chciałam jasny brąz z palette mam czarny:/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-28, 14:02   #1
Aneta(anecia)
Raczkowanie

Angry

chciałam jasny brąz z palette mam czarny:/

eeehhhhhhh błagam o pomoc!! czy któraś z was też miała takie przejść..mój naturalny kolorek do ciemny blond a teraz mam czerń ktora nie bardzo mi sie podoba chociaż zauważyłam że zaczyna sie lekko spierać(myje szamponem do brązowych włosów z henną) i może nawet wyjdzie my ciemny brązik przynajmniej mam taką nadzieje bo jak nie to sobie chyba w łeb strzele mam 16 lat i przyrzekłam sobie że to było ostatnie moje farbowanie:/wiec prosze o rade jakiś naturalny sposób BO FARBY JUŻ NA PEWNO NIE KUPIE!!!!!
Aneta(anecia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 14:18   #2
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112
Dot.: chciałam jasny brąz z palette mam czarny:/

Mi się to zawsze przytrafiało, obojętnie jaką farbę miałam. Zazwyczaj kolor płowiał w praniu, teraz wróciłam do naturalnego koloru (takiego, jaki Ty masz).
Z naturalnych sposobów dobre są płukanki z ziół przyciemniających (pokrzywa, liście orzecha włoskiego), do tego włosy wyglądają zdrowo - poszukaj na forum, było parę takich tematów.
Miałam też szampon Timotei, ale nie widziałam efektów, za to kolega miał szampon do ciemnych włosów z Avonu i faktycznie mu włosy ściemniały - myślałam, że się pofarbował
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 14:55   #3
czuczenka
Zakorzenienie

moja kolezanka farbowala Plettem na czekolade... i wyszedl jej fiolet.. nie jest to pierwszy przypadek kiedy to te ''SUPER'' farby nie daja zamierzonego kolorku, ja tam mam czyste sumienie, ostrzegalam przed Pallete, ja sama farbuje Marionem i jestem zadowolona

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 15:10   #4
lalunda
Raczkowanie

Pewnie Ciebie to nie pocieszy, ale jak sobie czytam ten twój watek to sobie coś przypomniałam.
Pracuje w sklepie gdzie sie sprzedaje paletty i uwierz mi że na prawde duzo kobiet używa tej farby. Jeżeli ktoś mnie pyta o poradę to zawsze mówię, że oprócz tych rozjasniających, to wszystkie inne wychodzą ciemniejsze.
No i kiedyś, siedze sobie na kasie, a do sklepu wpada kobieta i krzyk na cały sklep co my tu sprzedajemy. Wszyscy się na nią patrzą, reszta klientów od razu . A ona z takim tekstem "co tu się sprzedaje niech pani patrzy - jak wygląda moja córka??? " Wszyscy się patrzą a za nią stoi dziewczyna, około 25 lat spuszczona głowa. Kobieta dalej "Jak ona ma się pokazać na studiach??". To my już zupełnie oczy jak 5 złotych, że ta dziewczyna niemowa czy co. Koleżanka pyta się jej o co chodzi. A ona ze kupiła palette ciemny brąz a wyszedł czarny i wielce oburzona i zdziwiona i dalej swoje ze mamy napisac do producenta że to oszustwo itd.
Na szczęście nikt jej niedoradzał koloru bo dopiero byłaby jazda.
lalunda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 15:14   #5
czuczenka
Zakorzenienie

hehehe nie chcialabym sie znaleźć w takiej sytuacji jak Ty Lalundo , musialo byc nieźle wtedy hehehhe

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 18:09   #6
lalunda
Raczkowanie

Przynajmniej wesoło było, tylko potem zastanawiałyśmy sie czy nie było wstyd tej dziewczynie, ze mama ją przytargała do sklepu i krzyczac "Jak ona wygląda??" pokazywała na nią palcem. Ja bym sie chyba pod ziemie zapadla.
Stary 2005-10-28, 18:39   #7
aanukaa
Raczkowanie

GG do aanukaa

hmm wg mnie to chyba logiczne ze nie wyjdzie kolorek taki sam jak na pudelku jak sie ma ciemne same w sobie wloski. no chyba ze polozy sie kolorek na super blond wlosach to wtedy wyjdzie, a nawet wyjdzie jeszcze jasniejszy.
aanukaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-28, 19:46   #8
ewa.nea
Zakorzenienie

A ja właśnie wypróbowałam ten kolor i fakt, jest ciemny, ale ok. Tylko, że mam z niego i z innego brązu zrobiony balejaż, więc to inny efekt niż na całej głowie.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 12:57   #9
kiciulka1985
Zakorzenienie

Kolor prawie zawsze i przy uzyciu kazej farby wychodzi duzo ciemniejszy dopiero po kilku myciach jest taki jak mial byc Przynajmniej u mnie tak jest
kiciulka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 13:20   #10
smerfeta01
Zakorzenienie

no to ja też mam pytanie : jaki odcień mam wybrac żeby wyszedł mi ciemny blond;/jasny brąz ???
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 13:28   #11
kasica81
Raczkowanie

Hmm ja jestem uprzedzona co do farby Pallete.Nie spotkalam sie z dobra opinia na temat tej firmy.Prosty przyklad moja ciotka z natury blondynka chciala sobie rozjasnic wlasnie ta farba,ale blond.Efekt byl taki,ze ciotka wyszla jak mysz tzn.wyszedl kolor cos jak siwy,ale ciemny.Gdzie blond kladzony na blond powinien wyjsc.Znam tez inne przyklady gdzie wychodzily np.wlosy koloru marchewkowego ,a mial byc calkiem inny.Do tego ta farba strasznie szybko zmywa sie.Byc moze inne babeczki nie narzekaja i chwala sobie.Ale ja powiedzialam sobie,ze tej farby za nic w swiecie bym nie kupila!! Pozdrawiam
kasica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-29, 17:27   #12
smerfeta01
Zakorzenienie

mi o dziwo na włosach trzyma się bardzoo długo no a kolorki faktycznie zawsze wychodzą o 2 tony ciemniejsze. Czasem wychodzą nie takie jak chcemy ale myślę że to głównie wina złego doboru, zawsze trzeba patrzeć dla jakiego koloru wyjsciowego ta farba jest przeznaczona
Stary 2005-10-29, 18:20   #13
Asiula1
Raczkowanie

NIezła ta opowieść "lalundy" no nie chciałabym być w skórze tej biednej córki.. niedość, że kolor nie taki jak chciała to jeszcze ta matka wrzeszcząca na cały sklep...ehh, w takich chwilach doceniam moją mamę , kŧóra nie zrobiła mi nigggddyy takiej akcji !

Co do koloru za ciemnego...niestety prawie zawsze tak jest i to nie tylko z brązami, moja koleżanka robiła sobie ostanio popielaty blond!!!!!!!!!! i jej wyszły brązowe... wymyły się troszkę ... ale pierwszy stres był straszny

A co do rad, to ja proponuję mycie Nizoralem, on podobno działa jakoś ścierająco i kolor się szybciej wymywa...

Pozdrawiam
Asiula1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 09:22   #14
Aneta(anecia)
Raczkowanie

nie no mam nadzieje że jakoś sie to zmyje powoli zaczyna sie pojawiać brązik na niektórych pasemkach:Pi przy przedziałku może bedzie oki bo nie bardzo chce być czarna...
Stary 2005-10-30, 09:45   #15
Buraczek
Raczkowanie

dziewczyno, nie przyrzekaj bo i tak zmienisz zdanie ;p wylko nast razem nie używaj palety...
Buraczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 10:19   #16
guzik
Raczkowanie

Podpisuje zie pod opinia ze z Paletty zawsze wychodzi ciemniejszy niz powinien. Średni blond to ZAWSZE sredni brązowy. Nalezy bardzo uwazac.
guzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 12:41   #17
ma-li-na
Zadomowienie

Farbowanie włosoow farbami tej firmy to zbrodnia kazdy fryzjer ci to powie.Lepiej dołozyc 20 zł wiecej na lepszą lub pojsc do fryzjera
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 15:16   #18
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
no to ja też mam pytanie : jaki odcień mam wybrac żeby wyszedł mi ciemny blond;/jasny brąz ???
to zalezy jaki masz wyjsciowy kolorek: jesli jasny blond to ciemny blond powinien byc w porzadku, jesli ciemny blond to sredni blond sie nada, a jak ciemniejsze to nie obejdzie sie bez rozjasniania...
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 15:19   #19
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Asiula1
NIezła ta opowieść "lalundy" no nie chciałabym być w skórze tej biednej córki.. niedość, że kolor nie taki jak chciała to jeszcze ta matka wrzeszcząca na cały sklep...ehh, w takich chwilach doceniam moją mamę , kŧóra nie zrobiła mi nigggddyy takiej akcji !

Co do koloru za ciemnego...niestety prawie zawsze tak jest i to nie tylko z brązami, moja koleżanka robiła sobie ostanio popielaty blond!!!!!!!!!! i jej wyszły brązowe... wymyły się troszkę ... ale pierwszy stres był straszny

A co do rad, to ja proponuję mycie Nizoralem, on podobno działa jakoś ścierająco i kolor się szybciej wymywa...

Pozdrawiam
Asiula ma racje, kolorek szybciej sie spierze jak sie go potraktuje szamponem przeciwlupiezowym
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-01, 16:34   #20
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Kazda dziewczyna ktora farbuje wlosy wie ze palette jest doniczego. Jest bardzo mocna, bardzo niszczy wlosy i naczesciej nie wychodzi ten kolor co sie chcialo tylko duzo ciemniejszy.
ja bym poszla do fryzjera zeby to usunac.
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-01, 18:13   #21
smerfeta01
Zakorzenienie

mam kolor włosów ciemny brąz,decyduję się na jasny blond Palette no i rozjaśnianie :/
Stary 2005-11-01, 20:46   #22
ila78
Rozeznanie

Zmyje ci sie pomalutko ten czarnu kolor do brązu, ja kiedys farbowalam ciemnym brazem palette- mialam naprawde czarne..braz robily sie po jakims miesiacu co moge Ci polecic? szampony przeciwłupiezowe dobrze wypłukuja kolor
ila78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-01, 20:48   #23
ila78
Rozeznanie

Dokładnie Majka..to śa straszne farby...i jest spory problem z pozbyciem sie potem koloru choc sa i zadowoleni z niego..moja kolezanka np. zawsze chwaliła sobie brązy palette..ale sama miala dość ciemne włoski
ila78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-02, 07:24   #24
olutek
Raczkowanie

Niestety wiem co czujesz. ja tez rok temu robilam sobie janym brązem z palety i wyszedł mi najczarniejszy z czarnych. do dzisiaj pamiętam ten koszmar bo zanim ten okropny kolor się zmył minęło pół roku(myłam szaponem rumiankowym dla dzieci ). Włosy zaczęły mi wychodzić garściami i ciągnąć się jak guma do żucia . A jak po 8 miesiącach poszłam do fryzjera żeby je troszke jakoś rozjaśnić to powiedział że on się za to nie weźmie bo po palecie mogą mi włosy odpaść!Powiedział też żebym nigdy już tą niby farbą nie farbowała. Na szczęście moje włosy już wróciły do formy i jest ok. Mam jednak nadzieję że ciebie to nie spotka. A tak na marginesie to plecam safirę albo loreala. Droższa ale naprawde warto.
olutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-02, 07:47   #25
ma-li-na
Zadomowienie

Olutek ma rację safira to najlepsza farba jaka miałam pięknie pachnie i do tego ten odświeżaczkolorku włosy miękkie lśniące i nie sprawiają wrażenia suchych u mnie kosztuja niecałe 30 zł
Stary 2005-11-02, 08:04   #26
lalunda
Raczkowanie

wy tak narzekacie na blondy i brązy z paletty...
mam coś lepszego , otóż trzeba zastosować jeden z czerwonych odcieni paletty icc, a później spróbować zakryć ten kolor jakimś innym. To jest dopiero sztuka. Wyjdzie spod każdej farby. Podobno czerwony barwnik stosowany w tych farbach jest o wiele gorszy od czarnego.

_________________________ ________
aaa... jeszcze coś, gdzie ty kupujesz taką drogą safirę, w rossmanie w czasie promocji jest za 19 zł
Stary 2005-11-02, 14:58   #27
Aneta(anecia)
Raczkowanie

Cool Dot.: chciałam jasny brąz z palette mam czarny:/

dziewczyny jest nieźle i to jakby nie spojrzeć przez szampon timotei z hennąktóry nie wszystkim pasuje a mnie ratuje życie naprawde powoli mam taki kolor o jakim marzyłam pomine fakt że troche mnie to nerwów kosztowało.. i włosy na pewno też ucierpiały ale są młode i może dlatego sobie z tym tak dobrze radzą teraz mam inny problem chciałabym żeby to nie był zimny kolor tylko taki głęboki i ciepły ale farbować nie mam zamiaru(przynajmniej przez najbliższe 10lat )co moge zrobić..??
Stary 2005-11-03, 09:44   #28
ma-li-na
Zadomowienie

niestety w moim miescie nie ma rossmana a jak są promocje kosztuje 23 zł jednak i tak dałabym kazda cene za te farbe bo ma najpieknieszy kolor blondu na świecie<kwiat vanilli> pozdrawiam
Stary 2008-04-10, 12:03   #29
paatrycjaa90
Przyczajenie

ja chcialam zrobić sobie jasny braz a mam czarne włosy jak mysliscie jaka farba mam nalozyc teraz alby były jasne brazowe? przyjmnie sie jakas ?
paatrycjaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 23:13   #30
gumis3
Przyczajenie

Wznowię temat z bardziej aktualną datą.
A więc długo się zastanawiałam zanim wybrałam kolor farby i markę. To miało być moje pierwsze farbowanie całych włosów i nie chciałam aby kolor wyszedł mi rudy bądź za ciemny bo mam dość bladą cerę i nie chciałam wyglądać jak kostucha
W sklepie decyzja padła na Palette szampon koloryzujący "Jasny brąz" (nowa poprawiona wersja). Owszem zdawałam sobie sprawę, że kolor może wyjść nieco ciemniejszy niż na opakowaniu. I owszem tak się właśnie stało. Mój naturalny kolor to był ciemny bląd i po spłukaniu szamponu okazało się, że na mokro moje włosy są prawie czarne z połyskiem takiej mlecznej czekolady Po wysuszeniu ukazał mi się jednak dość ciemny brąz z takim ładnym czekoladowym połyskiem, który na słońcu robi robi wrażenie.

Także fakt faktem włosy wychodzą dość ciemne jak na kolor jasny brąz. Ja jednak nie żałuję i nie narzekam
gumis3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości