![]() |
#241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobieca i męska energia.
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
BAN stały
|
Jeżeli kobieta nie ma wyboru to stwarza to ogromne pole do nadużyć ze strony mężczyzn. Nawet X lat temu w Polsce, choć pokutuje mit szarmanckich gentelmenów, to rzeczywistość nie wyglądała tak różowo. Ogólnie ludzi porządnych jest mało. Jeśli dasz im systemowe przyzwolenie na wykorzystywanie innych to wielu będzie to robić. Przepraszam MiamiGlow, ale jak dla mnie nie przemawia przez ciebie tradycjonalizm, tylko naiwność na poziomie nastolatki, która naczytała się romantycznych powieści klasy C.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolność wyboru dzisiaj to podstawa, ale też prowadzi do wielu ludzkich dylematów i wątpliwości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89114529]A te dziwne rozkminy to dlatego, że sama siebie zaczynasz postrzegać jako starą pannę?[/QUOTE]
Nie. ![]() Cytat:
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89114562]Czy ja wiem... mnie to wisi jaki kto ma układ ze swoim partnerem. To jest jego wybór. Natomiast pisanie 'ryzykujesz będąc całkowicie uzależnioną od faceta' to nie jest przejaw nietolerancji, tylko stwierdzenie faktu. Tak samo jak ktoś krytukuje głoszenie stereotypów typu 'miejsce kobiety jest w domu', 'mężczyźni są ambitniejsi i bardziej zaradni' to nie jest ograniczenie wolności innych. Chamstwa i szkodliwych społecznie tez nie ma obowiązku tolerować. To że ktoś jest tolerancyjny dla inności i identyfikuje się z liberalnymi poglądami nie oznacza z automatu, że nie ma prawa krytykować czegoś co uważa za szkodliwe. Ja widzę różnicę pomiędzy powiedzeniem 'zajmuję się domem i dziećmi, bo tak się wspólnie zdecydowaliśmy i mi wygodnie', a sugerowaniem 'jestem prawdziwą kobietą, bo priorytetem jest dla mnie założenie rodziny... nie to co te bezdzietne lambadziary, karierowiczki'.[/QUOTE] "Ryzykujesz całkowite uzależnienie od faceta" to dość łagodnie ujęte, w porównaniu do tego, co kobiety z takim stylem bycia mogą czasem usłyszeć. Mam znajomą, która nie pracuje i jest utrzymywana przez męża, na domiar złego bardzo dobrze zarabiającego. Skoro mamy mieć wybór to nikt nie powinien tego oceniać, a te "bardziej wyzwolone" osoby często komentują, że taka utrzymanka z niej, że co zrobi jak ją mąż zostawi, że leniwa pewnie jest, a tak w ogóle co robi całymi dniami i jak można nie pracować. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ryzykujesz, i te 'wyzwolone' kobiety dobrze wiedzą, że w świecie jaki mamy taki wybór jest dla kobiety niebezpieczny, bo właśnie jak mąż ją zostawi (a ci 'tradycyjni' często lubią też mieć 'tradycyjnie' żonę wymienioną na młodszy model, jak już dzieci odchowa i psuje imydż rozstępami), to jest w ciemnej dupie z życiem. Naiwne jest myślenie, że 'umówienie się' wszystko załatwi.
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.