![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpień 2022
Cytat:
![]() Wczoraj weszłam w 12 tydzień, więc jest już II trymestr - ależ to leci! Czy miałyście może problem z bólem nerki? Wczoraj wieczorem tak mnie chwyciło, że do dzisiaj każdy ruch liczy się z bólem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
A drugi trymestr nie zaczyna się od 4l14 tygodnia?
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ból nerki do dziś się utrzymuje, choć rano było trochę lepiej. Jak będzie gorzej w końcu wybiorę się do jakiegoś lekarza.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
warto sprawdzić, być może ta nerka to sprawa niezależna od ciąży...
Ja mam z kolei dość głupie pytanie - czy któraś z Was w pracy korzysta np. z karty multisport albo innego świadczenia opłacanego/współfinansowanego przez pracodawcę? Czy w momencie przejścia na L4, kiedy płacić zaczyna ZUS to te benefity przepadają? Wydaje mi się, że na logikę tak powinno być, ale może się mylę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Ja u poprzedniego pracodawcy jak byłam na półrocznym L4 miałam normalnie prywatną opiekę medyczną. Teraz też mam normalnie. Może to zależy od wielkości firmy (ile zatrudnia pracowników)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Dzięki za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W piątek pierwsze prenatalne, obawiam się jak nie wiem... czy wszystko będzie dobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Daj znać po badaniach. Ja wczoraj byłam na wizycie nadal nie wiadomo kto tam siedzi ale maluszek ładnie się rozwija serduszko bije no i u mnie już 13+6 więc za chwilę zacznę 15 tydzień data porodu nie zmieniła z e dalej na 20 sierpień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
U mnie po badaniu termin się zmienił na 21.08, więc kto wie, może urodzimy tego samego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
U mnie obecnie 13+2.
Jestem po badaniach prenatalnych i wstępnie wszystko wydaje się ok, widziałam rączki i nóżki ![]() ![]() Dzisiaj wizyta u gin z nfz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, co tam u Was? Jak się czujecie? Tak ostatnio tutaj cicho. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie już dużo lepiej ![]() Trochę się miałam pecha, bo robiłam dwa tyg. temu badanie prenatalne z krwi SANCO i zniszczyli w lab moją próbkę, dzis jade na ponowne pobranie ehh. Ale za mna już USG prenatalne i wszystko na szczęście w normie, na razie lekarzowi bardziej to wygląda na chłopca, ale zobaczymy. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie Pani dr z nfz zleciła by ponownie zrobić badania toxoplasmy IgG, bo wyszło mi 65,7, gdzie IgM było 0,07 ![]() ![]() Miałyście podobną sytuację? No właśnie z tego co wiem, to w pierwszych badaniach prenatalnych można już orientacyjnie dowiedzieć się jaka jest płeć, ale nic mi nie powiedziano mimo, że maluch stanął na głowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby było dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, jak się macie?
Baaardzo długo mnie tu nie było głównie przez jakieś zawirowania ciążowe i że już nie mogę robić tak dużo jak bym chciała ![]() Gratuluję wszystkim, którzy już znają płeć <3 Ja właśnie zaczęłam drugi trymestr w zeszłym tygodniu. Jestem po prenatalnych i po PAPP-a, wszystko było w porządku. Płci jeszcze nie znam. Jutro kontrola u gina prowadzącego ![]() Praktycznie dalej nie mam brzucha, więc czasem dalej do mnie ta ciąża nie dociera haha. Cytat:
U Ciebie prawdopodobne jest, że przeszłaś już toksoplazmozę już bardzo dawno temu, przez co IGG jeszcze jest podwyższone. Przez to, że IGM jest niskie raczej nie masz się czym martwić ![]() Jakbyś chciała jeszcze o coś dopytać czy coś to śmiało pisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() ![]() Dzisiaj byłam u lekarki i już 22 marca będę miała badania połówkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
U mnie dopiero 14 tyg., wiec do połówkowych jeszcze daleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W poniedziałek mam prywatną wizytę, zobaczę co też powie na to Pani dr ![]() Cytat:
Kurcze, obawiam się jak to będzie przez tą wojnę... wszystko pójdzie cenowo do góry, to będzie nasze 1 dziecko i nic po nikim nie mam... strach się bać jakie to czasy nas czekają... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ma co się podłamywać. Też nie mam nic po nikim. Może nie będzie źle ![]() Jak w ogóle u Was dziewczyny z L4? jesteście już? macie jakiś konkretny plan kiedy iść? Lekarz niby powiedział, że kiedy będę miała ochotę, to żeby mu powiedzieć, ale w sumie sama nie wiem kiedy się na to zdecydować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To prawda, lekarze bardzo chętnie rozdają ciążowe L4 i byli zdziwieni, że nie chcę skorzystać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() dodatkowo pracuje z dzieciakami takimi od 1 do 8 klasy i czasem się boję, żeby przypadkowo nie oberwać w brzuch. Z jednej strony chciałabym jak najdłużej, a z drugiej właśnie tego typu rzeczy mnie martwią i jestem rozdarta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Ja też jeszcze pracuję, póki co zamierzam popracować przynajmniej do końca kwietnia, a potem zobaczę jak się będę czuć. Akurat zacznę wtedy 6 miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry ja byłam dziś na wizycie wszytko jest okey dzidzia siedziała plecami i miała w nosie nie chciała pokazać co ma między nogami
![]() Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Ja jestem na l4 od pierwszej wizyty, ze względu na zagrożona ciąże, teraz już nie muszę leżeć, ale i tak muszę się oszczędzać, a ze pracuje jako nauczyciel w przedszkolu to byłoby z tym ciężko. Tak wiec pewnie już nie wrócę. Poza tym z dobrych wieści to dostałam w końcu wyniki badań prenatalnych z krwi SANCO i wszystko wyszło dobrze, a płeć to chłopiec. Raczej już się to nie zmieni, bo podobno wiarygodność to 99,5%, a i przy usg tak lekarz obstawił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
czyli naprawdę póki co same chłopaki!
![]() Dziewczyny, które już wiedzą i te, które jeszcze czekają na potwierdzenie płci - miałyście/macie jakieś przeczucia, czy to będzie chłopiec czy dziewczynka? Sprawdziły się? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.