|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Bookworm ;)
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.
Cytat:
A jeszcze dostaję zawsze kilka(dziesiąt) zł zwrotu korzystając z booking za pośrednictwem Refundera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1532 |
|
BAN stały
|
Tez sobie chwale booking. Przejrzyste oferty, dużo zdjęć, opinii. I nie muszę dzwonić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89109949]Tak, paluszki.
W "mojej" Biedrze są same duże opakowania, a ja potrzebuję dosłownie dwie baterie. Więcej to mi będzie pewnie latami leżeć.[/QUOTE] A nie masz gdzieś w pobliżu jakiegoś salonika prasowego? Ja tam często kupuję baterie, można nawet na sztuki u mnie.
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam raz "wtopę" z Booking - po przyjeździe na miejsce (na Węgrzech, jechaliśmy z małym dzieckiem) okazało się, że nie ma dla nas wykupionego pokoju. Nie wiem, kto zawinił, w każdym razie rezerwacja była, pieniądze wpłacone.
Właściciel znalazł nam inne miejsce i w zasadzie wyszliśmy na plus, bo lepsze warunki i bliżej jeziora. W tamtym sezonie miejsce jeszcze nie było do wynajęcia bo nie było całkiem gotowe (np. rolety były montowane w trakcie naszego pobytu), w następnym sezonie liczyli sobie 4 razy tyle.
|
|
#1535 |
|
BAN stały
|
Ja miałam w zeszłym roku we wrześniu miłą niespodziankę. Zamówiłam w Chorwacji studio. A po przyjeździe właścicielka dala nam apartament z osobną sypialnia i pięknym tarasem bo nie miała na ten termin innej rezerwacji 🤩
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89110152]Nie zawsze. Wszystko zależy od noclegu, terminu, sytuacji. Ja mam ten 3 poziom genius i wielu sytuacjach, to ściema ze zniżką, ale bywa, że się opłaca. I o nie, żadnego dzwonienia. Wiele ludzi gada słabo po ang i przez telefon to już w ogóle nie idzie się dogadać. To nie ma moje nerwy. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tak samo, też mi się raczej udaje dobre deale znaleźć, choć faktycznie genius działa raczej przy średniej półce / droższych hotelach, na tanioszkach dodatkowych ofert nie ma. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89110320]No ja wolę zapłacić więcej niż szukać niewiadomo gdzie. Już mi się nawet na airbnb nie chce wchodzic, odwiedzam tylko jak na booking totalna lipa.
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nie korzystam z Airbnb od czasu kiedy jakiś typ się na nas wypiął, gdy już byliśmy na miejscu - zagranicą, zmęczeni. Pewnie to rzadkość, ale jednak. Do tego irytowało mnie to, że nie można po prostu zabookować i czekać na automatycznego maila lub odbicie, tylko trzeba z kimś pisać i potwierdzać, ludzie często mają wywalone i odpisują mega późno. Czasem nigdy. Do tego ta ich durna polityka prezentacji cen. Nope, booking wygrywa. |
|
|
|
|
#1541 |
|
Konto usunięte
|
Czy testy owulacyjne się sprawdzają, są dobre?
|
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89110377]Czy testy owulacyjne się sprawdzają, są dobre?[/QUOTE]Zależy od organizmu. U niektórych testy nie wychwytują wyrzutu hormonu, u innych sprawdzają się bardzo dobrze i pokrywają z monitoringiem. Trzeba przetestować samemu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest jakiś sposób żeby dokładnie wyczyścić i naostrzyc nożyczki? Mam kilka par, ale jako że często tnę np. Dwustronną taśmę klejąca to mi się oblepiają i tępią. Jakiś patent?
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89110377]Czy testy owulacyjne się sprawdzają, są dobre?[/QUOTE]Używam ich drugi miesiąc i wychodzą mi ładnie pozytywne, dokładnie wtedy kiedy czuję ból owulacyjny. Więc myślę, że działają.
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89110377]Czy testy owulacyjne się sprawdzają, są dobre?[/QUOTE]I tak i nie, tzn. pokazują wzrost poziomu hormonów i dają wskazówki kiedy wystąpi owulacja ale to czy na pewno miała miejsce może potwierdzić tylko usg.
Plus dużo zależy od organizmu, jedna kobieta może widzieć ładny przyrost przez kilka dni a druga będzie miała szybki przyrost jednego dnia - wtedy łatwo przegapić wysoki poziom. Trzeba samemu wypróbować przez kilka miesięcy i się przekonać. Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Kathy Leonia
|
Cytat:
bo kilka razy miałam sytuacje takie, że sami właściciele danego obiektu się pytali skąd rezerwowaliśmy, a my że z bookingu, a oni że trzeba było do nich dzwonić bezpośrednio to by było taniej, bo booking prowizję pobiera...
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam też o spryskaniu płynem WD40. Nie próbowałam jednak. Kupiłam w Action nowe nożyczki, mega ostre, za grosze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1552 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To mi się podoba z bookingiem, że nawet jak się zdarzy wtopa to sami znajdą miejsce w tym samym standardzie a nie pozostawiają ludzi samych sobie z problemem. Cytat:
Z drugiej czasami koszt dobrej (a nawet kiepskiej ) własnej strony internetowej też nie jest mały, to też coś kosztuje właściciela a nie jak za darmo.
|
||
|
|
|
|
#1553 |
|
BAN stały
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;89110642]
Też tak widywałam. Z jednej strony zawsze to parę groszy więcej dla właściciela a nie dla bookingu Z drugiej czasami koszt dobrej (a nawet kiepskiej ) własnej strony internetowej też nie jest mały, to też coś kosztuje właściciela a nie jak za darmo.[/QUOTE]ja nienawidzę dzwonić po noclegach, prosić się, słuchać obrażonego tonu, albo co gorsza... nie móc się dogadać, bo recepcjonistka nie mówi ani po polsku ani po angielsku ![]() ostatnio tak się skusiłam, że może jednak zadzwonię i zarezerwuję telefonicznie, bo na bookingu strasznie drogo było, a rezerwowałam z dnia na dzień i bardzo mi zależało. cena owszem, była niższa, ale po pierwsze, co się namęczyłam żeby się dogadać z recepcjonistką to moje. a po drugie, życzyli sobie zrobić przelew przed wyjazdem (na bookingu było, że płatność w obiekcie). no dobra, zrobię ten przelew... po czym zablokowało mi całkowicie dostęp do konta, bo bank rozpoznał numer jako potencjalne wyłudzanie danych i zablokował całe konto. jak zadzwoniłam do obiektu, że im przelewu nie zrobię, bo mają jakiś problem z kontem i w ogóle nie mam z czego bo mi zablokowali dostęp do konta, to nawet sobie nie wyobrażacie jakie pretensje usłyszałam, że co ja w ogóle wygaduję i inni jakoś problemów nie mieli, ją nic nie obchodzi. zażyczyła sobie przekaz pocztowy, skoro przelewu nie zrobię ![]() tak, że ten... tak wyszłam na tym dzwonieniu ![]() podziękowałam pani i zarezerwowałam (przez booking) prawie dwa razy droższy nocleg w innym miejscu |
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Najtańsza apteka internetowa? Gemini?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89110377]Czy testy owulacyjne się sprawdzają, są dobre?[/QUOTE]
Mi się sprawdzały i pokrywały z objawami. Cytat:
ucinam kawałek nowego kawałka i takimi szybkimi ruchami przyklejam do tych obkeljonych nożyczek, fajnie wszystko schodzi
|
|
|
|
#1556 |
|
Konto usunięte
|
Oglądałam dzisiaj mieszkanie, ale w środku (i w ogóle w całym budynku) był jakis taki dziwny zapach, no jakby starego budynku po prostu. Myślicie, że da się jakoś tego pozbyć, czy odpuścić sobie to mieszkanie, bo potem ja i wszystkie moje rzeczy przesiąkną tym zapachem?
|
|
|
|
#1557 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marża nie zawsze jest taka sama. To jest uzależnione od kilku czynników. [1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;89109681]Jeżeli ktoś wynajmuje noclegi przez kilkadziesiąt dni w roku to raczej ciężko tu mówić o braku ciągłości. Koszty, tka jak już pisałam, to przede wszystkim koszt amortyzacji, zużycia obiektów, gdyby wynajem pokoi w kurorcie polegał tylko na koszcie zakupów środków do sprzątania, posprzątaniu w 10 minut i ogarnięciu prania to już dawno byłabym właścicielka dziesiątek obiektów.Ja nie znam takich prac, z których swobodnie można sobie wychodzić w godzinach południowych, przekazywać na spokojnie klucze podróżnym itd. raczej jedna osoba musi siedzieć na miejscu.Jeśli chodzi po drobne rzeczy to się nie targuje, ale mając na uwadze drogie usługi z indywidualną wyceną albo nabywanie drogich dóbr to zawsze.Dla mnie też Booking nie jest drogi. Ale w sumie nigdy nie nocowałam dłużej nad polskim morzem albo dłużej w polskich górach. Chociaż chyba w opcji jak niżej warto się zastanowić nad wyjazdem na kilka dni w maju, kiedy nie ma setek ludzi. Dzwoniłam dzisiaj z ciekawości do miejscówki z JG i miła pani oferowała cenę 60 zł/osoba kilometr od morza (i w tej cenie oferowała wekeeknd 8-10 lipca, więc jak ktoś szuka to można sprawdzić inne dni). Płatność zaliczka jakieś 50% wartości Pokój oczywiście z łazienką (co po moim researchu nie okazało się norma na OLX w tych budżetowych opcjach), nie nora. Za tę jakość to super cena. Ale to był najtańszy obiekt, który dostrzegłam jako nie-norę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No, ale dziesiątki obiektów, a kilka pokoi na krzyż to dwie różne sprawy. Poza tym to nie jest tak, że możesz przyjechać i wyjechać o każdej porze dnia i nocy bez wcześniejszego ustalenia. Są jakieś godziny meldowania i wymeldowania, są też sejfy na drzwi gdzie można zostawić klucze. Opcji kilka jest, więc to nie jest jakieś uciążliwe. Cytat:
Ja kompletnie nie wiem skąd się bierze takie przekonanie, że jak coś się u kogoś kupuje to, należy nagroda w postaci gratisów albo rabatów ![]() Cytat:
Nie zawsze jest drożej . Poza tym ja się kilka razy spotkałam z tym, że nigdzie indziej poza bookingiem nie mogłam znaleźć kontaktu do danego obiektu albo było w takiej samej cenie albo drożej. Cytat:
Dziękuję Ja też cenię sobie booking za wygodę. Wszystkie przejrzyste, jakieś tam promki są, kiedyś miałam jakiś problem to został rozwiązany. Działa na zasadzie sklepu, nie muszę z nikim się na nic umawiać, dzwonić i cudować ![]() Cytat:
No wiadomo, że pobiera prowizje, przecież za free tego nie będzie robił.
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Covid
Izolację mam do 17.02 - czyli z 17.02 włącznie? Jak było u Was? Do sanepidu ofc nie mogę się dodzwonić ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej koleżance zdarzyła się kiedyś sytuacja, że zarezerwowała przez booking, przyjechała ze zwierzętami, a na miejscu się okazało, że kręcili nosem i kazali ekstra dopłacać. Niby można się wykłócać, skoro na stronie jest napisane, że akceptują zwierzęta, ale ja właśnie dlatego mimo wszystko wole zadzwonić i dopytać.
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam do 17.02, tak włącznie, liczy się 10 dni od daty wyniku testu
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

) własnej strony internetowej też nie jest mały, to też coś kosztuje właściciela a nie jak za darmo.

26.08.2023
U mnie bardzo dobrze działał krem Dermaveel - porównywalnie ze sterydami a ich nie zawiera, z leków antyhistaminowych Clemastinum - to jest lek starszej generacji który może powodować dużą senność, ale u mnie działał super.