Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-01-06, 11:27   #4531
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Nie w Polsce. Kupuję w sieciówkach ( reserved, hm, cropp, house, sinsay) i nigdy się nie spotkałam z W L. ( na dziale damskim, bo mąż ma kilka sztuk z W L )

nie
do zadnej z tych sieciowek nie chodze i nic nie kupuje
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 11:29   #4532
czekooczekolada
Zakorzenienie

Szukam głośnika typu jbl( małego) , tylko żeby miał opcję włożenia karty pamięci lub pendriva. No i oczywiście fajny dźwięk. Polecicie coś?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2022-01-06, 11:29   #4533
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
po samym peselu? tak naprawdę dopóki Cię nie porówna ze zdjęciem na dowodzie to nie ma pewności. ktokolwiek mógł kiedyś zdobyć Twój pesel i się nim posłużyć

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

nie, nigdy mi się tak nie zdarzyło.
jaka marka filtrów?
dobrze wypłukałaś filtr przed pierwszym użyciem? zgodnie z instrukcją?
wymieniasz filtry odpowiednio często?

A jak przez telefon inaczej ? JesCze data urodzenia, ale zawiera się w peselu.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 11:39   #4534
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Moją szafę w sypialni robił stolarz. Cała długość szafy to 4,70 m. Część jest z drzwiami przesuwnymi, a część to zwykle otwierane szafy i szuflady. Wszystko na zawiasach blum, a drzwi otwierane i szuflady na klik. Całość kosztowała 5800 zł.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bardzo, bardzo tanio. mnie ostatnio stolarz za zabudowe 2m w przedpokoju(szafa+komoda+ szafka wiszaca nad komode) policzyl skromne 10tys 6tys za 1,5m szafe przesuwna (z jednym drazkiem i 3 szufladami, jedna czesc pusta przeznaczona na pralke i suszarke).
Stary 2022-01-06, 11:41   #4535
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
A jak przez telefon inaczej ? JesCze data urodzenia, ale zawiera się w peselu.
ja po prostu mówię, że może mają również inne opcje weryfikacji niż tylko pesel. w mojej przychodni pytają losowo również o różne inne rzeczy przy weryfikacji. ostatnio pytali o moje drugie imię
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 11:57   #4536
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
jaki osad? Bialy kamien czy ciemne drobinki z filtra?
Ciemne drobinki

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
po samym peselu? tak naprawdę dopóki Cię nie porówna ze zdjęciem na dowodzie to nie ma pewności. ktokolwiek mógł kiedyś zdobyć Twój pesel i się nim posłużyć

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

nie, nigdy mi się tak nie zdarzyło.
jaka marka filtrów?
dobrze wypłukałaś filtr przed pierwszym użyciem? zgodnie z instrukcją?
wymieniasz filtry odpowiednio często?
Dafi. Wymieniam równo co 30 dni

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Już wiem. Nie wylewałam nigdy tej wody pierwszej

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 12:13   #4537
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89063851]W jakich? kupuje spodnie na codzień w tanich sieciowkach, zawsze jest W L
To tak jak bazarkowy stanik w rozmiarze S M L

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE][1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89064155]do zadnej z tych sieciowek nie chodze i nic nie kupuje[/QUOTE]To o jakich tanich sieciowkach pisałaś ?

edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-01-06, 12:19   #4538
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dafi. Wymieniam równo co 30 dni

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Już wiem. Nie wylewałam nigdy tej wody pierwszej

to ważne, żeby płukać filtry przed użyciem. one zawsze mają luźne drobinki i resztki zanieczyszczeń produkcyjnych, które mogą się uwolnić przy pierwszym użyciu. dobrze jest go najpierw namoczyć w wodzie przez 10 min, a potem dwa razy przefiltrować wodę. za 3 razem można już pić.

ale generalnie to nic by Ci się nie stało, gdybyś wypiła te drobinki
Stary 2022-01-06, 12:23   #4539
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
To o jakich tanich sieciowkach pisałaś ?

Esprit, s oliver, jeans centre

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 12:28   #4540
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Miałam dziś dziwna teleporade. Wyjaśniłam z czym się zgłaszam. Pokierowano mnie dalej. Jednak lekarka chyba wpisała moje nazwisko i pytała mnie czy osoba x, y, albo z to moja matka. Tak mnie zaskoczyło, ze nie drazylam dlaczego pyta. Ogólnie wypytałam mnie czy z racji niepelnospr ktoś mi pomaga … szczerze jeśli ta rozmowa dojdzie do mojej rodziny ro napisze skargę do NFZ :/
To dla mnie wyglada na dodatkowa weryfikacje Twojej tozsamosci, malo profesjonalnie. Nie powinna Ci podpowiadac tylko zapytac o dane matki. Jak musialam dodatkowo zidentyfikowac rozmowce to pytałam o imie matki czy miejsce urodzenia.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 12:40   #4541
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Czy lekarza rodzinnego obowiązuje tajemnica lekarska ?
Oczywiście,że tak

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-01-06, 12:43   #4542
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
to ważne, żeby płukać filtry przed użyciem. one zawsze mają luźne drobinki i resztki zanieczyszczeń produkcyjnych, które mogą się uwolnić przy pierwszym użyciu. dobrze jest go najpierw namoczyć w wodzie przez 10 min, a potem dwa razy przefiltrować wodę. za 3 razem można już pić.

Teraz już będę tak robić. Po dwóch latach ech. Dziękuję!

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 13:34   #4543
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:

A można pić taka wodę z osadem cały czas? Bo też mam problem z filtrem Dafi, używam równo 6 dni, plukalam filtr przed pierwszym użyciem a na szklance cały czas zostaje biały osad i już nie wiem czy pić z tego filtra czy nie. Co jest bezpieczniejsze - osad z filtra czy woda prosto z kranu?
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 13:48   #4544
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fenenna Pokaż wiadomość
A można pić taka wodę z osadem cały czas? Bo też mam problem z filtrem Dafi, używam równo 6 dni, plukalam filtr przed pierwszym użyciem a na szklance cały czas zostaje biały osad i już nie wiem czy pić z tego filtra czy nie. Co jest bezpieczniejsze - osad z filtra czy woda prosto z kranu?
biały osad? osad z filtra jest zwykle czarny, bo ten filtr to węgiel aktywowany. biały osad to zwykle kamień

a wcześniej też Ci się tak zdarzało? każdy który używasz filtr tak ma?
masz twardą wodę? jak gotujesz wodę w czajniku to szybko zbiera się tam biały osad z kamienia? jak robisz herbatę to pojawia się na kubku taki charakterystyczny osad?

generalnie woda prosto z kranu jest zdatna do picia i ona nie jest niebezpieczna. spokojnie można ją pić. filtry mają zwykle na celu zmniejszenie twardości wody i wyłapanie chloru. dlatego filtrowana woda zwykle smakuje lepiej. ale nie ma żadnych dowodów na szkodliwość picia twardej wody.

na pytanie co jest bezpieczniejsze nie mogę odpowiedzieć, bo nie mam pewności czym jest ten osad. na Twoim miejscu wymieniłabym ten filtr na nowy. może coś jest z nim nie tak - jakaś wada fabryczna czy coś. jeśli to samo stanie się z kolejnym, to rozważyłabym zmianę dzbanka (i filtrów) na inny, np Aquaphor. ja korzystam z aquaphor od lat, mam w mieszkaniu bardzo twardą wodę - nigdy nie zauważyłam białego osadu w filtrowanej wodzie

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2022-01-06 o 13:50
Stary 2022-01-06, 14:15   #4545
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Pytała mnie na start o pesel. Wiedziała, ze mówi z właściwa osoba.

Ewidentne sprawdzała kto jest moja rodzina. Żałuje, ze nie zwróciłam jej uwagi.
Nie wiem po co jej ta informacja, ale na wszelki wypadek możesz przy kolejnej okazji powiedzieć wyraźnie że nie życzysz sobie żeby rozmawiała o Tobie z rodziną. Choć nawet bez tego nie ma prawa tego robić.
Ja się nigdy nie spotkałam z taką weryfikacją przy teleporadzie, zazwyczaj lekarz tylko pyta czy rozmawia z panią P. i tyle.
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Pytanie do posiadaczy dzbanków filtrujących. Czy u Was też pojawia się na dnie szklanki osad z filtra? Czy to normalne?

Normalne, Dafi mimo kilkukrotnego przelania potrafi gubić drobny, czarny proszek węglowy przez dłuższy czas. Można to spokojnie pić, to taki sam węgiel jak ten który się bierze w razie biegunki.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-01-06, 14:27   #4546
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
biały osad? osad z filtra jest zwykle czarny, bo ten filtr to węgiel aktywowany. biały osad to zwykle kamień

a wcześniej też Ci się tak zdarzało? każdy który używasz filtr tak ma?
masz twardą wodę? jak gotujesz wodę w czajniku to szybko zbiera się tam biały osad z kamienia? jak robisz herbatę to pojawia się na kubku taki charakterystyczny osad?

generalnie woda prosto z kranu jest zdatna do picia i ona nie jest niebezpieczna. spokojnie można ją pić. filtry mają zwykle na celu zmniejszenie twardości wody i wyłapanie chloru. dlatego filtrowana woda zwykle smakuje lepiej. ale nie ma żadnych dowodów na szkodliwość picia twardej wody.

na pytanie co jest bezpieczniejsze nie mogę odpowiedzieć, bo nie mam pewności czym jest ten osad. na Twoim miejscu wymieniłabym ten filtr na nowy. może coś jest z nim nie tak - jakaś wada fabryczna czy coś. jeśli to samo stanie się z kolejnym, to rozważyłabym zmianę dzbanka (i filtrów) na inny, np Aquaphor. ja korzystam z aquaphor od lat, mam w mieszkaniu bardzo twardą wodę - nigdy nie zauważyłam białego osadu w filtrowanej wodzie
Osad jest biały, zostaje na ściankach szklanki, w dzbanku nie widzę osadu.
To mój pierwszy dzbanek i filtr więc nie wiem jak powinno być. To prezent od rodziców na święta, nie chce wymieniać na inną markę żeby nie było im przykro, ale też głupio mi się ich zapytać czy w ich szklankach też tak jest (mają taki sam dzbanek od kilku miesięcy) bo nie chce żeby pomyśleli że grymasze czy coś w tym stylu.
Jeśli chodzi o wodę w mieszkaniu to chyba jest twarda bo czajnik elektryczny mam cały zarośnięty kamieniem, to samo w okolicach kranu i prysznica - jest dosłownie biało, środki chemiczne do mycia nie dają sobie z tym rady. Ale w kubku od herbaty nie zauważyłam osadu (kubki mam białe więc moze dlatego).

To jednak wymienię filtr na nowy, może rzeczywiście jest z nim coś nie tak. Serio szklanki wyglądają jak zaszronione
Stary 2022-01-06, 14:34   #4547
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
To mój pierwszy dzbanek i filtr więc nie wiem jak powinno być. To prezent od rodziców na święta, nie chce wymieniać na inną markę żeby nie było im przykro, ale też głupio mi się ich zapytać czy w ich szklankach też tak jest (mają taki sam dzbanek od kilku miesięcy) bo nie chce żeby pomyśleli że grymasze czy coś w tym stylu.
Jeśli chodzi o wodę w mieszkaniu to chyba jest twarda bo czajnik elektryczny mam cały zarośnięty kamieniem, to samo w okolicach kranu i prysznica - jest dosłownie biało, środki chemiczne do mycia nie dają sobie z tym rady. Ale w kubku od herbaty nie zauważyłam osadu (kubki mam białe więc moze dlatego).

To jednak wymienię filtr na nowy, może rzeczywiście jest z nim coś nie tak. Serio szklanki wyglądają jak zaszronione
osad po herbacie będzie właśnie taki brązowy. taka herbata wymieszana z kamieniem. coś takiego
https://www.google.com/search?q=osad...kh9Vor0Q72GUzM

być może masz aż tak twardą wodę, że filtr nie daje rady. i mimo filtrowania ona nadal jest tak twarda, że osad zostaje

a co się dzieje jak nalejesz do tych szklanek wodę z kranu? też masz taki osad?

spróbuj z wymianą filtra najpierw. może faktycznie jest z nim coś nie tak
Stary 2022-01-06, 14:56   #4548
stotek
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki to dzbanek i filtr? Czy przed użyciem robiłaś wszystko zgodnie z instrukcją?

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Stary 2022-01-06, 15:04   #4549
d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164
Konto usunięte

Cytat:
A dobrze filtr siedzi w dzbanku? U mnie kiedyś nie było takiego problemu ze wciskaniem filtru (dzbanek Dafi, filtr Dafi unimax), ale dzbanek się stłukł i wymieniłam na nowy, też Dafi zresztą, tyle że na inny. I teraz z dużym oporem wchodzi filtr, jak się nie wciśnie dobrze to filtr siedzi luźno, potrafi wypadać podczas przechylania dzbanka, generalnie cała masa wody przelatuje wtedy obok filtra a nie przez filtr.

Jeszcze jak nie widać osadu w dzanku, to nie ma za dużo wody w tej górnej części dzbanka? Nie przelewa się górą nieprzefiltrowana jeszcze woda?

Edytowane przez d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164
Czas edycji: 2022-01-06 o 15:08
d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-01-06, 15:10   #4550
rukolka
Zakorzenienie

Używacie kremu z spf nawet gdy indeks uv wynosi 0? Teraz sporo takich dni i nie wiem czy to ma sens.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 15:13   #4551
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Używacie kremu z spf nawet gdy indeks uv wynosi 0? Teraz sporo takich dni i nie wiem czy to ma sens.

Spf powinno się używać cały rok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 15:15   #4552
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Używam spf50 cały rok, codziennie, nawet jak nie wychodzę z domu

Stary 2022-01-06, 15:17   #4553
d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164
Konto usunięte

Cytat:
Jakiś ma, filtry pomagają nie tylko chronić przed oparzeniami.
Zresztą indeks 0 nie świadczy o braku UV, braku słońca, a raczej o małej dawce UV, która nie wywoła oparzeń.
d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 15:28   #4554
NinaSimone
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89064244]To dla mnie wyglada na dodatkowa weryfikacje Twojej tozsamosci, malo profesjonalnie. Nie powinna Ci podpowiadac tylko zapytac o dane matki. Jak musialam dodatkowo zidentyfikowac rozmowce to pytałam o imie matki czy miejsce urodzenia.[/QUOTE]

To już było w czasie weryfikacji wyników. Mam nie przychylna pierwsza diagnozę. A lekarka mocno naciskała czy ktoś się mną zajmie. Czy ktoś się mną opiekuje.
Stary 2022-01-06, 15:33   #4555
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
osad po herbacie będzie właśnie taki brązowy. taka herbata wymieszana z kamieniem. coś takiego
https://www.google.com/search?q=osad...kh9Vor0Q72GUzM

być może masz aż tak twardą wodę, że filtr nie daje rady. i mimo filtrowania ona nadal jest tak twarda, że osad zostaje

a co się dzieje jak nalejesz do tych szklanek wodę z kranu? też masz taki osad?

spróbuj z wymianą filtra najpierw. może faktycznie jest z nim coś nie tak
To taki osad mam! Myślałam że to z herbaty barwnik.
Właśnie jak naleje do szklanki wodę z kranu i wyleje to nie ma nic, szklanka jest czysta i już glupieje.

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Jaki to dzbanek i filtr? Czy przed użyciem robiłaś wszystko zgodnie z instrukcją?

To dzbanek Dafi Omega i filtr unimax
https://sklep.dafi.pl/omega-4-0-l-mi-grafitowy.html
Przed pierwszym użyciem umyłam wszystkie elementy, lrzeplukalwm filtr i pierwsza przefiltrowania wodę zużyłam do podlewania kwiatów, nie piłam jej, ale drugą już piłam.

[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;89064461]A dobrze filtr siedzi w dzbanku? U mnie kiedyś nie było takiego problemu ze wciskaniem filtru (dzbanek Dafi, filtr Dafi unimax), ale dzbanek się stłukł i wymieniłam na nowy, też Dafi zresztą, tyle że na inny. I teraz z dużym oporem wchodzi filtr, jak się nie wciśnie dobrze to filtr siedzi luźno, potrafi wypadać podczas przechylania dzbanka, generalnie cała masa wody przelatuje wtedy obok filtra a nie przez filtr.

Jeszcze jak nie widać osadu w dzanku, to nie ma za dużo wody w tej górnej części dzbanka? Nie przelewa się górą nieprzefiltrowana jeszcze woda?[/QUOTE]

Dzbanek jest tak skonstruowany że nie można wylac dzióbkiem wody z tej górnej części nad filtrem, można tylko to co się przefiltruje. A filtr siedzi ciasno, nie wypada więc nic raczej bokiem nie wylatuje nieprzefiltrowanego.

Edytowane przez Fenenna
Czas edycji: 2022-01-06 o 15:34
Stary 2022-01-06, 15:39   #4556
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
To już było w czasie weryfikacji wyników. Mam nie przychylna pierwsza diagnozę. A lekarka mocno naciskała czy ktoś się mną zajmie. Czy ktoś się mną opiekuje.
To chyba nie swiadczy o niej zle? Moze zastanawila sie nad skierowaniem dla pielegnierki czy opiekunki do opieki nad Tobą?
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 15:50   #4557
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
To taki osad mam! Myślałam że to z herbaty barwnik.
Właśnie jak naleje do szklanki wodę z kranu i wyleje to nie ma nic, szklanka jest czysta i już glupieje.
hmmm bardzo dziwne
daj znać jak wymienisz filtr czy dalej dzieje się to samo. bardzo jestem ciekawa.
Stary 2022-01-06, 16:07   #4558
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
moja lekarka, gdy miałam paskudne zapalenie oskrzeli i ledwo żyłam, tez pytała, czy będzie się miał mną kto zająć. a jestem osobą pełnosprawną.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-06, 16:10   #4559
NinaSimone
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89064529]To chyba nie swiadczy o niej zle? Moze zastanawila sie nad skierowaniem dla pielegnierki czy opiekunki do opieki nad Tobą?[/QUOTE]

Powinna zapytać. A nie robić podchody. Gdyby tylko pytała to raczej nie obchodziłoby jej nazwisko mojej matki.
Stary 2022-01-06, 16:14   #4560
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Powinna zapytać. A nie robić podchody. Gdyby tylko pytała to raczej nie obchodziłoby jej nazwisko mojej matki.
nie zapytałaś po co jej te informacje?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości