|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą chyba nawet infrastruktura drogowa na wschodzie jest mniej rozwinięta niż na zachodzie.
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, poczułam się zaściankowo.
No cóż, przynajmniej nie zarastamy już brudem, a przynajmniej nie bardziej, niż Polska po drugiej stronie Wisły a że jesteśmy traktowani jak piąte koło u wozu jeśli chodzi o inwestycje- who cares?
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te mocno się odbijają w infrastrukturze i zarządzaniu danym terenem. Ja się wychowałam w dużej mierze tuż pod wschodnią granicą, wtedy z ZSRR, do Buga było całe 4 km. Tam miałam dziadków u których pomieszkiwałem miesiącami za dzieciaka, a dom rodzinny miałam od wschodniej strony Warszawy + 5 lat szkoły średniej przesiedziałam pod Lublinem. Wyjazd na północny zachód Polski był naprawdę, wtedy, jak wyjazd za granicę mentalną. Mnie szokowało ze komunikacja miejska jest punktualna i czysta, ze można skorzystać z toalety publicznej bo: mało ze są, to jeszcze się zwyczajnie da bo są w stanie używalnym, ze jest czysto na ulicach, ze samochody przepuszczają pieszych, ze w kolejkach ludzie mi nie włażą na kark i nie przepychają. No nie poradzę, po prostu te różnice wtedy były aż szokujące. I jak mówiłam, one się zacierają od dawna i obecnie są już często śladowe.
|
|
|
#1956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś w tym jest. Jestem właśnie z takiej rodziny, że jedną nogą w Wlkp. a drugą w Podlasie. Jedna babcia gotowała pyry a druga kartofle. Wiem, co masz na myśli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2022-03-31 o 08:44 |
|
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadkowie moi z obu stron mieszkali na terenie gdzie najpierw stacjonowali Niemcy, a potem przewalili się Rosjanie. I o ile Niemcy byli owszem najeźdźcami, to w takim codziennym życiu pod ich okupacja, to jakoś było po prostu. Była wojna, ludzie ginęli, ale dla takiego przeciętnego zjadacza chleba po prostu jakoś się żyło, mieszkało z tymi Niemcami po sąsiedzku. Niemiec czasem wrzasnął, zajął dom komuś, ale dało się poukładać i żyć. Natomiast jak wchodzili Rosjanie po Niemcach to było jakby szarańcza przeszła. Babcia opowiadała ze szli ludzie półdzicy, w łykowych łapciach, nie umundurowani jednolicie tylko w czym kto miał, jakichś łachmanach często, kradli wszystko, wiele prostych rzeczy widzieli pierwszy raz w życiu. Np. budziki przywiązywali sobie sznurkiem do rak, ze niby mają zegarek na rękę. Co nie rozkradli i nie zeżarli to niszczyli.
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- W skrocie: Zelensky zdelegalizowal prawie wszystkie partie opozycyjne, poza tymi nazistowskimi. ![]()
|
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89168721]Moja babcia opowiadala mi to samo. I ze sie chowali tygodniami w stodolach.
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- W skrocie: Zelensky zdelegalizowal prawie wszystkie partie opozycyjne, poza tymi nazistowskimi. ![]() [/QUOTE] Linka wrzuca takie ☠☠☠☠☠☠☠y?? Może ktoś strollował jej konto?Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też nie wierzę co ta Linka wypisuje. Zwłaszcza, że od jakiegos czasu puszcza tutaj narrację anty-Zelensky...
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
A to o Żeleńskim można teraz albo dobrze albo wcale? Mamy teraz udawać, że Ukraina przed wojną to było jakieś cudowne miejsce, a Żeleński to był drugi Ghandi?
Szacun dla niego za to co teraz, ale przed wojną to raczej słabo to wyglądało: https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje...hanizmy-wladzy Obiektywne spojrzenie to nic złego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Konto usunięte
|
Bitchute to taka specyficzna strona i ja bym sie tam nie zapuszczala. Znana tez wsrod antyszczepionkowcow. Ja sama jestem przeciwniczka szczepien na koronakolege (pewnie niektorzy juz zdarzyli zauwazyc), ale to co sie wyrabia na takich stronach i niektorych grupach to jest po prostu szarlataneria. Ludzie probuja zarobic na krzywdzie i naiwnosci innych.
Tak samo jest teraz z informacjami o Zelenskim. Wypuszczanie tego wszystkiego do sieci ma tylko jeden cel - zwiekszyc poparcie dla dzialan rosyjskich. Niektore informacje wypuszczaja nawet ruskie trolle. I wielu sie to udaje. Ukraina nie jest zlotym krajem bez zadnych win na sumieniu, ale mozna to powiedziec o kazdym kraju i mimo to nie mozna na niego sobie po prostu najechac i bombardowac. |
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
ajajaj, bedzie bolało:
"Już w przyszłą środę ponownie zbierze się Rada Polityki Pieniężnej. Dla kredytobiorców niemal na pewno oznacza to kolejną podwyżkę stóp procentowych. I to taką, jakiej dawno nie widzieliśmy. Zdaniem analityków PKO BP możemy spodziewać się nawet podniesienia stopy referencyjnej o 1,25 pkt proc. To byłby najwyższy skok w tym stuleciu. (...) W najnowszej prognozie analitycy PKO BP mówią o ryzyku sporej podwyżki. "W scenariuszu bazowym zakładamy, że RPP podwyższy stopy procentowe NBP jeszcze o 125 pb i stopa referencyjna osiągnie szczyt w cyklu na poziomie 4,75 proc." Ceny żywności tez poszybują, bo żywność z Ukrainy i Rosji przestała płynąc i świat będzie jej szukał u nas. Jak obstawiacie, po ile będą kurze cycki za niedługo, tak do lata? Ja obstawiam 30 zł/kg w cenie regularnej. Na koniec roku 2022 obstawiam 40-45 zł/kg kurzego cycka.
|
|
#1970 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-20 o 00:17 |
|
|
|
|
#1971 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Konto usunięte
|
też slyszalam od babci i mamy (moja mama urodzila se w trakcie II wojny św.) podobne, do wspominanych wyżej opowieści o dziczy rosyjskich wojsk. I że dziadek w trakcie okupacji niemieckiej się z Niemcami dogadywał.
I to nie są "spekulacje" o tym, ktory okupant był gorszy, tylko historie z prawdziwego życia ![]() [1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89168662]Linka, co sie z toba dzieje? Dlugo cie nie widac a potem przychodzisz z takimi rewelacjami z bitchute. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] BitChute – brytyjska witryna internetowa umożliwiająca udostępnianie treści wideo, należąca do Bit Chute Limited. Witryna została uruchomiona w styczniu 2017. Jej twórcą jest Ray Vahey. Środowisko serwisu zostało opisane w mediach jako skupiające przedstawicieli skrajnej prawicy i propagatorów teorii spiskowych. Wikipedia |
|
|
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I słynne opowiesci jak w ktoryms duzym miescie (cos mi swita ze chyba o Wrocław chodziło) rabowali np ciuchy z szaf niemek i dumne zony to potem nosiły - np wychodziły w samej długiej halce na ulice bo myslały ze to suknia
|
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Konto usunięte
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89168795]
Tak samo jest teraz z informacjami o Zelenskim. [/QUOTE] No to przecież nie jest przypadek, że ci wszyscy pożyteczni idioci rozpowszechniający treści pod wezwaniem 'kilka słów o Zełeńskim', nie umieszczają podobnych w stylu 'kilka słów o Putinie'. Jakoś nie widziałam tutaj nigdy linka do sensacji o tym drugim. Aaaa, bo to niby wszyscy wiedzą, oczywiście. A przecież 'prawda' o Zełeńskim jest tak głęboko skrywana, że koniecznie trzeba ją odkrywać na ruskich trollowniach i pokazywać ludziom paluchem w innych częściach internetu, wiadomo. Zwłaszcza w czasie kiedy jego kraj ledwo dycha pod naporem ruskiego wojennego karabla. Śmieszy też postawa tych wszystkich prawicowych głuptasów, którzy w obronie szkalujących treści, o których tu mowa, podnoszą godne i sprawiedliwe argumenty w stylu: 'a czemu niby o tym nie pisać, a co to ? prawdy się bać ? A napisz kilka słów prawdy o Kaczyńskim i złodziejstwie pisich, to zaraz jazgot, że Polskę atakujesz. Żałosne po każdym względem. |
|
|
|
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89168893]No to przecież nie jest przypadek, że ci wszyscy pożyteczni idioci rozpowszechniający treści pod wezwaniem 'kilka słów o Zełeńskim', nie umieszczają podobnych w stylu 'kilka słów o Putinie'. Jakoś nie widziałam tutaj nigdy linka do sensacji o tym drugim. Aaaa, bo to niby wszyscy wiedzą, oczywiście. A przecież 'prawda' o Zełeńskim jest tak głęboko skrywana, że koniecznie trzeba ją odkrywać na ruskich trollowniach i pokazywać ludziom paluchem w innych częściach internetu, wiadomo. Zwłaszcza w czasie kiedy jego kraj ledwo dycha pod naporem ruskiego wojennego karabla. Śmieszy też postawa tych wszystkich prawicowych głuptasów, którzy w obronie szkalujących treści, o których tu mowa, podnoszą godne i sprawiedliwe argumenty w stylu: 'a czemu niby o tym nie pisać, a co to ? prawdy się bać ? A napisz kilka słów prawdy o Kaczyńskim i złodziejstwie pisich, to zaraz jazgot, że Polskę atakujesz. Żałosne po każdym względem.[/QUOTE]W punkt Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale nie wiem, czy w to wierzyć.
|
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam podobne przemyślenia. Rodzina ojca z Wielkopolski, część rodziny ze strony mamy z dawnych Kresów i to jest po dziś dzień zauważalne. Sieć kolejowa wschód vs zachód to wiadomo. |
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89168893]No to przecież nie jest przypadek, że ci wszyscy pożyteczni idioci rozpowszechniający treści pod wezwaniem 'kilka słów o Zełeńskim', nie umieszczają podobnych w stylu 'kilka słów o Putinie'. Jakoś nie widziałam tutaj nigdy linka do sensacji o tym drugim. Aaaa, bo to niby wszyscy wiedzą, oczywiście. A przecież 'prawda' o Zełeńskim jest tak głęboko skrywana, że koniecznie trzeba ją odkrywać na ruskich trollowniach i pokazywać ludziom paluchem w innych częściach internetu, wiadomo. Zwłaszcza w czasie kiedy jego kraj ledwo dycha pod naporem ruskiego wojennego karabla.
Śmieszy też postawa tych wszystkich prawicowych głuptasów, którzy w obronie szkalujących treści, o których tu mowa, podnoszą godne i sprawiedliwe argumenty w stylu: 'a czemu niby o tym nie pisać, a co to ? prawdy się bać ? A napisz kilka słów prawdy o Kaczyńskim i złodziejstwie pisich, to zaraz jazgot, że Polskę atakujesz. Żałosne po każdym względem.[/QUOTE]To jest niesamowite jak ty z każdego tematu potrafisz zejść na Kaczyńskiego i PiS. Jakbyśmy rozmawiali o uprawie rzepaku albo co ile wymieniać olej w samochodzie to też pewnie byś prędzej czy później wyskoczyła z Jarkiem. Szacun .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1979 | |
|
Kathy Leonia
|
Cytat:
największe inwestycje widać po Łodzi ech.. dziura na dziurze dziurą pogania. ulice wołają o pomstę do nieba...
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89168899]Mi się gdzieś obiło o uszy, że gdzieś (nie u mnie) jacyś pierwszy raz widzieli słoiki
Ale nie wiem, czy w to wierzyć.[/QUOTE]Wystarczy popatrzeć na mapę Rosji. Większość to do dziś są dzikie tereny Azji, gdzie ludzie nadal żyją w warunkach, często po prostu naturalnych.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

a że jesteśmy traktowani jak piąte koło u wozu jeśli chodzi o inwestycje- who cares? 

Linka wrzuca takie ☠☠☠☠☠☠☠y?? Może ktoś strollował jej konto?
Wtedy by byl spokoj.

Ale nie wiem, czy w to wierzyć.
.