|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.
Dziewczyny, głupie pytanie, ale... IKEA, zakupy online. Czy wiecie jak wybrać zakupy do paczkomatu / kurierem za 1pln? To promocja do 31.03.2022. Usiłowałam i przez apkę, i przez stronę mobilną i przez wersję na komputer i nic. Pokazuje mi tylko dostawę Ikea za 59pln. A w zamówieniu mam tylko drobne rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4535 |
🦄
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89168251]Jeśli woda morska taka w sprayu jak krople do nosa (np. Marimer) - czyli psika się tylko wodą morską do nosa i to nie przepływa do zatok, to raczej spokojnie można się kłaść.
Jeśli chodzi o irygacje zatok (p. Irigasin) - czyli wprowadzanie jedną dziurką nosa tego roztworu, który wypływa drugą dziurką nosa, to przez godzinę po płukaniu nie należy się kłaść, bo może woda wpłynąć do uszu. Z drugiej strony ta woda też (u mnie bardzo często) wypływa dopiero po pewnym czasie z nosa (po zmianie pozycji głowy).[/QUOTE]No właśnie... u mnie też, mimo że dalam malo, wypłynęło druga dziurka, więc to podobne do płukania Irigasinem tak naprawdę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4536 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4537 | |
cat lady
|
Cytat:
![]() Spróbuj bez oleju, tylko przyprawa na cycka i takie 2/3 mocy kuchenki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4538 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Szkoda byłoby pogorszyć sytuację jeśli płyn przedostałby się do uszu. Osobiście mam mieszane uczucia co do płukania zatok - kilka razy po płukaniu czułam się gorzej niż przed (pewnie płyn pozostał mi w zatokach). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Nette Czas edycji: 2022-03-30 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4540 |
🦄
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89168470]To w takiej sytuacji jak podobne do Irigasinu, raczej odczekałabym z położeniem się przez około 1 godzinę po zastosowaniu.
Szkoda byłoby pogorszyć sytuację jeśli płyn przedostałby się do uszu. Osobiście mam mieszane uczucia co do płukania zatok - kilka razy po płukaniu czułam się gorzej niż przed (pewnie płyn pozostał mi w zatokach).[/QUOTE]Na tez, bo mi to wprawdzie na chwile pomagało, ale żeby jakiś cudowny efekt osiągnąć to nie... może gdybym zaczęła odpowiednio wcześnie... Sama nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4541 | |
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
Za to grill elektryczny o dużej mocy (używam Tefal optigrill) jest codziennie w użytku. Owszem, cośtam wypłynie z mięsa, ale na tackę pod grillem. Grill jest zamykany, więc oczywiście grzeje się z dwóch stron, ale nie odcina powietrza i się nie dusi, jakby miało miejsce pod przykryciem. To urządzenie to moje najlepiej wydane stówki w całym 2021. Edytowane przez Nette Czas edycji: 2022-03-30 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często robię pierś z kurczaka na patelni grillowej i nie widzę żadnej wody.
![]() |
![]() |
#4543 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.
Cytat:
Zawsze tak robiłam z poprzednia patelnia i było ok, ale spróbuję jak mówisz Cytat:
Niee, ja lubię bardzo i nie uważam żeby to był pic, po prostu mam nową i jest jakoś dziwnie ![]() Znajomi, którzy prowadzą knajpę robią pycha kurkę na grillowej właśnie Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2022-03-30 o 22:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4544 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc to nawet nie jest kwestia gorszej jakości, tylko właśnie tej wody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
Serum hialuronowe Nacomi. Jaki to ma zapach? Używałam kilka raz, jakoś za trzecim użyciem przy nakładaniu na twarz poczułam że ma jakiś taki dziwny, nieprzyjemny zapach. Szybko mija. Ale zastanawiam się czy wszystko jest ok, czy może nie powienien tak pachnieć (ale dziwne ze kilka pierwszych użyć nie czułam nic). Data ważności w porządku. Nie wiem o co chodzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4548 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89168658]W zwykłym sklepie mięsnym nie bedzie od tego samego producenta?[/QUOTE]
Może trzeba znaleźć jakiegoś spoko rzeźnika, ja mieszkam w samym ścisłym centrum i słabo u nas z takimi rzeczami. Lidl i tysiąc zabek to moje otoczenie ![]() A jak raz kupiłam wątróbkę w mięsnym, to była najgorsza wàttobka w moim życiu serio Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4551 | |
Kathy Leonia
|
Cytat:
jeju wieki nie byłam w Ikei? ![]() ale wydaje mi się że jest jakiś limit kwotowy do którego ta dostawa za 1 zł się wtedy wlicza
![]() |
![]() |
#4552 |
🦄
|
Miałam też to kiedyś... I tym niedostarczalnym produktem była jakaś totalna bzdurka- sztuczny kwiatek czy coś...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4554 |
Konto usunięte
|
czy to normalne że endermologia mnie boli i mam mega siniaki, krwiaki? Wyglądam jak po wypadku i ten zabieg to żaden relaks, a w salonie, gdzie robię, mówią , że to normalne i że musi boleć, żeby działało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam zrobić zakupy w Ikei ale nie mogłam się zalogować na swój numer klienta. Mam jeszcze taka starą kartę plastikowa. Był też sprzężony z aplikacją ale w pewnym momencie przestała działać. Wiele osób narzekało na to.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu była tu rozmowa o niepokazujacych się powiadomieniach/chmurkach/dymkach z Massengera.
Rozwiązaniem może być poszukanie w ustawieniach "Oszczędzanie baterii" i wyłączenie z oszczędzania właśnie tej aplikacji. Jedna z aplikacji poradziła mi właśnie wykonać taki manewr, bo deweloperzy zauważyli, że to może blokować powiadomienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4557 |
Konto usunięte
|
Czesc dziewczyny, mam pytanie dotyczace psa.
Jakis czas temu (kilka miesiecy) pojawily sie u niego takie jakby czarne zaskorniki. Poszlam z tym do weterynarza, wyniki wszystkie w normie, nie martwic sie, dostalam jakies kapsulki z pasta i mialam je brac kilka miesiecy. Wlasnie skonczylismy opakowanie i ja mam wrazenie ze ze skora jest jeszcze gorzej. Wyczesujac widze ze niektore te zaskorniki wychodza. Do tego mam wrazenie ze skora jest sucha. Te zaskorniki nie wystepuja na calym ciele tylko na plecach (wzdluz kregoslupa, ale nie na calej dlugosci). Czy macie jakies pomysly, jak mu moge pomoc? W przyszlym tygodniu jeszcze na pewno pojdziemy do weterynarza, ale sama sie zastanawiam, co to moze byc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89169467]Czesc dziewczyny, mam pytanie dotyczace psa.
Jakis czas temu (kilka miesiecy) pojawily sie u niego takie jakby czarne zaskorniki. Poszlam z tym do weterynarza, wyniki wszystkie w normie, nie martwic sie, dostalam jakies kapsulki z pasta i mialam je brac kilka miesiecy. Wlasnie skonczylismy opakowanie i ja mam wrazenie ze ze skora jest jeszcze gorzej. Wyczesujac widze ze niektore te zaskorniki wychodza. Do tego mam wrazenie ze skora jest sucha. Te zaskorniki nie wystepuja na calym ciele tylko na plecach (wzdluz kregoslupa, ale nie na calej dlugosci). Czy macie jakies pomysly, jak mu moge pomoc? W przyszlym tygodniu jeszcze na pewno pojdziemy do weterynarza, ale sama sie zastanawiam, co to moze byc.[/QUOTE] pies z sierscia czy wlosem? u tych z wlosem czesto sie robi cos w stylu zapalenia mieszkow (?) jesli nie trymuje sie regularnie psa. sznaucer moich tesciow tak mial, wlasnie tylko na plecach
![]() |
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4560 |
Konto usunięte
|
Kupiłam jakieś rzeczy na Zalando, jako dostawę wybrałam odbiór w Żabce. Paczkę puścili dzisiaj, aktualnie "jest obsługiwana w centrum sortowania". Czy to dojdzie jutro? Albo czy te przesyłki są dostarczane też w soboty? Bo są tam rzeczy, których potrzebuję na sobotę wieczór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.