jest nieprawidłowe?
Chciałabym kupic sobie perfumy- oznacza przecież że chce więcej niż jeden
a kupujesz jeden spodń czy JEDNE spodnie??

Regulamin został kilka miesiecy temu zmieniony i mówi:

Zwracanie uwagi jest więc uważane jako "zły ton" ale nie jest zabronione. Zabronione jest robienie tego w sposób prześmiewczy.

Uwaga została zwrócona i powinna zostac przyjęta więc cała dalsza dyskusja i przekonywanie o swojej "racji" jest zupełnie niepotrzebna bo zasad gramatyki się nie zmieni.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 12:53   #4547
madzia.a

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A kupujesz jeden perfumy?
Skoro moderator ciągnie offtopa na temat zwracania uwagi na błędy, to czegoś tu nie rozumiem? To w końcu można zwracać uwagę, czy nie? Z jednej strony w regulaminie pisze, ze się nie powinno, a z drugiej strony moderator włącza się do dyskusji
Stary 2008-09-06, 12:55   #4548
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Skoro moderator ciągnie offtopa na temat zwracania uwagi na błędy, to czegoś tu nie rozumiem? To w końcu można zwracać uwagę, czy nie? Z jednej strony w regulaminie pisze, ze się nie powinno, a z drugiej strony moderator włącza się do dyskusji
Ja powiem szczerze także nie rozumiem

Stary 2008-09-06, 12:55   #4549
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Moim zdaniem cała ta dyskusja niepotrzebnie zaśmieca biedronkowy temat.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 12:59   #4550
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A kupujesz jeden perfumy?
JEDNE

a włącza się po to żeby zakończyć bezsensowne upieranie się że perfum jest dobrą formą.

Cytat:
Ja powiem szczerze także nie rozumiem
To wystarczy jeszcze raz przeczytać

Ja nie rozumiem za to dalszej dyskusji na ten temat Skoro ktoś już napisał wcześniej ze "perfum" nie jest poprawna formą, to po co dalsze dyskusje i "wykłócanie" że jest ...

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:02   #4551
madzia.a

Cytat:

Regulamin został kilka miesiecy temu zmieniony i mówi:

Zwracanie uwagi jest więc uważane jako "zły ton" ale nie jest zabronione. Zabronione jest robienie tego w sposób prześmiewczy.

Uwaga została zwrócona i powinna zostac przyjęta więc cała dalsza dyskusja i przekonywanie o swojej "racji" jest zupełnie niepotrzebna bo zasad gramatyki się nie zmieni.
Ja w cale nie przekonuje, że słowo "perfum" jest poprawne. Skończyłam studia ekonomiczne i przyznam, ze nigy nie spotkalam się z tym że słowo perfum jest nie poprawne, aczkolwiek nie mówie że tak nie jest.
I chodzi mi o to, że w regulaminie wyraźnie pisze, ze nie powinno się (a nie, ze jest to zabronione)zwracać uwagi na błędy! Skoro nie powinno się, dlaczego moderator popiera dyskusje?
"W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym."
Ja nie pisze nic o punktach karnych, bo to nie dotyczy tej dyskusji!
Stary 2008-09-06, 13:05   #4552
nick_OLA
Raczkowanie

kręciłam się koło tych prostownic dzisiaj i niestety nie zakupiłam jakoś nie mogę się przekonać - niby 20 zł to nie majątek ale ...

dziewczyny piszą że sprawują się dobrze hmmm .... może w poniedziałek podskoczę do B.

Moje pytanko - czy próbowałyście może Biedronkowe Krokiety z mięsem? dobre to to? bo mam ochotę a nie wiem czy warto

Dziewczęta .... wrzućcie na luz z tymi perfumami, złymi i nie złymi tonami, czy tak można czy nie wypada forum ma służyć dobrej zabawie i oderwaniu się od problemów dnia codziennego a nie ... ich tworzeniu więc wróćcie do tematu a sprawy językowe przenieście na jakieś forum do tego stworzone - nie wiem....poprawnej polszczyzny czy cuś
Buziaczki
Byś zdołał nimi drugiego obejmować

Phil Bosmans
nick_OLA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:05   #4553
aagnesska22
Wtajemniczenie

ok,czas zmienic temat
jak juz wspomnialam ide dzisiaj po ta lampke na biurko...
aagnesska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:13   #4554
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nick_OLA Pokaż wiadomość

Moje pytanko - czy próbowałyście może Biedronkowe Krokiety z mięsem? dobre to to? bo mam ochotę a nie wiem czy warto
Aaaaaaa, yyyyyy, zapomniałam, miałam dziś kupić ale pewnie wieczorkiem się wybiorę do dronki i jak kupię i skonsumuję to dam znać

Stary 2008-09-06, 13:23   #4555
nick_OLA
Raczkowanie

Cytat:
Aaaaaaa, yyyyyy, zapomniałam, miałam dziś kupić ale pewnie wieczorkiem się wybiorę do dronki i jak kupię i skonsumuję to dam znać
ooo to czekam na opinię

heh, no chyba że moja ciekawość popchnie mnie w kierunku Biedronki i będę pierwsza .... bo smaka mam...oj MAMMMMMM

jak kupię pierwsza to napiszę co i jak
Byś zdołał nimi drugiego obejmować

Phil Bosmans
nick_OLA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:36   #4556
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nick_OLA Pokaż wiadomość

Któraś z Wizażanek jadła te krokiety i sobie chwaliła.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:37   #4557
y_ulia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
u mnie są tylko te po 14.99. Kupiłam w czwartek. Sprawuje się jak za te pieniądze bardzo dobrze. Szybko się nagrzewa, dobrze prostuje. Pewnie niszczy włosy- ale ja stosuję tylko do grzywki więc nic lepszego nie potrzebuję jak za te pieniądze to dobry wybór- pamiętajcie, że macie kilka dni na zwrot towaru bez podania przyczyny, więc możecie kupić i spokojnie w domku przetestowac
skusilam sie na prost. tą za 14,99.
grzywke wyprostowalam spoko, ale reszte wlosow cos prostowac nie chciala;p nie wiem, moze nie umiem? :P
ale 15zł to nie majatek

[ Uciekaj moje serce! ]

y_ulia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 14:30   #4558
iga
Rozeznanie

GG do iga

polecam całym sercem zmywacz do paznokci nazywa sie nailty jest świetny, dokładnie zmywa i całkiem przyjemnie pachnie jak na zmywacz
iga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 14:47   #4559
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Ja chyba nie napisałam tego w tym wątku
Dla piwoszy polecam VIPka Jak na mocne piwo smaczny jest
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 14:48   #4560
Selene2203
Rozeznanie

A ja przed chwilą wróciłam z Biedronki i właśnie zajadam paluszki nadziewane Saltas ser & papryka i popijam nektarem bananowym Pyyyycha! Paluszki faktycznie boskie (osssstre xD) a nektar smakuje tak troszeczkę jak Kubuś. W każdym razie - chwalę sobie.

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości