WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-03, 19:03   #1741
myszkakinia
Rozeznanie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
tez tak mialam . od kiedy scielam i pocieniowalam wlosy zaczely wypadac lamac sie i takie inne historie.. teraz znowu zapuszczam. wg mnie powodem tgego jest to ze dluuugie wlosy (przynajmniej moje) same sie ukladaly byly proste jak z nimi nic nie robilam a jak np warkocz na noc to rano falowane z krotkimi8 wlosami jest problem bo sie beznadziejnie podwijaja itd trzeba caaly czas prostowac krecic... ;/
no chyba cos w tym jest, bo jak ja kiedys mialam długie włosy (za łopatki) to mi nawet jeden nie wypadał podczas kąpieli, na szczotce tez nic, albo prawie nic nie zostawało.. a od kiedy obciełam i wycieniowałam (do ramion) po kazdym myciu prostuje na szczotke bo inaczej wygladaja fatalnie. no i teraz z wypadaniem jest tragedia

myszkakinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:55   #1742
samanta00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Myślę, że taka ich uroda Mają gęste silne włosy bez specjalnego dbania o nie. Mój znajomy ma takie tylko że krótkie. Chodzi do fryzjera na "przerzedzenie" bo dla niego bujna czupryna to problem .

A po myciu i czesaniu też sporo mi wypada i jest to źródłem dodatkowego stresu... Ale jakoś łysiejąca nie jestem i wszyscy mi mówią, że wyglądam ok i że w ogóle wyolbrzymiam problem .

Niedawno obcięłam włosy i nadal wypadają, aczkolwiek 1) nie są narażone na przypadkowe "ciągnięcie" np. przy zdejmowaniu ubrań, 2) nie wiążę ich w kucyk więc "odpoczywają", no i 3) łatwiej się rozczesują i się nie plączą Tak więc sporo plusów .
He!He!Nieźle.Niech się ze mną Twój kumpel zamieni Też chciałabym mieć bujną czubrynę. Mi znajomi też mówią,że mam ok włosy ale oni nie widzą zatkanego odpływu po myciu i "owłosionego"dywanu po czesaniu Mimo tego włosów nie obetnę. Przyzwyczaiłam się już do nich

Cytat:
Napisane przez Agsi Pokaż wiadomość
Ja też używam Mam długie włosy i też mi wypadają, są strasznie rzadki. Nie wiąże ich przeróżnych odżywek wzmacniających i szamponów i nic nawet podcinam dość często i nic to nie daje.
Samanta00 też się dziwie . Nie mogę sobie wyobrazić że ja bym mogła być mieć taki włosy
Spójrz na tą kobiete w załączony fotkach. Ciekawe jak ona zakłada spodnie po wyjściu z toalety He!He! Ja pare razy je przytrzasnęłam i zapomniałam wyciągnąć-wtedy znajomi mieli niezły polew. Ale tak zdarzyło się tylko kilka razy.Na szczęście.

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
ja mialam wlosy za pupe jak je scinalam i wtedy wcale mi nie wypadaly dopiero zaczyla po cieciu;/ eh brakuje mi moich gestych grubych wlosow
Czyli żałujesz?Ja się boje,że nie będzie mi pasowało w krótkich włosach i zostaje przy długich-tak jak wspomniałam po prostu się przyzwyczailam.

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
tez tak mialam . od kiedy scielam i pocieniowalam wlosy zaczely wypadac lamac sie i takie inne historie.. teraz znowu zapuszczam. wg mnie powodem tgego jest to ze dluuugie wlosy (przynajmniej moje) same sie ukladaly byly proste jak z nimi nic nie robilam a jak np warkocz na noc to rano falowane z krotkimi8 wlosami jest problem bo sie beznadziejnie podwijaja itd trzeba caaly czas prostowac krecic... ;/
Ja dziennie robie warkocz na noc (czasami więcej) bo wtedy lepiej mi się włosy rozczesują.Nie raz zdarzyło mi się zasnąć (po imprezie ) i nie związać włosów w warkocz i co wtedy?Rano wielki kołtun na głowie.;/ A takie robienie warkocza to tylko kwestia przyzwyczajenia. Życze powodzenia w ponownym zapuszczaniu włosków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dlugie_wlosy_05.jpg (140,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dlugie_wlosy_08.jpg (79,4 KB, 54 załadowań)

"Nigdy Nie Jest Za Późno...Zacząć Tak Jak Chce Się Żyć..."
samanta00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 21:58   #1743
zielonamorelka
Zakorzenienie

czasami zaluje ale to tylko jak slyszejak zachwycaja sie fryzjerki albo ktos dla mojej kumpeli ktora ma wlasnie takie dlugie wlosy ale tak to jak pomysle ze 2 godziny mylam wlosy i jak umylam okolo 17-18 to rano jak wstalam byly nadal wilgotne i ciagle ktos musial mnie czesac w warkocza beznadzieja
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 22:24   #1744
samanta00
Wtajemniczenie

Cytat:
czasami zaluje ale to tylko jak slyszejak zachwycaja sie fryzjerki albo ktos dla mojej kumpeli ktora ma wlasnie takie dlugie wlosy ale tak to jak pomysle ze 2 godziny mylam wlosy i jak umylam okolo 17-18 to rano jak wstalam byly nadal wilgotne i ciagle ktos musial mnie czesac w warkocza beznadzieja
Ale to wszystko jest kwestią przyzwyczajenia.Też jak wstaje mam wilgotne wlosy-najgorzej w zimę,jak jest mróz to one robią się momentalnie sztywne po wyjściu na podwórko Masakraaa ale nie oddam ich nikomu.

Stary 2008-09-03, 22:29   #1745
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samanta00 Pokaż wiadomość
Ale to wszystko jest kwestią przyzwyczajenia.Też jak wstaje mam wilgotne wlosy-najgorzej w zimę,jak jest mróz to one robią się momentalnie sztywne po wyjściu na podwórko Masakraaa ale nie oddam ich nikomu.
hehe ja tez ich nikomu jak narazie nie oddalam caly czas leza u mnie w szafce hahaha
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 22:41   #1746
samanta00
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ja tez ich nikomu jak narazie nie oddalam caly czas leza u mnie w szafce hahaha
Żartujesz?Sprzedaj je.

Stary 2008-09-04, 11:41   #1747
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Robiłyście sobie wyniki na testosteron...?? Może to ponoc być powiazane z wypadaniem wlosow...

mi wyszło 23...i nie wiem co myslec o tym wyniku
A byłaś w wynikiem u lekarza? On Ci powie czy to jest wynik w normie czy nie. Ja już nawet nie pamiętam ile miałam. Ale wiesz, że to badanie trzeba zrobić w określonych dniach cyklu?? Tak tylko pytam (bo może o tym wiesz) ale to podobno ważne.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-04, 12:10   #1748
cisza-motyla
Rozeznanie

na wypadające włosy wyczytałam gdzieś o maseczce (dwie łyzki piwa i zółtko). Trzyma się pól godziny. Sama przetestowałam i powiem Wam, że jest troche lepiej.
Stary 2008-09-04, 12:17   #1749
xXAniaXx
Przyczajenie

Pomocy!!!Dziewczyny doradzcie mi coś!!!Włosy znowu zaczęły mi strasznie wypadać!!!!!!!!!!Nie wiem co mam zrobić.Niedawno kupiłam sobie Capiwit piekne włosy i zaczęło działać dokuki nie odstawilam tabletek!!!Co mam robić dalej faszerowac sie różnego rodzaju tabletkami czy pozwolić aby włosy wypadły:confuse d::co nfused::confuse d:Nap iszcie mi email na moją pocztę ania9100@op.pl Ratujcie mnie!!!!
xXAniaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 13:15   #1750
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXAniaXx Pokaż wiadomość
Co mam robić dalej faszerowac sie różnego rodzaju tabletkami czy pozwolić aby włosy wypadły
Te tabletki nie mają skutków ubocznych i negatywnego wpływu na organizm (chyba że przedawkujesz), więc możesz nadal "faszerować" się nimi skoro pomagały...
Najlepiej znaleźć przyczynę wypadania włosów i ją zaleczyć .

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:05   #1751
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXAniaXx Pokaż wiadomość
Pomocy!!!Dziewczyny doradzcie mi coś!!!Włosy znowu zaczęły mi strasznie wypadać!!!!!!!!!!Nie wiem co mam zrobić.Niedawno kupiłam sobie Capiwit piekne włosy i zaczęło działać dokuki nie odstawilam tabletek!!!Co mam robić dalej faszerowac sie różnego rodzaju tabletkami czy pozwolić aby włosy wypadły:confuse d::co nfused::confuse d:Nap iszcie mi email na moją pocztę ania9100@op.pl Ratujcie mnie!!!!
Aniu spokojnie Jak długo włosy Ci wypadają? Nie ma sensu za wczesnie panikować bo moze być to tylko przejsciowe oslabienie organizmu.Jeśli włosy beda wypadały ponad miesiąc -wtedy trzeba zacząć działać .Ale wtedy najpierw badania analiza wlasnej diety itp. Na wypadanie składa sie bardzo wiele czynników.

Na dzień dzisiejszy radzę Ci- kup moze jakies ampułki do wcierania np. Radical
Czy farbujesz włosy,jesli tak to czy nie zastosowalaś jakijs innej farby niz zwykle?
Czy zmieniłaś diete lub odchudzasz sie?
Czy przechodzilaś ostatnio infekcję?
Czy zazywałaś jakies mocne leki?

To tyle na dzien dzisiejszy.

Acha jeszcze jedno: Jesli chodzi o witaminy to przedawkowanie wit.A powoduje wypadanie włosów.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-04, 17:09   #1752
benia1169
Zadomowienie

Hey! Ja tak piszę bo nieraz już próbowałam różnych preparatów tak doustnych jak i bezpośrednio na włosy, ale efekty były marne . Jeżeli przyczyna tkwi w samym braku pierwiastków czy witamin - to pół biedy, da się zaradzić. W moim przypadku może chodzić o stres albo jeszcze pewniej o problemy hormonalne. A że o porządnego lekarza trudno - więc biorę ten problem na luz. Prześwity mam, owszem, ale włosy mi się kręcą, więc jakoś to zaczesuję, jak starsi panowie . A wy dbajcie o siebie, dziewczyny!

Moja znajoma też tak miała!!!!!!! Piękne, długie, proste i gęste - do pasa niemal! Obcięła, bo się nimi znudziła! Ja myślałam, że to z żalu jej wypadają, ale robiła jakieś cuda, biegała od dermatologa do dermatologa, aż ktoś ją wyleczył. Ale serio po tym obcięciu to chyba połowa włosów jej wypadła!!!!!!!

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-09-04 o 21:37 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 20:31   #1753
201607111632
Konto usunięte

Ja się ani nie odchudzam,nigdy nie używam suszarek prostownic itp itd,a włosy lecą i lecą.
Mam całą podłogę w nich po 30 minutach prób czesania! Wax nic nie pomaga ostatnio,wypadają jeszcze gorzej. Odżywiam się w miarę dobrze. Pisałam niedawno tutaj o tym problemie,myślałam ze to jakoś się ustabilizuje,ze to tylko takie przejściowe.
Pije pokrzywę wciąż i w związku z tym mam pytanie. Czy na pewno mogę bezpiecznie łykać Vitapil przy piciu pokrzywy?Nurtuje mnie to,bo jestem już maksymalnie zdesperowana i chcę kupić ten Vitapil.
Z moich grubych,gęstych i puszystych włosów zrobiło się skołtunione siano z delikatnymi prześwitami.. Są w okropnym stanie. Kurcze,aż mi się płakać chce. kiedyś myłam włosy zwykłym szamponem i odzywką z sylikonami o.O i nie miałam takich problemów.

Podczas spłukiwania głowy po wmasowaniu szamponu włosy najpierw 'wystają',tak jakby się przygotowywały do opuszczenia mojej głowy. Potem wystarczy dotknąć ręką i już koło 20 -30 za jednym zamachem leci. Przy czesaniu to jest istna masakra.

Zwariuję przez te włosy.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 12:47   #1754
AyoAya
Raczkowanie

A kiedy badałaś tarczycę? Może w Twoim przypadku wypadanie włosów spowodowane jest zachwianą gospodarką hormonalną? Sama miałam taki sam problem, poszłam do lekarza i okazało się, że z tarczycą wszystko gra, a włosy wypadają przez brak witamin i innych składników odżywczych. Przez trzy miesiące łykałam kapsułki Revalid i problem znikną . Warto spróbować. W moim przypadku nie działały żadne szampony i inne mikstury.
AyoAya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 17:46   #1755
Loczek_brown
Zakorzenienie

Angi74 napisałaś, że przedawkowanie wit.A powoduje wypadanie włosów...
I w związku z tym mam takie.. głupie pytanie..
Skąd wiadomo, że się przedawkowało? Od jakiegoś czasu łykam różne skrzypowity itp no i w nich tam jest też wit A. I czy istnieje możliwość przedawkowania? no bo w jakiś pokarmach które przyjmuję też jest na pewno ta witaminka. Z drugiej strony producenci takich preparatów, chyba biorą to pod uwagę i ustalają odpowiednią dawkę witaminy w preparacie...

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 18:18   #1756
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Angi74 napisałaś, że przedawkowanie wit.A powoduje wypadanie włosów...
I w związku z tym mam takie.. głupie pytanie..
Skąd wiadomo, że się przedawkowało? Od jakiegoś czasu łykam różne skrzypowity itp no i w nich tam jest też wit A. I czy istnieje możliwość przedawkowania? no bo w jakiś pokarmach które przyjmuję też jest na pewno ta witaminka. Z drugiej strony producenci takich preparatów, chyba biorą to pod uwagę i ustalają odpowiednią dawkę witaminy w preparacie...
Trzeba by sprawdzić*jaka jest dzienne zapotrzebowanie na vit.A No i oczywiscie tak jak napisałaś należało by uwzględnić przyswajanie tej witaminy z jedzenia
Stary 2008-09-05, 18:27   #1757
201804100943
Konto usunięte

Ja polecam pokrzywę w tabletkach (30tabl w cenie 10zł) Producent: Zakłady Farmaceutyczne COLFARM S.A
Brałam już Merz Spezial ale nie przyniósł on zadawalających efektów; stosowałam szampon Vichy- na początku zmniejszył wypadanie- potem przestał działać.
Teraz myję włosy zwykłą shaumą przeciwupierzową (męską!), pokrzywa 2x dziennie i może ze 2 włoski wylecą. To wieelki postęp
Mam włosy wysuszone (to przez prawie codzienne prostowanie) i nie mogę nałożyć żadnej odżywki/maski bo znowu włosy zaczną lecieć
Co radzicie? Jaka odżywka jest najmniej inwazyjna?
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 18:34   #1758
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Ja polecam pokrzywę w tabletkach (30tabl w cenie 10zł) Producent: Zakłady Farmaceutyczne COLFARM S.A
Brałam już Merz Spezial ale nie przyniósł on zadawalających efektów; stosowałam szampon Vichy- na początku zmniejszył wypadanie- potem przestał działać.
Teraz myję włosy zwykłą shaumą przeciwupierzową (męską!), pokrzywa 2x dziennie i może ze 2 włoski wylecą. To wieelki postęp
Mam włosy wysuszone (to przez prawie codzienne prostowanie) i nie mogę nałożyć żadnej odżywki/maski bo znowu włosy zaczną lecieć
Co radzicie? Jaka odżywka jest najmniej inwazyjna?
Cay to TY na avatorku? Jesli tak to masz cudowne włosy,piękny połysk Skoro po odzywkach włosy Ci wypadają to nie nakładaj je na skalp tylko tak od linii ucha w dół.A jesli juz musisz to moze Wax polski?
Stary 2008-09-05, 18:56   #1759
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Cay to TY na avatorku? Jesli tak to masz cudowne włosy,piękny połysk Skoro po odzywkach włosy Ci wypadają to nie nakładaj je na skalp tylko tak od linii ucha w dół.A jesli juz musisz to moze Wax polski?
Tak to ja... połysk mają bo je ulizałam
Ale dziękuję za komplement

Waxa miałam ale tego z brązową nalepką (nie próbowałam tego do wypadających).
Musze spróbować tych ampułek... które lepsze Radical (?) czy Seboradin
?
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 19:19   #1760
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Skąd wiadomo, że się przedawkowało? Od jakiegoś czasu łykam różne skrzypowity itp no i w nich tam jest też wit A. I czy istnieje możliwość przedawkowania?
Jak bierzesz Skrzypowitę, to nie powinnaś brać innych witamin w tabletkach, bo rzeczywiście można przedawkować .
Z tego co znalazłam w sieci:
Cytat:
Witamina A występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego. Zawierają ją: masło, mleko i produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, szczególnie bogata w nią jest wątroba
Cytat:
Dużo prowitaminy A zawierają m.in. pomidory i marchew, poza tym witamina A znajduje się w mleku, maśle, serze i jajach.
A teraz o przedawkowaniu witaminy A:
Cytat:
W zależności od organizmu objawami zatrucia mogą być: anoreksja, zaburzenia wzrostu, suchość skóry z nadmiernym wypadaniem włosów, obrzęk i ból stawów oraz kości (deformacja), a także powiększenie wątroby i śledziony, bóle brzucha, pękanie ust.
Poza tym, nadmiar witaminy A wywołać może wzrost ciśnienia śródczaszkowego, powodującego dokuczliwe bóle głowy co prowadzi do nudności i wymiotów. Hiperwitaminozę usuwamy przerywając przyjmowanie przez chorego witaminy.
Uff

Stary 2008-09-05, 19:53   #1761
pIWONIA
Zadomowienie

Mam pytanie do Dziewczyn, które stosują Seboradin lotion...

Kupiłam go z tydzień temu i stosowałam po myciu włosów, ale stosuje też WAX, a włosów nie myje codziennie, nie mam takiej potrzeby, więc dziś stwierdziałam, że nałoże go na włosy bez mycia ;>

Na opakowaniu jest napisane, żeby nakładac na mokre lub suche, nie zauważyłam wzmianki, że tylko "po myciu".

No i mnie coś głowa swędzi teraz, nie wiem czy zle zrobiłam, czy już wymyślam

Można stosować go na włosy "nie po myciu"?

Dodam, że włosy myłam wczoraj i naprawde nie są tłuste czy coś
pIWONIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 20:20   #1762
Aleksandra 2
Raczkowanie

Również mam problem z wypadającymi włosami. Jakoś tak od dwoch, trzech tygodni wypada ich dosc sporo podczas mycia. łykam cynk i żelazo i dodatkowo drożdze od ok. 2 tygodni. Wiem, że to krotki czas aby zobaczyc efekty, ale własnie umyłam włoski i spora ilosc została mi w rece ( jakies 20sztuk, tak na oko ) Wiem, że dzienne wypadanie moze przekroczyc 100, ale zeby tak jednorazowo az 20? Prosze doradzcie cos
Aleksandra 2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 09:17   #1763
gosiaczek6
Zakorzenienie

mi nieraz przy myciu wypadło 100 i wiecej...moj problem trwa przeszo pół roku..raz cos pomagało i juz sie cieszyłam jednak...;/ juz sie w sumie przyzwyczaiłam ze mi tyle wypada i nic nie robie oprócz łykania witamin
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 09:25   #1764
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pIWONIA Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Dziewczyn, które stosują Seboradin lotion...
[...]

No i mnie coś głowa swędzi teraz, nie wiem czy zle zrobiłam, czy już wymyślam

Można stosować go na włosy "nie po myciu"?
A jak stosowałaś po myciu to cię nie swędziała? Ja używałam Seboradin ampułki i też pisało, że można było stosować na suche włosy. Nie myję ich często bo nie przetłuszczają się, więc stosowałam głównie na suche. Mnie też skóra po nałożeniu ampułki swędziała, a na dodatek stała się wysuszona. Było to okropne, ale pomyślałam, że dotrwam, szczególnie że włosy mniej wypadały. Niestety po kuracji włosy znowu zaczęły wypadać, a za to z przesuszenia pojawił się łupież czy jakieś podrażnienie . Teraz oprócz wypadających włosów walczę z tym i pewnie udam się do dermatologa...
Ja bym nie ryzykowała stosowania tego lotionu na suche włosy jeśli skóra cię swędzi, możesz ją podrażnic.

Stary 2008-09-06, 10:20   #1765
pIWONIA
Zadomowienie

Cytat:
A jak stosowałaś po myciu to cię nie swędziała? Ja używałam Seboradin ampułki i też pisało, że można było stosować na suche włosy. Nie myję ich często bo nie przetłuszczają się, więc stosowałam głównie na suche. Mnie też skóra po nałożeniu ampułki swędziała, a na dodatek stała się wysuszona. Było to okropne, ale pomyślałam, że dotrwam, szczególnie że włosy mniej wypadały. Niestety po kuracji włosy znowu zaczęły wypadać, a za to z przesuszenia pojawił się łupież czy jakieś podrażnienie . Teraz oprócz wypadających włosów walczę z tym i pewnie udam się do dermatologa...
Ja bym nie ryzykowała stosowania tego lotionu na suche włosy jeśli skóra cię swędzi, możesz ją podrażnic.
Dzięki za odpowiedż

Wczesniej zastosowałam dwa razy na umyte, skóra nie swędziała raczej

Eh już sama nie wiem co robić z tymi włosami

Zaczęłam od razu stosowac i WAX i Seboradin, teraz martwię się, że jak coś mi zaszkodzi to nie będę wiedziała co...

No trudno, będę myła częściej głowę... WAX co 3 dni i Seboradin ze 2 razy w tyg...

Mam nadzieję, że pomoże, bo włosów mi starcza na kitkę jak mysi ogonek
pIWONIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 10:38   #1766
inc0rrect
Zakorzenienie

Już mam dość!! Znowu mi wypadają!! ;( ja się wstydze swoich włosów są takie marne ;(

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:59   #1767
Aleksandra 2
Raczkowanie

w takim razie nie powinnam sie narazie martwic, ze narazie wypada ich normalna ilosc? Stosuje cynk, żelazo i drożdze, ale jesli powiecie co jeszcze mozna zrobic to bede bardzo wdzieczna
Aleksandra 2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 12:37   #1768
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
mi nieraz przy myciu wypadło 100 i wiecej...moj problem trwa przeszo pół roku..raz cos pomagało i juz sie cieszyłam jednak...;/ juz sie w sumie przyzwyczaiłam ze mi tyle wypada i nic nie robie oprócz łykania witamin
Też tak mam ale już od wielu lat. Praktycznie zawsze coś robię, żeby sobie pomóc. Różne preparaty na skórę głowy stosowałam i - oprócz wyprania kiesieni - nic nie zyskałam! Czasem była poprawa po łykaniu preparatów witaminowych. Zdawało mi się, że po dłuższym stosowaniu Skrzypowity było lepiej. Ale ostatnio, gdy biorę już chyba od kilku miesięcy wyciąg ze skrzypu polnego tym razem, zauważyłam ostatnio, że więcej mi włosów znów wypada. Czyżbym przedawkowała wit. A ?
Biorę już tylko dawkę podtrzymującą - 2x dziennie po tabletce.

Dawniej brałam też preparat z krzemem (silica chyba się nazywał) ale nie było poprawy. Ogólnie to ja podejrzewam u siebie problem hormonów męskich. Oprócz wychodzenia włosów na głowie mam poważne problemy z nadmiernym owłosieniem nóg, wąsik itp na twarzy i nie tylko!

Może ktoś wie gdzie powinnam się udać z takim problemem? Lekarze mnie zwykle pozbywają
Stary 2008-09-06, 13:24   #1769
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

benia - a robiłaś jakieś badania w celu ustalenia przyczyny wypadania? Jeśli lekarze cię zbywają, to zrób badania na własną rękę...

Stary 2008-09-06, 14:19   #1770
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
benia - a robiłaś jakieś badania w celu ustalenia przyczyny wypadania? Jeśli lekarze cię zbywają, to zrób badania na własną rękę...
Jakie badania sądzisz, że należałoby zrobić? Te podstawowe mam zawsze wzorowe! Pewnie masz na myśli jakieś specjalistyczne, ale które? Nie znam się na tym w ogóle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości