|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problemy pierwszego świata + ot, część 6.
Ja mam na liście do obejrzenia jeszcze takie starocie sprzed 10 lat i starsze. Ale mam wrażenie, ze juz te wszystkie seriale po pewnym czasie zaczynają być wtórne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1922 |
theatrical romantic
|
[1=16fcd1ff0b24257bafb1730 1dac5f706a9d6f7ac_61da25a cd43dc;89057007]Ja mam na liście do obejrzenia jeszcze takie starocie sprzed 10 lat i starsze. Ale mam wrażenie, ze juz te wszystkie seriale po pewnym czasie zaczynają być wtórne[/QUOTE]
Też mam starocie do obejrzenia. Na przykład teraz męczę Dextera, ale się coś nie wciągnęłam i dam sobie spokój. Kiedyś jak leciał w TV to z chęcią oglądałam odcinki i to nie po kolei, jak leciało to oglądałam. A jak zaczęłam od początku to coś mnie nie wciąga. Coś nie lubię filmów i seriali kręconych w tropikach. Nie moje klimaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1923 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:17 ---------- Ja kupilam wlasnie Olaplex 0 i 7, jako dodatek do 3 i 6 ktorych juz wczesniej uzywalam. Wlasnie testuje 0, zobaczymy co to bedzie. Podobno 0 w polaczeniu z 3 daje super efekt, tak samo jak 6 i 7 po myciu.
![]() |
![]() |
#1924 | |
theatrical romantic
|
Szefowa nam dała paczkę jedwabnych maseczek z kolorem i logiem firmy. Zamówione, zaprojektowane itd. I do mycia ręcznego, w pralce nie można.
I żadna z nas ich nie nosi w pracy, bo to więcej zachodu. Mam mnóstwo materiałowych maseczek i wrzucam je do pralki na wysoką temperaturę razem z pościelą. Nie nosiłabym ręcznie wypranej maski, temperatura w zlewie nie zabija bakterii itd. To paczka maseczek leży w szufladzie w biurku. Nie przemogę się. Jakby były zwykłe, materiałowe to jak najbardziej, ale są jedwabne i "macie myć ręcznie". ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1926 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
![]() Mnie przeszkadza to, że są jedwabne i nie mogę je wrzucić do pralki na wysoką temperaturę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubię materiałowych, ale płyny dostępne u nas do dezynfekcji (do płukania sanytol/łysol, pewnie są jakieś do prania) działają w 30 stopniach. Na opakowaniu jest aby przy ręcznym pozostawić w płynie 15 minut.
Można też maskę dla pewności płukać dodatkowo przed przepraniem wrzątkiem (?) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Ja wszystko piorę w pralce. Jak nie przetrwa to trudno.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1929 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
theatrical romantic
|
Ja lubię materiałowe, lepiej mi się w nich oddycha i twarz mi się w nich nie poci jak gdzieś idę (u mnie jest chłodny, wilgotny klimat, ogrzewam maskę własnym oddechem i potem makijaż ze mnie spływa).
Mogli skonsultować z nami jakie chcemy maseczki. Wszystkie mamy własne, materiałowe, zakładamy jak klient wchodził do biura. A tak to pracujemy bez, bo jest dystans. I pudło jednorazówek jest na każdym biurku jakby coś. Szefowa chyba pojechała na jakieś spotkanie, zauważyła, że inne firmy mają swoje firmowe maski i też się szarpnęła. Tylko po co ten jedwab. ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89057460]Pralabym w pralce na 30 stopniach. I prasowalabym.[/QUOTE] To ja żelazka nie widziałam na oczy od ponad roku. Mam tylko parę sukienek letnich z bawełny, które muszą być prasowane. Nic innego nie prasuję. Nawet jak żakiet wyciągam z pralki to wystarczy, że nim potrząsnę i już jest ok. Nic się nie gniecie w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Ja tam ostatnio lubię takie czarno-niebieskie maseczki z grafenem. Stylowo wyglądają
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1932 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1933 |
theatrical romantic
|
Mam nadzieję, że uda mi się pójść na koncert pod koniec marca. On miał się odbyć półtorej roku temu, a ciągle go przenosili, bo były lockdowny. Mecze piłki nożnej i rugby z kibicami spoko, ale ja na koncert nie mogę, bo olaboga, pandemia jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
[1=16fcd1ff0b24257bafb1730 1dac5f706a9d6f7ac_61da25a cd43dc;89057534]Wielorazowe?[/QUOTE]Jednorazowe ale ja noszę kilka razy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1935 |
Wtajemniczenie
|
Ale pranie ręczne choćby w mydle dezaktywuje wirusy i bakterie. Również w 30°C. Mydło rozpuszcza lipidy i tym sposobem rozwala wirusy i bakterie. Jakby mydło z wodą nie było skuteczne, to rozmaite plagi by nas nadal dziesiątkowały.
Edytowane przez Nette Czas edycji: 2022-01-01 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1937 |
theatrical romantic
|
Wrzucę ją do pralki na 40 stopni i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ci przecież wirus osiada na maseczce, to tak samo osiada na koszulce, cudów nie ma. Skoro koszulkę pierzesz w niższej temperaturze, to od maski też się nie zarazisz. ![]() Mydło i w zimnej wodzie załatwi sprawę, bez przesady. Narobili ludziom wodę z mózgu z tymi 60 stopniami dwa lata temu. I tymi mydłami antywirusowymi. ![]() A jak nie przeżyje tego prania, to trudno. Survival of the fittest. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Tak mówili w telewizji, więc to prawda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem dlaczego ludzie noszą maski materiałowe, przecież to nie daje żadnej ochrony
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym można mieć materiałową z kieszonką na filtr. Edytowane przez Nette Czas edycji: 2022-01-01 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w warunkach w miarę normalnego życia nie ma większej różnicy jeśli chodzi o ochronę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:45 ---------- Żeby nie było zaraz. Oczywiście maseczki jednorazowe różnych rodzajów mają swoje zastosowania. I są potrzebne. Ale nie w tej sytuacji, żeby 7 miliardów ludzi codziennie zużywało ich po dwie nawet, kiedy w żadnym stopniu nie przebywają w sterylnych warunkach, nie przechowują ich na pewno odpowiednio, dotykają w międzyczasie innych rzeczy, nie zakładają ich odpowiednio itd. A powinno się zmieniać zdecydowanie częściej, ale już obliczmy to w miarę realistycznie. Pandemia, pandemią, ale też nie możemy rzucać wszystkiego, bo wirus o śmiertelności 1% atakuje. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1944 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1945 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
BAN stały
|
Seriale to też mój ppś. Mam dostęp do trzech platform streamingowych, całą listę tytułów, które chciałabym obejrzeć tylko czasu na oglądanie brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1947 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
![]() Za to z czytaniem u mnie jest makabra. Nie chce mi się w ogóle. Mam biurową pracę, ciągle się gapię w ekran i piszę, czytam raporty. To jak wracam do domu to mi się nie chce patrzeć na tekst. Wolę oglądać. Ale w przerwie obiadowej zawsze czytałam książki. Muszę do tego wrócić. Zawsze czytam przy jedzeniu ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Przeraża mnie góra prania w moim mieszkaniu. Będzie chyba na 4 prania ![]() Już nie mam gdzie składać brudnych ciuchów. Miesiąc czasu nie robiłam prania, a szafa dalej pełna ubrań. W szoku jestem ile mam ubrań. Jak mi się kiedyś zechce kupić coś nowego to sobie przypomnę, że miesiąc nie robiłam prania i miałam całą pełną szafę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1949 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1950 |
Wtajemniczenie
|
A czego...? Że Twoje majty prały się w tym samym bębnie, co cudze?
To w takim razie przymierzanie ciuchów w sklepie jest bardziej obrzydliwe, jedzenie w knajpie również, gdzie ludzie tę samą łyżkę czy krawędź szklanki mieli w ustach (mnie akurat brzydzą knajpy z lampkami i sztućcami wyłożonymi przez cały dzień na stolikachb- ma to wyglądać elegancko, a wygląda brudno). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.