|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: nauka w liceum poza domem - warto?
Ale moi rodzice byli by gotowi kupić mi mieszkanie
Z wynajmowanym to nie wiem ile bym musiała mieć współlokatorek, żeby to wszystko opłacić.
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy, jaka dzielnica, Prądnik, N. Huta etc, no i czy w nowym bloku i jaka metrażówka. Myślę, że ok 800/900zł mieszkanie miesięcznie jeśli by Ci się udało taką okazję złapać. No i na jakieś 3 osoby.
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie tak mozna. na umowie najmu istnieje oczywiscie rodzic, ale osoby niepelnoletnie spokojnie moga mieszkac same. moje kolezanki tak mieszkaly.
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
właśnie parę godzin temu wróciłam do domu, po moim drugim tygodniu w internacie... wiem, że to za krótko na obiektywną informację, ale jak na razie uważam, że WARTO
w internacie, w którym mieszkam panuje super atmosfera i ludzie są naprawdę świetni jak na razie nie żałuję nawet jedzienie nie jest złe
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Które liceum krakowskie byście polecały?? Myślę o medycynie, więc wybieram się na biol-chem, dodam, że będę dojeżdżać, więc najbardziej by mi pasowało lo z nowej huty, no ale niekoniecznie
.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Biol-chemy najlepsze są w II LO.
Jak jesteś bardzo ambitna i nastawiona na tylko BIOL-CHEM to V LO, jeśli będziesz laureatką/finalistką (inaczej się nie dostaniesz). Ale ja polecam też VIII LO .
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Jestem laureatką xD, nie sądzę, żebym była nastawiona tylko na biol-chem, bo moją pasją są też języki
, a czy jakieś liceum w nowej hucie się nadaje?? ewent. później wybiorę się na korki, mam na myśli klasę maturalną;p, wiesz coś na temat tych szkół?? dziękuję za odp winyl a ty chodzisz do VIII??
|
|
|
|
|
#69 |
|
maszyna, nie człowiek
|
W noej hucie dobra jest trójka i dwunastka, ale jednak do tych, ktore są w czółówce (mowie o publicznych) czyli piątka, jedynka, dwójka i ósmeka troszeczkę jeszcze im brakuje. (Np nie slyszalam zeby chodzili tak jak ode mnie na wyklady na UJ i tak dalej. z pozoru wydaje sie to nudne, ale we mnie np zaszczepily one pasję
)
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez patt121 Czas edycji: 2010-05-06 o 11:46 Powód: :-) |
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny ;]
Mam podobny problem jak autorka wątku, jednak w moim przypadku chodzi o lo w Warszawie. Ciągle zastanawiam się czy warto i czy dam sobie radę (mieszkam 65 km od wawy), nie wiem też jak przygotować na to rodziców. W okolicy są 3 licea, jednak są one na niskim i średnim poziomie i nie podoba mi się panująca w nich atmosfera :/ W sumie mam na to jeszcze 1 rok, ale wolałabym już mniej więcej postawić sobie jakiś cel... Pomóżcie mi, proszę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Z wynajmowanym to nie wiem ile bym musiała mieć współlokatorek, żeby to wszystko opłacić.

.