|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 3.
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89133914]
Trzeba tez wziac pod uwage, ze sporo uchodzcow wyjezdza do Moldawii, ktora nie jest w UE i jest jednym z najbiedniejszych krajow w Europie. Na pewno im tez by sie przydala pomoc.[/QUOTE] Mołdawia będzie mieć problem sama ze sobą, w Naddniestrzu chyba też gromadzą się siły rosyjskie. Cytat:
Polska sama nie ma atomówki. NATO ma atomówkę. Skoro Polska jest w NATO, to w pewnym sensie też ma atomówkę. Od II wś atomówki nikt nie użył, ale to jest bardzo skuteczny straszak. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89133936]Nie dziwię się ze Rosjanie mają słabe morale, zakładając że niektórzy mają telefony przy sobie to pewnie opiernicz usłyszeli od znajomych - czemu ludzi pojechali mordować! Wyobrażacie sobiem że wasz syn jest rosyjskim żołnierzem.? Czytalam, że w metrze w Kijowie urodziło się dziecko.[/QUOTE] Bardzo w to wątpię, żeby to tak wyglądało. Ich rodzice to pewnie w większości stanowisko maja takie same. Poza tym Rosjanie mają inny stosunek do swojej władzy, niż my i niż Zachód. Ich stosunek jest bardziej nabożny, oni lubią, jak władza jest twarda, silna i bogata. I to lubienie to jest już od wieków. Oczywiście nie chodzi mi o każdego konkretnego Rosjanina, tylko o Rosjan jako grupę. Cytat:
Za małe siły tam siedzą. To jest obliczone pod to, żeby przestraszyć Ukraińców odcinając im granicę z Polską. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89133972]Chyba wszystko zalezy od tego jak zachowaja sie Chiny. Ale Chiny nie stana po stronie Ukrainy za darmo.
Tajwan to minimum. Czy Putin zrobilby cokolwiek bez zmowy z Chinami?[/QUOTE]Wiesz, to ciężka sprawa, bo w tym układzie chińsko-rosyjskim obie strony uważają, że są super mocarstwem, a drugie to biedny brat ze wsi chyba od zawsze. Więc kto to wie, co oni dogadali wzajemnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 3.
Cytat:
Wątpię. Mysle ze jeśli wkroczyliby na nasz teren to już reszta by nie czekała tylko zaczęłaby sie obrona na całego Poki co tracą żołnierzy w Ukrainie , myśleli ze pójdzie szybko a Ukraińcy chyba zaskoczyli caly świat swoim zaparciem i obrona. Wysłane z iPhone ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Z ciekawości wygooglowalam sobie wczoraj jakaś przepowiednie - i tam było coś w deseń, ze Rosja zaatakuje jakis kraj myśląc ze ma za sojusznika Chiny, a tymczasem Chiny zaskoczą I zaatakują Rosję. Będzie walka między Rosja i chinami i zwycięża Chiny. Oczywiście te przepowiednie to … ![]() ![]() Wysłane z iPhone
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko mnie denerwują komentarze, że nie ma się co ekscytować wojną, bo w Donbasie wojna jest od 2014 ? Wrr
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo denerwują komentarze, że w Polsce jest tyle biednych a wszyscy gadają o Ukrainie. I że w Polsce ludzie po 14 lat czekają na mieszkanie a ci przychodzą na gotowe. Normalnie mam ochotę wtedy na przemoc.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
___ Czytałam teraz, że jest zgoda wszystkich państw Europejskich w sprawie odcięcia Rosji od SWIFT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4330 |
(=^‥^=)
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89134090]U mnie ktoś z rodziny powiedział, że po co tych Ukraińców przyjmują, wszystko zjedzą a dla Polaków chleba zabraknie 🤦☠♀️
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4331 |
Raczkowanie
|
Ja słyszałam komentarz że Putin miał prawo się w☠☠☠☠ic i zaatakować bo Amerykanie mu cały czas od 2014 brużdżą na Ukrainie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem kompletnie o co tam chodziło w tej wojnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89134019]
Za małe siły tam siedzą. To jest obliczone pod to, żeby przestraszyć Ukraińców odcinając im granicę z Polską.[/QUOTE] Jak mieliby odcinać drogę do Polski? Przecież Ukraińcy nie uciekają przez Białoruś. Według mnie największy sens tego działania to po prostu gromadzenie kolejnych sił. Edytowane przez kocia_lapka Czas edycji: 2022-02-26 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4334 |
(=^‥^=)
|
To ja słyszałam nawet głosy, że Ukraińcy sami siebie bombardują, a świat chce ukazać Putina w złym świetle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To też słyszałam. Jakim idiotą trzeba być, żeby takie coś powiedzieć? Swoją drogą, nie sądziłam, że jest w Polsce tylu putinofilów. Edytowane przez Elliott_2020 Czas edycji: 2022-02-26 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
(=^‥^=)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Szurostwo ponoć napędzane jest przez rosyjskich trolli, którzy mają siać dezinformację i wzbudzać panikę u nas. Odkryto, że ci sami którzy nakręcali grupy amtyszczepionkowe, wypuszczają prorosyjskie i antyukrainskie komentarze. Jakaś zmasowana akcja jest.
Może i ten wirus z Chin nie był jednak przypadkowy ![]() Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4338 | |
(=^‥^=)
|
Cytat:
![]() A o tym to nie słyszałam. Bardzo ciekawe w takim razie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Min. tutaj o tym jest. https://businessinsider.com.pl/wiado...kraine/680wkcr
Ja czytałam inny artykuł, który analizował zależność, ale teraz na szybko nie mogę tego znaleźć. Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4341 |
Zadomowienie
|
Na profilu RihoTerras (estoński polityk, obecnie europoseł) na Twitterze znajdują się informacje po spotkaniu na Uralu (Putin i rosyjscy oligarchowie). Polecam wejść jeśli kogoś interesuje
![]() Edytowane przez kocia_lapka Czas edycji: 2022-02-26 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4342 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Prezydentowi zarzuca sie miedzy innymi zrzucenie broni chemicznej (czy biologicznej?) na ludzi,Rosja uwaza, ze to klamstwo. To sa ciezkie tematy, bo kraje, w ktorych rozprzestrzeniaja sie terrorysci, to jednak nie jest Ukraina. Nie wszedzie na swiecie mozna wprowadzic demokracje. Ja jestem daleka od bycia pro-USA, bo wiem, ze oni tez prowadza bardzo ekspansywna polityke i maja wiele trupow w szafie (np. wojna w Wietnamie, ktora rozpoczyla sie w odpowiedzi na rzekoma prowokacje - tylko ze to bylo klamstwo :/ i nie bylo powodu zeby USA napadlo na Wietnam; poza tym to co zrobiono w Gwatemali i wielu innych miejscach na swiecie zeby bronic swoich interesow); staralam sie tez przez dlugi czas zrozumiec to, co nie podoba sie Putinowi, spojrzec z jego perspektywy na jego poczucie, ze NATO go oszukuje (i zapewnienia sprzed lat o tym jak bedzie sie rozwijac NATO) - po prostu caly czas traktowalam to tak, ze nic nie jest czarno-biale. Poza tym gdzies w tyle glowy wiedzialam, ze dla Stanow odciecie Europy od Rosji i jej gazu mialoby baaardzo dobry wplyw na amerykanska gospodarke. No ale prosze ja was to co sie wykarambolilo to juz w ogole nie ma zadnego sensu bytu. :/// To juz w ogole nie ma nic wspolnego z jakimis probami zrozumienia kogokolwiek. Niezalezny demokratyczny kraj zostaje zbombardowany w calosci przez szalenca. Slow brak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4343 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No normalnie, ruszyć z Brześcia na południe. Tak jak zrobili to w innych miejscach. Żeby przestraszyć. Że zajmują, ostatnią stronę, z której Ukraina nie jest atakowana, drogą, którą dostarczany jest sprzęt i amunicja, itd. Militarnie to sensu większego nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Konto usunięte
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89134090]U mnie ktoś z rodziny powiedział, że po co tych Ukraińców przyjmują, wszystko zjedzą a dla Polaków chleba zabraknie 🤦☠♀️
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No tak, bo w Polsce taka biede pedzimy, ludzie tacy glodni, wychudzeni. Sporo ludzi pomaga, ale jednak wielu ma takie podejscie ''a co ja bede, przeciez sam nie mam''. No... Masz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Nie sądziłam ze kiedykolwiek się zgodzę w czymkolwiek z Klameuszem, ale to faktycznie chyba jakiś żart ze strony Niemiec, ze ich dotychczasowy wkład w bieżącą pomoc Ukrainie to jakieś nędzne chełmy.
Jak się to wszytko z lekka uspokoi to UE chyba będzie musiała się dokładniej przyjrzeć, działalności prorosyjskiej Niemiec. ![]() No bo to już naprawdę zaczyna wyglądać krzywo. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Może jeszcze na Marsa niech pojadą trzęsidupy. ![]()
![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieści, że Putin nie cieszy się najlepszym zdrowiem, to dobre wieści. Oby mu zdrowia nie starczyło. Tylko, że nie ma co się zachłystywać tym, że Rosja ma małe środki i siły. Oni na razie rzucili na Ukrainę ułamek.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2022-02-26 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4347 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89134188]No normalnie, ruszyć z Brześcia na południe. Tak jak zrobili to w innych miejscach.
Żeby przestraszyć. Że zajmują, ostatnią stronę, z której Ukraina nie jest atakowana, drogą, którą dostarczany jest sprzęt i amunicja, itd. Militarnie to sensu większego nie ma.[/QUOTE]Ok, rozumiem teraz, to tak jak moje przewidywania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4348 |
Wtajemniczenie
|
Putin nawet jak w końcu zdobędzie Kijów to i tak przegrał najważniejszą rzecz. Mit o wielkiej, groźnej i niezwyciężonej armii rosyjskiej, co to w 24h może być w Paryżu, właśnie padł. Dziesięciokrotnie mniejsza i bez porównania gorzej wyposażona armia ukraińska stawia niedźwiedziowi zacięty i co najważniejsze, skuteczny opór.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4350 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.