|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o Joannę to robiłam nią włosy już 2 razy i byłam bardzo zadowolona.Inne rozjasniacze nie łapią moich włosów,więc sprawa jest prosta. A farbuje mi zawsze mama ,która choć nie jest fryzjerką ,to wszystkim dookoła obcina i farbuje więc trochę się zna na rzeczy. Mam tylko wątpliwości co do folli ,bo tu pisze zeby nie stosowac z folią...To ja juz sama nie wiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Wdzko - a jakim rozjaśniaczem teraz robisz sama? Lecherem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
BAN stały
|
Wdzko, bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() A włoski regeneruj, to dobrze im zrobi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
A ja tez może sobie pasemka zrobię albo balejaż ;| żeby tak tych odrostów nie było widac ..Nie ,tak naprawde ,to dla odmiany ,jakieś usprawiedliwienie muszę mieć dla samej siebie. :P
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie!
Czy taki śliczny karmelkowy blond wyjdzie mi na włosach z prawie platynowymi pasemkami? I czy będzie mi pasować, jeśli mam szare oczy (ale mocno malowane) i jasną cerę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
![]() ![]() Zafarbowałam moje nieszczęsne odrosty (miedziane) tym razem 12% plus Majiblond 901s ![]() Efekt - dość jasny, ale jednak świński blond ![]() ![]() I co teraz mam zrobić? Fryzjerka podpowiedziała, że za tydzień powinnam spróbować jeszcze raz ten sam zestaw i wtedy wyjdzie mi na 100 % blond. Ale, nie powiem - zaczynam myśleć o porządnym rozjaśniaczu - Platinium. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z farbowaniem całej głowy platinium? Nie wiem jaki oxydant użyć? I czy ja wogóle dobrze kombinuję, że jak mi farby z 12% nie łapią to rozjaśniacz mi złapie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Przyczajenie
|
Moj pierwszy post na wizazu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 | |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
Dau - ale Tobie pięknie wyszedł ten blond ![]() Ja doprawdy nie wiem co mi się porobiło z włosami ![]() Ale faktem jest, że zawsze fryzjerka pasemka trzyma mi około godziny i na koniec jeszcze podgrzewa suszarką - takie wredne są i nie chcą sie rozjaśnić ![]() Juz się pogodziłam z tym, że piękne Majiblondy nie dla mnie, a szkoda, bo pomimo dwóch farbowań i 9% i 12% to włosy mam gładkie i lśniące ![]() Przy mojej okrągłej twarzy wyglądam jak prosiaczek ![]() Aż dziw, że jeszcze humor mi dopisuję. Zauważyłam nawet taką zależność - im więcej porażek, tym bardziej śmiać mi się chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
I czy ja wogóle dobrze kombinuję, że jak mi farby z 12% nie łapią to rozjaśniacz mi złapie?[/quote]
Złapie. Profesjonalny rozjaśniacz złapie ci nawet z wodą 6%.
![]() |
#1814 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Dzięki Morelle
![]() W takim razie porozglądam się na allegro za Platinium ![]() A może jednak powinnam spróbować za tydzień poprawić jeszcze raz 900s lub 901s z 12%? Boję się jak diabli rozjaśniacza, a tak mi się podobaja te Majiblondy i włosy są takie pikne (jakość, nie kolor ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
Może podpowiem coś na temat L'OREAL PLATINIUM, bo pytał ktoś...
wyróżniamy dwa rodzaje: L'OREAL PLATINIUM różowy (bez amoniaku) dla włosów blond L'OREAL PLATINIUM niebieski (z amoniakiem) dla włosów ciemnych stosujemy w proporcjach: od 1:1 do 1:3 (średnio 1:2, czyli np. 120 ml aktywatora odżywczego i 60 g rozjaśniacza) aktywatory odżywcze: 3% (dekoloryzacja globalna) 6% (dekoloryzacja globalna) 9% (dekoloryzacja globalna) 12% (tylko do pasemek) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Playmax - bardzo dziękuję
![]() Czy po Platinium trzeba używać jeszcze farby, czy wystarczy sam rozjaśniacz plus płukanka/toner? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Po L'OREAL PLATINIUM zwykle można uzyskać ładny zimny odcień blondu, żadnych żółci, ale to zależy też od rodzaju włosów i czym były wcześniej farbowane...
Myślę, że wystarczy L'OREAL PLATINIUM plus ewentualnie płukanka lub szampon nadający popielaty odcień... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
No dzięki bardzo za radę :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Przyczajenie
|
Ja tez myslalam o powrocie do naturalnego kolor wlosow, ale jednak w moim wieku (35!
![]() ![]()
emilka123 ![]() Edytowane przez Emilka123 Czas edycji: 2008-09-06 o 12:52 Powód: niekompletne info |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
Jeszcze raz dzięki ![]() Po chyba najtańszym rozjaśniaczu (sądząc po cenie jaką płaciłam u fryzjera i zniszczeniu włosów) mam naprawdę fajne pasemka. Fajne w sensie koloru. Jeżeli jest więc szansa, to wolę raz potraktować włosy Platinium plus powiedzmy 9% oxydant, niż robić odrosty dwa razy farbą po 12%. Ale czy można traktować platinium jako nie-pasemka? W sensie jako farbę? Na całość włosów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
też jestem ciekawa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
owszem, zgodnie z informacją na opakowaniu, można go użyć do dekoloryzacji globalnej (z wodą 3%, 6% lub 9%), woda 12% nadaje się tylko do pasemek może podam przykład, jestem posiadaczką włosów jasny brąz, biorę 30 g l'oreal platinium niebieskiego i dodaję 60 ml aktywatora odżywczego 9%, nakładam na całe włosy, po 40 minutach zmywam, no i mam bardzo jasny blondzik o chłodnym odcieniu... ps. nie próbujcie mieszać tego proszku z wodą utlenioną innej firmy, bo z ładnego zimnego blondu będą nici, testowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Już jestem ,,po" rozjasnianiu pasemek.Efekt wyszedł podobny jak do zdjęć które umieściłam wyżej,tylko nie będę ukrywać,że bardziej jajczano-rudawy,ale mi to nie przeszkadza .Rozjasniacza starczyło jedynie na 10 pasemek,ale i tak efekt jest duży (aż się sama zdziwiłam)-zupełnie inne włosy.Powtórzę to samo za 2 tygodnie(oczywiście rozjaśniaczem joanny 12%) ,a następnie ufarbuję jakąś platynową farbą i będzie okej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 | |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
![]() W międzyczasie przemiła sprzedająca z Allegro wszystko mi wytłumaczyła jak dziecku ![]() Zrobiłam podstawowy błąd i z koloru wyjściowego moich włosów nie miałam prawa uzyskać takich pięknych blondów jak Wy ![]() Ale teraz już wiem jak stosować rozjaśniacz ![]() Dostałam też poradę, żeby po rozjaśniaczu stosować Richesse de Diacolor bez amoniaku. Już teraz jestem pewna, że osiągnę wymarzony kolor ![]() Już Wam nie będę jęczeć, a jak zrobię rozjaśniaczem - myślę, że za tydzień - to napiszę co i jak mi wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
A czy używałyście kiedyś farbę Vitalitys? Są tam ultrarozjaśniające blondy uzyskiwane z mieszanki 1:3.
![]() |
#1826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
BAN stały
|
o matko, 6 rozjaśnień to włos już martwy !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
ponawiam swoje pytanie
czy rewelator firmy matrix 2,7 % do koloryzacji ton w ton bez amoniaku mozna uzyc do loreal rechesse dia color (też wymaga wody 2,7 % i też jest bez amoniaku ) ? prosze o odp mam miesiąc temu kupiony własnie utleniacz 2,7 % matrix do color sync ton w ton i chciałabym wypróboac kiedys loreal rechesse i czy moge tego uzyc ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Rozeznanie
|
nie wyjatkowo w dobrej kondycji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
Ja już się nie mogę doczekać aż przyjdzie do mnie Platinium, ciekawa jestem, czy naprawdę jest taki super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.