Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-01-08, 19:57   #4711
meliandra
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
szukam pomysłu na prezent dla rodzinki w noworodkiem.
zostaliśmy zaproszeni w odwiedziny i chcę coś kupić dla świeżo upieczonej mamy i dziecka. najchętniej coś osobnego dla mamy i coś osobnego dla dziecka

macie może jakieś pomysły? zupełnie nie wiem co kupić. poród był ok miesiąc temu (jeśli to istotne)
Dla mamy to np. kosmetyki (są dedykowane specjalnie dla młodych mam), bukiet kwiatów, kwiatek w doniczce, słodycze, zestaw herbat, jak coś droższego to tak jak pisała PrincessMadeline jakaś biżuteria. My kiedyś koleżance kupiłyśmy bransoletkę lilou z zawieszką związaną z dzieckiem, ale pytanie czy ta osoba lubi takie rzeczy. Dla dziecka jak rodzinie nie wskazali konkretnie co to bym kupiła bon podarunkowy do jakieś Smyka. Wykorzystają w odpowiednim momencie na coś co będzie im potrzebne, bo tak to ciężko powiedzieć co już mają.

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Jeśli macie infekcję, ale taką bez gorączki, to ćwiczycie? Znowu mam problem z zatokami przynosowymi (ostatnio miałam w listopadzie), ale nie czuję się źle. Biorę Theraflu zatoki, Sinupret i steryd do nosa. Poza uczuciem zawalonego nosa, czuję się nieźle, nie jestem osłabiona itp. Zawsze podczas infekcji odpuszczam ćwiczenia, ale nie chcę robić kolejnej przerwy, bo ostatnio miałam ich za dużo. Czy mogę przez wysiłek fizyczny, np. opóźnić powrót do zdrowia, czy coś w tym stylu?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zależy jak się czujesz i jakie ćwiczenia chcesz wykonywać. Jak jak czuję, że coś mnie rozkłada to zwykle rezygnuje z aktywności. Jak już to coś spokojniejszego i w domu.

Cytat:
Napisane przez DiabolloPomidorro Pokaż wiadomość
No, z jednej strony rozumiem, a z drugiej strony właśnie nie rozumiem takiego uszczesliwiania na siłę..
dlatego będę proponować zawsze coś, sugerować większe rozmiary albo właśnie coś z jedzenia, żeby druga strona nie czuła się aż tak głupio.Kompromisy. moim rodzicom wiem ze jak powiem ze nic to będzie ok, ale teściowej już będzie ciężko to przełknąć
Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Dużo ludzi ma opory żeby powiedzieć co im trzeba, bo im głupio. Ja na szczęście ze znajomymi nie mamy już przed tym oporów i mocno ułatwia to sprawę. Nie trzeba się głowić co może się przydać, a prezent zawsze jest trafiony.

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Wyłamie się co do słodyczy, ale pewnie jestem wyjątkiem: mój mąż jest cukrzykiem, ja mam alergię na mleko i kakao, a córki na kakao. Jemy słodycze, ale niestandardowe, więc jak nazbiera się sporo zwykłych słodyczy np. z paczek dla dzieci to nie za bardzo mamy co z tym robić. Część wydajemy dalej, ale też sporo osób w moim otoczeniu żyje fit, więc raczej kombinujemy co by tu zrobić z nadmiarem. Ciekawe, olejujesz armaturę zwykłym olejem i dzięki temu woda spływa i jest lepiej, dobrze myślę? Fajny pomysł, nie pomyślałam o tym. Z reguły ćwiczę, zależy na ile się czuję. Parę razy poczułam się paradoksalnie lepiej. Kiedyś czytałam, że granicą jest gardło, infekcje od gardła w górę można ćwiczyć, w dół nie można, ale wiem to na zasadzie gdzieś tam dzwoni, więc nie mam dowodu na poparcie tego.

No, ale każdy chyba zna choć trochę znajomych. U mnie prawie każdy by się ucieszył ze słodyczy z wina.

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Ze staników sportowych polecam Panache Sport i Freya, ale widzę, że teraz ceny mocnoooo poszybowały w górę

Czy po użyciu płynu micelarnego a przed nałożeniem kremu należy jeszcze uźyć toniku, czy twarz już jest "stonizowana" tym płynem micelarnym?
Płyn micelarny musisz zmyć, bo ma ma on czynniki myjące. Potem nakłada się tonik lub hydrolat dla przywrócenia pH, ale nie ma takiej potrzeby, bo cera robi to sama.

Cytat:
Napisane przez Fenenna Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie

Polecacie jakiś krem na noc dla cery normalnej 30 paro letniej? Chodzi mi o coś nawilżającego (czy lepiej odżywczego?) co mogłabym stosować razem z retinolem i co byłoby dostępne w rossmann lub Hebe. Cena tak do 30 zł.
Coś mocno nawilżającego, bo retinol wysusza. Co do konkretnego kremu to nie wiem jakich używasz kosmetyków. Ja bym popatrzyła w Hebe, bo wg mnie pod względem kremów wypadają lepiej. Masz kosmetyki naturalne, dermokomsetyki itd. i często mają promocje.

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Niektóre osoby mają dar do wyszukiwania okazji na zagraniczne podróże i bardzo lubią wyszukiwać sobie miejsca pobytu, atrakcje, plan podróży itp.
A czy ktoś chciałby mi w tym pomóc lub dać pomysły, jak to zrobić?
Nie mam do tego cierpliwości, za to mam luźno wybrane:
- czas - kwiecień lub maj (ale maj bez weekendów)
- długość pobytu - max 5 dni
- kraje - jeden z następujących: Hiszpania, Włochy, Portugalia

Jak się za to zabrać, gdzie szukać okazji?
No i przede wszystkim - nie chodzi o tłumne chodzenie po największych zabytkach z setkami innych turystów. Bardziej o spokojne i mniej oblegane miasta i miasteczka, ale nadal atrakcyjne dla przyjezdnych.
Najpierw szukaj lotów, potem noclegi na bookingu, potem poczytaj co warto zobaczyć
Stary 2022-01-08, 20:34   #4712
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
W 2021 wykorzystałam 10 dni urlopu, w październiku poszłam na zwolnienie, w grudniu minął mi staż, gdzie dostaje się dodatkowe 6 dni urlopu, więc z tego roku zostało mi 16. Cały 2022 będę na zwolnieniu/macierzyńskim, pewnie do 06.2023. Co z powrotem do pracy? Będę miała od razu do wykorzystania 68 dni urlopu? A co zrobić jeśli nie będę chciała wrócić tam do pracy?

U mnie w pracy dziewczyny wykorzystują zazwyczaj zaległą czesc urlopu zaraz po rodzicielskim. Koleżanka po rodzicielskim nie wróciła już do pracy, złożyła wypowiedzenie i na czas wypowiedzenia była na urlopie, a za to, co zostało firma wypłaciła ekwiwalent.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-08, 20:45   #4713
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Dla mamy to np. kosmetyki (są dedykowane specjalnie dla młodych mam), bukiet kwiatów, kwiatek w doniczce, słodycze, zestaw herbat, jak coś droższego to tak jak pisała PrincessMadeline jakaś biżuteria. My kiedyś koleżance kupiłyśmy bransoletkę lilou z zawieszką związaną z dzieckiem, ale pytanie czy ta osoba lubi takie rzeczy. Dla dziecka jak rodzinie nie wskazali konkretnie co to bym kupiła bon podarunkowy do jakieś Smyka. Wykorzystają w odpowiednim momencie na coś co będzie im potrzebne, bo tak to ciężko powiedzieć co już mają.

Zależy jak się czujesz i jakie ćwiczenia chcesz wykonywać. Jak jak czuję, że coś mnie rozkłada to zwykle rezygnuje z aktywności. Jak już to coś spokojniejszego i w domu.

Dużo ludzi ma opory żeby powiedzieć co im trzeba, bo im głupio. Ja na szczęście ze znajomymi nie mamy już przed tym oporów i mocno ułatwia to sprawę. Nie trzeba się głowić co może się przydać, a prezent zawsze jest trafiony.

No, ale każdy chyba zna choć trochę znajomych. U mnie prawie każdy by się ucieszył ze słodyczy z wina.

Płyn micelarny musisz zmyć, bo ma ma on czynniki myjące. Potem nakłada się tonik lub hydrolat dla przywrócenia pH, ale nie ma takiej potrzeby, bo cera robi to sama.

Coś mocno nawilżającego, bo retinol wysusza. Co do konkretnego kremu to nie wiem jakich używasz kosmetyków. Ja bym popatrzyła w Hebe, bo wg mnie pod względem kremów wypadają lepiej. Masz kosmetyki naturalne, dermokomsetyki itd. i często mają promocje.

Najpierw szukaj lotów, potem noclegi na bookingu, potem poczytaj co warto zobaczyć
Orbitrek i core stability. Wszystko w domu.

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-08, 20:57   #4714
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Niektóre osoby mają dar do wyszukiwania okazji na zagraniczne podróże i bardzo lubią wyszukiwać sobie miejsca pobytu, atrakcje, plan podróży itp.
A czy ktoś chciałby mi w tym pomóc lub dać pomysły, jak to zrobić?
Nie mam do tego cierpliwości, za to mam luźno wybrane:
- czas - kwiecień lub maj (ale maj bez weekendów)
- długość pobytu - max 5 dni
- kraje - jeden z następujących: Hiszpania, Włochy, Portugalia

Jak się za to zabrać, gdzie szukać okazji?
No i przede wszystkim - nie chodzi o tłumne chodzenie po największych zabytkach z setkami innych turystów. Bardziej o spokojne i mniej oblegane miasta i miasteczka, ale nadal atrakcyjne dla przyjezdnych.
Zobacz loty Ryanair i Wizzair. To są generalnie najtańsi przewodnicy. Zobacz w ogóle dokąd lecą z twojego miasta lub z jakiegoś innego co sobie wybierzesz. Już na tym etapie Ci się drastycznie zmniejszy ilość możliwości.
Potem przejrzyj ceny tego co dostępne i wybierz to co najtańsze/ to co Ci się najbardziej podoba. Jeśli uważasz, że bilety są drogie, to poczekaj. Te ceny są bardzo płynne, zmienia się jeszcze z 20 razy.
Generalnie zwykłe Portugalia ma najdroższe loty, a do Włoch i Hiszpanii można znalezc za grosze.

Masz lot? Świetnie. Teraz czas na nocleg. Przejrzyj airbnb i booking. Kwiecień i maj to nie jest chodliwy okres, więc znajdziesz tanie noclegi bez problemu. I tu się musisz zastanowić co chcesz mniej więcej zobaczyć. Pod to zarezerwować nocleg.
Zastanów się, czy chcesz coś nad morzem, czy może blisko metro, w samym centrum, bo zamierzasz zwiedzać tylko na piechotę. Każde miejsce rządzi się swoimi prawami, trzeba przejrzeć info w necie.
I to tyle. Parę dni przed wyjazdem można dopracować dokładnie wyjazd, pomyśleć jakieś atrakcje chce się zobaczyć etc.
Generalnie jest masa blogów z gotowymi planami zwiedzania.
Trzeba mieć tylko czas i chęci na przekopanie się przez informacje.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-08, 21:20   #4715
NinaSimone
Zakorzenienie

Czy jakaś apteka online zrealizuje mi leki na receptę kurierem?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-08, 22:00   #4716
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość

Polskie prawo zabrania sprzedaży wysyłkowej leków wydawanych na receptę.

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-08, 23:01   #4717
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Orbitrek i core stability. Wszystko w domu.

To ja bym próbowała, ale nie ćwicz na maksa. Organizm jest osłabiony jakby nie było, więc nie ma co się forować.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-01-08, 23:18   #4718
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Polskie prawo zabrania sprzedaży wysyłkowej leków wydawanych na receptę.

Ok. Dzięki
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 05:41   #4719
Keket
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89066570]Butelki powinny leżeć a nie stac. Jak dludo przechowywalas te wina?[/QUOTE]U mnie akurat jest stojak na wina, tylko na czas remontu teraz stojak jest rozmontowany i butelki stoją w szafce.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89066708]Znajomi maja whiski czy koniak sprzed ponad 40 lat. Chyba sie jeszcze nie zepsul. Moze dadza sie namowic na otwarcie
Uwazam ze nie ma uniwersalnego prezentu ktory przyda sie czy spodoba kazdemu.[/QUOTE]Gdyby leżakował w beczce, to byłby rarytas.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 06:09   #4720
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Zerkaj na wakacyjnych piratów, oni mają fajne oferty

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89067084]Ja robię tak, że najpierw sprawdzam dokąd są dogodne loty z mojej okolicy w interesujących mnie terminach, a potem układam plan wycieczki sama, korzystając z Internetu, najczęściej blogów. Noclegu szukam na bookingu i tego typu stronach. Wydaje mi się, że w maju/kwietniu czyli przed sezonem w większości miejsc jeszcze nie powinno być tłumów. Chyba, że wybierzesz jakieś wybitnie turystyczne miasta typu Rzym.[/QUOTE][1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89067194]Zobacz loty Ryanair i Wizzair. To są generalnie najtańsi przewodnicy. Zobacz w ogóle dokąd lecą z twojego miasta lub z jakiegoś innego co sobie wybierzesz. Już na tym etapie Ci się drastycznie zmniejszy ilość możliwości.
Potem przejrzyj ceny tego co dostępne i wybierz to co najtańsze/ to co Ci się najbardziej podoba. Jeśli uważasz, że bilety są drogie, to poczekaj. Te ceny są bardzo płynne, zmienia się jeszcze z 20 razy.
Generalnie zwykłe Portugalia ma najdroższe loty, a do Włoch i Hiszpanii można znalezc za grosze.

Masz lot? Świetnie. Teraz czas na nocleg. Przejrzyj airbnb i booking. Kwiecień i maj to nie jest chodliwy okres, więc znajdziesz tanie noclegi bez problemu. I tu się musisz zastanowić co chcesz mniej więcej zobaczyć. Pod to zarezerwować nocleg.
Zastanów się, czy chcesz coś nad morzem, czy może blisko metro, w samym centrum, bo zamierzasz zwiedzać tylko na piechotę. Każde miejsce rządzi się swoimi prawami, trzeba przejrzeć info w necie.
I to tyle. Parę dni przed wyjazdem można dopracować dokładnie wyjazd, pomyśleć jakieś atrakcje chce się zobaczyć etc.
Generalnie jest masa blogów z gotowymi planami zwiedzania.
Trzeba mieć tylko czas i chęci na przekopanie się przez informacje.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dziękuję za odpowiedzi
Zabieram się w takim razie za poszukiwania!

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 06:20   #4721
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
zostaliśmy zaproszeni w odwiedziny i chcę coś kupić dla świeżo upieczonej mamy i dziecka. najchętniej coś osobnego dla mamy i coś osobnego dla dziecka

macie może jakieś pomysły? zupełnie nie wiem co kupić. poród był ok miesiąc temu (jeśli to istotne)
Nie wiem, jaki masz budżet, ale dla noworodka zawsze się sprawdza pieluchy+ chusteczki nawilżane ( polecam Water wipes, są nasączone tylko wodą). Możesz dokupić jakieś fajne skarpetki z grzechotką. To są rzeczy, które sa uniwersalne.

To, co się na pewno sprawdzi ( ale kilka miesięcy potem) to bidon bbox, albo śliniaczek silikonowy canpon babies.

Dla mamy to trudniej, bo jak widać, każdy prezent dla mamy został tutaj skrytykowany

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-01-09, 07:06   #4722
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 07:16   #4723
tinkerver2
Zakorzenienie

A może szumisia?

Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 07:25   #4724
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
To ja bym próbowała, ale nie ćwicz na maksa. Organizm jest osłabiony jakby nie było, więc nie ma co się forować.
Nie, nie będę się forsować i skrócę czas ćwiczeń. Dzięki

Stary 2022-01-09, 07:27   #4725
khloe
Strzelaj lub emigruj!

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;89067423]Treść usunięta[/QUOTE]Nie wiem, co masz na myśli małe paczki.
Tak wiem, że pieluchy też mogą odparzac. Znowu ta sama gadka " ojej, pieluchy nie, bo mogą odparzać". Idąc tym tokiem myślenia po co komu cokolwiek kupować, przecież
-moze uczulać/odparzać
-moze nie smakować
-moze się nie spodobać.

Kurde, ale macie problemy, normalnie jakby potencjalny prezent był co najmniej promieniotwórczy i powodował silne skutki negatywne, a sam obdarowany przez rok przeżywał jaki to beznadziejny prezent dostał.

Nie wiem, jak wy, ale ja cię cieszę, jak coś dostaje. Jak mi się nie spodoba/nie przypasuje, to oddaje komuś innemu, sprzedaje. Proste.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-01-09, 07:27   #4726
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
A może szumisia?

Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka
Zależy, jaki ma się budżet. Szumisie tanie nie są, a mogą kompletnie się nie sprawdzić (jak u nas).

Stary 2022-01-09, 07:41   #4727
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:

Mnie najbardziej cieszyło jak ktoś przyszedł z obiadem/ciastem do kawy bo nie miałam głowy i nie chciałam skakać nad nikim ale teraz można kupić czy zamówić gotowe i tak w sumie

Jeśli chodzi o malucha to karty lub mała książeczka kontrastowa jest fajnym prezentem myśle bo u nas używane były od początku.

Pieluch bym nie kupowała u nas np kompletnie by się to nie sprawdziło bo sama używam wielo a na początku wiele różnych mała odpadało wiec to by leżało albo poszło na wydanie od razu. (Chyba ze wiesz co używają)
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 08:07   #4728
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Apteka nie, ale z tego co kojarzę to znajoma ogarniała kiedyś leki chyba przez Glovo. Podała tylko kurierowi dane do realizacji recepty.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 08:20   #4729
meliandra
Zakorzenienie

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;89067423]Treść usunięta[/QUOTE]

Szumisie są teraz bardzo modne, więc jest duża szansa, że dziecko już ma.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-01-09, 08:35   #4730
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się. Pieluchy albo kosmetyki do pielęgnacji to dla mnie dyskusyjny temat, teraz jest tego tyle, że każdy ma jakieś tam swoje upodobania, więc wg mnie łatwo nie trafić w to co akurat rodzice.

Szumisie są teraz bardzo modne, więc jest duża szansa, że dziecko już ma.
Ja raz kupowalam pieluchy, bo tak chcieli rodzice. Podali mi marke i rozmiar i juz.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 08:39   #4731
DiabolloPomidorro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Ja raz kupowalam pieluchy, bo tak chcieli rodzice. Podali mi marke i rozmiar i juz.
I tak jest super

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
DiabolloPomidorro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 08:42   #4732
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 08:53   #4733
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Jak tak to wiadomo, że inna sytuacja
Stary 2022-01-09, 09:01   #4734
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Do czyszczenia czego używacie magicznych gąbek? Czy naprawdę są takie super?

Według mnie tak

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mahaszi Pokaż wiadomość
A gdzie kupujecie te gąbki? Zamówiłam raz na Aliexpress i nie jestem zadowolona, bardzo się kruszą.
W lokalnej drogerii. 5 złotych za dwie sztuki ☺

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-09, 09:01   #4735
lightangel
Zakorzenienie

Mówcie co chcecie, ale dla mnie kupowanie dziecku pieluch jest jak kupowanie dorosłemu papieru toaletowego. Jest to jedna z niewielu rzeczy których nigdy nie kupuję, pomijając sytuację kiedy ktoś jest w bardzo złej sytuacji materialnej uważam że to jest jedna z niewielu rzeczy które dziecku powinni zapewnić rodzice.

Stary 2022-01-09, 09:13   #4736
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Mówcie co chcecie, ale dla mnie kupowanie dziecku pieluch jest jak kupowanie dorosłemu papieru toaletowego. Jest to jedna z niewielu rzeczy których nigdy nie kupuję, pomijając sytuację kiedy ktoś jest w bardzo złej sytuacji materialnej uważam że to jest jedna z niewielu rzeczy które dziecku powinni zapewnić rodzice.

Dla mnie to nie to samo. Sama nie kupuje, ale jak ktos chce to nie widze problemu. Nie lubie uszczesliwiac ludzi na sile i jak ktos chce czekolade to mu ją kupuje i nie wymyslam, ze nie wypada, kupie mu zastawe stołową.
Kazdy moze miec inne podejscie, ja mam bardzo praktyczne, moi znajomi tez. Wole dac pieluchy + pieniadze i niech kupią to czego potrzebują niz setną grzechotke, ksiazeczke kontrastową. Wiele osob ma sporą wyprawke na start po dzieciach z rodziny albo dzieciach znajomych i po prostu nie chcą ubranek, zabawek dla niemowląt.
Stary 2022-01-09, 09:24   #4737
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak tego nie widzę. Przecież taki maluch teraz tak naprawdę wszystko ma. Rodzice sami dużo kupują, do tego dostają rożne rzeczy od znajomych po ich dzieciach, do tego dziadkowie też zawsze szaleją z prezentami dla wnuków. Uważam, że lepiej kupić pampersy, które się faktycznie przydadzą niż kolejnego bodziaka, które dziecko założy raz albo wcale. Mnie ogóle przeraża teraz konsumpcjonizm związany z mały dziećmi. Te dzieci często dostają coś z czego nie korzystają alb jest użyte raz, ale trzeba kupić bo wypada. Jak widzę na insta matchy matchy to mnie zawsze dziwi, że ludziom nie szkoda kasy na takie rzeczy, a jak tą kasę mają to czy nawet przez chwilę nie pomyślą jakie to jest marnotractwo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-01-09, 09:30   #4738
lightangel
Zakorzenienie

To ja wolę po prostu przynieść komuś czekoladki albo kwiaty (w zależności od tego co ktoś lubi) i dać pieniądze, niech sam kupi co uważa za odpowiednie. Będzie chciał to kupi pieluchy, odłoży na coś droższego na przyszłość albo po prostu wpłaci dziecku na jakieś konto oszczędnościowe.
Też lubię praktyczne prezenty, ale jak już nic ktoś nie potrzebuje to uważam że pieniądze są najbardziej praktyczne w takim momencie.

Stary 2022-01-09, 09:33   #4739
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:

A wiesz jak wielu chętnych jest na papier toaletowy? Nie żartuję. Akurat mamy dostęp do darmowych testów więc większość rodziny czy znajomych nawet dopytuje, czy mamy się jak z nimi podzielić papierem

Stary 2022-01-09, 09:35   #4740
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wolę po prostu przynieść komuś czekoladki albo kwiaty (w zależności od tego co ktoś lubi) i dać pieniądze, niech sam kupi co uważa za odpowiednie. Będzie chciał to kupi pieluchy, odłoży na coś droższego na przyszłość albo po prostu wpłaci dziecku na jakieś konto oszczędnościowe.
Też lubię praktyczne prezenty, ale jak już nic ktoś nie potrzebuje to uważam że pieniądze są najbardziej praktyczne w takim momencie.

I dałam pampersy + pieniadze. Jak ktos chce pampersy to mam nie dac dla zasady? Po co uszczesliwiac ludzi na sile?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości