Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 3. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-03-01, 10:02   #4861
kaylla
Zakorzenienie

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 3.

No Łukaszenka juz pokazał ile jest warta jego obietnica.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:12   #4862
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Czy ktoś widział i słyszał naszego przewodniczącego Komietu Rady Ministrów do spraw Bezpieczeństwa Narodowego i spraw Obronnych? Niski wzrost, świdrujące oczka, wielbiciel kotów.
Jakoś zniknął z mediów��
Dobre pytanie.
Stawia je również Piński w swoim filmiku (ciekawy kanał, swoją drogą):

https://www.youtube.com/watch?v=Mhkdfi5sD-c
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:15   #4863
cava
Zakorzenienie

W aptekach (naszych) znów masowo jest wykupowana Amantydyna.

Czy pomaga na wojnę tak samo jak na koronę? Czy wojna to choroba wirusowa? Czy o co ludziom chodzi ?

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:17   #4864
lulka19
Zakorzenienie

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89136916]Każdy boi się wojny, a takie wtręty jak ten, w niby czysto informacyjnych wpisach są mega panikogenne. Naprawdę radzę się dwa razy zastanowić zanim się napisze tak z pozoru niewinne zdanie.

Wczoraj mnie rozwaliło trzech 'ekspertów' w stacji CNN, którzy siedząc wygodnie w fotelach gdzieś tam w USA, stwierdzili, że następna po Ukrainie będzie Polska. Ja rozumiem, że dla ludzi, którzy mieszkają tysiące kilometrów od Europy Wschodniej tego typu refleksje przychodzą równie łatwo jak stwierdzenie, że nie wiem....od jutra Walmart wprowadza super promocje na indyka, ale jednak od 'ekspertów' spodziewałabym się jakichś głębszych refleksji. Zwłaszcza takiej, że samemu czując się bezpiecznie, nie można rozsiewać w świat tego typu proroctw, tylko dlatego, że one nie dotyczą mojego kraju.
Każdy z nas guzik wie co zrobi Putin, spekuluje się 'fajnie', można się poczuć mądrzej, ale ludzie kochani - trochę wstrzemięźliwości.

Podobnie w niedzielę zmroziło mnie jak szef dyplomacji (!!!) UE ogłosił wszem i wobec (na konferencji prasowej), że Unia przekaże Ukrainie sprzęt wojskowy, a głowny punkt przerzutowy będzie w Polsce.
Dziękujemy za wiadomość, niech wszyscy wiedzą.
Wczoraj już stwierdził, zagajony w temacie wsparcia wojskowego jakiego udzieli Unia Ukrainie, że to są delikatne sprawy i on nie będzie podawał szczegłów. Rychło w czas.[/QUOTE]Dokładnie tak. Zgadzam się. Ludzie są bardzo zestresowani, trzeba brać odpowiedzialność za wygłaszanie takich haseł jak powyżej.

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:18   #4865
Paprotka_
Zakorzenienie

Dowódca Sił Powietrznych opowiada radośnie że ukraińskie samoloty będą startować z polskich lotnisk, a kancelaria premiera odmawia komentarza. Ja nie wiem - niektórych tak czapka ciśnie z niecierpliwości żeby sobie mogli postrzelać?

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:21   #4866
DaisyMerollin
Rozeznanie

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89136916]Każdy boi się wojny, a takie wtręty jak ten, w niby czysto informacyjnych wpisach są mega panikogenne. Naprawdę radzę się dwa razy zastanowić zanim się napisze tak z pozoru niewinne zdanie.

Wczoraj mnie rozwaliło trzech 'ekspertów' w stacji CNN, którzy siedząc wygodnie w fotelach gdzieś tam w USA, stwierdzili, że następna po Ukrainie będzie Polska. Ja rozumiem, że dla ludzi, którzy mieszkają tysiące kilometrów od Europy Wschodniej tego typu refleksje przychodzą równie łatwo jak stwierdzenie, że nie wiem....od jutra Walmart wprowadza super promocje na indyka, ale jednak od 'ekspertów' spodziewałabym się jakichś głębszych refleksji. Zwłaszcza takiej, że samemu czując się bezpiecznie, nie można rozsiewać w świat tego typu proroctw, tylko dlatego, że one nie dotyczą mojego kraju.
[/QUOTE]

I tak i nie. Mówię to mając w pamięci że trzy tygodnie temu moi znajomi też powszechnie po mnie cisnęli jak pisałam, że pełnoprawna wojna to kwestia mniej niż miesiąca bo ugabuga, po co tak straszę. Zdaje sobie sprawę, że istnieją czynniki panikogenne i dla niektórych niewiedza jest gwarantem spania spokojniej ALE moim zdaniem to nie jest żaden argument w obliczu dokonywania profesjonalnych analiz i przewidywań, bo bez nich jestesmy kompletnie ślepi i nieprzygotowani. I to wcale nie tak, że mamy zerową wiedze, bo nie bez powodu wywiad brytyjski, ukraiński czy amerykański publikują teraz dosc szybko swoje odkrycia.
DaisyMerollin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:25   #4867
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

Czy pomaga na wojnę tak samo jak na koronę? Czy wojna to choroba wirusowa? Czy o co ludziom chodzi ?
Z Rzeszą uchodźców przyjdzie kolejna fala Covida.
Babcia mojej bratowej leży w szpitalu covidowym pod Kijowem szpital jest pełen chorych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-03-01, 10:25   #4868
Linka25
Zakorzenienie

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89136942]Dobre pytanie.
Stawia je również Piński w swoim filmiku (ciekawy kanał, swoją drogą):

https://www.youtube.com/watch?v=Mhkdfi5sD-c[/QUOTE]
Albo związki Kaczyńskiego z Rosją albo to, że on w swojej tchórzliwej naturze zawsze znika w trudnych momentach.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:27   #4869
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Albo związki Kaczyńskiego z Rosją albo to, że on w swojej tchórzliwej naturze zawsze znika w trudnych momentach.
Kto by chciał w Rosji z nim się zadawaćchyba że jakiś wielbiciel kotów.

Stary 2022-03-01, 10:29   #4870
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Z Rzeszą uchodźców przyjdzie kolejna fala Covida.
Babcia mojej bratowej leży w szpitalu covidowym pod Kijowem szpital jest pełen chorych.

Covid to najmniejszy problem jeśli mowa o chorobach. To jest moment by zadbać o szczepienia na odrę, polio itd.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:30   #4871
cava
Zakorzenienie

Putin nawet jak wygra z Ukraina, to i tak przestrzelił.

Szwecja i Finlandia chcą do NATO a sojusz odpowiada przychylnie. Dodam, ze Finlandia z pod bura rosji wydarła się raptem 100 lat temu dopiero i w zapisach cos maja ze ich niezależnośc jest uwarunkowana od pozostania neutralnymi od NATO.
Japonia dostała istnego wścieku tyłka (no naprawdę mnie zaskakuje ich zajadłość w mieszaniu się w europejskie problemy, bez cackania sie skonfliskowali majatki ruskich oligarchów jakie ci tam poumieszczali )
Australia, Tajwan przekazują pomoc Ukrainie jawnie deklarując po której stronie stoją (Chiny !).
Chiny coś cicho siedzą (ale ci to zawsze cichcem działają, to w sumie nie wiadomo)
Turcja zablokowała cieśniny, zamiast udawac głupawego.

Niemcy przyznali rację Polsce że jednak miała rację z ta całą swoją rusofobią, a nie że 20 lat robimy histerie o nic.
Francja zaciera swój wizerunek strachliwego rusofila, oddającego pole zanim w ogóle gra się zacznie.

No tylko my jak zwykle niezmienni: gościnni i beztrosko umoczeni w konflikt po pachy, wymachujemy szabelką.

Liz Williams

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-03-01, 10:34   #4872
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Szwecja i Finlandia chcą do NATO a sojusz odpowiada przychylnie. Dodam, ze Finlandia z pod bura rosji wydarła się raptem 100 lat temu dopiero i w zapisach cos maja ze ich niezależnośc jest uwarunkowana od pozostania neutralnymi od NATO.
Japonia dostała istnego wścieku tyłka (no naprawdę mnie zaskakuje ich zajadłość w mieszaniu się w europejskie problemy, bez cackania sie skonfliskowali majatki ruskich oligarchów jakie ci tam poumieszczali )
Australia, Tajwan przekazują pomoc Ukrainie jawnie deklarując po której stronie stoją (Chiny !).
Chiny coś cicho siedzą (ale ci to zawsze cichcem działają, to w sumie nie wiadomo)

Niemcy przyznali rację Polsce że jednak miała rację z ta całą swoją rusofobią, a nie że 20 lat robimy histerie o nic.
Francja zaciera swój wizerunek strachliwego rusofila, oddającego pole zanim w ogóle gra się zacznie.

No tylko my jak zwykle niezmienni: gościnni i beztrosko umoczeni w konflikt po pachy, wymachujemy szabelką.
Wiesz co, Polska robi to też dlatego, że jest najbardziej zagrożona oprócz Ukrainy. Pomoc im, to pomoc dla nas. Akurat tutaj bardzo mi się podoba praca rządu, szczególnie Morawiecki dał radę z Niemcami.
Wzrusza mnie bardzo taka jedność świata, nie mówię już o zachodzie. Japonia się spisała. Jedynie Węgry, ech szkoda gadać.

Stary 2022-03-01, 10:39   #4873
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Covid to najmniejszy problem jeśli mowa o chorobach. To jest moment by zadbać o szczepienia na odrę, polio itd.
O to też

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Japonia zaczęła działać, bo oni mają w sobie głęboki wstyd za to, że jako kraj wywoływali wojny z sąsiadami. Wiedza, że nie tędy droga więc otwarcie występują z hasłem NOT War.

Stary 2022-03-01, 10:42   #4874
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
No Łukaszenka juz pokazał ile jest warta jego obietnica.

O tyle:
Ukraińska obrona terytorialna, cytowana we wtorek przez portal Suspilne, twierdzi, że do obwodu czernihowskiego na północy Ukrainy weszły białoruskie wojska.

Załgany szczur.

Liz Williams
Stary 2022-03-01, 10:47   #4875
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76
Konto usunięte

Cytat:
Masz racje, ale znajac zycie nikt o tym nie pomysli, a za to pojawia sie namioty ze szczepionka na covid na granicy.
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-03-01, 10:54   #4876
sadandlonely
Raczkowanie

Próbuję sobie przypomnieć czy w 2014 też była taka panika. Pamiętam że też bałam się że będzie wojna. Podobno wtedy też były te groźby nuklearn e. Nie wiem czy wtedy media inaczej to wszystko przedstawiały czy nie było takiej wiedzy jak teraz. Wtedy jakoś mniejszy strach czułam.

sadandlonely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:56   #4877
Nocwigilijna
BAN stały

Cytat:

Dokładnie i nie jestem za Polskim rządem ale takie samo zdanie miałam cały czas. Praktycznie cała Europa nie dowierzała co Putin może zrobić. Wczoraj chyba ktoś coś pisał o uprzedzeniach w kierunku Rosjan czy Niemców. Tak na prawdę nie da się do końca tego wyrzucić z głowy. Ludzie nieświadomie czują jakąś blokadę w stosunku do tych narodów. Nie popieram zwalanie winny na następne pokolenie Niemców, czy Rosjan a już na pewno na nazywanie ich Hitlerowcami ale psychika ludzka tak działa,że trudno o tym zapomnieć.

Wczoraj ciekawy temat poruszyłam z koleżanką a mianowicie temat samych Ukraińców jako ludzi. Jestem za przyjmowaniem jak najbardziej i nie podlega, to żadnej dyskusji na ludzkie cierpienie nie wolno być obojętnym. Natomiast oceniając społeczność ukraińską u nas w Polsce, to tak na prawdę wielu osobom jest, to nie na rękę ze względów światopoglądowych. Trzeba powiedzieć szczerze, że Ukraińcy, to mega nietolerancyjny w sensie homofobiczni i patriarchalni. Dla ludzi, którzy chcą pod tym względem rewolucji w Polsce i zmian nie jest z jednej strony dobra wiadomość w przypadku kiedy by mieli zostać u nas. Przecież już nie raz była dyskusja kiedy z Ukrainy przybywali w celach zarobkowych. Wiadomo, to nie może być przesądzające o tym ,że im nie trzeba pomagać, bo w takiej sytuacja , to się nie liczy ale tak spoglądając trochę szerzej.

Tak na prawdę wielu ludzi by powiedziało, którzy są za pomocą i przyjęciem do nasz ,że te osoby, które są przyjmowane do Polski, to źli ludzie jak Polacy homofoby, czy prolife. Taka moja refleksja. To też świadczy,że w czasie różnych trudnych momentów jesteśmy równi i światopogląd znika. Analogiczna sytuacja jest z uchodźcami.

Edytowane przez Nocwigilijna
Czas edycji: 2022-03-01 o 11:02
Nocwigilijna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 10:58   #4878
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Wiesz co, Polska robi to też dlatego, że jest najbardziej zagrożona oprócz Ukrainy. Pomoc im, to pomoc dla nas. Akurat tutaj bardzo mi się podoba praca rządu, szczególnie Morawiecki dał radę z Niemcami.
Wzrusza mnie bardzo taka jedność świata, nie mówię już o zachodzie. Japonia się spisała. Jedynie Węgry, ech szkoda gadać.

Jeśli prawdą jest ze nasze lotniska miałyby być udostępnione dla startów ukraińskich MIGów , a nie że to fejk, to by (na mój ogląd) znaczyło nasze realne wszczęcie działań wojennych pomiędzy rosją a NATO.

Nasze Wschodnie granice są nie tylko granicami sąsiedzkimi, ale sa granicami UE oraz NATO.

To jest już mega grubo.

Liz Williams
Stary 2022-03-01, 10:59   #4879
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sadandlonely Pokaż wiadomość
Próbuję sobie przypomnieć czy w 2014 też była taka panika. Pamiętam że też bałam się że będzie wojna. Podobno wtedy też były te groźby nuklearn e. Nie wiem czy wtedy media inaczej to wszystko przedstawiały czy nie było takiej wiedzy jak teraz. Wtedy jakoś mniejszy strach czułam.

Tego się nie da porównać. 2014 rok, to było kilka republik, skrawek Ukrainy. Tu toczy się bój o cały kraj. Rozwalają mnie takie porównania.
A już całkiem dostaje piany gdy słyszę jak ktoś mówi żeby nie panikować i nie przejmować się bo tam wojna trwa od 2014 roku.

Stary 2022-03-01, 11:03   #4880
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Dowódca Sił Powietrznych opowiada radośnie że ukraińskie samoloty będą startować z polskich lotnisk, a kancelaria premiera odmawia komentarza. Ja nie wiem - niektórych tak czapka ciśnie z niecierpliwości żeby sobie mogli postrzelać?

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Skąd to info?

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 11:05   #4881
Miss_Suze
(=^‥^=)

Ja się odcięłam kompletnie od wiadomości. Moim jedynym źródłem informacji jest ten wątek. I dobrze, bo już w głowę dostawałam.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 11:08   #4882
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2022-03-02 o 07:35
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 11:09   #4883
cava
Zakorzenienie

"Chiny popierają działania sprzyjające pokojowemu rozwiązaniu „kryzysu ukraińskiego” i liczą na dalszy ciąg negocjacji między Rosją a Ukrainą – oświadczył we wtorek rzecznik chińskiego MSZ Wang Wenbin, cytowany przez państwową agencję prasową Xinhua."

W sumie Chiny miałyby niezły interes w gospodarczym uzależnieniu Rosji od siebie i dalszym utrzymaniu lub nawet zwielokrotnieniu poziomu konsumpcji Chińskiego eksportu w Europie.

Dla nich to prezent od Putina w sumie.

Liz Williams
Stary 2022-03-01, 11:10   #4884
andra
Wtajemniczenie

[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89136776]A kiedy je wyprodukowano? Nie wiem ile one mają zdatności do spozycia po wyprodukowaniu[/QUOTE]
Wiele wojskowych konserw to kilkadziesiąt lat do spożycia. Prawdopodobnie nawet po terminie, mogą im aż tak bardzo nie szkodzić. No ale dobre nie będą
Tak z ciekawości, na allegro można dostać np chleb w puszce, jest ważny 5 lat.
Cytat:
Napisane przez MiamiGlow Pokaż wiadomość
A gdybyś była z dzieckiem i psami? Ja rozumiem, że ktoś zostawi psy, bo to są dramatyczne wybory.
Nie zostawiłabym. To członek rodziny. Po co żyć dalej z taką świadomością?
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89136916]
Podobnie w niedzielę zmroziło mnie jak szef dyplomacji (!!!) UE ogłosił wszem i wobec (na konferencji prasowej), że Unia przekaże Ukrainie sprzęt wojskowy, a głowny punkt przerzutowy będzie w Polsce.
Dziękujemy za wiadomość, niech wszyscy wiedzą.
Wczoraj już stwierdził, zagajony w temacie wsparcia wojskowego jakiego udzieli Unia Ukrainie, że to są delikatne sprawy i on nie będzie podawał szczegłów. Rychło w czas.[/QUOTE]
Tak, nie powinniśmy się tak mocno rzucać w oczy. Co by nie mówić, inne kraje umieją zadbać o siebie i są bardziej ostrożne.
Ale co zrobić?
Teraz chyba poszli po rozum do głowy, bo coraz ciszej o punktach przerzutowych z Polski. Dobrze że wcześniej trasy z transportem broni nie opublikowali po przyjęciu samolotów w Rzeszowie...
Mnie zmroziło jak ogłosili że wszystkie samoloty jakie mamy, 28 sztuk F.. idą dla Ukrainy. My już nie musimy mieć czy jak?
Cytat:
Od kilku tygodni podobno badano ten temat rządowo i powoli się zaopatrywano. U nas pewne choroby które mają, dawno wyeliminowano.

Białorusini weszli.

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 11:10   #4885
DaisyMerollin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sadandlonely Pokaż wiadomość

W 2014 konflikt toczył się o wyspę, którą zajęło de facto 80 żołnierzy i ktora była zamieszkana w większosci przez ludnosc rosyjską. Skala była kompletnie nie ta, nie przypominam sobie gróźb uzycia broni atomowej, armia ukraińska praktycznie oddała Krym bez walki z racji żenującego stanu ówczesnego wojska, wojna nie podchodziła nam pod granicę. Przecież tutaj w ogóle nie ma porównania co sie dzieje.
DaisyMerollin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 11:11   #4886
Nocwigilijna
BAN stały

Cytat:
Jeśli prawdą jest ze nasze lotniska miałyby być udostępnione dla startów ukraińskich MIGów , a nie że to fejk, to by (na mój ogląd) znaczyło nasze realne wszczęcie działań wojennych pomiędzy rosją a NATO.

Nasze Wschodnie granice są nie tylko granicami sąsiedzkimi, ale sa granicami UE oraz NATO.

To jest już mega grubo.
Odpisz co sądzisz na temat mojego posta?
Stary 2022-03-01, 11:14   #4887
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaisyMerollin Pokaż wiadomość
W 2014 konflikt toczył się o wyspę, którą zajęło de facto 80 żołnierzy i ktora była zamieszkana w większosci przez ludnosc rosyjską. Skala była kompletnie nie ta, nie przypominam sobie gróźb uzycia broni atomowej, armia ukraińska praktycznie oddała Krym bez walki z racji żenującego stanu ówczesnego wojska, wojna nie podchodziła nam pod granicę. Przecież tutaj w ogóle nie ma porównania co sie dzieje.
Putin grozilnwtedy bombą atomową w przypadku gdy nie udałoby mu się zaaneksować Krymu.

Stary 2022-03-01, 11:16   #4888
KathyLeonia
Kathy Leonia

Cytat:

może to działa na zasadzie weź amantadynę - zapomnisz o wojnie?;p

http://kathyleonia88.blogspot.com
KathyLeonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-01, 11:19   #4889
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nocwigilijna Pokaż wiadomość
Odpisz co sądzisz na temat mojego posta?

No, ale o czym konkretnie co sądzę?

Liz Williams
Stary 2022-03-01, 11:21   #4890
Nocwigilijna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Putin grozilnwtedy bombą atomową w przypadku gdy nie udałoby mu się zaaneksować Krymu.

Jeśli chodzi o straszenie bombą nuklearną lub atomową, to wiele ludzi sobie myśli, że Putin siedzi nad guzikiem i ma władze nad światem. Tak, to nie działa, użycie takiej broni, to jest szereg różnego rodzaju operacji zaczynając od finansowych po logistyczne a Putin sam tego nie zrobi.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
No, ale o czym konkretnie co sądzę?
No o Ukraińcach jako osobach w Polsce, którzy mają w większości takie poglądy jak pisałam?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości