![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy napisać do ex?
[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89182270]Ale czemu tak? Jak się ma wspólną przeszłość chyba wypada raz na jakiś czas zapytać jak tam, co tam. Czy nie?[/QUOTE]To jest PRZESZŁOŚĆ. Nie obchodzi mnie co słychać u moich byłych, nie zamierzam też opowiadać im o moim życiu. Gdybyśmy wpadli na siebie na ulicy, to bym rozmawiała jak z sąsiadem sprzed 30 lat - 2 zdania i każde w swoją stronę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Rozumiem, że każdy związek kończył się wojną? Tak to brzmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Czarna owca
|
[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89182342]Dla mnie zwykła wymiana uprzejmości to sporo. Trzeba być człowiekiem. Zwłaszcza jak masz wspólną przeszłość - nigdy nie wiadomo kiedy ostatni raz z kimś rozmawiasz.
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Rozumiem, że każdy związek kończył się wojną? Tak to brzmi.[/QUOTE]Ja tam po prostu nie mam żadnej potrzeby kontaktować się ze swoimi eks, chyba, że się gdzieś na siebie natkniemy. Jeden eks potrzebował ode mnie kiedyś pomocy z czymś, na czym się znam, odpisałam, pomogłam. Nie mam z tym problemu, ale czy brakowało mi czegokolwiek w życiu jak się nie odzywał? Nie. Wychodzę z założenia, że nie wiemy, jak druga osoba to zniosła, czy życzy sobie kontaktu. I jeśli nie ustalę z kimś, że utrzymujemy kontakt - to lepiej dać spokój i przestać żyć w przeszłości. Takie uprzejmości na siłę są mi zwyczajnie zbędne. Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
ManillaLatte nie, ja napisalem dokladnie o co mi chodzi, reszte sobie sama dopowiedzialas. Nie potrzebuje reperowac ego bo na szczescie jest na swoim miejscu. Ty natomiast zachowujesz sie troche jakbys chciala mi dogryzc odgrywajac sie podswiadomie na kims innym, hm?
Kornel95 tez tak uwazam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Napisalam Ci dlaczego.
Nie wszystkie uczucia umierają, to nie znaczy, że to była dobra decyzja. Dlatego zostaw ja w spokoju i żyj swoim życiem.. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Jakbym wylądowała u psychologa przez swojego eks to absolutnie żadnego kontaktu z jego strony bym nie chciała.
Odpuść. Nie pisz do niej. Być może ona tego nie zechce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89182342]Dla mnie zwykła wymiana uprzejmości to sporo. Trzeba być człowiekiem. Zwłaszcza jak masz wspólną przeszłość - nigdy nie wiadomo kiedy ostatni raz z kimś rozmawiasz.
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Rozumiem, że każdy związek kończył się wojną? Tak to brzmi.[/QUOTE]Wojną nie, ale serio po tych 20 kilku latach ci ludzie nie są mi bliżsi niż jacyś koledzy z podstawówki czy sąsiedzi z bloku, w którym mieszkałam w dzieciństwie. To są obcy ludzie, oni mnie nie obchodzą i nie sądzę żebym ja ich obchodziła. Nie życzę im źle, są mi doskonale obojętni, nie darzę ich sentymentem, bo przecież związki nie kończyły się bez przyczyny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Według mnie postępujesz egoistycznie i tyle. Chcesz o sobie przypomnieć, bo z jakiegoś powodu potrzebujsz poczuć się lepiej. Jeśli istnieje jeszcze jakiś inny logiczny powód dla którego chcesz skontaktować się z kimś, komu wielokrotnie wyrządziłeś krzywdę i kto musiał uczęszczać na terapię, to proszę wyjaśnij. Tylko nie powtarzaj tych tekstów z pierwszego posta, bo w to i tak nikt nie wierzy. Każdy cię tu już rozgryzł. Sent from my SM-G780G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
ManillaLate taaa boli mnie, ze dziewczyna ruszyla z miejsca dlatego pisze tu i pytam czy jest sens pisac do niej. Wez sie zastanow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
nieprzyzwoita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Myślę, że to zależy od związku i sposobu rozstania.
Kiedy toksyczny były napisał do mnie po kilku latach z przeprosinami byłam urażona, że śmie o sobie przypominać, wściekła. Z kolei inny odezwał się po 10+ latach i mieliśmy fajną pogawędkę o naszej starej szkole, znajomych etc Tutaj piszesz, że rozstanie było ciężkie i cierpiała, w takim wypadku dałabym jej spokój Edytowane przez b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 Czas edycji: 2022-04-12 o 05:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja tam uważam że właśnie powinien napisać. Takie chronienie tej dziewczyny sugeruje tylko że autor nadal może coś u niej wskórać Nie sądzę zwłaszcza jak dziewczyna była na terapii to pewnie dokładnie przeanalizowała dlaczego nie powinna za pierwszym razem zgadzać się na powrót i drugi raz tego błędu nie popełni. Jak dodatkowo jest z kimś w związku to po prostu nie odpisze i autora będzie gryzło o co chodzi ale to już jego problem bo szuka sobie sam kłopotów. Jak to mówi mój ulubiony psycholog: kto krzywdzi ten pocierpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Nie pisz . Myśle ,że gdyby ona sobie to w glowie poukladała ,żal już by jej przeszedl ,sama by do ciebie napisała , byłaby ciekawa co u ciebie słychać itp
I moze kiedyś to zrobi Skoro nie robi ,nie czuje takiej potrzeby ,nie mąć jej w głowie i w życiu. Do mnie czasem pisze taki koleś ,najpierw odpisywałam a teraz rozumiem ,że za kazdym razem gdy sie " nudzi" w życiu , bada grunt ,szuka przygody i zawsze to jest podszyte chęcią sprawdzenia jak żyje. Budzilo to tylko moj niepokój , nic więcej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Kathy Leonia
|
Cytat:
nie odgrzewaj starych kotletów. tylko wyjdą Ci bokiem jako zgaga
![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale chcesz to pisz, jak przeszła terapię i przepracowała swoje problemy, to pewnie spuści twój SMS, komentarz, post, czy co tam napiszesz jak wodę w toalecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja też myślę, że, tylko szukasz pretekstu i usprawiedliwienia żeby napisać, a po cichu wciąż jeszcze na coś liczysz. Na przeprosiny miałeś dużo czasu, więc dlaczego niby chcesz się odezwać akurat po tym, jak zobaczyłeś, że dziewczyna najwidoczniej powoli układa/już ułożyła sobie życie? Dla mnie to jednoznaczne, jak już wcześniej koleżanki pisały, pies ogrodnika Ci się włączył. Takie odzywanie się do niej nie ma sensu, a może jeszcze niepotrzebnie namącić w jej życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Morning coffe mysl o tym zeby sie odezwac pojawila sie juz wtedy, kiedy pojawil sie jej temat. Nie mam jej numeru dlatego wszedlem na fb. Zdjecie z facetem widzialem u jej siostry i tak, to mnie jedynie hamuje przed napisaniem bo poniekad macie racje, ze gdyby chciala to by sama napisala. A dlaczego nie przeprosilem nigdy wczesniej, to juz odpowiedzialem w poscie. Nie widze wlasciwie sensu zeby to znowu tlumaczyc, tymbardziej ze wiecie lepiej jaki jestem. I jaka ona jest, skoro ktos tu zasugerowal, ze cytuje ''spusci moja wiadomosc w kiblu''. Wiem, ze by tego nie zrobila. Przyznaje, ze wczesniej po pierwszym czy drugim rozstaniu odzywalem sie z innych pobudek, bo nie mam problemu zeby wziac ten blad na klate. Teraz jest inaczej, co juz podkreslilem bo gdyby bylo tak samo, to bym napisal i tyle. A nie pytal o zdanie innych kobiet bo kiedys nie pytalem i zylem. Zreszta minelo ponad 3 lata a nie miesiac czy dwa. Tyle z mojej strony bo widze, ze temat zrobil sie goracy a zdania podzielone i tyle wlasciwie wystarczy. Dzieki za wszystkie opinie. Pozdro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Zdania podzielone? Hahaha. Praktycznie wszyscy ci mówią żebyś nie pisał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Pomyłka
Edytowane przez magdalenaCat Czas edycji: 2022-04-12 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Realistka
|
Daj dziewczynie spokój, mówię to z własnego doświadczenia.
Spotykałam się kiedyś z facetem przez półtora roku, to była taka pierwsza miłość i pierwszy poważny związek. Potem ardzo burzliwe i ciezkie rozstanie. Ja wyjechałam za granicę, on wszedł nowy związek. Po około 2 latach bez kontaktu, ja wróciłam do Polski, a on w tym czasie był już wolny. Napisał właśnie niby jako 'chec pokojowego odnowienia kontaktu i przeprosin za zle czasy'. Niestety, spotkalismy się, przegadaliśmy 6h, dawne uczucia odżyły. Przez 3 miesiące się miotalam, on bardzo chciał żebyśmy do siebie wrócili, ja sama nie wiedziałam co robić (czasem człowiek głupieje). W końcu podjęłam decyzję, że to bez sensu... No i kolejny raz było burzliwe rozstanie w pewnym sensie. Mocno to przeżyłam, on chyba też... Ogólnie ciężki kaliber. Dziewczyna sobie układa życie bez Ciebie i lepiej niech tak zostanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my SM-G780G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
🦄
|
Cytat:
Autorze, uswiadom sobie, że dojrzałość polega tez na tym zebys uświadomił sobie to, że straciłeś swoją szansę na bycie partnerem czy przyjacielem i musisz zaakceptować to, że już nie stanowisz części jej życia. Zapewne jesteś tylko przykrym wspomnieniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Tak sobie czytam ten wątek i myślę, że Autor nie bierze pod uwagę jednej, podstawowej kwestii. A mianowicie, że ta dziewczyna naprawdę może mieć na niego kompletnie wywalone, a nawet, powiedzmy sobie szczerze, może go słabo pamiętać. Przynajmniej ja tak mam. Kiedyś spotykałam się z facetem, który się mną bawił jak Autor tamtą dziewczyną. Powiem szczerze, że po czasie takich ludzi się zapomina, numer jest dawno wykasowany, ma się nowe wspomnienia, zbudowane z kimś innym.
Ogólnie, jak napisały Wizażanki wyżej, w tym wątku pięknie roznosi się zapach narcyzów, a przynajmniej jednego narcyza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;89183718]Tak sobie czytam ten wątek i myślę, że Autor nie bierze pod uwagę jednej, podstawowej kwestii. A mianowicie, że ta dziewczyna naprawdę może mieć na niego kompletnie wywalone, a nawet, powiedzmy sobie szczerze, może go słabo pamiętać. Przynajmniej ja tak mam. Kiedyś spotykałam się z facetem, który się mną bawił jak Autor tamtą dziewczyną. Powiem szczerze, że po czasie takich ludzi się zapomina, numer jest dawno wykasowany, ma się nowe wspomnienia, zbudowane z kimś innym.
Ogólnie, jak napisały Wizażanki wyżej, w tym wątku pięknie roznosi się zapach narcyzów, a przynajmniej jednego narcyza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
animex zaczalem czytac Twoj komentarz i pomyslalem, no ma racje a taki zimny prysznic jest potrzebny. Wszystko ok dopoki nie dotarlem do momentu, ze ja wykorzystywalem seksualnie. Co k.robilem? Waz slowa bo to, ze napisalem tu post i poprosilem o Wasze zdanie nie znaczy, ze mozna sobie po mnie jezdzic bez hamulcow. Pytanie bylo proste i dotyczylo jednej sprawy a w miedzyczasie zostalem nazwany narcyzem, psychopata, egoista i kims tam jeszcze. Bardzo dojrzale podejscie do sprawy, bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie bez sensu. Mój były do mnie odzywał się krotki i dłuższy czas po rozstaniu. Zdradził mnie. Zresztą to była nastoletnia milosc. Nie chciałam tego kontaktu. Odezwał się nawet po 10 latach od rozetania lub dłużej mając żonę... Niby koleżeńsko i ja na początku uwierzyłam i uznałam że można tak pogadać. No ale później zeszło u niego na wspomnienia naszych chwil i jasno mu powiedziałam że już nie chce rozmawiać. Moim zdaniem czasem lepiej dać spokój zwłaszcza że minęły 3 lata ona ułożyła sobie życie i niekoniecznie potrzebne są jej Twoje przeprosiny. Uporała się z tym i bez tego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2022-04-12 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.