|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 73.
Mam nadzieje, ze to sie w koncu zmieni. Z dziadkiem jest ciezko, bardzo. Jak sobie wyobraze wlasną starosc w ten sposob to mi sie nogi uginaja.
|
|
#632 |
|
Kathy Leonia
|
buhahaha a wiesz że ja też tak pomyślałam lol xd xd
|
|
#633 |
|
BAN stały
|
Dziwi mnie, że obsługa schroniska na Klimczoku wyprosiła kwestującego dla WOŚP 13-latka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#635 |
|
BAN stały
|
Właścicielami schroniska nie są ajenci tylko PTTK. A jakoś w innych schroniskach nie przeganiano wolontariuszy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jeśli nie była, to słabo wyganiać na mróz nastolatka żeby cały dzień kwestował na dworze. Chyba każdy w kraju wie czym jest WOŚP i mniej więcej kojarzy że jak się pojawiają ludzie z puszkami to znaczy że dzisiaj cały kraj zbiera na jakiś cel. Nawet jak komuś ten cel nie pasuje to można być człowiekiem i nie utrudniać życia wolontariuszom.
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi i przeraża mnie, że ludzie wrzucają na Instagram reels z trumną własnego dziecka, albo jego pośmiertne zdjęcia.
Jak można coś takiego w internet wrzucać to ja nie rozumiem. Nie rozumiem też po co to robić? Dla współczucia? Sensacji? Nie ogarniam, ale strasznie to smutne. Chciałabym to odzobaczyć. |
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#639 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No i to też kwestia czasow, w których żyjemy. Gdybyśmy żyli w XIX lub na początku XX wieku to fotografie post mortem, czy fotografie pogrzebowe byłyby dla nas codziennoscią (ze względu na ich cenę były wtedy często jedynym wizerunkiem danej osoby i bezcenną pamiątką). Inne było też wtedy postrzeganie samej śmierci, była ona po prostu postrzegana jako nieodłączna część życia: człowiek niemal rodził się otoczony rodziną i odchodził otoczony rodziną i bliskimi. Gdy ogląda się wiktoriańskie fotografie post mortem można zauważyć, że żywi często są fotografowani jak obejmują zmarłych (nawet żywe dziecko obejmuje/ trzyma za rękę martwe) bez strachu, zdziwienia itp. Owszem, bije z tych starych fotografii melancholijny smutek, ale też jakieś piękno. Obecnie spychamy śmierć w jakiś kąt naszej świadomości, udajemy, że jej nie ma. I każdy odchodzi samotnie, najczęściej w jakiejś instytucji. Ciałem zajmują się wyspecjalizowane w tym zakresie firmy. Śmierć jest dla nas czymś nieoswojonym, nie umiemy o niej rozmawiać, nie chcemy pamiętać, że ona w ogóle istnieje. Nie umiemy tak naprawdę rozmawiać z kimś, kto przeżywa żałobę. Sama pamiętam swoje zachowanie po odejściu Taty. Brat w ogóle nie zdecydował się pożegnać z nim, gdy umierał. Nie był w stanie, nie umiał. Ja też nie umiałam. Pamiętam tylko, że się pożegnałam, podziękowałam, pocałowałam jego rękę, ale nie pamiętam dokładnie co mu powiedziałam. Pamiętam tylko fragment, którym tutaj nie chcę się dzielić. Ogólnie: sama nie oglądam fotografii/ filmików z pogrzebów. Nigdy. Ale sądzę, że jeśli komuś to w jakikolwiek sposób pomaga w ulżeniu w żałobie to niech wstawia.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś ma potrzebę posiadania takich fotografii, to w porządku. Może właśnie to jest jego sposób na przeżycie żałoby Dziwi mnie fakt robienia z tego TikTokowych filmików, wrzucanie tego na portale społecznościowe, pokazywanie swoich zdjęć z martwym dzieckiem na rękach całemu światu. Ja kiedyś też miałam problem z oswojeniem śmierci, choć nigdy nie bałam się zmarłych. Na insta jest profil Pani z Domu Pogrzebowego, opowiada o śmierci w sposób taki trochę techniczny. Co z człowiekiem się dzieje po śmierci, jak się go przygotowuje do pochówku itp. Na początku nie mogłam czytać, bo mnie to przerażało, ale teraz już powoli oswajam tę kwestię. |
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwiło mnie, że Hultaj ma bana stałego, nie powiem, że będę płakać za jej postami, ale zdziwiło mnie to w każdym razie
.
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89105236]O, też mnie to dziwi. Za co była ostateczna kartka?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie mam pojęcia i nie wiem nawet z powodu jakiej dyskusji. Ale chyba dosyć długa była na forum. |
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to zdziwiło.
|
|
|
|
|
#646 |
|
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89105236]O, też mnie to dziwi. Za co była ostateczna kartka?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] zdaje się, że za niestosowanie się do poleceń moderatora jakaś awantura była na wątku na intymnym, "czy związek ma sens" czy jakoś podobnie. już chyba kilka dni temu to było nie powiem, żebym płakała po niej jakoś szczególnie. swego czasu chodziła za mną po forum i wszędzie wyciągała posty z różnych wątków i robiła sobie niezłe wycieczki personalne, co regularnie zgłaszałam. zwykle nie doczekiwało się to nawet ustnego upomnienia, więc jestem zaskoczona, że nagle ktoś się zainteresował jej działalnością |
|
|
|
|
#647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#648 |
|
Konto usunięte
|
Mnie jakiś czas temu zdziwiło, że Naktergal (? jakoś tak) ma usunięte konto. Nawet przejrzałam ostatnie jej posty i dyskusje i nie widziałam nic, co mogłoby do tego skłonić.
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-02-05 o 11:39 |
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89105275]Mnie jakiś czas temu zdziwiło, że Naktergal (? jakoś tak) ma usunięte konto. Nawet przejrzałam ostatnie jej posty i dyskusje i nie widziałam nic, co mogłoby do tego skłonić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Oo faktycznie dawno jej nie widziałam Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej niż kwestię prywatności, mam na myśli to, że ja w takiej sytuacji nie miałabym siły żyć, a co dopiero myśleć żeby relacjonować takie rzeczy. Nie umiem sobie wyobrazić, że umiera moje dziecko a ja chwytam za telefon i robię zdjęcie, albo nagrywam sobie z nim filmiki. No coś tu jest nie halo moim zdaniem.
Argument radzenia sobie z tym w taki sposób jakoś średnio do mnie dociera. Rozumiem, że ktoś ma potrzebę mieć zdjęcie z pogrzebu, albo jakieś zdjęcie zmarłej osoby i to jest ok. W moim domu też gdzieś są zdjęcia z pogrzebu mojej Mamy, ale robiła je postronna osoba, w dniu pogrzebu. W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby zdjęcie zrobić, byłam tak otumaniona samą sytuacją. Mi wyświetliła się rolka z kilkunastu zdjęć, w tym selfie z tym zmarłym dzieckiem. Na moje nieszczęście po tej jednej zaczęły mi wyskakiwać kolejne, podobne. Jakoś nie może do mnie dotrzeć ten znak czasu w takim układzie. Nie rozumiem, że dla kogoś w takiej chwili może być oczywistym nagranie filmiku. |
|
|
|
|
#652 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89105275]Mnie jakiś czas temu zdziwiło, że Naktergal (? jakoś tak) ma usunięte konto. Nawet przejrzałam ostatnie jej posty i dyskusje i nie widziałam nic, co mogłoby do tego skłonić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Też mnie zdziwiło, że usunęła konto. Może chodziło o coś ze szczepionkami, bo chyba zrobiła się dość sceptyczna wobec nich. Kojarzę jakąś wymianę zdań z wątku o szczepieniach, ale nie było to w sumie nic ostrego. No dziwne, ale też nie o wszystkim wiemy - np. Co się dzieje na pw u różnych użytkowników. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#653 |
|
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89105346]Też mnie zdziwiło, że usunęła konto. Może chodziło o coś ze szczepionkami, bo chyba zrobiła się dość sceptyczna wobec nich. Kojarzę jakąś wymianę zdań z wątku o szczepieniach, ale nie było to w sumie nic ostrego. No dziwne, ale też nie o wszystkim wiemy - np. Co się dzieje na pw u różnych użytkowników.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Burzliwe wymiany zdań na PW? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89105397]Niektórzy z tego powodu usuwają konta, a do mnie nikt nie pisze, buuuu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja nawet w pewnym momencie zapomniałam, że coś takiego istnieje |
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89105397]Niektórzy z tego powodu usuwają konta, a do mnie nikt nie pisze, buuuu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Do mnie pisze troll o depilacje ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#658 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie dziwi upublicznianie wszystkiego. Odzieranie swojego zycia z prywatnosci, intymności. Dzielenie sie wszystkim ze wszystkimi. Zdjecia z martwym wlasnym dzieckiem mnie nie dziwia, widzialam kiedys foty z sesji noworodkowej martwego dziecka. Bardzo wzruszajace. |
|
|
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
Co o tym myślicie?
https://www.onet.pl/informacje/onetw...2q78j,79cfc278 https://wiadomosci.onet.pl/bialystok...absurd/9pklgx4
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2022-02-05 o 13:35 |
|
|
|
|
#660 |
|
Pani Mizantrop
|
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja od paru lat mam zapelniona skrzynke PW wiec nawet nie wiem, czy ktos probuje do mnie pisac
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

.