|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2020 cz. 3
My Młodą planujemy od maja puścić do żłoba. "Nasz" kosztuje 850 z wyżywieniem (a w każdym razie jak dzwoniłam 3 stycznia, to tyle kosztował). Także jeśli nic się nie zmieni to w ostatecznym rozrachunku będzie nas kosztował 250 zł, bo u nas bon żłobkowy w mieście to 200 zł, plus te 400 zamiast RKO
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
a ja w ogole nie rozumiem skad u Ciebie damgala to 500 zl , skoro zlobkowe to 400 . To chyba cos innego
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam opiekę w drugim miesiącu pracy, wiem co czujesz My też 1000 zł mamy, bo to na drugie dziecko i kolejne ewentualnie 500 zł też można, ale wolimy więcej i szybciej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
no tak ,ale to inne swiadczenie niz zlobkowe 400 zl
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie będę gadać o podwyżce w lutym ….Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to bym pewnie miała opieki ze 2 tygodnie w pierwszym miesiącu nowej pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Opiekunka jest z nami już półtora miesiąca, więc liczę na to, że zagrzeje miejsce odezwała się też do mnie ta pierwsza, że nie pykło jej za granicą, wróciła i szuka pracy znów... Wkurzyłam się, bo chyba myślała, że a nuż nie jestem zadowolona z tej, która teraz zajmuje się Oliwką i przyjmę ją z powrotem... A ile prawdy w tym jej wyjeździe było, to tylko ona wie, bo na koniec strasznie plątała się w zeznaniach. Ja w drugim miesiacu pracy miałam tydzień opieki, bo starszy miał kwarantannę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że Ci się ułożyło z opiekunką, ale jakbyś nie miała to byś tamtej jednak szanse dała ? Moja starsza gwiazda jutro ma balik, właśnie robimy domowe spa, ma moją najlepszą odżywkę na włosach ;-))) |
||
|
|
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
My mamy bal karnawalowy pod koniec stycznia. Musze isc do mojego ulubionego lumpeksu w sobote bo maja tam caly dzial z kostiumami dla dzieci
Dziewczyny tak na chlopski rozum. Jezeli ja pracuje 7h bo karmie to moja ilosc pracy powinna proporcjonalnie pomniejszona ? Ja wiem ze nie zawsze sie da ,ale moja team leaderka to sadzi ze ja poprostu zrobie ta sama praca co inni w 8 h to ja w 7 ... no a raczej chyba nie o to chodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje marzenie w obecnych czasach a jeszcze za godziwe pieniądze, to już w ogóle byłaby bajka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
wypada chłopca przebrać za biedronkę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny ! Wiatr tu hula
Dawajcie znac co slychac ! Ja w tym tyg bylam na opiece. W wtorek lekarka (z przychodni nfz gdzie sie szczepimy) kazala dac antybiotyk malej ,ale ja sie z ta diagnoza nie zgadzalam do konca bo nie miala goraczki ,ani zmian w oskrzrlach ,wiec poczekalam jeden dzien do wizyty u "naszego" lekarza i on dal dokladnie przeciwne zalecenia do tej lekarki z dnia wczesniej ... czyli inhalacje, spacery i absolutnie zadnych antybiotykow. Dzis mala jest juz prawie zdrowa, a ja jestem przerazona jak to mozna latwo sie naciac. Dzis tez zaczelam wprowadzac zmiany w naszym rytuale zasypiania. Chce wlaczgc w niego tate oraz zamienic ostatnie karmienie na butelke. Dzis sie udalo. A Wy juz odsawiacie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My nie odstawiamy, ale będę chciała odłączyć kp od zasypiania. No i od środy śpimy bez smoczka![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Roselyn, dobrze że posłuchałaś intuicji i nie pakowałaś w Małą niepotrzebnie antybiotyku. Może ta lekarka jeszcze z tego starego pokolenia, co na wszystko polecało antybiotyk?
U nas dalej pierś lekiem na całe zło. ![]() Już nawet póki co nie próbuję odstawiać, bo poprzednia próba ograniczenia była jedną wielką porażką. A teraz TŻ chodzi wieczorami do pracy, to nawet nie mam żadnego wsparcia. Choć jak ostatnio pojechałam na pół dnia i młody został z tatą, to dał radę nawet zasnąć na drzemkę bez piersi. ![]() Za jakiś czas znowu spróbujemy, ja wyjdę wieczorem do drugiego pokoju, a mąż spróbuję położyć spać. Zobaczymy.
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
Tak ta lekarka to napewno z starego pokolenia ... no wiecej tam nie pojde.
Dziewczyny a jak to jest z tym mlekiem krowim ? Moge spokojnie dac do 500ml dziennie? bo wiem ze niby tak ,ale z drugiej strony weszlam na jakies forum a tam gadali ze nie bo to dobre mleko dla cielat. ah trafilam wczoraj interesujacy artykul . u nas drugie usypianie na noc bez picia z cycka (ale za to z glaskiem cycka) https://www.wymagajace.pl/dlaczego-tata-w-nocy-jest-be/ Feli - super ze TZ sie udalo na drzemke uspic ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na ogół ja usypiam wieczorem Kornela na cycku, po naszym półgodzinnym rytuale przytulania na piersi odnoszę go do łóżeczka i b.czesto od razu się budzi, wtedy biorę na ręce i oddaję mężowi. Kornel zasypia na rękach taty w 3 minuty. Druga sprawa, gdy tylko się obudzi w nocy, to właśnie mąż mi go przynosi na pierś lub jeśli częste są pobudki, to nosi Kornela. Praktykowałam to również przy starszaku, ale nie mając wiedzy z artykułu, tylko po to, by mąż zajmował się synem w 50% W ciągu dnia na drzemkę często usypia mąż jak jest w domu, nie czuję się uwiązana z powodu cyca. Wieczorem też wielokrotnie, ale nie dlatego, że ograniczam mleko, tylko jak Kornel jest b.zmęczony, to ręce taty są doskonałym ukojeniem. A teraz się Wam do czegoś przyznam - starszego syna kąpałam sama jeden jedyny raz a Kornela sama ani razu na początku to razem z mężem w wanience a później już tylko on. Kąpiel dzieci należy do taty, zdecydowaliśmy o tym, gdy starszy był jeszcze w brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Musze sie pochwalic ze od tygodnia usypiamy Emilke na noc bez cycka i wczoraj po raz pierszy w historii mezowi udalo sie samemu to zrobic ! i to bez placzu !
Czuje sie jak zolniez zwolniony z sluzby i w koncu moge sie napic wina do kolacji ;p Niestety w nocy nadal cyckoli duzo ... no to bedzie kolejny krok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas póki co level up wygląda tak, że podczas wieczornego cycolenia tata może w końcu leżeć obok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od jakiegoś czasu mogę sobie pozwolić na alkohol do obiadu, bo wieczorem nadal tylko cycuś usypia. ![]() Pojechaliśmy ostatnio do takiej knajpy z własnym browarem na obiad. Wzięłam sobie do tegoż obiadu małe piwo 0.3 i jejku jak mi smakowało. Wieki nie piłam piwa.
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć. U nas niestety Kornelek z omikronem
gorączka w nocy doszła do 40,2 stopnia ![]() ![]() dopiero co starszy synek skończył kwarantannę w weekend, od wczoraj znów na kwarantannie powiem Wam, że mnie to wykańcza. Kiepsko nam się zaczął rok, od zapalenia płuc Kornela, teraz covid... kiedy to się skończy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby przeszedł to jak najłagodniej. Mój też miał podobne objawy covida, ale po kilku dniach już było lepiej. Najgorsze te kwarantanny. Nie jesteście szczepieni?
|
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2020 cz. III
Cytat:
zdrówka dla Was ![]() daj znać jak reszta wyników
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Damgala i co tam u Was?
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszyscy z covidem... Kornel ostatnio gorączkę miał dziś rano, przez cały dzień już nie, ale zaczął kaszleć, na moje ucho gorzej niż wcześniej. Obserwuję. Starszy Wiktor dziś nie bardzo chciał jeść i wieczorem mówił, że źle się czuje, zobaczymy jak noc. Mąż i ja ok.
|
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej zdrowka wszystkim chorym!!
Mnie tu wieki nie bylo ![]() ![]() zycie mnie totalnie pochlonelo![]() praca zlobek chorobska i tak w kolko… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

miałam opiekę w drugim miesiącu pracy, wiem co czujesz

normalnie będę gadać o podwyżce w lutym ….

moje marzenie w obecnych czasach a jeszcze za godziwe pieniądze, to już w ogóle byłaby bajka.
wypada chłopca przebrać za biedronkę?
My nie odstawiamy, ale będę chciała odłączyć kp od zasypiania. No i od środy śpimy bez smoczka

W ciągu dnia na drzemkę często usypia mąż jak jest w domu, nie czuję się uwiązana z powodu cyca. Wieczorem też wielokrotnie, ale nie dlatego, że ograniczam mleko, tylko jak Kornel jest b.zmęczony, to ręce taty są doskonałym ukojeniem. 

gorączka w nocy doszła do 40,2 stopnia
powiem Wam, że mnie to wykańcza. Kiepsko nam się zaczął rok, od zapalenia płuc Kornela, teraz covid... kiedy to się skończy?
Oby przeszedł to jak najłagodniej. Mój też miał podobne objawy covida, ale po kilku dniach już było lepiej. Najgorsze te kwarantanny. Nie jesteście szczepieni?

zycie mnie totalnie pochlonelo
praca zlobek chorobska i tak w kolko…