![]() |
#121 |
(=^‥^=)
|
Dot.: Sylwester ze znajomymi, a nowa znajomość
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89040139]No i jak się udał wypad z nowym facetem?
![]() Nic się nie zmieniło w sprawie Sylwestra? Ja na twoim miejscu bym się zastanowiła nad analogiczną sytuacja. Co byś pomyślała o kimś, kto zaprasza na wesele: jednego gościa z osobą towarzyszącą a innego bez osoby towarzyszącej, bo nikogo na daną chwilę nie ma? Przecież na tego typu imprezy zaprasza się ludzi a równych prawach. Albo wszystkich z osobami towarzyszącymi albo wszystkich solo. Jak zaczyna się mieszać, kategoryzować, usprawiedliwiać, że ten to nie może a tamten juz może bo zza granicy... no to robi się raz: absurdalnie, a dwa robi się kwas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jeszcze to nie mój facet, dopiero się poznajemy ![]() A wyjazd na razie zapowiada się fajnie, dzisiaj przyjechaliśmy. Byliśmy zobaczyć miasto i zjeść pizzę, atmosfera fajna ![]() No sylwestra u tych znajomych sobie odpuszczę. Już pominę fakt, że z tą samą koleżanką mam teraz znowu jakieś kwasy, tym razem o jakiś mój nie trafiony żart. Nawet jak mi z tym facetem nie wyjdzie to idę gdzie indziej, bo jakoś no nie mam ochoty na towarzystwo tej dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
astro-loszka
|
Cytat:
I bardzo dobrze! Tak trzymaj ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
(=^‥^=)
|
Sytuacja wygląda tak, że kilka dni temu powiedziałam ostatecznie, że do niej nie przyjdę. Skończyło się to wyrzutami z jej strony. Tak się wkurzyłam, że ta akcja się rozpętała na dodatek przed moim egzaminem, że przestałam wchodzić na grupę z tymi znajomymi, wyciszyłam powiadomienia i nie odczytywałam, co tam się dzieje. Jakoś mi smutno z tego powodu nie było.
Wczoraj ona napisała do mnie na priv, napisała też nasza wspólna koleżanka o co chodzi, że na grupę nie wchodzę. Tą gospodynię zlałam, a tej wspólnej koleżance napisałam w czym rzecz. W wielkim skrócie, że mnie męczą jazdy tej naszej kumpeli, że mam tego dosyć, że na tym sylwestrze nie bawiłabym się dobrze i wspomniałam, że nadal mam uraz do tamtej co odwaliła mi parę lat temu i przez to nie mogę jej zaufać, nie wiem czy do mnie nie jest fałszywa. Tak podejrzewam, że się zmówiły, bo potem ta nasza wspólna znajoma mi oznajmiła, że z tą toxic rozmawiała o mnie przez telefon i wszystko powiedziała, co jej napisałam. Ta nasza koleżanka przekonywała mnie, że toxic ma do mnie szczere intencje, że nie jest fałszywa i jej zależy na moim dobru. Padła propozycja, żebyśmy się spotkały we trójkę i wszystko wyjaśniły od kwestii przeszłości, aż do dramy z sylwestrem. A w trójkę dlatego, że z tą wspólną koleżanką będziemy się czuły bardziej komfortowo niż sam na sam. Szczerze mówiąc nie wiem, czy to jest dobry pomysł. Tym bardziej przez to, co ta toxic mi napisała później. Generalnie potwierdziła słowa naszej koleżanki, że chce się spotkać i wszystko wyjaśnić, ale już zaznaczyła, że w tej akcji sprzed lat absolutnie nie widzi swojej winy, tylko moją i mojego ex. I już to mnie totalnie zniechęciło. Nie wiem czy wam opisać tą sytuację sprzed X lat? Trochę się obawiam, że mogę być nieobiektywna, bo jednak to było dawno, wiele szczegółów nie pamiętam i może to nie być cały obraz tej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Osobiście uważam, że związki międzyludzkie, czy to romantyczne czy przyjaźnie, powinny być źródłem przyjemności i dawać poczucie wsparcia, a nie dram. Życie jest za krótkie na takich problematycznych znajomych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
(=^‥^=)
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89047537]A czy ty w ogóle prosiłaś te trzecia koleżankę, żeby robiła za jakiegoś mediatora? Bo jeśli nie to w momencie, kiedy leci paplać do tej drugiej czemu jesteś na nią zła, próbuje was umawiać na jakieś spotkania to też nie jest w porządku. Nie powinna się wtrącać. Obie tobą manipulują w najlepsze. Ja bym sobie dala spokój z całym tym towarzystwem. Definitywnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Osobiście uważam, że związki międzyludzkie, czy to romantyczne czy przyjaźnie, powinny być źródłem przyjemności i dawać poczucie wsparcia, a nie dram. Życie jest za krótkie na takich problematycznych znajomych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie prosiłam ją o bycie mediatorem. I to też mnie zirytowało. Myślałam, że jej się żale prywatnie, a potem się okazało, że to albo była ustawiona akcja (bo dziwne, że napisały w tym samym dniu) albo jej przyszło do głowy, żeby coś zrobić. Nie sądziłam, że to co napisze to dojdzie do tej toxic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Jeżeli kontakt z nią sprawia, że źle się czujesz to nie ma sensu nic wyjaśniać. Przyjaźnie się często kończą i nie ma co na siłę się spotykać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz to możesz tę dawną sytuację opisać, ale to Twoja decyzja. Wiadomo, że wszystko jest subiektywne.
Co do tych dziewczyn to zastanów się czy Ty w ogóle masz jeszcze chęć do tego wracać. Bo mam wrażenie, że chyba za nimi nie tęskniłaś jak je wyciszyłaś. I może to jest wskazówka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Przyczyną zmiany Twoich planów jest to, że nie możesz przyjść z facetem. I tyle, niepotrzebnie weszlas w tłumaczenia. Po co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak właśnie działają toksyczne relacje... że czlowiek zamiast się cieszyć, to lawiruje ciągle wokół jakiś złych emocji, pretensji i żali. To było kilka lat temu, po co w ogóle do tego wracać w nieskończoność? Powinnaś dawno zostawić tę sytuację za sobą. A jeśli nie potrafisz jej zostawić i po iluś tam latach wciąż masz żal o tę sytuację do toxic koleżanki, to powinno ci dać do myślenia, że to żadna dobra koleżanka i przestać utrzymywać z nią znajomość na siłę, bo fajnie czasem razem pograć w gry. Już sam fakt, że chcesz na wizażu opisywać sytuację sprzed lat i upewniać się, która z was ma rację i co myślą o tym osoby postronne ... po co ci to? Nie opisuj, nie wracaj, nie rozkminiaj - ta sytuacja już nie ma znaczenia, a połowa wydarzeń pewnie i tak byłaby lekko przekrecona z powodu zatarcia wspomnień... druga połowa byłaby z kolei przerysowana przez twoje złe emocje. Naprawdę nie wiem, czemu to sobie robisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
(=^‥^=)
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89047846]Powiem ci tak, zaraz są święta, sylwester, czas wolny, a ty zamiast się zrelaksować, odpocząć, pocieszyć, to chcesz pakować się sytuację rozkminiania (od nowa) kłótni sprzed lat... mimo że sama tak naprawdę już połowy szczegółów nie pamiętasz, a facet którego dotyczy sprawa dawno jest twoim eksem.
Tak właśnie działają toksyczne relacje... że czlowiek zamiast się cieszyć, to lawiruje ciągle wokół jakiś złych emocji, pretensji i żali. To było kilka lat temu, po co w ogóle do tego wracać w nieskończoność? Powinnaś dawno zostawić tę sytuację za sobą. A jeśli nie potrafisz jej zostawić i po iluś tam latach wciąż masz żal o tę sytuację do toxic koleżanki, to powinno ci dać do myślenia, że to żadna dobra koleżanka i przestać utrzymywać z nią znajomość na siłę, bo fajnie czasem razem pograć w gry. Już sam fakt, że chcesz na wizażu opisywać sytuację sprzed lat i upewniać się, która z was ma rację i co myślą o tym osoby postronne ... po co ci to? Nie opisuj, nie wracaj, nie rozkminiaj - ta sytuacja już nie ma znaczenia, a połowa wydarzeń pewnie i tak byłaby lekko przekrecona z powodu zatarcia wspomnień... druga połowa byłaby z kolei przerysowana przez twoje złe emocje. Naprawdę nie wiem, czemu to sobie robisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Masz absolutną rację. Teraz jest czas, kiedy powinnam się zrelaksować i odpoczywać, a nie wciągać się w jakieś dramy. Z tym wyjaśnianiem sytuacji to był ich pomysł. Jeśli chodzi o mnie to mnie ta sytuacja już mało co obchodzi, ten eks zresztą też, nie myślę o tym. To były czasy szkolne, a ja już niedługo studia kończę ![]() Chyba sobie dam po prostu spokój z tą znajomością, nie mam siły na takie ciągnięcie liny. Do tego czuje mocny dyskomfort na myśl o wracacaniu do tego, co było tym bardziej, że nie będę mogła z pewnością siebie o tym mówić, bo możliwe, że czegoś tam już nie pamiętam, pamiętam tylko taki zarys tej całej sytuacji. Zresztą jak ktoś już tutaj wspomniał, relacje z ludźmi powinni nam dawać przyjemność, a nie wprowadzać chaos w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
z ciekawosci - jak sie wszystko skonczylo z sylwestrem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
(=^‥^=)
|
Poszłam sama do sylwestra do dwóch moich znajomych z innego środowiska. Było okej
![]() A co do tamtych ludzi to przez tą sytuację i żal o inne problemy kontakt się urwał. Jedynie cały czas mam kontakt do tej naszej wspólnej koleżanki, ale z organizatorką sylwestra i jej narzeczonym do dzisiaj nie mam kontaktu i jakoś mi jest z tym lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
(=^‥^=)
|
Tak, relacja z facetem się nie ułożyła. Facet przestraszył się wizji związku, bo coś tam jego ex go skrzywdziła, blablabla, a ja już oczekiwałam deklaracji skoro zachowywaliśmy się jak para
![]() Ale chociaż na dobre wyszło, że ten facet 'pomógł' mi zweryfikować znajomość z tą toxic koleżanką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Z jednej strony dobrze się stało bo pozbyłaś się toksycznej znajomej ze swojego życia. Z drugiej jednak nie warto za bardzo uzależniać pewnych spraw od faceta na tak początkowym etapie znajomości, nawet jeśli wydaje się że dobrze rokuje. To w końcu jest jeszcze taki czas gdzie każda strona może się w każdej chwili rozmyślić bo coś tam. Wiem że później też nie ma się gwarancji no ale jednak znajomość z czasem staje się pewnejsza.
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
pewnie gdybys jednak poszla na tego sylwestra z chlopakiem, albo bez niego, ale do tych toksycznych ludzi, to bys sie nasluchala jak to nie mieli racji
![]() pamietaj autorko, nawet jak jakas znajomosc sie zakonczy, to nie znaczy ze nie byla nic warta, nawet jakbyscie sie rozstali dwa dni po sylwestrze to i tak nie powoduje, ze ci znajomi mieli racje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem chyba ślepa, ale gdzie autorka się UZALEŻNIAŁA OD FACETA? Ona po prostu chciała z nim spędzić sylwestra, bo była na etapie skowronków i zauroczenia, wtf, serio, o co chodzi z tym tekstem.
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Nie siebie ale sposób spędzenia tego Sylwestra. Tymczasem on sam z siebie nawet niczego nie zaproponował w kwestii sylwestra
![]() |
#143 |
whatever
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Przecież nie dla każdego sylwester jest jakimś super ważnym wydarzeniem, wtedy się tylko data przekręca. Ja na przykład jakoś szczególnie nie obchodzę, ani z mężem, ani wcześniej. Jak ktoś rzuci propozycją, to idziemy, ale sami się ani nie garniemy do organizacji, ani tym bardziej nie latamy za biletami na bale i spędzenie tego wieczoru jak każdego innego nie jest problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wyżej napisała this_witch, po co miał coś proponować, skoro ona wyszła z inicjatywą? Może po prostu nie miał nic na oku. To nie było podporządkowywanie się facetowi, toć ona go chciała do swoich znajomych zaciągnąć, a że wyszło inaczej, to inna bajka. Gdyby mu się podporządkowywała to by on powiedział "jedziesz ze mną nad morze z moim kumplem" a ona by zrobiła "ok, nie zadaję żadnych pytań nawet, jadę jak każesz". Chociaż nadal - gdyby miała ochotę to co to za podporządkowanie się ![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#147 | |
(=^‥^=)
|
Cytat:
A co do faceta on nic nie proponował, bo nie miał żadnych planów na ten dzień, więc co by mógł zaproponować? Niemniej jednak wyraził chęć spędzenia tego dnia razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Koniec końców cała sprawa skończyła się po Twojej myśli i to jest najważniejsze więc nie ma co się zastanawiać co by było gdyby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
(=^‥^=)
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;89075087]Andziulka ma trochę racji bo w postach pisałaś że bez faceta źle byś się bawiła więc co to za różnica czy źle byś się bawiła na domówce u dziwnej znajomej czy na płatnej imprezie? Uzależniłaś moim zdaniem ma taki wydźwięk że bez tego chłopaka nie wyobrażałaś już sobie aby fajnie spędzić tego sylwestra a na tym etapie to chyba troszkę za wcześnie żeby aż tak mocno ktoś wpływał na nasze poczucie komfortu.
Koniec końców cała sprawa skończyła się po Twojej myśli i to jest najważniejsze więc nie ma co się zastanawiać co by było gdyby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie będę ukrywać, że jak jestem w kimś zauroczona to jednak nie wyobrażam sobie takich dni jak sylwester spędzać osobno. No, ale gdybym miała wykupiony bilet na Malediwy to wiadomo, że to jest zupełnie inna sytuacja i z tego wyjazdu bym nie zrezygnowała. Do mojego złego samopoczucia na tym sylwestrze jeszcze dochodził żal do znajomej za te potraktowanie, bo czułam się w niższej lidze, jako ta osoba, która nic nie może, czułam się po prostu poniżona jej odmową, bo miała takie widzi mi się gdy tymczasem inna koleżanka miała taryfę ulgową (czy moje uczucie było słuszne czy nie to już nie będę rozkminiać, po prostu tak się czułam w tej sytuacji i tyle). Relacja się urwała przed sylwestrem, a propozycja była jak najbardziej aktualna, a mimo tego nie skorzystałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.