Problemy pierwszego świata + ot, część 6. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-01-03, 14:53   #1981
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Problemy pierwszego świata + ot, część 6.

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89060292]Chodzisz chronicznie niewyspana przez 5 dni w tygodniu?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]
Nie czuję, żebym codziennie była niewyspana. Ale gdybym mogła spać dłużej, to pewnie bym spała.
Teraz i tak jest lepiej, bo odkąd wywaliłam chrapiącego męża do drugiego pokoju, to nie budzę się w nocy
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 15:38   #1982
andra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Też mialam taki pomysł,ale nie mam takiego pokoju w którym mogłaby mieszkać

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Może być taka malusia od razu z ozdobami, do worka i szafy lub piwnicy.
I chyba pobije tu wszystkich, nie mam co sprzątać po świętach, ani pół dekoracji świątecznej. Chyba że liczy się mały Mikołaj z czekolady na stole. To się zaraz go posprząta...
Jakoś tak wyszło, nie miałam do tego. Ale w szafce jest schowana a jakże, moja ulubiona choinka, porcelanowa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

* Oczywiście nie miałam do tego głowy

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 15:54   #1983
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nie czuję, żebym codziennie była niewyspana. Ale gdybym mogła spać dłużej, to pewnie bym spała.
Teraz i tak jest lepiej, bo odkąd wywaliłam chrapiącego męża do drugiego pokoju, to nie budzę się w nocy
Mam podobnie ze spaniem - w zwykły dzień ciężko mi zasnąć przed północą czy pierwszą, w wolne mogłabym i do 4-5h siedzieć. Czasem sama się wcześnie usypiam czytaniem - na Kindlu, żeby było bez światła, i coś powolnego, opisowego, by szybciej sen przyszedł.
TŻ najchętniej szedłby spać o 20:30, czasem go tam szturcham, żeby nie szedł spać zbyt wcześnie, bo potem się budzi o 4h czy 5h, nie może zasnąć ponownie i tylko hałas generuje.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 16:10   #1984
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja mojego też wyeksmitowałam.Nie wierzył że tak grzmi dopóki go nie nagrałam i puściłam mu samego siebie.Był w szoku.

Ja idąc do biura wstaję o 4,45 ,na zdalnej o 5,50.Też nie potrafię wcześniej iść spać.Nawet jak usnę ok 21 to o 23 obudzę się wyspana.Chadzam tak ok 23.Czasem ucinam sobie drzemkę po robocie ale ostatnio dość rzadko,o dziwno nie chodzę nieprzytomna , chyba organizm jest już przyzwyczajony.Co wiecej ,w weekendy też nie mogę za długo spać a uwielbiałam, góra do 8.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez _medianoche Pokaż wiadomość
PPŚ przez ten Brexit słabo jest z metalowym merchem. Prawie dostałam już bluzę Type O Negative, a okazało się, że sklep wysyła z UK i musiałabym płacić cło.

W ogóle metalowych ubrań dla kobiet jest mało. Chodzi mi o koszulki od zespołów, bluzy itd. Bo sukienek i gotyckich dodatków jest mnóstwo. Rozwaliła mi się koszulka, w której chodziłam na koncerty, miała już ponad dekadę

Cały grudzień męczyłam w kółko wszystkie płyty Type O to sobie koszulkę chciałam machnąć i nie mają. Wszystko z UK.

Kocham Petera i nadal nie wierzę w jego śmierć.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
TŻ najchętniej szedłby spać o 20:30, czasem go tam szturcham, żeby nie szedł spać zbyt wcześnie, bo potem się budzi o 4h czy 5h, nie może zasnąć ponownie i tylko hałas generuje.
O to to.Nieraz oglądamy serial ,coś do niego mówię a słyszę miarowy oddech

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 16:12   #1985
_medianoche
theatrical romantic

Ja często jechałam na 4h snu dziennie (oglądałam YT i seriale po nocach). I dopiero podczas pierwszego lockdownu zobaczyłam jaką różnicę robi wysypianie się. Pracowałam zdalnie z domu, nie musiałam wstawać wcześniej, żeby się ogarnąć i robić pół godziny z buta do pracy. I nie chciałam zdziadzieć podczas pandemii to ćwiczyłam codziennie, kładłam się o określonej porze spać. Aż to weszło w nawyk. Tyle osób mi powiedziało, że wypiękniałam i pytali jakich kosmetyków używałam. 10h snu dziennie to był najlepszy kosmetyk.

Bardzo chcę do tego wrócić. Nigdy tak dobrze nie wyglądałam jak wtedy.
_medianoche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 16:16   #1986
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz chce mi się ogórka na kanapkę.
Ostatnio to ciągle bym jadła ogórki.
Też ostatnio mam chcicę na ogórki.Ogólnie mój PPŚ to cena warzyw, dziś patrzę a cukinia 15 zł.Masakra.Kupiłam małe koktajlowe pomidorki w Biedrze, jeszcze one mi smakują.Dałam dychę a jak otwarłam opakowanie to jakoś mi dziwnie podśmierdują.Ogólnie nic zdrowego mi nie smakuje, tak przytyłam od niezdrowego żarcia i ilości że ciężko mi polubić z powrotem warzywa itp.A od dziś po raz setny wracam na dobrą drogę .

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Ja często jechałam na 4h snu dziennie (oglądałam YT i seriale po nocach). I dopiero podczas pierwszego lockdownu zobaczyłam jaką różnicę robi wysypianie się. Pracowałam zdalnie z domu, nie musiałam wstawać wcześniej, żeby się ogarnąć i robić pół godziny z buta do pracy. I nie chciałam zdziadzieć podczas pandemii to ćwiczyłam codziennie, kładłam się o określonej porze spać. Aż to weszło w nawyk. Tyle osób mi powiedziało, że wypiękniałam i pytali jakich kosmetyków używałam. 10h snu dziennie to był najlepszy kosmetyk.

Bardzo chcę do tego wrócić. Nigdy tak dobrze nie wyglądałam jak wtedy.
Ja 10h snu chyba nigdy w życiu nie przespałam, nie umiem aż tyle.Ogólnie mam spore problemy ze snem,budzenie się w nocy, często też nie umiem zasnąć.Próbowałam odbodźcowanie, jakieś metody relaksacyjne itp i nic.Nawet po mocnych środkach nasennych potrafię się wybudzić po godzinie.

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Stary 2022-01-03, 16:22   #1987
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

[/COLOR]
Kocham Petera i nadal nie wierzę w jego śmierć.[COLOR="Silver"]
Często wracam do wywiadów na YT, czasem robię sobie maraton Peterowy. Najlepiej jak ktoś nie czai jego poczucia humoru i wszystko bierze na serio. Zawsze jak jeździli na koncerty do Niemiec to oglądałam wywiady, żeby umierać ze śmiechu.

Jestem rocznik 91 i zawsze mi było smutno, że byłam takim młodym szczylem jak oni koncertowali, a już pod koniec to robiłam gówniane staże, nie zarabiałam na siebie i nie stać mnie było na koncerty. Johnny Kelly ostatnio dużo wywiadów udziela, można posłuchać na YT i sobie powspominać. On jest tak pozytywnym i przyjemnym człowiekiem, nie da się go nie lubić.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:

Ja 10h snu chyba nigdy w życiu nie przespałam, nie umiem aż tyle.Ogólnie mam spore problemy ze snem,budzenie się w nocy, często też nie umiem zasnąć.Próbowałam odbodźcowanie, jakieś metody relaksacyjne itp i nic.Nawet po mocnych środkach nasennych potrafię się wybudzić po godzinie.
Mnie nie pomaga melatonina, miałam rożne wersje, dawki i nic. Rutyna pomagała. Jak dziecko idzie spać po dobranocce, to ja robiłam ćwiczenia, prysznic i spać. A jestem osobą, która po treningu idzie się myć i spać, nie mam żadnych wybuchów energii, bo się wytarzałam na macie godzinę. Byłam wtedy w stresie, bo pandemia, traciliśmy klientów (pracuję w inwestycjach, nikt praktycznie nie inwestował podczas pandemii) i ten stres po prostu przesypiałam.

A w weekend to mogę spać pół dnia.

Chyba sobie dopiszę tę rutynę do noworocznych postanowień. Spróbuję od nowa. Modelką nie jestem i nigdy nie będę, ale po tych 10h snu dziennie stawałam przed lustrem i czułam się piękna.
Stary 2022-01-03, 16:33   #1988
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Ja musze spac tak 9-10h zeby byc wzglednie uprzejma osoba. I najlepiej mi sie spi bez zadnego alarmu, bo inaczej zawsze budze sie do godziny przed alarmem. Nigdy jeszcze nie zdarzylo mi sie zaspac do pracy/szkoly itd.

Stary 2022-01-03, 16:33   #1989
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie nie pomaga melatonina, miałam rożne wersje, dawki i nic. Rutyna pomagała. Jak dziecko idzie spać po dobranocce, to ja robiłam ćwiczenia, prysznic i spać. A jestem osobą, która po treningu idzie się myć i spać, nie mam żadnych wybuchów energii, bo się wytarzałam na macie godzinę. Byłam wtedy w stresie, bo pandemia, traciliśmy klientów (pracuję w inwestycjach, nikt praktycznie nie inwestował podczas pandemii) i ten stres po prostu przesypiałam.
A w weekend to mogę spać pół dnia.
Chyba sobie dopiszę tę rutynę do noworocznych postanowień. Spróbuję od nowa. Modelką nie jestem i nigdy nie będę, ale po tych 10h snu dziennie stawałam przed lustrem i czułam się piękna.
Mnie nic bez recepty nie pomaga a przetestowałam kilogramy specyfików.Mam jedne tabletki przepisane ale średnio działają.Te mocne już coś dają ale nie stosuję częściej niż raz na tydzień- z niedzieli na poniedziałek bo wtedy kompletnie nie umiem zasnąć, no i one uzależniają więc stosuję je sporadycznie.U mnie rutyna jest codziennie bo prowadzę dość przewidywalny żywot ale jakoś nie działa.Choć i tak jest lepiej niż jakiś czas temu.

-fasolinno-

siestowo

Stary 2022-01-03, 16:56   #1990
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Też ostatnio mam chcicę na ogórki.Ogólnie mój PPŚ to cena warzyw, dziś patrzę a cukinia 15 zł.Masakra.Kupiłam małe koktajlowe pomidorki w Biedrze, jeszcze one mi smakują.Dałam dychę a jak otwarłam opakowanie to jakoś mi dziwnie podśmierdują.Ogólnie nic zdrowego mi nie smakuje, tak przytyłam od niezdrowego żarcia i ilości że ciężko mi polubić z powrotem warzywa itp.A od dziś po raz setny wracam na dobrą drogę .

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

whaaaattt??? to chyba jedno z najtanszych warzyw, u mnie to jakies 70-80 centow
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 17:00   #1991
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Mnie nic bez recepty nie pomaga a przetestowałam kilogramy specyfików.Mam jedne tabletki przepisane ale średnio działają.Te mocne już coś dają ale nie stosuję częściej niż raz na tydzień- z niedzieli na poniedziałek bo wtedy kompletnie nie umiem zasnąć, no i one uzależniają więc stosuję je sporadycznie.U mnie rutyna jest codziennie bo prowadzę dość przewidywalny żywot ale jakoś nie działa.Choć i tak jest lepiej niż jakiś czas temu.
Na 9 rano zdalna praca, kończyłam po 17:00, robiłam trening, jadłam obiad, potem prysznic, cos poczytałam / pooglądałam i szłam do łóżka o 22:30 codziennie. Wynajmowałam wtedy pokój, nie miałam w nim miejsca na ćwiczenia, współlokatorka wychodziła pobiegać wieczorem, druga pracowała wieczorami i ja wtedy robiłam sobie z salonu siłownie.

I byłam wtedy na IF, jadłam raz dziennie duży posiłek, wypijałam 3
litry wody. To i 10h snu dziennie. Nigdy tak dobrze nie wyglądałam.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89060545]whaaaattt??? to chyba jedno z najtanszych warzyw, u mnie to jakies 70-80 centow[/QUOTE]

U mnie też! Szokują mnie ceny w Polsce. Nie przeżyłabym. Beczałabym podczas robienia zakupów.
Stary 2022-01-03, 17:05   #1992
Konto usunięte

Cytat:
Na 9 rano zdalna praca, kończyłam po 17:00, robiłam trening, jadłam obiad, potem prysznic, cos poczytałam / pooglądałam i szłam do łóżka o 22:30 codziennie. Wynajmowałam wtedy pokój, nie miałam w nim miejsca na ćwiczenia, współlokatorka wychodziła pobiegać wieczorem, druga pracowała wieczorami i ja wtedy robiłam sobie z salonu siłownie.

I byłam wtedy na IF, jadłam raz dziennie duży posiłek, wypijałam 3
litry wody. To i 10h snu dziennie. Nigdy tak dobrze nie wyglądałam.[COLOR="Silver"]
Zazdroszcze samodyscypliny Tak latwo powiedziec- ide spac o 23 a w praktyce juz jest 1
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 17:11   #1993
_medianoche
theatrical romantic

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89060559]Zazdroszcze samodyscypliny Tak latwo powiedziec- ide spac o 23 a w praktyce juz jest 1 [/QUOTE]

Jak już wróciłam do pracy normalnie i przeprowadziłam się do centrum miasta to mój cały misterny plan poszedł w.... Znów się zaczęło siedzenie po nocach, zawaliłam ćwiczenia i zaczęłam się obżerać słodyczami.

Wezmę się znów za siebie. Z ćwiczeniami już zaczęłam. Teraz trzeba ogarnąć spanie o ludzkiej porze, bo jak siedzę po nocach to potem cały dzień zamulam i chce mi się spać.
Stary 2022-01-03, 17:18   #1994
Milennka03
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89060545]whaaaattt??? to chyba jedno z najtanszych warzyw, u mnie to jakies 70-80 centow[/QUOTE]
No. Lipa straszna, o ile w lecie potrafi być tania to teraz horror cenowy.Podobnie jak kalafiory,ostatnio gdzieś mi się rzuciła cena 11 zł, przegięcie pałki i to jeszcze takie mało atrakcyjne wizualnie, widać nie pierwszej świeżości.

-fasolinno-

siestowo

Stary 2022-01-03, 18:09   #1995
_medianoche
theatrical romantic

11 zł na kalafiory

Jak wchodzisz do marketu to ile kosztuje taki drogeryjny szampon albo żel pod prysznic?

Bochenek chleba ile?

Planowałam wakacje w Polsce w tym roku, ale chyba się wybiorę jednak do Hiszpanii albo Grecji, bo Polska mi wyjdzie drożej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-01-03, 18:19   #1996
Konto usunięte

Cytat:
11 zł na kalafiory

Jak wchodzisz do marketu to ile kosztuje taki drogeryjny szampon albo żel pod prysznic?

Bochenek chleba ile?

Planowałam wakacje w Polsce w tym roku, ale chyba się wybiorę jednak do Hiszpanii albo Grecji, bo Polska mi wyjdzie drożej.
Rozmawiałam z siostrą parę dni temu, ceny w PL są kosmiczne. Ona sue cieszyła, że dostala spora dodwyzke, ale co z tego, jesli ją zwyczajnie przeje

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Stary 2022-01-03, 18:27   #1997
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
11 zł na kalafiory

Bochenek chleba ile?

no ale powiedzmy sobie szczerze - styczeń to nie jest sezon na kalafiory czy cukinię. ceny podskoczyły, ale sezonowość też trzeba wziąć pod uwagę.

w maju będzie natomiast coroczne zdziwienie jakie jabłka są straszliwie drogie. no jak co roku późną wiosną.

co do cen... obecna gazetka lidla

https://www.lidl.pl/l/pl/gazetki/ofe...w/flyer/page/1

pieczywo różnie, od 3-4 zł za mały bochenek do nawet kilkunastu (w lepszych piekarniach)

szampony i żele to tak od 5-7 zł się będą zaczynać
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 18:43   #1998
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
no ale powiedzmy sobie szczerze - styczeń to nie jest sezon na kalafiory czy cukinię. ceny podskoczyły, ale sezonowość też trzeba wziąć pod uwagę.

w maju będzie natomiast coroczne zdziwienie jakie jabłka są straszliwie drogie. no jak co roku późną wiosną.

pieczywo różnie, od 3-4 zł za mały bochenek do nawet kilkunastu (w lepszych piekarniach)

Ehem. No teraz mamy taką porę roku, że niestety ale mało jest warzyw, które będą tanie. Tak samo narzekanie na smak - to cudów nie ma, nie będą te rzeczy smakować jak dojrzałe w blasku słońca.

Pamietam z dziecinstwa, że zimą w ogóle nie kupowało się u mnie pomidorów ani świeżych ogórków - raczej jedliśmy wtedy pomidory z puszki i różne kiszonki.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 18:49   #1999
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:

Te ceny są depresyjne.

U mnie za to mieszkania są koszmarnie drogie. Zapomnij o wynajmie w Dublinie przy minimalnej krajowej. Tysiąc euro miesięcznie za pokój.
Stary 2022-01-03, 18:50   #2000
Konto usunięte

Cytat:

no nie jest, ale różnica w cenie przeraża- 14Pln vs 0.7-0.8€

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Stary 2022-01-03, 18:59   #2001
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:

To we Wrocławiu w normalnej piekarni (nie market, czy pseudopiekarnia typu hert) cena chleba to minimum 6-7 zł, te bardziej "modne" nie schodzą poniżej 10 zł.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 19:08   #2002
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
To we Wrocławiu w normalnej piekarni (nie market, czy pseudopiekarnia typu hert) cena chleba to minimum 6-7 zł, te bardziej "modne" nie schodzą poniżej 10 zł.
nie bez powodu wrzuciłam gazetkę lidla a poniżej napisałam, że ceny zaczynają się od 3-4 zł
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 19:16   #2003
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e
Konto usunięte

Cytat:
11 zł na kalafiory

Bochenek chleba ile?

W Hiszpanii ceny jedzenia (w supermarkecie) są minimalnie wyższe niż w Polsce. Wiadomo, zależy co, bo też wszystko ciężko porównać 1:1. Jakościowo jednak te produkty są lepsze niż nasze supermarketowe odpowiedniki- pieczywo, mięso, warzywa.
Kosmetyki drogeryjne za to dużo droższe niż u nas.
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 19:24   #2004
effcia82
Zakorzenienie

Ale wino jest tańsze.

effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 19:31   #2005
_medianoche
theatrical romantic

[1=5e046a21a251d9e933976ae d7bddd2e3377715e2_6575001 0a329e;89060758]W Hiszpanii ceny jedzenia (w supermarkecie) są minimalnie wyższe niż w Polsce. Wiadomo, zależy co, bo też wszystko ciężko porównać 1:1. Jakościowo jednak te produkty są lepsze niż nasze supermarketowe odpowiedniki- pieczywo, mięso, warzywa.
Kosmetyki drogeryjne za to dużo droższe niż u nas.[/QUOTE]

Mój brat się przeprowadził z Irlandii do Hiszpanii i jest zadowolony. Życie o wiele tańsze. Służba zdrowia, zakupy, mieszkania itd. Sama byłam w Hiszpanii w 2019 i w szoku byłam jak tam jest tanio w supermarketach. Wiem, że się zarabia mniej, ale życie jest na o wiele wyższym poziomie.

Za to standard mieszkań mnie zszokował, bo w normie jest wynajmowanie bez kuchenki, pralki i mikrofalówki. Jak chcesz sprzęty to płacisz wyższy czynsz. Dla mojego irlandzkiego już rozumowania to jest nie do pojęcia. Dalej mam takie WTF. Nie widziałam ani jednego mieszkania w Irlandii bez kuchenki i piekarnika.

Edytowane przez _medianoche
Czas edycji: 2022-01-03 o 19:32
Stary 2022-01-03, 19:32   #2006
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Mnie zdziwiła cena fasoli jaś - zawsze to było ze 2-2,5 zł, a w tym roku paczka w biedronce 4,99. Teraz to najtaniej jeść buraki, marchew, kiszonki. I najzdrowiej chyba zresztą też. Tanie są obecnie pomarańcze (ja kupowałam za 1,99 kg bardzo smaczne) I mandarynki (przeważnie kupuję na promocji za 3,99 kg).

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 19:42   #2007
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e
Konto usunięte

Cytat:
Mój brat się przeprowadził z Irlandii do Hiszpanii i jest zadowolony. Życie o wiele tańsze. Służba zdrowia, zakupy, mieszkania itd. Sama byłam w Hiszpanii w 2019 i w szoku byłam jak tam jest tanio w supermarketach. Wiem, że się zarabia mniej, ale życie jest na o wiele wyższym poziomie.
W porównaniu z Irlandią na pewno wszystko jest dużo tańsze. W porównaniu z Polską to w sumie zależy. Ja nigdy bym nie powiedziała, że hiszpańskie życie jest na wyższym poziomie xD Wręcz przeciwnie. W dodatku mają spory problem z rynkiem pracy, ogólnie dużo rzeczy jest beznadziejnie zorganizowanych. W której część kraju mieszka Twój brat?
5e046a21a251d9e933976aed7bddd2e3377715e2_65750010a329e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 19:44   #2008
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Za to standard mieszkań mnie zszokował, bo w normie jest wynajmowanie bez kuchenki, pralki i mikrofalówki. Jak chcesz sprzęty to płacisz wyższy czynsz. Dla mojego irlandzkiego już rozumowania to jest nie do pojęcia. Dalej mam takie WTF. Nie widziałam ani jednego mieszkania w Irlandii bez kuchenki i piekarnika.
Mikrofalowka jest mi zupełnie zbędna do życia, ale z mieszkaniem bez kuchenki jeszcze się u siebie nie spotkałam. Przynajmniej płyta indukcyjna. Piekarnik to już rzadko się zdarza, ja dostałam w prezencie taki przenośny i dlatego mam.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-03, 19:49   #2009
Milennka03
Zakorzenienie

Kurcze , ja rozumiem że to nie sezon na warzywa i owoce,ale i tak ceny mnie załamują.Po prostu.A moja wspaniała firma nie uznaje podwyżek inflacyjnych (innych też nie) Mam sporo przetworów od mamy typu kapusta, sałatki,przeciery itp ale czasem miałabym ochotę na coś innego.Za to upolowałam ładnego brokuła we wspomnianym Lidlu za 3,5

-fasolinno-

siestowo

Stary 2022-01-03, 19:51   #2010
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
nie bez powodu wrzuciłam gazetkę lidla a poniżej napisałam, że ceny zaczynają się od 3-4 zł
Nie bez powodu napisałam, że nie chodzi mi o pieczywo marketowe, czy z pseudopiekarni.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości