![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() chciałam jasny brąz z palette mam czarny:/
eeehhhhhhh błagam o pomoc!! czy któraś z was też miała takie przejść..mój naturalny kolorek do ciemny blond
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raróg
|
Dot.: chciałam jasny brąz z palette mam czarny:/
Mi się to zawsze przytrafiało, obojętnie jaką farbę miałam. Zazwyczaj kolor płowiał w praniu, teraz wróciłam do naturalnego koloru (takiego, jaki Ty masz).
Z naturalnych sposobów dobre są płukanki z ziół przyciemniających (pokrzywa, liście orzecha włoskiego), do tego włosy wyglądają zdrowo - poszukaj na forum, było parę takich tematów. Miałam też szampon Timotei, ale nie widziałam efektów, za to kolega miał szampon do ciemnych włosów z Avonu i faktycznie mu włosy ściemniały - myślałam, że się pofarbował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
moja kolezanka farbowala Plettem na czekolade... i wyszedl jej fiolet.. nie jest to pierwszy przypadek kiedy to te ''SUPER'' farby nie daja zamierzonego kolorku, ja tam mam czyste sumienie, ostrzegalam przed Pallete, ja sama farbuje Marionem i jestem zadowolona
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Pewnie Ciebie to nie pocieszy, ale jak sobie czytam ten twój watek to sobie coś przypomniałam.
Pracuje w sklepie gdzie sie sprzedaje paletty i uwierz mi że na prawde duzo kobiet używa tej farby. Jeżeli ktoś mnie pyta o poradę to zawsze mówię, że oprócz tych rozjasniających, to wszystkie inne wychodzą ciemniejsze. No i kiedyś, siedze sobie na kasie, a do sklepu wpada kobieta i krzyk na cały sklep co my tu sprzedajemy. Wszyscy się na nią patrzą, reszta klientów od razu ![]() Na szczęście nikt jej niedoradzał koloru bo dopiero byłaby jazda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hehehe nie chcialabym sie znaleźć w takiej sytuacji jak Ty Lalundo
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Przynajmniej wesoło było, tylko potem zastanawiałyśmy sie czy nie było wstyd tej dziewczynie, ze mama ją przytargała do sklepu i krzyczac "Jak ona wygląda??" pokazywała na nią palcem. Ja bym sie chyba pod ziemie zapadla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hmm wg mnie to chyba logiczne ze nie wyjdzie kolorek taki sam jak na pudelku jak sie ma ciemne same w sobie wloski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wypróbowałam ten kolor i fakt, jest ciemny, ale ok. Tylko, że mam z niego i z innego brązu zrobiony balejaż, więc to inny efekt niż na całej głowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kolor prawie zawsze i przy uzyciu kazej farby wychodzi duzo ciemniejszy dopiero po kilku myciach jest taki jak mial byc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no to ja też mam pytanie : jaki odcień mam wybrac żeby wyszedł mi ciemny blond;/jasny brąz ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hmm ja jestem uprzedzona co do farby Pallete.Nie spotkalam sie z dobra opinia na temat tej firmy.Prosty przyklad moja ciotka z natury blondynka chciala sobie rozjasnic wlasnie ta farba,ale blond.Efekt byl taki,ze ciotka wyszla jak mysz tzn.wyszedl kolor cos jak siwy,ale ciemny.Gdzie blond kladzony na blond powinien wyjsc.Znam tez inne przyklady gdzie wychodzily np.wlosy koloru marchewkowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mi o dziwo na włosach trzyma się bardzoo długo no a kolorki faktycznie zawsze wychodzą o 2 tony ciemniejsze. Czasem wychodzą nie takie jak chcemy ale myślę że to głównie wina złego doboru, zawsze trzeba patrzeć dla jakiego koloru wyjsciowego ta farba jest przeznaczona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
NIezła ta opowieść "lalundy"
![]() Co do koloru za ciemnego...niestety prawie zawsze tak jest i to nie tylko z brązami, moja koleżanka robiła sobie ostanio popielaty blond!!!!!!!!!! i jej wyszły brązowe... wymyły się troszkę ... ale pierwszy stres był straszny ![]() A co do rad, to ja proponuję mycie Nizoralem, on podobno działa jakoś ścierająco i kolor się szybciej wymywa... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
nie no mam nadzieje że jakoś sie to zmyje powoli zaczyna sie pojawiać brązik na niektórych pasemkach:Pi przy przedziałku może bedzie oki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dziewczyno, nie przyrzekaj bo i tak zmienisz zdanie ;p wylko nast razem nie używaj palety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Podpisuje zie pod opinia ze z Paletty zawsze wychodzi ciemniejszy niz powinien. Średni blond to ZAWSZE sredni brązowy. Nalezy bardzo uwazac.
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Farbowanie włosoow farbami tej firmy to zbrodnia kazdy fryzjer ci to powie.Lepiej dołozyc 20 zł wiecej na lepszą lub pojsc do fryzjera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Kazda dziewczyna ktora farbuje wlosy wie ze palette jest doniczego. Jest bardzo mocna, bardzo niszczy wlosy i naczesciej nie wychodzi ten kolor co sie chcialo tylko duzo ciemniejszy.
ja bym poszla do fryzjera zeby to usunac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mam kolor włosów ciemny brąz,decyduję się na jasny blond Palette
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Zmyje ci sie pomalutko ten czarnu kolor do brązu, ja kiedys farbowalam ciemnym brazem palette- mialam naprawde czarne..braz robily sie po jakims miesiacu
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Dokładnie Majka..to śa straszne farby...i jest spory problem z pozbyciem sie potem koloru
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Niestety wiem co czujesz. ja tez rok temu robilam sobie janym brązem z palety i wyszedł mi najczarniejszy z czarnych. do dzisiaj pamiętam ten koszmar bo zanim ten okropny kolor się zmył minęło pół roku(myłam szaponem rumiankowym dla dzieci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Olutek ma rację safira to najlepsza farba jaka miałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
wy tak narzekacie na blondy i brązy z paletty...
mam coś lepszego ![]() _________________________ ________ aaa... jeszcze coś, gdzie ty kupujesz taką drogą safirę, w rossmanie w czasie promocji jest za 19 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny jest nieźle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
niestety w moim miescie nie ma rossmana a jak są promocje kosztuje 23 zł jednak i tak dałabym kazda cene za te farbe bo ma najpieknieszy kolor blondu na świecie<kwiat vanilli> pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
ja chcialam zrobić sobie jasny braz a mam czarne włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Wznowię temat z bardziej aktualną datą.
A więc długo się zastanawiałam zanim wybrałam kolor farby i markę. To miało być moje pierwsze farbowanie całych włosów i nie chciałam aby kolor wyszedł mi rudy bądź za ciemny bo mam dość bladą cerę i nie chciałam wyglądać jak kostucha ![]() W sklepie decyzja padła na Palette szampon koloryzujący "Jasny brąz" (nowa poprawiona wersja). Owszem zdawałam sobie sprawę, że kolor może wyjść nieco ciemniejszy niż na opakowaniu. I owszem tak się właśnie stało. Mój naturalny kolor to był ciemny bląd i po spłukaniu szamponu okazało się, że na mokro moje włosy są prawie czarne z połyskiem takiej mlecznej czekolady ![]() Także fakt faktem włosy wychodzą dość ciemne jak na kolor jasny brąz. Ja jednak nie żałuję i nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.