|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Rozeznanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
czasami zaluje ale to tylko jak slyszejak zachwycaja sie fryzjerki albo ktos dla mojej kumpeli ktora ma wlasnie takie dlugie wlosy ale tak to jak pomysle ze 2 godziny mylam wlosy i jak umylam okolo 17-18 to rano jak wstalam byly nadal wilgotne
![]()
#1744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Rozeznanie
|
na wypadające włosy wyczytałam gdzieś o maseczce (dwie łyzki piwa i zółtko). Trzyma się pól godziny. Sama przetestowałam i powiem Wam, że jest troche lepiej.
#1749 |
Przyczajenie
|
Pomocy!!!Dziewczyny doradzcie mi coś!!!Włosy znowu zaczęły mi strasznie wypadać!!!!!!!!!!Nie wiem co mam zrobić.Niedawno kupiłam sobie Capiwit piekne włosy i zaczęło działać dokuki nie odstawilam tabletek!!!Co mam robić dalej faszerowac sie różnego rodzaju tabletkami czy pozwolić aby włosy wypadły
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej znaleźć przyczynę wypadania włosów i ją zaleczyć ![]()
![]() |
#1751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na dzień dzisiejszy radzę Ci- kup moze jakies ampułki do wcierania np. Radical Czy farbujesz włosy,jesli tak to czy nie zastosowalaś jakijs innej farby niz zwykle? Czy zmieniłaś diete lub odchudzasz sie? Czy przechodzilaś ostatnio infekcję? Czy zazywałaś jakies mocne leki? To tyle na dzien dzisiejszy. Acha jeszcze jedno: Jesli chodzi o witaminy to przedawkowanie wit.A powoduje wypadanie włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zadomowienie
|
Hey! Ja tak piszę bo nieraz już próbowałam różnych preparatów tak doustnych jak i bezpośrednio na włosy, ale efekty były marne
![]() ![]() ![]() Moja znajoma też tak miała!!!!!!! Piękne, długie, proste i gęste - do pasa niemal! Obcięła, bo się nimi znudziła! Ja myślałam, że to z żalu jej wypadają, ale robiła jakieś cuda, biegała od dermatologa do dermatologa, aż ktoś ją wyleczył. Ale serio po tym obcięciu to chyba połowa włosów jej wypadła!!!!!!! Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-09-04 o 21:37 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Konto usunięte
|
Ja się ani nie odchudzam,nigdy nie używam suszarek prostownic itp itd,a włosy lecą i lecą.
Mam całą podłogę w nich po 30 minutach prób czesania! Wax nic nie pomaga ostatnio,wypadają jeszcze gorzej. Odżywiam się w miarę ![]() Pije pokrzywę wciąż i w związku z tym mam pytanie. Czy na pewno mogę bezpiecznie łykać Vitapil przy piciu pokrzywy?Nurtuje mnie to,bo jestem już maksymalnie zdesperowana i chcę kupić ten Vitapil. Z moich grubych,gęstych i puszystych włosów zrobiło się skołtunione siano z delikatnymi prześwitami.. Są w okropnym stanie. Kurcze,aż mi się płakać chce. ![]() Podczas spłukiwania głowy po wmasowaniu szamponu włosy najpierw 'wystają',tak jakby się przygotowywały do opuszczenia mojej głowy. Potem wystarczy dotknąć ręką i już koło 20 -30 za jednym zamachem leci. Przy czesaniu to jest istna masakra. Zwariuję przez te włosy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Raczkowanie
|
A kiedy badałaś tarczycę? Może w Twoim przypadku wypadanie włosów spowodowane jest zachwianą gospodarką hormonalną? Sama miałam taki sam problem, poszłam do lekarza i okazało się, że z tarczycą wszystko gra, a włosy wypadają przez brak witamin i innych składników odżywczych. Przez trzy miesiące łykałam kapsułki Revalid i problem znikną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
Angi74 napisałaś, że przedawkowanie wit.A powoduje wypadanie włosów...
I w związku z tym mam takie.. głupie pytanie.. Skąd wiadomo, że się przedawkowało? Od jakiegoś czasu łykam różne skrzypowity itp no i w nich tam jest też wit A. I czy istnieje możliwość przedawkowania? no bo w jakiś pokarmach które przyjmuję też jest na pewno ta witaminka. Z drugiej strony producenci takich preparatów, chyba biorą to pod uwagę i ustalają odpowiednią dawkę witaminy w preparacie...
![]() |
#1756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Konto usunięte
|
Ja polecam pokrzywę w tabletkach (30tabl w cenie 10zł) Producent: Zakłady Farmaceutyczne COLFARM S.A
Brałam już Merz Spezial ale nie przyniósł on zadawalających efektów; stosowałam szampon Vichy- na początku zmniejszył wypadanie- potem przestał działać. Teraz myję włosy zwykłą shaumą przeciwupierzową (męską!), pokrzywa 2x dziennie i może ze 2 włoski wylecą. To wieelki postęp ![]() Mam włosy wysuszone (to przez prawie codzienne prostowanie) i nie mogę nałożyć żadnej odżywki/maski bo znowu włosy zaczną lecieć ![]() Co radzicie? Jaka odżywka jest najmniej inwazyjna? |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale dziękuję za komplement ![]() Waxa miałam ale tego z brązową nalepką (nie próbowałam tego do wypadających). Musze spróbować tych ampułek... które lepsze Radical (?) czy Seboradin ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co znalazłam w sieci: Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1761 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do Dziewczyn, które stosują Seboradin lotion...
Kupiłam go z tydzień temu i stosowałam po myciu włosów, ale stosuje też WAX, a włosów nie myje codziennie, nie mam takiej potrzeby, więc dziś stwierdziałam, że nałoże go na włosy bez mycia ;> Na opakowaniu jest napisane, żeby nakładac na mokre lub suche, nie zauważyłam wzmianki, że tylko "po myciu". No i mnie coś głowa swędzi teraz, nie wiem czy zle zrobiłam, czy już wymyślam ![]() Można stosować go na włosy "nie po myciu"? Dodam, że włosy myłam wczoraj i naprawde nie są tłuste czy coś ![]()
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
Również mam problem z wypadającymi włosami. Jakoś tak od dwoch, trzech tygodni wypada ich dosc sporo podczas mycia. łykam cynk i żelazo i dodatkowo drożdze od ok. 2 tygodni. Wiem, że to krotki czas aby zobaczyc efekty, ale własnie umyłam włoski i spora ilosc została mi w rece ( jakies 20sztuk, tak na oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
mi nieraz przy myciu wypadło 100 i wiecej...moj problem trwa przeszo pół roku..raz cos pomagało i juz sie cieszyłam jednak...;/ juz sie w sumie przyzwyczaiłam ze mi tyle wypada i nic nie robie oprócz łykania witamin
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie ryzykowała stosowania tego lotionu na suche włosy jeśli skóra cię swędzi, możesz ją podrażnic.
![]() |
#1765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczesniej zastosowałam dwa razy na umyte, skóra nie swędziała raczej ![]() Eh już sama nie wiem co robić z tymi włosami ![]() Zaczęłam od razu stosowac i WAX i Seboradin, teraz martwię się, że jak coś mi zaszkodzi to nie będę wiedziała co... No trudno, będę myła częściej głowę... WAX co 3 dni i Seboradin ze 2 razy w tyg... Mam nadzieję, że pomoże, bo włosów mi starcza na kitkę jak mysi ogonek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Już mam dość!!
![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Raczkowanie
|
w takim razie nie powinnam sie narazie martwic, ze narazie wypada ich normalna ilosc? Stosuje cynk, żelazo i drożdze, ale jesli powiecie co jeszcze mozna zrobic to bede bardzo wdzieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biorę już tylko dawkę podtrzymującą - 2x dziennie po tabletce. Dawniej brałam też preparat z krzemem (silica chyba się nazywał) ale nie było poprawy. Ogólnie to ja podejrzewam u siebie problem hormonów męskich. Oprócz wychodzenia włosów na głowie mam poważne problemy z nadmiernym owłosieniem nóg, wąsik itp na twarzy i nie tylko! ![]() Może ktoś wie gdzie powinnam się udać z takim problemem? Lekarze mnie zwykle pozbywają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Wtajemniczenie
|
benia - a robiłaś jakieś badania w celu ustalenia przyczyny wypadania? Jeśli lekarze cię zbywają, to zrób badania na własną rękę...
#1770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.