|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89170377]Chyba masz problemy ze zrozumieniem tego, co quantum pisze. Ona nigdzie nie stwierdziła, że PO jest takie "zaj**iste".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ależ ona cały czas pisze w ten deseń. Mamy niby takie fajne państwo i mądrych polityków tylko gdyby nie ten PiS i ta wschodnia ciemnota. A jak ktoś nie pieje z zachwytu nad Tuskiem i spółką to urządza drwiny i wyzywa,bo brakuje merytorycznych argumentów nie licząc naiwnej pseudo liberalnej agitki.
Edytowane przez michal100 Czas edycji: 2022-04-01 o 14:16 Powód: lit |
|
|
|
|
#2043 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie mam wrażenie, że nie można na Tuska i PO powiedzieć ani jednego dobrego słowa, bo zaraz zaczyna się jazda. Prawda jest taka, że zarówno PO jak i PiS zrobiły czasem co dobrego, nawet jeśli negatywów było więcej. Nie popieram ani jednej ani drugiej partii, ale to już przesada, żeby tak na siebie szczuć. Nawet pisim przypadkiem wyjdzie coś pozytywnego, więc takie wzburzenie, z ktoś ośmielił się pochwalić coś, co wyszło dobrze za PO jest zwyczajnie niesprawiedliwe. Ja też uważam, że PO było na wielu polach tragiczne, ale do pisich im było daleko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Weź przestań się ośmieszać. Raz przez ciebie bana zarobiłam, więcej mnie nie sprowokujesz. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- [1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89170415] Właśnie mam wrażenie, że nie można na Tuska i PO powiedzieć ani jednego dobrego słowa, bo zaraz zaczyna się jazda. [/QUOTE] No niestety. Trzeba śpiewać na jedną modłę pt. peło to zło, wszystko robili źle, skasować, zapomnieć, tego nie było. A najlepsze jest to zabetonowanie na wszelkie argumenty pod pozorem troski o ich powrót do władzy Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-04-01 o 15:40 |
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89170377]Chyba masz problemy ze zrozumieniem tego, co quantum pisze. Ona nigdzie nie stwierdziła, że PO jest takie "zaj**iste".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No na razie to mam dyskusje jak ktoś śmie wytknąć, że Balcerowicz taki super nie był i nie leży poza wszelką krytyką/popełnił błędy albo jak się zauważy, że PO brakuje głębszej refleksji nad tym, dlaczego przegrali na wschodzie. Jakby PO tyle dla wschodu zrobiła to jaki problem się tym chwalić na prawo i lewo. Pokazać, że podnieśliśmy kasę na inwestycje i to poszło na konkretne inwestycje x, y, z? No chyba żaden problem by to dla nich nie był. Jeśli jest, to może kurs promocji i marketingu by się im przydał na przyszłość. Druga sprawa to przydzielanie kościołowi jakiegoś nadmiernego znaczenia na wschodzie. Jestem z tamtych rejonów i sorry, ale nie tam leży problem. Na przykładzie tego nieszczęsnego Chełma można sprawdzić z jakich partii politycznych byli poprzedni prezydenci miasta. Poprawna odpowiedź: SLD, a jeszcze wcześniej był tam gość z PO. Więc podsumowując mamy osoby, które tam mieszkają/mają rodziny i twierdzą, że problem leży w braku zainteresowania innych dużych partii rejonem i jego rozwojem, i osobę, która tam nie mieszka i snuje teorie, że to przez kościół. Tylko w mieście, które teraz ma prezydenta z PiS wcześniej była pani prezydent z SLD, co trochę chyba nie do końca pasuje do bogoojczyźnianego obrazka wschodniego plebsu, który głosuje jak im ksiądz z ambony powie. |
|
|
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89170415]Może mamy inne odczucia po prostu vo do jej postów, ja ich absolutnie nie rozumiem tak jak Ty.
Właśnie mam wrażenie, że nie można na Tuska i PO powiedzieć ani jednego dobrego słowa, bo zaraz zaczyna się jazda. Prawda jest taka, że zarówno PO jak i PiS zrobiły czasem co dobrego, nawet jeśli negatywów było więcej. Nie popieram ani jednej ani drugiej partii, ale to już przesada, żeby tak na siebie szczuć. Nawet pisim przypadkiem wyjdzie coś pozytywnego, więc takie wzburzenie, z ktoś ośmielił się pochwalić coś, co wyszło dobrze za PO jest zwyczajnie niesprawiedliwe. Ja też uważam, że PO było na wielu polach tragiczne, ale do pisich im było daleko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pewnie tak jest. Ja uważam,że wszyscy są siebie warci,na pewno nie popieram bezwarunkowo żadnej partii co sugerowano wcześniej.Symetrystą jestem jak najbardziej,ale tak już mnie ukształtowały studia i nic na to nie poradzę. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89170486]Weź przestań się ośmieszać. Raz przez ciebie bana zarobiłam, więcej mnie nie sprowokujesz. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- No niestety. Trzeba śpiewać na jedną modłę pt. peło to zło, wszystko robili źle, skasować, zapomnieć, tego nie było. A najlepsze jest to zabetonowanie na wszelkie argumenty pod pozorem troski o ich powrót do władzy Dobrze wiesz za co zaliczyłaś bana - na pewno nie przeze mnie. A co do ośmieszenia to ja bym się nie odważył wysuwać tak śmiałych tez o zachodzie Polski nie mając bladego pojęcia o życiu na tamtych terenach jak Ty to robisz w odniesieniu do wschodu.
|
|
|
#2047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jestem ze wschodu, z tego mitycznego Podkarpacia. I wcale się nie zgodzę, że teraz ludziom żyje się lepiej niż za PO. Może na samym początku rządów PiS tak - bo zaczęli rozdawać pieniądze, które to PO wynegocjowało i które to PO zaoszczędziło podczas bardzo dobrej koniunktury. I tak, PO to takie same bagno jak PiS - nadal, stawiali na rozwój kraju. I tak przypomnę, że to INWESTYCJE budują stabilba gospodarkę, a nie ROZDAWNICTWO. Socjalizm w kraju, który nie ma mocniej, opartej o inwestycje i przemysł gospodarki, nie jest w stanie utrzymać tego ciągle. I to widać, bo nasza inflacja przebija aktualnie sufit. Rozdawanie pieniędzy na emerytury i 500+ nie rozwiąże naszego problemu. Tylko dalszy rozwój i inwestycje. Jak widać po PiS - inwestycje praktycznie się zatrzymały, kończą tylko te, które umowy czy projekty zostały przygotowane za czasów PO. Mieli kilka swoich durnych pomysłów (Ostrołęka etc.) I wszyscy wiemy jak to się skonczylo ![]() Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89170285]Stowarzyszenie blogerow rosyjskich rzada od facebooka miliardu dolarow za to, ze zmniejszyly im sie zarobki.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Widziałam te lalunie przed kamerami, które chcą walczyć z Facebookiem a nie z Putinem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2049 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Problem w rozmowie z Tobą jest taki, że nie czytasz co się do Ciebie mówi, tylko roisz sobie jakieś teorie dokoła. Przypisujesz słowa i myśli, które nie padły. To są jakieś Twoje wymysły, ja nic takiego nie powiedziałam. Szkoda czasu. |
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Konto usunięte
|
Słyszeliście o tych atakach na zbiorniki z ropa w Rosji? Niedaleko granicy z Ukraina w Bielgogrodzie. Ze Tosja oskarża Ukrainę o ataku a UA ani nie potwierdza ani nie zaprzeczą. Jak myślicie kto to wybuchnął?
https://www.wprost.pl/swiat/10673956...ikopterow.html Końcówka najlepsza: Przypominamy, że we wtorek 29 marca nieopodal miasta Biełgorod doszło do wybuchu w składzie broni. Ranne zostały wówczas co najmniej cztery osoby. W pierwszym momencie Rosjanie twierdzili, że do eksplozji doszło z powodu ataku Ukraińców. Później przyznali jednak, że przyczyną był „czynnik ludzki” " |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89171006]Słyszeliście o tych atakach na zbiorniki z ropa w Rosji? Niedaleko granicy z Ukraina w Bielgogrodzie. Ze Tosja oskarża Ukrainę o ataku a UA ani nie potwierdza ani nie zaprzeczą. Jak myślicie kto to wybuchnął?
https://www.wprost.pl/swiat/10673956...ikopterow.html Końcówka najlepsza: Przypominamy, że we wtorek 29 marca nieopodal miasta Biełgorod doszło do wybuchu w składzie broni. Ranne zostały wówczas co najmniej cztery osoby. W pierwszym momencie Rosjanie twierdzili, że do eksplozji doszło z powodu ataku Ukraińców. Później przyznali jednak, że przyczyną był „czynnik ludzki” "[/QUOTE] to ja gdzies czytałam, że Ukraina zaprzeczyła.
|
|
|
#2052 | ||
|
BAN stały
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89170486]...
Ten kraj już i tak jest skończony[/QUOTE] Nigdy nie byłem przesadnym defetystą, ale obawiam się, że możesz mieć rację... Cytat:
Cytat:
Co Ty gadasz w ogóle?! Przecież Peło kradło i "Polska w ruinie", nie pamiętasz już? Te krajobrazy polskich miast, jak teraz w Ukrainie? Co za wybiórcza pamięć, wstydź się! |
||
|
|
|
|
#2053 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-20 o 00:17 |
|
|
|
|
#2054 |
|
Kathy Leonia
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89171006]Słyszeliście o tych atakach na zbiorniki z ropa w Rosji? Niedaleko granicy z Ukraina w Bielgogrodzie. Ze Tosja oskarża Ukrainę o ataku a UA ani nie potwierdza ani nie zaprzeczą. Jak myślicie kto to wybuchnął?
https://www.wprost.pl/swiat/10673956...ikopterow.html Końcówka najlepsza: Przypominamy, że we wtorek 29 marca nieopodal miasta Biełgorod doszło do wybuchu w składzie broni. Ranne zostały wówczas co najmniej cztery osoby. W pierwszym momencie Rosjanie twierdzili, że do eksplozji doszło z powodu ataku Ukraińców. Później przyznali jednak, że przyczyną był „czynnik ludzki” "[/QUOTE] zaraz jakieś życzliwe paszcze internetowe ogłoszą że to wszystko jest ukartowane, że zniszczenia to farsa, a prawda jest taka że Ukraina napadła na Rosję w tej wojnie i oni cierpią lol
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla przykładu to Rosja miała 12 miejsce, jeśli chodzi o PKB w 2019 roku. I co chciałybyście być taką przeciętną Rosjanką Tanią żyjącą w Rosji, bo mają wysoką pozycję, jeśli chodzi PKB? Też PiS nie popieram PiS i ich kiełbasy wyborczej, ale tłumaczę z czego bierze się poparcie. Pamiętasz jakieś modernizacje kolei na ścianie wschodniej za czasów PO? Bo ja nie kojarzę niczego takiego na Lubelszczyźnie. Za to faktem jest, że w ostatnich latach w okolicach Lublina taka modernizacja/remonty były. I to ludzie widzą, że ktoś się zainteresował, że coś jest robione. gryx82 Jak chcesz zrozumieć teraźniejszość, to trzeba przynajmniej w jakimś stopni znać przeszłość. Dobrze też wiedzieć jak pewne wydarzenia zostały odebrane. PiS jedzie też na tym, że wiele ludzi na wschodzie Polski jest rozczarowana transformacją i postrzega ją negatywnie. Kościół to moim zdaniem ma znaczenie drugorzędne, jakby ten region zaczął się rozwijać, otworzyły się firmy, spadło bezrobocie, pojawiła się realna szansa na dobrze płatną pracę i perspektywa robienia realnej kariery, to podejrzewam, że potem nawet jeśli architekt tego ujawni się jako zielonoskóry kosmita ateista należący do LGBT, to ludzie będą mieć to głęboko w pompie, a po tylu latach i dekadach życia bez perspektyw wręcz bardzo głęboko. Edytowane przez Alekto123 Czas edycji: 2022-04-02 o 12:19 |
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
PiS zwyczajnie przekupuje ludzi. Widzę to w mojej rodzinnej miejscowości (centrum kraju). Sypią kasą, co chwilę się tam pojawia jakiś premier czy inny pisowczyk, nawet zorganizowano tam istotną imprezę polityczną transmitowana w TV. Miasto niestety typowe- władze miasta klękają przed biskupem, a biskup zieje bo ludzie mu się postawili w referendum stwierdzając, że nie chcą kolejnego kościoła w mieście (już jest około 1 kościoła na 3tys - albo nawet mniej -ludzi). Wcześniej dotacje też były, ale nigdy nie ogłaszane tak szeroko. Wiedzą, że w dużych miastach nie wygrają to inwestują w Pipidówki. Nie tylko kasę ale i tzw uwagę.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2022-04-02 o 12:44 |
|
|
|
|
#2057 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zadłużenie gigantyczne, przedsiębiorstwa przetrącone pisim ładem, inflacja galopuje, system prawny rozwalony, wojna za rogiem i wywalone na sprawy uchodźców, rozdawnictwo na pełnej petardzie, uszy kamińskiego rozgrzane do czerwoności na podsłuchach, a w tvpis główny przekaz to 'fir dojczland'. A nadzei znikąd. Cytat:
Cytat:
Dane z 2019 r.: "Najwięcej wiernych w niedzielę odwiedza świątynie w diecezjach: tarnowskiej (71,3 proc.), rzeszowskiej (64,3 proc.) oraz przemyskiej (60,4 proc.). Najniższy poziom uczestnictwa w niedzielnej mszy odnotowano w diecezjach szczecińsko-kamieńskiej (24,1 proc.) i łódzkiej (24,5 proc.)." https://wiadomosci.wp.pl/pelne-swiat...5126789634177a Jak przez to przefiltrować inny fakt, mianowicie taki, że deklarowana religijność przekłada się na poparcie do PiSu w głosowaniu, to uprawnione jest moje twierdzenie, że pisie mrzonki szczególnie mocno niosą się w bardziej religijnych regionach. Twierdzenie, że kościół ma drugorzędne znaczenie jak chodzi o budowanie poparcia dla obecnej władzy, to cóż...pobożne życzenie. Cytat:
Załatwili to wydają i się chwalą, nie ? Zbudowali w tych latach cuda wianki, wszystko aż kwitnie dzięki nim, a suweren na wschodzie od dobrobytu oszalał. Niech peło się uczy, bo nigdy do władzy nie wróci. |
||||
|
|
|
|
#2058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Doskonale pamiętam modernizację kolei za PO - sporo nowych połączeń wtedy powstało, akurat bylam licealistka/studentka i w końcu mogłam z mojej małej mieściny dojechać do Rzeszowa bezpośrednio pociągiem gdzie wcześniej mogłam o tym pomarzyć.Bardzo duża część inwestycji przez pierwsze lata rzadu PiS to były inwestycje których projekty i umowy zostały podpisywane za czasów PO, tylko wykonanie było dużo pozniejsze. Sprawdź sobie inwestycje w czasach panowania PO + pierwsze 3 lata panowania PiS, a chociażby ostatnie 2 lata - przepaść. PiS zamiast nadal wykorzystywać pieniądze na modernizację, oszukuje, kradnie i prowadzi nas w stronę socjalnego dołka (Ostrołęka, przekop mierzei, Pałac Saski etc. - wydane miliardy na co? Na nic! Na marzenia o wielkiej Polszy, która wlasnie zaczyna gnić od środka, bo konsupcjonizm nie jest w stanie caly czas pobudzać gospodarki). Ach i żeby zaraz nie odezwały się głosy krytyki - absolutnie nie gloryfikuje PO, uważam, że mieli bardzo dużo za uszami i drugi raz nie zagłosuje na te partie Ale PiS to gwozdz do trumny dla polskiego rozwoju. Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka Edytowane przez SofiaPrunikos Czas edycji: 2022-04-02 o 15:02 |
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie gloryfikuję, ale jednak faktów się warto trzymać w rozmowie. Irytuje mnie, że ludzie już tak mają wbite do głów androny pt. peło to istne zło, wszystko źle, Polska w ruinie, że nic się już nie przebija. Nawet skrawki rzeczywistości i faktów.
Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-04-02 o 15:37 |
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89171623]Ja też nie gloryfikuję, ale jednak faktów się warto trzymać w rozmowie. Irytuje mnie, że ludzie już tak mają wbite do głów androny pt. peło to istne zło, wszystko źle, Polska w ruinie, że nic się już nie przebija. Nawet skrawki rzeczywistości i faktów.[/QUOTE]
Wiesz, to tak samo jak u mnie w pracy (budżetówka) wszyscy krzyczą, że peło zamroziło pensje i przez 8 lat nie było podwyżek. A nieprawda - pensje zamroziła Zyta Gilowska z pisu, a po ich nie odmroziło. Ale nie, to peło zamroziło i nie przekonasz, że było inaczej. |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89171618]Demokracji, państwa prawa i pozycji Polski w Europie.[/QUOTE]Ogólnie - gwoźdz dla Polski
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89171623]Ja też nie gloryfikuję, ale jednak faktów się warto trzymać w rozmowie. Irytuje mnie, że ludzie już tak mają wbite do głów androny pt. peło to istne zło, wszystko źle, Polska w ruinie, że nic się już nie przebija. Nawet skrawki rzeczywistości i faktów.[/QUOTE]Mnie najbardziej irytują zatwardziali obrońcy PiSu (zreszta, PO, SLD, Lewicy etc. tez, bez znaczenia). Przedstawisz im prawdę, że PiS wd*pilo ponad miliard na Ostrołękę? To na pewno przez Łunie Łeropejska, na pewno kazali bo oni nie chco zeby Polska swoje czarne złoto uzywala ! Wina Tuska i Unii!Rece opadają i wszystko inne. Ale już niedługo, zaraz skończy się zerowy VAT na gaz, prąd, zmniejszone podatki na paliwo, zerowy VAT na żywność. Dopiero będzie krzyk rozpaczy. Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2064 |
|
Konto usunięte
|
To w Polsce jest aktualnie zerowy vat za zywnosc?
|
|
|
|
#2065 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-20 o 00:17 |
|
|
|
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89171713]To w Polsce jest aktualnie zerowy vat za zywnosc?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak, na to co wcześniej było objęte 5% czyli podstawowe/mało przetworzone - mięso, ryby, mleko i jakaś część wszystkich innych. W praktyce sklepy podwyższyły tuż przed, ceny, co wg PiS UOKiK miał kontrolować, no i dla Kowalskiego faktyczna różnica to 0 lub 20 groszy na produkcie. Ale jest, obniżyli? Tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PiS niszczy podstawy naszej demokracji. Niezależność sądów, wolne media, samorządy. Rujnuje nasze sojusze na każdym polu na jakim tylko może. Polska jest krajem z dużym potencjałem jeszcze i gospodarczo pewnie jakoś to przeżyjemy, choć miło nie będzie. Ale jak PiS dopnie swego to jak to sobie wyobrażasz? Powrót pod but Rosji + rządy oligarchów hodowanych w tych wszystkich pisowskich komisjach od byle pierdnięcia? Przecież tym te komisje z dupy są, stajniami do pasienia kolesi. ![]() PiS to są zwykłe ruskie onuce i to jest podstawowy problem. Jeszcze dodam rozpierdzielone szkolnictwo do kompletu. Nie wiem kto, kiedy i za co to pozbiera.
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
quantum_of_solace Owszem kościół ma znaczenie drugorzędne. Pierwszorzędne ma rynek pracy i to jakie daje perspektywy.
Tłumaczenie sobie, że kościół jest takim problem wygląda mi na pocieszającą narrację opozycji, dlaczego przegraliśmy i nie było w tym żadnej naszej winy. Tylko jeśli wcześniej ludzie głosowali tam na ich ludzi to jest tłumaczenie śmieszne. SofiaPrunikos To miałaś szczęście, w moim chcieli połączenia likwidować. PiS mi nie pasuje, ale nie rozumiem, jak opozycja chce odebrać władzę bez analizy tego co się stało, również tego co spieprzyli i co trzeba zmienić oraz bez rozmawiania z ludźmi. Bez analizy nastrojów i próby zrozumienia. Nie bardzo widzę, jak to ma działać bez takiej refleksji i dostosowania strategii do istniejącej rzeczywistości. Szczerze mówiąc wkurza mnie w PO ten brak samorefleksji, ponieważ przez to będziemy bujać się z PiSem dłużej. Mam też takie pytanie. Jak PO stawiało na duże miasta i tam się poprawiało, bo były pompowane pieniądze, inwestycje, to nie było kupowanie wyborców? Edytowane przez Alekto123 Czas edycji: 2022-04-02 o 20:47 |
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dzisiaj w tvp (rodzice niestety usłyszałam), że Polska nie dostała jeszcze żadnej kasy od UE na uchodźców i o to, dlaczego nie dostała, trzeba zapytać Tuska, bo to on w parlamencie europejskim naopowiadał, że w Polsce jest taki sam reżim jak w Rosji.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89171623]Ja też nie gloryfikuję, ale jednak faktów się warto trzymać w rozmowie. Irytuje mnie, że ludzie już tak mają wbite do głów androny pt. peło to istne zło, wszystko źle, Polska w ruinie, że nic się już nie przebija. Nawet skrawki rzeczywistości i faktów.[/QUOTE]Mnie najbardziej irytują zatwardziali obrońcy PiSu (zreszta, PO, SLD, Lewicy etc. tez, bez znaczenia). Przedstawisz im prawdę, że PiS wd*pilo ponad miliard na Ostrołękę? To na pewno przez Łunie Łeropejska, na pewno kazali bo oni nie chco zeby Polska swoje czarne złoto uzywala ! Wina Tuska i Unii!