![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpień 2022
Cytat:
![]() Też czasem podczytuję lipcówki, bo jednak są miesiąc do przodu z pewnymi rzeczami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Co tam u was słychać dziewczyny?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj w pracy, ale na szczęscie od jutra 4 dni wolnego to jeszcze tak luźniej będzie w tym nowym roku.
Musze ogarnąć temat swojego odżywiania, bo byłam ostatnio na krzywej cukrowej (miałam wskazanie do wcześniejszego zrobienia) i niestety wyszła mi cukrzyca ciążowa. Czeka mnie dieta i pomiary do końca ciąży. Tak tego nie lubię ![]() Poza tym ciężki poranek z moim 3,5 latkiem, o matko. Na szczęście zawozimy go na jeden dzień do ddziadków więc będzie trooszkę spokojniej ![]() Jakieś plany na długi weekend (o ile go macie)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nas tu malutko narazie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dziś 7+5 Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Ja też odliczam dni do wizyty u ginekologa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam i w tej też nie będę ale każdy robi jak uważa i jak czuje
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!
Do tej pory parę razy wypowiadałam się na wątku tabletkowym w 2019 roku. Teraz chcę się z Wami przywitać. Mam 27 lat jeszcze i to moja pierwsza ciąża. Prawie 7 tydzień. Termin mam na 27.08.22. We wtorek byłam na USG, serduszko już biło ![]() Zapomniałam dodać, że jestem z Krakowa. Póki co jestem senna wieczorami, mam mdłości też wieczorami i straszne zachcianki przez cały dzień. Masakra! Oprócz tego odkryłam, że schudłam dwa kilo i nie wiem czemu.. Edytowane przez caroline940 Czas edycji: 2022-01-06 o 19:27 Powód: Nie dopisanie wszystkich informacji/niepowielanie postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
O ja też z Krakowa ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Dwie osoby z Krakowa oprócz mnie - super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Co prawda nie jestem z Krakowa, ale pytanie mnie zaintrygowało - kiedy trzeba wybrać szpital? Mi się wydaje, że jest jeszcze kupa czasu ale może warto już nad tym kminić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja szpitala mam wybrany ale on jest tylko w razie w, bo ja będę rodzić w domu. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo to prawda, jest jeszcze masę czasu. O ile nie decydujesz się na płatną położną do porodu, to wyboru można dokonać późno. Zresztą, wybór wyborem a czasem nie ma miejsc na porodówkach i odsyłają gdzie indziej, różnie bywa. Grunt to wiedzieć, co dany szpital zapewnia a co trzeba będzie we własnym zakresie sobie przywieźć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja też chce się przywitać. To moja kolejna ciąża, mamy już córkę z 2020 ![]() Terminu dokładnego jeszcze nie znam bo jest różnica między moimi wyliczeniami a usg, ale na pewno sierpień ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam synka z 2020. Jak się czujesz z myślą że taka różnica wieku? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Chętnie dołączę do wątku
![]() Moja pierwsza ciąża, termin na 19.08, 31 lat. Z objawów jedynie co to ból piersi i szybko się męczę...nudności czasami, ale rzadko, apetyt mam bardzo dobry i jem znacznie częsciej niż przed ciąża...aż się boję z iloma kg na plusie skończę po ciąży ![]() jestem z Wawy, ktoś jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
U mnie wszystko bez zmian. Obecnie 7+2 i żadnych innych objawów nie mam prócz powiększonych i bolesnych piersi. Brzuch płaski, zero zachcianek czy mdłości, czuję się tak lekko jak już dawno nie było. Wizytę kontrolną mam w czwartek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Ja mam pierwsza wizyte jutro i się stresuje. u mnie obecnie 8+3 ale to leci
![]() Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Hej, jak fajnie, że jednak nas tu coraz więcej
![]() U mnie bez zmian, nadal uczucie ciężkości na żoładku niedługo po posiłku i generalnie brak chęci na warzywa :/ chociaż jakby trochę ustępują te dolegliwości i chyba dlatego w sobotę miałam jakiegoś takiego stracha czy napewno wszystko tam z maluchem jest ok. A tu tak daleko do kolejnej wizyty... Edytowane przez weIka Czas edycji: 2022-01-10 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Hej!
U mnie już coraz lepiej. Trochę czasu minęło od ostatniej wiadomości, jednak już wracam. Dziewczyny napiszcie proszę która ciąża i kiedy termin to uzupełnię naszą listę ![]() Ja jutro mam kolejną wizytę kontrolną. Mam nadzieje, że krwiak się zmniejszył. Brzuch mnie już nie boli, więc jestem dobrej myśli. Dziś zrobiłam mnóstwo badań zleconych przez lekarza prowadzącego i poza niewielką infekcją pęcherza moczowego wszystko jest ok ![]() Macie już założone karty ciąży? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A korzystacie z przywileju ciąży w laboratorium? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam karte ciąży, ja na pierwszej wizycie (bylo serduszko) miałam od razu założoną. Jeśli się dobrze czuję (a w pierwszej ciąży czułam się cały czas super), to kompletnie nie korzystałam, nawet jak ktoś mnie przepuszczał. Natomiast nie mam problemu z tym że ktoś korzysta, bo wiem, że można się czuć tak źle że nawet chwila dłużej w kolejce czy gdziekolwiek może naprawdę dużo daną kobiete kosztować. Ale generalnie nie lubię postawy: nalezy mi się to biorę i mam gdzieś innych, a czasem niestey z takim podejściem się można spotkać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak na razie czuje się dobrze i chyba nie będę korzystać chociaż u mnie to niekiedy trzeba czeka 2-3 h taka kolejka a wiadomo na głodnego ![]() Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja to na razie jeszcze nic nie wiem :p póki co to tylko się modle, żeby zostać u tego lekarza, u którego teraz jestem ![]() A z jakich dzielnic Krakowa jesteście? może jakieś moje okolice ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kartę ciąży mają mi zakładać podobno przy następnej wizycie. Pani powiedziała, żebym przyszła pół godziny wcześniej, bo to dużo papierów. U mnie mdłości na razie okej. Jedyne co mnie martwi to, to, że cały czas spadam z wagi ![]() A czy dziewczyny bierzecie jod może? i jaką dawkę ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny też się podłączam, dziś byłam na pierwszej wizycie u ginekologa, choć o ciąży w zasadzie wiedziałam już chwilę przed świętami.
Termin póki co mam 18.08 (wg USG) lub 31.08 licząc od ostatniego okresu. Obecnie 6t4d. Mieszkam zaraz pod Warszawą i mam 30l, moja pierwsza ciąża. Do lekarza szłam dziś pełna optymizmu, ale wieści takie średnie. Z dzieckiem na ten moment OK, ale niestety mam odwarstwiającą się kosmówkę (czyli coś co będzie łożyskiem) i grozi mi poronienie... Dostałam natychmiastowe zwolnienie lekarskie, leki na podtrzymanie ciąży no i mam prawie cały czas leżeć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.